Én ezt a terméket használtam: http://innovex.veszprem.hu/trade/bolt/cikkepek/7314234569053.jpg
A képen talán nem látszik jól: ez egy 6mm-es P profil, amir 6, 24 és 100 méteres kiszerelésben árulnak. Neked egy bejárati ajtóra bőven elég 6 méter, de elképzelhető, hogy más típusra is szükséged lesz (a magyarázatot lásd lejjebb).
Magyarországi forgalmazója (nagyker): http://www.trade90.hu/
Találkoztam már vele a Tesco-ban és a Praktikerben is, az sajnos nem rémlik, hogy végül is melyikben vettem meg.
Ami a felszerelést illeti, új képeket nem tudok iderakni, mert éppen nincs nálam a fényképezőgépem, de a régieken próbáltam bejelölni, hogy hová is ragasztottam belőle:
A fenti képen a küszöb egyik vége látszik, a lakásból nézve. Ha megfigyeled kívülről a becsukott bejárati ajtódat, akkor láthatod majd, hogy bizony van a küszöb belső felénél egy fél centis rés. A felkapcsolt lámpa fénye szépen kiszűrődik rajta - nálam legalábbis ez volt a helyzet. Na, ezért szükséges mindenképpen a 6mm-es P profil - egy kisebb méretű nem töltené ki teljesen a hézagot. A megoldással tulajdonképpen kiegészítettük a gyári gumiszigetelést, hiszen az alul hiányzott. Tervezési hiba.
Az ajtó két helyen ütközik fel a tokjához: Egyik rész a külső lap széle, ez simul(na) hozzá a tokba húzott gumiszigeteléshez. A másik a nyilakkal jelölt él, amely a tok belső felével találkozik. Az én esetemben ide is befért a 6mm-es profil, de elég passzosan. Elképzelhető, hogy éppen emiatt értem el jó hatást... Ha neked nem lesz ilyen szerencséd, akkor ide vegyél valami vékonyabb profilt!
A lényeg az, hogy ne legyen rés sehol. Mint ahogy korábban is írtam: nem volt egy milliméter az ajtólap és a gyári szigetelés (szürke gumi) között, mégis elég volt ahhoz, hogy reggel felébredjek a szomszéd kulcscsörgésére.
Ha kérdésed van, írj nekem nyugodtan ide a fórumra vagy a nevem mögötti e-mail címre! Sok sikert!
Szóljatok a II. ütem E VI/7-be (Hírközléstől számított második lakás az udvaron), hogy oltsák le az erkélyvilágítást, mert nem tudok aludni! :) Ma azzal trükkel jött be a szórólapos, hogy villanyszámlát hozott. (Trillió szlap, vszla nincs) Pár napja hallottam, hogy egy nő perelt valakivel, mert nem engedték be, azt kiabálta, hogy nem szórólap/ingyenes újság, hanem termékminta. (Végülis semmi sem volt a postaládában) A lépcsőház elé szemetelésben az A lph a "legprofibb", az alapfokú szemétürítés tanfolyamot mindenhol megkövetelném. Láthatóan nem megy.
Szerintetek diploma kell hozzá, hogy valaki becsukja maga után a szeméttároló ajtaját? Ja, és persze, hogy a kukába csak addig pakoljon, amig abba fér! Van még mellette másik 3. Asszem el fogom kezdeni a A/4-es lapok irogatását okos üzenetekkel... Reméltem, hogy erre nem lesz szükség, de nem úgy tűnik jelenleg.
Érdekes gondolat egyébként a ház tövébe leszórni a szemetet, ha már nincs ott a konténer.
Most már átérzem, amiket annó a "Nagyok" írogattak. Én nem hittem el (eddig), hogy tényleg vannak ilyen lakók.
Hogy valami jót is írjak: A lakás szigetelése nagyon remek!!! Nem a hangszigetelésre vonatkozott a kijelentésem.
Hát tényleg le szoktak ugrani. Itt viszont nem használok, mert felesleges. Minek kell? Mert reklámozzák, és mindenki használja? A WC-nek normál takarítás mellett nincs szaga, és vízkő ellen meg nem használ. Ha kell virágillat, ott a spray vagy akármi.
Kedves Lakók!
Érdekes kérdéssel szakítom meg a hosszan tartó csendet: milyen WC öblítő tartót használtok a fajansz üdén tartásához?:)
A kérdés bármennyire is furcsa, komoly. Vettem egyet, de sajna nem passzol... Nos?
Szerintem néhány topic elolvasása elenyésző befektetés ha ezzel adott esetben elkerülöd, hogy 10-20 millióért rossz lakást vegyél, éveket csússzon vagy el se készüljön. Már ha csak beleolvasol találomra oldalanként egy-két hozzászólásba, láthatod hogy egy építkezés topicjában a lakók többnyire a sikeres beköltözésről és napi apró ügyekről beszélnek-e vagy közös per indításáról a pénzzel lelépő vagy hiányosan kivitelező építtető miatt. Rengeteg problémás cég van, nagyon könnyű mellényúlni a legnagyobb körültekintés mellett is. Én öt cégnél voltam amikor lakást néztem, ebből kettőről utólag kiderült hogy problémásak. A három közül az AL adta a legvonzóbb ajánlatot, és a későbbiekben is rendkívül korrektnek bizonyult.
Köszi szépen a gyors választ. Terveztem elolvasni ezt a topicot, meg egy másik építtetőét is, ami szóbajött már elolvastam, csak ez nagyon időigényes, és mindenképpen segítség ilyen gyors összefoglaló benyomás válasz, mint amit írtál.
Mégegyszer köszi és mások véleményére is kiváncsi vagyok.
Szerintem olvasd el ezt a topicot és 2-3 más építettő épületeinek topicját. Az AL azok közé tartozik, akiktől nyugodtan lehet lakást venni. Én nagyon örülök, hogy egy kedves barátom biztatására elmentem az AL-hez. Nagyon korrektek, szakszerűek az esetlegesen felmerülő problémákat pedig megoldják, és nem sunnyognak el dolgokat. Nem hiszem, hogy a piacon sokkal jobbat találhatsz, de rosszabbat viszont nagyon könnyen.
Első évben nekem is zavaróan csobogott és zúgott. A csobogás pár hét alatt eltűnt (a fűtőtestben lévő levegő elkotródott), a zúgás pedig most, ebben az évben halkult el. Most már alig hallatszik valami. Most volt a rendszer karbantartása, valószínűleg akkor csináltak vele valamit amitől megszűnt a zúgás. Biztosan levegő lehetett. Múlt évben akkor is halkabb volt, amikor bejött a nagy hideg és mindenki erőteljesebben fűtött.
Minden esetre a hűtőm zaja messze elnyomta a fűtés hangját :)
Nekem is feltűnt, hogy a 301-be elég sok cég megvetette a lábát!!:) Majd kiderül, egyenlőre nagyobb mozgást nem lehetett tapasztalni. Egyébként a környék csendes, talán a nagy csúcsok idején próbál itt néhány autós egérutat nyerni a Váci út kikerülésével.
Más. A fűtés nálam kicsit zavaros. Estére bekapcsoltam a termosztátot 24-25 fokra, éjszaka meg arra ébredtünk, hogy fázunk. A radiátorok eközben forróak voltak, a fürdőszobai viszont hideg (hármason!). Ráadásul marhára hangos mindegyik, zúg, ami éjszaka eléggé zavaró tud lenni...:/ Ha jól emlékszem ez utóbbi problémára valaki már írt gyógymódot, megpróbálom megkeresni
Ikon 2-eseknek ajánlom a 2045-ös számú májusi hozzászólásomat - ha még nem olvasták. Tényleg csodásan javítja a hangszigetelést az ajtólap melletti rések betömködése!
Az egész környék rendkívül csendes. Annyira, hogy a hozzám látogató barátoknak fel is tűnik. Mintha nem is a forgalmas városban lenne. Legfeljebb a szirénázó mentő, rendőr, tűzoltó hallatszik, illetve ha kamion áll be a szemközti raktárba.
Az ablakok és falak szigetelése zseniális, mind hang- mind hőmérséklet tekintetében. A lakások között is többrétegű a szigetelés (vakolat-tégla-üveggyapot-tégla-vakolat), nagyságrendekkel jobb az átlagos társasháztól. Panelról nem is beszélve. A fűtésszámlád is meglepően barátságos lesz. Nekem a 36 nm-ra a múlt évben a teljes idényre összesen kb. 13-15e Ft volt!
