Keresés

Részletes keresés

Milkabögre Creative Commons License 2001.01.27 0 0 272
Valami gáz lehet az eurosporttal. Már háromszor újraírtam, de valamiért nem akarja elküldeni. Elküldtem a munkahelyi mailrôl újra a jamos címedre.
Előzmény: Balletje (271)
Balletje Creative Commons License 2001.01.27 0 0 271
Milkabögre, eddig nem ért ide.
Előzmény: Milkabögre (268)
mosomasa Creative Commons License 2001.01.27 0 0 270
Én még a 12. hét környékén vettem egy nem kantáros kismama nadrágot. Flanell jellegű, fincsi puha anyaga van és elöl (hasnál) és hátul (deréknál is kötős. Nagyon sokáig nem hordtam, mert ugye nem volt pocó, de most, hogy már van, nagyon kényelmes. Kb. 5000 forint volt (annál még kicsit talán olcsóbb is) Magyar termék. Kicsit trapézos lefelé, de kényelmes.

Most itthon hordok egy kantáros nacit, amiben ülni nem túl jó, mert feszülnek a kantárok és minden leülésnél elvileg engedni kellene rajta.

Én egyébként a szoknyákat, ruhákat favorizálom, bár korábban pont utáltam őket. Most viszont állati nőisenek érzem magam bennük :-))

mosomasa

Előzmény: susok (269)
susok Creative Commons License 2001.01.27 0 0 269
Lányok, Fiúk!
Szembesültem a ténnyel, hogy már csak egy gatyó jó rám, szerintem az is csak pár napig. Bár mivel farmer, és most mostam ki, lehet, hogy már ez sem. Szóval elugrottunk a Soroksári úti Megatoysba. Ott is vannak kismamaruhák. Én is kantár nélkülit szerettem volna venni, de nem volt S méret (legalábbis ami tetszett volna). Az ár általánosan 7600 Ft. A ruhák között voltak aranyosak, kb 8000-ért.
Jövő héten megyek tovább nézelődni.

A Cora áruházakban jan.29-én Babahetek kezdődnek. Érdemes belenézni a katalógusba, ha már esedékes a vásárlás:))) Van honlap is: www.cora.hu

Jó hétvégét mindenkinek!

Milkabögre Creative Commons License 2001.01.27 0 0 268
Balletje, látom, itt vagy, küldtem neked egy hosszú mailt, gyôzzed csak olvasni!
Balletje Creative Commons License 2001.01.27 0 0 267
Sziasztok!

Susok, köszi. Föl van adva a lecke. :-)
Ha 35 éves korom előtt akarok szülni, ugyancsak bele kéne húzni. Nálam is az a helyzet, mint a kolléganőd barátnőjénél. Ezzel együtt elgondolkoztató dolog, hogy mivel járna egy beteg gyerek...

Előzmény: susok (264)
berku Creative Commons License 2001.01.26 0 0 266
ZsLee, szerintem nem annyira a 9év különbség, inkább a +1 baba miatt lehetsz fáradt, legalábbis én is az vagyok. Érdekes kérdés ez az A és B baba, a mieink egymás mellett vannak, így szerintem meg lehet jegyezni, azt nem hiszem, hogy helyet cserélnének. :-) Bár amikor még csak a petezsák látszott, az egyik jobbra fönt volt, a másik balra lent, most meg mind a ketten középen fönt vannak, hogy csinálták, azt nem tudom.
Papa nálunk is szorgalmasan porszívózik, bár nekem szerencsém van, mert ez mindig is így volt. De november óta még hősiesebb. :-) A reggeli kutyasétát is átvette tőlem, hogy tovább aludhassak. Én is szerettem volna neki karácsonyra megvenni a kispapák könyvét, de a Fókusz/Libri könyvesboltokban nem volt kapható. Bár így is állandóan azt tervezgeti, hogyan fogja iszonyúan elkényeztetni őket. :-)
Cory, a Tétényis Bálint dokikról van szó? Én a Sándorhoz járok.
Susok, én is nagyon várom! :-) Sima nadrágot vettem egyébként, kertészt majd kapok az unokatesómtól, ha minden igaz. A Baross utcában a klinikával szemben van két kismamabolt, mi ott voltunk, egyelőre ezeket ismerem (bár nagyon kevés időnk volt körülnézni). Hát vannak árak! Az egyikben 8-12 e körül voltak a ruhák/ nadrágok, a másikban 6-8 ezer körül, ez utóbbiban vásároltunk. Gondolom a "plázások" még drágábbak lehetnek, azért ha arra járok, majd benézek.
Olyan jó, hogy napra egy idősek vagyunk, így ha Te mesélsz az UH-ról, akkor tudom, hogy a mieink is itt tartanak. (Pl. pisi :-)))
Buksi, nagyon jó volt olvasni a beszámolód!
Csucsuka Creative Commons License 2001.01.26 0 0 265
Halihó Mindenkinek!

Látom, nem csak én bőgicsélek az ilyen megható történeteken:))))

Susok azért kell így feküdni, hogy ne legyen a placentán nagy terhelés. A doki szerint meg van az esély, hogy ahogy nő a baba, a placenta is "feljebb" megy. Ha nem, vagy "lejebb" csúszik - befedi a méhszájat - akkor az állandó pihenés mellett is nagy az esély a császárra. De mi megbeszéltük kisprücsökkel, hogy "fölfelé" fognak tolódni a dolgok, és idővel minden rendben lesz:)))) 5.-én megyünk megint UH-ra, remélem jobb híreket kapok...

Már nagyon várom 10.-ét...

Pusszantás!

susok Creative Commons License 2001.01.26 0 0 264
Szerintem, igen. Mert a veszély sajna a korral jár, nem a szülések számával. Bár azt teljesen jól írta valaki, hogy a 20-as korosztálynál statisztikailag gyakoribb ma már, hogy beteg babát szülnek, mert hát őket nem szűrik, csak ha az AFP rossz volt. Amúgy az amnio nem kötelező, de ha nem vállalod, magadnak köszönheted a bajt. A kolleganőm barátnője tavaly szülte 3. kislányát 41 évesen, és ő pl. nem csináltatta meg. Igaz, neki már volt 2 egészséges gyereke, és ezen kívül nem dolgozik (főállású anya).
Előzmény: Balletje (263)
Balletje Creative Commons License 2001.01.26 0 0 263
Sziasztok!

Susok, amniot akkor is végeznek 35 év fölött, ha nem az első babáját várja a kismama?

Előzmény: susok (256)
Sara_ Creative Commons License 2001.01.26 0 0 262
Szisztok Kismamák, Anyukák, Pályaszélérőlszurkolók!

Csucsuka remélem rendben vagy már, és nem lesz több ijesztgetés.

Mosómasa neked is javulást kívánok.

Buksi téged nagyon irigyellek, és jó babázást a kis Péterrel. A kisbabák fantasztikusikus "javító képességgel" rendelkeznek, úgyhogy nem lesz szükség a katéterre.

Noa remélem már nem vagy kórházban, és végre begyógyul a sebed.

Mindenkinek jó baba növelést-nevelést kívánok, kinek-kinek állapota szerint, és persze jó hétvégét. A szurkolóknak pedig mielőbbi topicváltást.

Sára

susok Creative Commons License 2001.01.26 0 0 261
Szia Csipiszke!
Karácsony előtt pár nappal vettem az Elixir könyvesboltban (XIII. ker. Révész u. 2.) Két helyisége van a boltnak, a belsőben van a többi hasonló témájú könyv között. A kék metró vonalán a Dózsa Gy. úti megállónál kell leszállni.
Előzmény: csipiszke (260)
csipiszke Creative Commons License 2001.01.26 0 0 260
Sziasztok,

többen írtatok már a Kispapák könyve (?) című kiadványról, tudja esetleg valaki, hogy hol lehet mostanában kapni?

köszönöm,

csipiszke

Előzmény: susok (252)
caldea Creative Commons License 2001.01.26 0 0 259
Buksi!

Ma egyedül vagyok az MF-on és jól elsírtam magam ezen a szülés leíráson.
Ha a tévében mutatják akkor is sírok, ha ott van a férjem akkor visszafogom magam.
Nagyon sok boldogságot kívánok.

