Ez a topik azoknak a modellezőknek szól akik elsősorban modellvasuti járművek építésével vagy átépítésével foglalkoznak. Hogyan, miből, milyen megoldással, hogy áll most stb..
Műanyag lemez darabokat vágtam/ragasztottam bele, részben a kasztni saját anyagából. Annak réseit tapasztotam ki kétkomponensű autó kittel. A lemezdarabkák síkbahozása nem sikerült rendesen.
Ajaj... Milyen tömítőanyagot használtál? Volt már erről azt hiszem korábban is szó, némely tömítőanyagok egy idő után elkezdenek úgymond zsugorodni, és ilyen repedéses móka lesz a vége. Én a felszeletelt Gorilla kasznin autófestők által használt kétkomponensű kittet használok, annál nem vettem még észre ezt a zsugorodós jelenséget.
Érdemi információt nem tartalmaz az a könyv, mert csak új gyártású kocsikról ír viszonylag röviden, a vasvázasítottakról semmit. Amikor a saját Bz-t, Az-t faragtam, a járműalbumot, meg a vasuti kocsis topikból letöltött képeket vettem alapul. Na, meg a Nosztalicska kocsról készített saját néhány képet. Azonban ezek mind 5+1 ablakosak voltak - ez felelt meg a német egységkocsi hosszának és ablakkiosztásának nagyjából.
A poggyász festése kihozta az ablakok befalazásának egyenetlenségeit sajnos. Mivel lehetne szépen síkba hozni a felületet? Van erre valakinek tapasztalata?
A mási kérdésem: ha sikerül síkba hozni, szükséges-e a teljes felületről lecsiszolni a festést, vagy elég egy részleges polírozás (a javított részen?
A felső fényszóróhoz barkácsolj még egy üveget, mert a mélyedéssel még egy kicsit furcsán hat. A led(?) körül pedig próbáld meg valahogy beezüstözni, hogy úgy nézzen ki, mint a fényszóró foncsora!
Befejezte futópróbáit az M40-esem, és már meg is kapta a hatósági engedélyt, így teljes jogú tagja lett a mozdonyflottámnak. Jelenleg tolatós tehervonatokat ráncigál, de néha besegít a személykocsik rendezésébe is :D
Sziasztok ilyen típusu Roco vagonhoz hogy lehet kerékáramszedőt készíteni? Készített már közületek valaki?:) Akine bármi jó tippje van kérem ossze meg velem köszönöm. A kép nem az enyém előre is elézést a tulajtól :)
Nemrég vásároltam egy munkagépet (markolót), ami kétéltű, a valódi sínen is tud közlekedni, most véletlenül megláttam, hogy valaki már meg is oldótta a hajtását: