Ma találtam egy fürjtojás méretü totyit a libáim kifutóján. Kinézetre,szinre,küllemre libáé.Megtalálási helye egy sz@r kupac. Létezik első éves libánál ilyen? Ha a genetikára nyulok vissza akkor a nagy dínó is kis tojásból kelt de ez túl kicsike :) Habár méretarányos :D :D :D Eltettem emlékbe. Az első azaz prototípus :)
Megbescülöm őket nagyon. De a tavalyi keltetésnél ahonnan hoztam a totyikat az első 20 nem is volt szemes. A második széria viszont 21-ből 18 kelt. Az rendben van,hogy ma találtam egy kb fürj méretü libatotyit egy kupac görbe közepén? Koraszülés volt? :) Majd valahogy megoldom,hogy a keltetőbe is jusson meg az asszonynak is :) Lehet,hogy bevágom mind a keltetőbe és ami nem szemes megy faragásra :) Idén tavasszal el szeretném adni a nagyja fiatal termést :)
Köszi. Bár a nejem örülne már a tojásnak mert lassan itt a húsvét :) Az első hét termelését nem a keltetőbe tenném hanem kifújnám hagy örüljön az asszony. Vagy ŐRŰLJÖN :D :D Addig is csend van míg alkot :)
Na kérem.Az új gúnár beválik :) Nem egy szégyenlős fajta. kb 1h-ja csinálom a kerítést (oda süt a nap és jó az idő ) ez idő alatt mindhárom tojot megcsinálta. Bár még tojás is kéne de az még várat magára :)
Jó lenne ha valamit produkálnának mert elég deficitesek :) Mondjuk a csirkék sem nagyon küzdenek :( Kiváncsi leszek az idei évre roppantúl. Remélem az új gúnár is beválik mert ha nem akkor rá is rossz világ jön :) Várom a jóidőt én is,kimozdulni sincs kedvem pedig meg kéne csinálnom a kerítést a tyúkudvarban mert rendre megszöknek és söpörhetek utánnuk szorgalmassan. Nnnna majd talán ma!Vagy holnap , de az biztos :)
Elcseréltem a bütyis gúnárjaimat vadas szürkére :) A 3db-t kaptam 4db-t :) Ma egész nap libafuvarban voltam :) Egyhuzamban tanulok a kecskéimre mert márc végén hozom haza őket is :) A héten átmegyek tinnyére megnézni,hogy áll ott az állomány csirke ügyileg. Akarok venni 20 napost meg vagy 40-50 tojást. A bütyi jányok nem akarnak tojni.Nem tetszik ez egyátalán :( 2011 tavasziak és csak görbét toknak. :)
Gyerek koromban voltak holmi delfin sorozat ifjúsági könyvek. Abban már olvastam egy francia írótól,hogy létezik ilyen románc.Bár ott egy tacskó és egy liba keresztezéséből születtek szárnyas kutyák. Az egyiknek Viceske a libatacskó volt a neve :) Ebből mi lesz? Kucsa vagy katya :)
nekem eggyik formában sem sikerült tenyészteni, de mamám szomszádjának sikerült néma gádzsér x magyr tojóval....
ugyan ugy nézett ki mint egy magyarkacsa csak a csöre egy kicsit pirosodni kezdett a hangja irtózatosan gázvolt... sziszeget meg tertyeget.. mint aki meg a kar dögleni :D de aztán levágták....
Szewa! A magyar gácsér x néma tojó az HINNY /hinni/ kacsa. Csak még képen láttam de az kicsike max néma tojo méretü viszont arról ugy olvastam hogy az nem teljesen steril és több egyed termékeny. Amugy nagyon jókat irogatsz,sokat tanultam ám már Töled is kacsaügyileg. :D
Pedig elég rossz szleng, mivel a megfelelő a szó a házikacsa lenne. Az egyes tájakon is alakúltak ki saját színezetek, amelyek ha eljutnak máshová, új szineket hozhatnak.
A fehér begyű, fekete kacsa, amelyet "svéd színűnek" neveznek, annak van rendes hivatalos fajtája, a pomerániai kacsa, amely valóban svédországban, pomerániai gyökerekre vezethető vissza. De kétlem, hogy itt bárkinek is fajtatiszta lenne, és itt a gondolok a főbb standardokra.
hát melyk a magyar s melyk az ó az már nekem is magas. Én ugy tudom a sima vadas szinü kissebb testü kacsok a magyarok. A feherbegyü feketét is tartjak annak de azt svéd meg erdelyinek is mondják. Szerintem a nagyobb test végett keresztezték rég a vadasakat nagy fehér kacsákkal,pekingi,cherr wally stb és mutalodtak a szinek. Nalam a szász gacser meg pekingi fehér tojo is hozott ki minden szint. Szóval a szlengbe ami hápog magyar lett hogy megkülőnböztessék a némától