Caldea

Előzmény: Buksi (253)
Jere Creative Commons License 2001.01.26 0 0 258
Csak egy pár szót innen a "pálya szélérôl". Nagyon aranyosak a babás történetek, már a Noaén is meghatódtam kellôképpen, amikor az összenyálazott ingecskegallérról és társairól írt. :-)
Buksi, amit te írtál, az is nagyon szép és szívszorongató!
Továbbra is boldog babázást kívánok mindenkinek, függetlenül attól, hogy kibújt-e már a pici vagy még bent virgonckodik a mamája hasában!
Jere
Gica70 Creative Commons License 2001.01.26 0 0 257
Lanyok
Akinek mar megvan a kisbabaja bevasarolhat pelenkabol, mert februar 1-tol ismet lesz rajta Afa, 12%.
Gica
susok Creative Commons License 2001.01.26 0 0 256
Estee,
Nagyon aranyos vagy, és igazán jól esik, hogy aggódsz. Sajnos mindkét orvosnak az a véleménye, hogy ez a nyaki redő dolog sem mindig tuti (a Margitos dokimnak voltak olyan tapasztalatai, hogy valakinek kimutatta, hogy beteg, aztán nem az volt, másnál pedig fordítva). Egyszóval nem azt javasolják. Milyen hülyeség, hogy alig 3 héttel lépem át a "bűvös" alsó korhatárt, nem? Ha nyáron lennék 35, lehet, hogy nem kellene átesnem rajta. Pech. De azért van pozitívuma is, próbálok erre koncentrálni. Remélhetőleg az eredmények után megnyugodhatunk, másrész nem kell majd árgus szemekkel figyelni az UH-t, mert tutira megtudjuk mely nevek között kell kutakodnunk. Viszont egyelőre nehezen tudom elhinni, hogy ez nem fáj.

Buksi,
Én is meghatódtam a beszámolódon. Fantasztikus, hogy ilyen simán mentek a dolgok. Még egyszer jó babázást kívánok ezzel a gyönyörű kisfiúval. A szondára pedig BIZTOS nem lesz szükség!

Előzmény: Estee (254)
Gica70 Creative Commons License 2001.01.26 0 0 255
Buksi
Én meg itt pityergek a munkahelyemen (mindig meghatódom az ilyen leírásokon /is/), ahogy olvasom a beszámolódat. Gratulálok és bízom benne, hogy nem kell szondával kezelni a kisfiatokat!!!

Susok
Ez csak természetes, hogy figyelek Rátok, hiszen Ti vagytok a példa.

Estee Creative Commons License 2001.01.26 0 0 254
Susok, valamelyik korai UH-n nem neztek a nyaki redot? Abbol is megallapithato a Down-kor... Meg a genetikai UH-n is szerintem... Ugy feltelek titeket, a magzatviz-vizsgalatnak van vetelesi kockazata is :(
Előzmény: susok (252)
Buksi Creative Commons License 2001.01.26 0 0 253
Üdvözletem minden várlakónak!

Egy kicsit megkésve bár, de így utólag is szeretném én is megköszönni Mindenkinek a jókívánságokat és a gratulációkat.

A férjem szinte mindenről beszámolt már nektek és fényképet is láttatok már a Mazsoláról. Nap mint nap lehetne egy csomó fényképet készíteni, hiszen egyre jobban fejlődik, gyarapodik.

Utólag egy kis beszámoló:

Azzal kezdeném, hogy december 27-én főpróbát tartottunk, mert hajnalban arra ébredtem, hogy rendszeres összehúzódásokat érzek. Elkezdtem mérni az időt és az szépen beállt 5 percesekre és 1-1 fájás eltartott 20-25 másodpercig. Nem kapkodtunk, de azért elkezdtünk készülődni. 3/4 3-ra beértünk a János kórházba, bementem a szülőszobába és rámtették a CTG-t. Az éjszakai műszaknak már majdnem vége volt, de nálunk még semmi sem változott. Közben felvettek az osztályra, folyamatosan rajtam volt a CTG, továbbra is 5 percesek voltak a fájások. Az éjszakás szülésznő, mivel nem voltunk sokan, úgy gondolta, hogy megkönnyíti a nappalos dolgát és előkészített a szülésre (borotválás, beöntés). Viszont továbbra sem változott semmi. Nem sűrűsödtek a fájások és nem is lettek erősebbek. Reggel megérkezett az orvosom és azt mondta, hogy menjek el az osztályra, megkapom az ágyamat és pihenjek amennyit csak tudok, mert szükség lehet az erőre, ha igazán beindul a szülés, és azonnal menjek vissza a szülőszobába, ha sűrűsödnének a fájások, vagy erősödnének, vagy elmenne a magzatvíz.
Sikerül egy jót aludnom, és aznap még annyi történt, hogy délutánra teljesen elmúltak a fájások.
Továbbra is kórházi állományban maradtam, de másnap délelőtt hazaengedett az orvosom azzal, hogy ha addig nem történne semmi magától, akkor január 2-án be kell mennem, már bent is maradok és már haza sem engednek, csak babával a kezemben. Viszont minden nap be kell mennem CTG-re.

