Tavaly én szinte nem is láttam a rózsaszínek virágát, mert csak szabad ég alatt voltak és a sok eső elmosta őket. Most a tegnapi még nem tett nagy kárt.
Rágica! Ha annyit néznéd őket, mint én, biztos meg tudnád őket különböztetni, én sem ennyi leanderrel születtem:-) Az a fehér közepű tényleg nagyon érdekes, csak maga a növény nem a legideálisabb, bár még "tapasztaljuk egymást"!
Egyébként, ha jól tudom ( javitson ki a nálam okosabb ! ), a duplák képesek rá, hogy hűvös, esős nyarakon nem is hoznak virágot ! Most meg éppen a duplák ( is) tobzódnak ! Szerintem nekik kedvező volt idáig az időjárás ! Legfeljebb mi döglöttünk bele :)
Nem az elmúlt két hétre gondoltam (ez tényleg áldás volt), hanem az egész rapszodikus időjárásra, ami idén tavasztól jellemző, a sok esőre, viharra, meg május-júniusban 10 fokra, ilyesmi... Idén a leandereim hetekkel később kezdtek virágozni, a mirtuszaimról nem is beszélve: megnéztem a tavalyi képeim dátumát, június első hetében már tele voltak virággal, idén meg még csak most kezdtek megjelenni rajtuk a kicsi fehér bimbók..
Nem leanderbarát ez az időjárás ???????????? Még sosem virágzottak igy a leanderek nálunk, de nem is volt juniusban ilyen 2 hét ! Közel 40 fok árnyékban, napon 55 -60 ( a hőmérőm 55 foknál kiakad :)
Nem tartok leander arborétumot ! :))))))))))))))))) Van néhány anyai örökségem, meg asszem 3-4 db saját vétel :D Slussz ! Ismerve az én kezemet, nem fenyeget a szaporodás veszélye ! :DDD Sőt ! Gyilkolásban jelesebb vagyok :D
De sajnos az összes növényemnél az a helyzet, hogy a virágzás most jócskán elmarad a tavalyitól, ahogy a tavalyi képeimmel összehasonlítom. Ez az időjárás nem igazán növénybarát... Én is állandóan a metnet-et lesem..
Hűha! Sziasztok! Ma aztán nem voltatok szófukarok! Alig győztelek visszaolvasni Benneteket! Ami külön öröm, hogy krampuszka is aktív tagja lett a buzgó leandereseknek! Sőt, amint látom "titokban" Ő is egész leander arborétumot tart a kertben, szebbnél szebb egyedekkel. A többi szépségről nem is beszélve! Most jutott eszembe! Amióta láttam anblock 6041-nél feltett kincsét többször is gondoltam rá, de nem tudom reagáltam-e valamit? Számomra egyik legkülönlegesebb leander a fehér közepével. Legalábbis én még nem láttam ilyet! És számomra bizonyossá vált, hogy én nem fogom tudni nyomon követni ezt a sok leandert! Szerintem képtelen vagyok megkülönböztetni a kis részletben eltérőket! Na, de Ti majd segítetek!
Én lesem egész nap a www.met.hu radartérképét, de semmi gyanús nincs rajta! Persze az ilyen viharok helyileg is képződhetnek, de most tisztának látszik minden, csak egész keleten vannak viharok.
Milyen sokk ? :DDD Nem Te voltál a téves kaszabolás címzettje ! :))) Mostmeg rohadt könnyű helyzetem van, mert virágoznak, és nem a cserép alapján kell kitalálnom, miben mi van ! Pláne, ha közben át is ültettem .....:D