Igen, cukorsüvegfenyő. A mi udvarunkban 13 éve van, de amikor vettük kb. 1 m-es volt. Féltünk, hogy majd nem szereti az alföldi nyári száraz hőséget, de javasolták, hogy locsoláskor kapjon egy kis zuhanyt, akkor nem atkásodik le. Eddig úgy néz ki bevált a trükk.
Nem tudom pontosan. 16-18 évesre saccolom. Igen, én formáltam ilyenné, de semmi nehézség nem volt benne. (Rózsaszín, telt, illatos. Hívják rétesvirágúnak is.) Az előbb lemaradt a krémszínűm.
Hoppáááááááááááá! Hol bujkáltál eddig? Most aztán Neked is meg kell tanulnod a postázást! Már látom előre! Igazán szépek és különlegesek a leandereid! Gratulálok!
Nem mutatnál egy magas törzsűre metszettet ??????? Csak az összehasonlitás kedvéért............ Mintha azt mondtad volna, hogy már karvastagságú törzse van !
Köszönöm a szíves fogadtatást és a segítséget a képekkel kapcsolatban. Ezennel van szerencsém bemutatni legféltettebb kincseimet (a lányaim után). Ezeken kívül még vannak magoncok, növendékek és meglepik is. Azokat is megmutatom majd, ha aktuális lesz. Van ami kb. 2 év múlva borul virágba...A bokrokat nem kell külön számolni, csak azért fotóztam le, hogy látszódjanak az igazi méretek.
Sziasztok! Külön üdvözöllek Era! (Alias Leand.) Itt jó helyen jársz! Ezen a helyen no komplexus! Most épp kint jártam a kertben az új golgimat fotóztam, de megmutatom a bordó és a krémszínű öregjeimet. (A bordót azzal a kötéllel kötöttük ki a szélviharok ellen.)
Régebben azt hittem, hogy az én leandergyűjtő szenvedélyemet kezeltetni kell, de hála Nektek, újra normálisnak érzem magam. Ezek szerint vannak emberek, akik szintén tudják, mi a különbség rózsaszín és rózsaszín, szimpla, dupla, tripla stb. között. Szeretném bemutatni az eddig kinyílt virágaimat, (11 féle) de nem sikerült lekicsinyíteni. Szívesen cserélnék hajtást pirosra, bordóra és szinte mindenre hajlandó lennék egy narancsos Chopinért. Köszi az eddig olvasott jótanácsokat, pl. a sörösüveg + annyi víz hogy épp beleér nekem bejött. Eddig alig maradt meg egy- egy külföldről hozott hajtás. (Resszkessetek horvát leanderek)! Sziasztok!
Hol laksz Te "koboldféle" még itt a Pilisben is kinyíltak nagy nehezen az elmúlt napok melegének hatására.
De úgy igaz ahogy mondod. Hetekkel később. A muskátlik pedig egészen más sorrendben kezdtek nyílni(már a saját teleltetés)
Pl. a tiroli nyílt ki először, ami máskor az utolsó szokott lenni, és akkor rájöttem, hogy hát persze. Hiszen ők a kissé hűvösebb és párásabb időt szeretik.
Te mondtad magad konzervatívnak, nem én:-) Na jó, kinek a pap, kinek a papné:-)
Holnap én is egész nap kreatívkodni akarok a kertben, majd az érett lányom főz valamit, bár abból nem érettségizett, de végre valaki érdeklődik a házban a főzés iránt!
Vagy Krampuszkának volt két idősebb hosszú ága, tele virággal, miért kéne azt lenyakazni, eddig nem jutott eszébe, hogy így csinosabb, most csinos lett és nem kell éveket várni a virágzásra:-)
Nem, nem! Nem vagyok konzervatív a kertészkedésben! (Szerintem!) Én a tekerésre értettem. De hagyjuk a témát! Egyébként nagyon is használható, praktikus dolognak tartom! Csináljátok csak! (Aztán lehet én is meg fogom próbálni!)
Szerintem a két dolognak semmi köze egymáshoz! Nem azért fonjuk (bocs, nekem ez jobban tetszik) össze őket, mert nem szeretünk metszeni, de pl. én tavaly annak a gyögyörű bordónak bizony lemetszettem az egyetlen kis ágát és hozott három hosszút helyette. Most vágjam le azokat is? De miért, mikor így sokkal izgalmasabb a formája, mintha mindenáron a századik bokrot alakítanám ki belőle. A kertészkedésben nem helyes konzervatívnak lenni!
Az összes dézsásom haldoklott abban a b...i hidegben. A hőségben keltek életre. Feláldozom magam, inkább pihegek, de induljon a kertem, mert addig olyan siralmasak voltak szegények, ahogy kucorogtak az edényekben.
Lassan kezdem utolérni magam! Remélem holnap jó idő lesz! Valamit dobok a fazékba, aztán csak a kert! Már nagyon hiányzik! Én maradok a metszésnél. Nem vagyok kitartó, és a tekeréshez (Oppá! Félre ne értsetek!) rendszeresség kell! A metszést megcsinálom, és kész passz, ki van pipálva!