Aztán elérkezett december 30. Reggel 3/4 6 körül arra ébredtem, hogy megint érzem a fájásokat, de most már a derekam is fáj egy kicsit, és mintha sűrűbbek jönnének a fájások. Elkezdtük mérni az idő és bizony ezek már 3 percesek voltak és valamivel erősebbek, mint a "főpróbán" voltak, annyira, hogy a fájások alatt bizony jó volt megkapaszkodni egy székben, vagy a lépcsőkorlátban. Elmentem megfürödtem, de nem változott semmi sem, bár a meleg víz nagyon jól esett.
7 óra után értünk be a kórházba, CTG-vel kezdtünk, aztán megvizsgált az ügyeletes orvos és azt mondta, hogy 3 ujjnyira nyitva van a méhszáj, szólni kell az orvosomnak, hogy induljon a kórházba. Átöltöztem a kórházi hálóingbe, és most szerencsére kimaradt a borotválás is és a beöntés is. Felfeküdtem a szülőágyra rám tették a CTG-t, ismét megvizsgált az orvos, már 4 ujjnyira nyitva volt a méhszáj és nagyon feszült a burok is. Ekkor már jó kis fájásaim voltak, próbáltam hajlítani a szülőágy korlátján is, és a férjem karján is. Nagyon jó volt, hogy bent volt velem. Foghattam a kezét, szorongathattam, vizes ruhával törölgette a homlokomat, bátorított, és mondogatta amit a szülésznő is mondott. Ez az időszak nagyon rossz volt, mert már nagyon szerettem volna nyomni, de még nem lehetett. Nem repesztették meg a burkot, mert akkor az orvosunk csak a végére ért volna be. Szerencsére hamarosan Ő is megérkezett, megvizsgált, majd megrepesztette a burkot. A magzatvíz már nem volt tiszta, ettől egy kicsit megijedtem. Kaptam fájáserősítőt, és azt mondta az orvos, hogy ha 10 óráig nem lesz meg a baba, akkor császározni fog, mert a magzatvízzel együtt előrecsúszott a köldökzsinór egy darabja és beszorult a baba feje elé. Most már azt éreztem, hogy nagyon-nagyon nyomnom kell, és hogy már ennek nem volt semmi akadálya a fájdalmat sem éreztem, csak nyomtam-nyomtam leszegett fejjel, összeszorított szemmel és szájjal. Az ágyhoz jött még egy orvos aki egy kicsit belekönyökölt a hasamba, de ez nem fájt és egyszercsak azt hallottam, hogy kint van a feje, aztán következett egy utolsó nyomás és 9:55-kor megszületett a kisfiúnk.
Fantasztikus érzés volt, ahogy a hasamra tették a meleg kis csomagocskát. Szinte hihetetlen volt, hogy ennyi évnyi várakozás után egyszer csak ott van….. Aztán elvitték megmosdatták, megmérték, betették az inkubátorba, hogy felmelegedjen, engem meg elkezdtek rendbe szedni. Hááááát, a varrást azt szívesen kihagytam volna….. Próbáltam nem odafigyelni, inkább a picit néztem az inkubátorban, aztán azt hogy felöltöztetik, közben szorítottam az ágy korlátját és már nagyon szerettem volna ezen túllenni. Néha szólt az orvos, hogy tegyem vissza a popsimat az ágyra, mert már gyertyaállásban vagyok………
Elég sokáig tartott a varrás, de amikor visszahozták a picit minden elmúlt egy pillanat alatt és csak Őt láttuk. Nézegettük, tapogattuk, puszilgattuk, szeretgettük…..
A 2 óra megfigyelés után, eltoltak a szobába. Egyágyas szobát kértünk, és szerencsére volt ilyen szabad szoba. Délután, a gyermekorvosi vizsgálat után kihozták a picit és egészen estig együtt voltunk mindhárman. Nagyon jó volt az egyágyas szoba, mert szinte egész nap bent volt a férjem, együtt lehettük, de idegenek mégsem járkáltak a szobába, így nem zavartak, ha etetni kellett, ha fejésre került a sor, vagy ha csak egyszerűen pihenni szerettem volna. A szilvesztert is együtt töltöttük hármasban, a picivel együtt léptünk át az újévbe. Ez volt a legszebb szilveszterünk.
A gátsebbel kínlódtam a legtöbbet, nem nagyon ment az ülés. Vagy feküdtem, vagy álltam. Ez két hét alatt rendeződött, most már szerencsére minden rendben, de azt hiszem ez viselt meg a legjobban az egészből.
Január 3-án jöhettünk haza, azóta szépen szoktatjuk egymást az új táncrendhez.
A pici születése után a gyermekorvos a vizsgálat során szívzörejt hallott, ezért a gyermek-kardiológus javaslatára megnézték ultrahanggal is és tüdőhöz tartozó billentyű szűkületet állapítottak meg. Kéthetes korában vissza kellett menni kontrollra. A doktornő továbbra is hallja a zörejt, de az nem erősödött, az EKG-ja szép volt, szépen fejlődik, hízik, így majd 2 hónap múlva, március közepén kell legközelebb kontrollra mennünk. Meg van az esély arra, hogy kinövi, ahogy fejlődik és erősödik, de ha nem változna a helyzet, akkor van arra mód, hogy szondával tágítsanak az éren. Reméljük, hogy nem lesz szükség külső beavatkozásra, és szépen helyrejön.

Ennyi lenne a beszámoló, ne haragudjatok, hogy ilyen hosszúra sikeredett az irományom.

Mindenkinek jó egészséget, szép babákat, a már meglévő babákhoz pedig sok boldogságot és örömöt kívánok!!!

Sziasztok:
Buksi

susok Creative Commons License 2001.01.26 0 0 252
Sziasztok kedves Várlakók!
Pár napig nem volt időm írni a sok munka és az elintéznivalók miatt. Viszont most hosszú leszek, nem baj?

Berku!
Örülök, hogy minden rendben volt az UH-n, tényleg nagy élmény:-))) Közérzetileg jól vagy? Már alig várom a febr. 10-ét, hogy beszélgethessünk! Kertésznacit vettél vagy simát? Tudsz jó kismamaboltot?
Mi is tegnap voltunk UH-n, 5,2 cm-es a baba. Olyan aranyos volt, ahogy a kis kezével megfogta az arcát és a térdét. A legmeglepőbb számunkra az volt, amikor a doki megmutatta, hogy a hólyagjában már van egy kis pisi:-)))

Szia lilly6, üdv a topicban!
Látom te már tapasztalt kismama vagy, úgyhogy szeretettel várjuk bölcs tanácsaidat.
A 30e Ft-os angol vérvizsgálatról: tegnap megismerkedtem a védőnőmmel, és megvan a terheskönyvem is. Tőle kaptam egy szóróanyagot erről a vizsgálatról. Gondolhatod, rögtön felcsillant bennem a remény, hogy egy vérvétellel megúszhatom a dolgot. Utána pont a János kh-ba mentünk elbocsájtásra és UH-ra. Megmutattuk a hirdetést, mire a doki teljesen felkapta a vizet, hogy egyesek még ezzel is pénzt akarnak keresni. Kiderült, ezt a vizsgálatot itthon is csinálják (pl. a Kútvölgyiben, más kórház megbízásából is, gondolom TB alapon), de az eredmény csak arányokat mutat: pl. 182 a kettőhöz az esélyed a Down-kórra. Na most ezzel nem sokat lehet kezdeni. Így a 100%-os eredményt hozó magzatvízvizsgálatnak valóban nincs alternatívája jelenleg (sajnos).
A 3D ultrahang is a Kútvölgyiben van, de mivel nagyon drága vizsgálat, csak súlyos esetekhez használják (leginkább nem terhességi UH-ként).

Kedves Noa!
Most olvastam a másik topicon, hogy megint kórházba kell feküdnöd. Van segítséged? Sokat gondolok rád, küldöm az erőt-adó és a gyógyító alfa-sugarakat. Jobbulást @@@@@@@@@@@
Köszi a jótanácsokat, rájöttem, ki fogom gyűjteni mindet egy file-ba, nehogy elfelejtsem.
Kíváncsi vagyok, bejön-e neked ez a szoptatós párna. Képről eléggé meggyőző volt :-))

Mosomasa, elképzeltelek ebben a pucsító pózban:(( Hát nem lehet kellemes így tölteni az időt. És ez gondolom nem használ a gyomorégésednek... Remélem enyhül a fájdalom és megúszod a súlyosabb dolgokat. Mikor lesznek meg a vércukor eredmények?

Gyömbér!
Bátor vagy, hogy mertél síelni.
Te mikor mész laborokra a terheskönyvvel a Margitba? Nekem valamikor a jövő héten mennem kellene.
Kinél születtek a kollegád ikrei?
Nekem is szokott néha nyilallni. A punkció óta pedig minden fordulatkor félig-meddig felébredek. Eleinte azért mert fájt, utána inkább azért mert tudatalatt bennem van, hogy ne csináljak hirtelen mozdulatot és főleg hogy ne nyújtózkodjam. Pedig néha igazán jól esne.
Utrogesztán téma: múlt héten voltam az Ernő bácsinál (a 12. hét első napján), és megkérdeztem, kell-e szerinte telefonálnom a BMC-be a csökkentés miatt. Azt mondta, hogy ne aggódjak, mert ugyan a méhlepény beindul ebben az időszakban, de 100%-osan csak a 16. héten veszi át a szerepet (vagyis ilyenkor párhuzamosan működik a sárgatesttel). Volt olyan beteg egyszer a Margitban, akinek egy ciszta miatt ki kellett venni a petefészkét még a 16. hét előtt, de sajnos elvetélt progeszteronhiány miatt.
Tegnap pedig a BMC-ben kérdeztem meg a további adagolást: a 14. hét végéig napi 1 ampulla Progeszteron (2 helyett), és a 13. héten 3x2, a 14. héten 3x1 Utro, majd 1-2 nap alatt 0-ra csökkenteni.
Gyömbér! Nekem a védőnő mikor kiállította a terheskönyvet, részletesen kérdezte az előzményeket, és be is vezetett mindent oda. Muszáj elmondanod, szerintem. Viszont őszintén mondd el neki miért szeretnéd, ha diszkréten kezelné. Meg fogja érteni.

Vomitné!
Remélem a kisfiad már jobban van.

Csucsuka!
Te mindig megijesztesz! Vigyázz nagyon magatokra! Mi az hogy a placenta mélyen tapadt? És neked miért kell fejjel lefelé feküdnöd? Viszont nagy gratula az AFP eredményeitekhez.

Piglet!
Köszi a TB-s okítást. Holnap pont jön a könyvelőm, legalább nem leszek holt sötét a témában, és végre kitaláljuk, mi is lészen nekem a legjobb megoldás. Ha lesz kis időd, írd meg a szülésznő nevét. Köszi.

Quizas! Magadról nem is írtál:((

zsLee!
Csak így tovább, jó hogy már nem vagy rosszul.

Mojó!
Tündéri a kis Petike! Gratulálok. Te is a fürdetős papák közé tartozol?
Apropó, kispapák: karácsonyra megvettem a férjemnek a Kispapakönyvet. Két nap alatt elolvasta, és nagyon tetszett neki. A "kispapák" humorba ágyazva kapnak hasznos tanácsokat, hogyan "éljék meg ill. túl" a párjuk terhességét.

Gica! Köszi, hogy így figyelsz ránk:)))

Gica70 Creative Commons License 2001.01.25 0 0 251
A második itt is két t.
Gica70 Creative Commons License 2001.01.25 0 0 250
Sziasztok!

Gyömbér, Mosomasa, Piglet
Köszi az infot a cukorterhelésről.

Szorgalmasan olvasgatva amit írtok látom, hogy időnként még itt is elkelnek a pozitív sugarak, úgyhogy, ha nem bánjátok it küldök egy keveset +++++++++++++++++++++++++

Jó pihenést!
Vigyázzatok a pocaklakókra, az újszülöttekre és magatokra.

Gica

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.25 0 0 249
Sziasztok!

IDe is beírom. Kedves jövendőbeli és már ikres anyukák. Most láttam, hogy nyílt egy topic ikreseknek.
Ikres topic

Piglet

Sihaya Creative Commons License 2001.01.25 0 0 248
sziasztok :-)

Noa, nagyon örülök, hogy sokkal jobban vagy!!
Gratulálok minden új kismamának!!
Mi jól vagyunk, lassan, de biztosan múlik az idő :-)
gyomber: minden papírodon rajta lesz, és eddig nekünk minden egészségügyis külön gratulált, mert tudták, hogy jóval többet küzdöttünk a gyermekért. Ha félsz, hogy elmondja, akkor külön kérd meg, hogy ne tegye, szerintem.

Vigyázzatok magatokra és a pocaklakókra!! Ne aggódjatok sokat!!

Sihaya

cory Creative Commons License 2001.01.25 0 0 247
Bálint dokikat választottam, de még nem voltam náluk.
Előzmény: quizas (217)
mosomasa Creative Commons License 2001.01.25 0 0 246
Az én párom is szorgalmasan porszívózik helyettem :-)) Az elején ugye pihenni kellet és akkor rászokott és azóta is tartja ezt az áldott jó szokását! Sőt, gyakran be is vásárol. Ha viszont nem lenne kedve ehhez, akkor elcipel engem is a boltba és a cuccot viszont ő cipeli hazafelé!

Próbálok nem gondolni semmi rosszra a terheléses cukorvizsgálattal kapcsolatban. Nálunk nincsen ilyen hajlam a családban, sőt nekem eddig mindig inkább alacsony volt.

mosomasa

Előzmény: Csucsuka (238)
Katus27 Creative Commons License 2001.01.25 0 0 245
Szia CADves!

A titoktartás az Eü-ben mindenkire vonatkozik, még a nem képzett műtősfiúra is. De sajnos néha azért előfordul, hogy bizalmas dolgok "napvilágra" kerülnek.

Szia
Katus

Előzmény: CADves (244)
Mojo Creative Commons License 2001.01.25 0 0 243
Nem.

De jobb, ha megmondod.
Mi is magyarázkodtunk mindig, hogy miért nincs még gyerek, aztán belefáradtunk, és elmondtuk annak, aki kérdezte, mi a helyzet. Többé nem érdeklődött, tapintatból. Sokkal egyszerűbb így. Persze, nehéz levetkőzni azt a gátlást, hogy e miatt "betegnek" tarthatnak az emberek. Mit gondolhatnak? Semmit. Fogalmuk nincs arról, ez mivel jár, és mit jelent.

Mi nagyon büszkék vagyunk rá, hogy lombikos baba, és nem rejtjük véka alá.

Aztán kérdik, lesz-e következő, meg hátha most már magától sikerül. Erre is őszintén megmondjuk, hogy
nálunk erre nincs esély, egy új lombikprogram a megoldás.

Ja, és a védőnő úgyis megtudja a terheskönyvből, ahol nagy betűkkel feltüntetik: IVF + ET.
Ez a kórházi lapodon is rajta lesz, mikor szülsz, sőt, lehet, hogy a gyerek kiskönyvében is szerepelni fog.

(Ezt az utóbbit meg sem néztem még a babánk könyvében! Ejnye-bejnye!:))

Ez nem egy bélyeg (hogy lombikos baba), hanem a szülői akarat, szeretet szép példája!

Előzmény: gyomber (242)
gyomber Creative Commons License 2001.01.25 0 0 242
zsiasztok

ma voltam terhesgondozáson. Én nem mondtam el a vedőnőnek, hogy lombik a bébi. Mivel a szomszédaim közül is sokan hozzájárnak, azt gondolom, nem akarom, hogy ez téma legyen! Szerintetek meg kellett volna mondanom?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!