Egyetlen gyenge pontja a hangszigetelésnek a bejárati ajtó. Legalábbis az IKON1-ben.
Érdeklődni szeretnék az IKON2-esektől, hogy mik az első tapasztalatok az áthallást illetően, illetve a Véső utca mennyire csendes esténként, értem ezalatt, hogy nyugodtan lehet-e aludni. S a 31 (Dlph.) lakásba kb mennyien költöztek be??
Kicsit megint alább hagyott a fórumozás, de most nem azért írok, mert meg akarom törni a csendet, hanem mert vannak a házban "apróságok", amelyeket feldobnék, mint téma. :o)
1. Cigi a lépcsőházban:
Az egyik kedves lakóval vagy munkás emberével /ennyire nem mélyedtünk bele a beszélgetésbe/ tegnap este sikerült összefutnom a lépcsőházban /D lh/ miközben lazán a korlátra támaszkodva cigizett és a földszintre hamuzott. Normálisan megkértem, hogy ezt mellőzze és próbálja meg ezen igényeit valahol máshol kielégíteni. Kicsit megsértődött. Nem azért mondom, de ma reggel a lépcsőházban volt egy kis dohány szag. Személy szerint én is dohányzom, de én képes vagyok arra, hogy vagy az erkélyt vagy az épület előtti területet célzom meg, ha ilyen igényeim vannak.
2. Szemét
Smette vagy Maddog írta még annó, hogy mindenki tüntesse el a költözésből eredő szemetét. Nem tudom ki tette ki a konténert a D lh bejárata mellé /ezúton is köszönjük neki/, de szerintem arról tudnánk, ha ez a lakóknak lenne odakészítve. Eddig mondjuk senki nem jelezte, hogy problémát okoz, ha mindenki oda dobálja a cuccait. Ellenben egy apróságot elárulnék az oda szemetelőknek: ha a dobozokat lapjára szétbontják, akkor több fér a konténerbe és ami a legjobb benne, hogy nem viszi el annyira a szél, mint múlt éjszaka. Konkrétan a kocsim alá szorult egy doboz és a bejárat mellé hordta a szél az apróbb szemeteket. Szerintem ha már tele van a konténer, akkor nem kéne még versenyt hírdetni arra, hogy ki tudja magasabbra felhajítani a szemetét a kupac tetejére.
3. Fúrás, faragás
Pár napja "egy Anyuka" írt egy szívhez szóló levélkét a liftbe /D lh/, hogy este 9 után és 13.00-14.30 között mindenki mellőzze a fúrást, faragást és egyéb nagy hanggal járó tevékenységeket, mert a gyermekei aludnának. A válasz nem sokat váratott magára: " Kedves Anyuka! A szaros pelenkát meg zacskóban kérnénk a szemétbe kidobni"
Részemről ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy nálunk lassan 6 hónapos lesz a gyermek és ha álmos akkor alszik. Persze az esti zajongást én sem támogatom, de napközben kicsit erősnek tartom, hogy csendben kellne lenni.
Jó ez a fórum! Kicsit jobban is érzem magam, hogy ezt a pár dolgot leírhattam.
Remélem senki nem ítél el a fentiek megosztása miatt.
Részemről már túlvagyok a kulcsátvételes procedúrán, de az igazi beköltözés még odébb van. Csak szépen apránként! :) Szolidarizálok Smatte kollégával! :)
Muszáj, hogy reagáljak erre, mert még tényleg azt hiszi itt néhány ember, hogy valami ritka nagy &{@đ[đ alak vagyok, aki rendszeresen bántja ezt a szegény lányt...
Mert ugye nem így van? Hiszen nem is ismerjük egymást. Valóban érdemes összeveszni velem azért, mert egy voltam azok közül, akik kipécézték a hibáidat? Az semmit sem számít, hogy egy bejegyzésben elnézést kértem tőled? Az is csak bosszantani tud, hogy legutóbb rámutattam egy saját hibámra és próbáltam "adni egy magas labdát"? Mert egyebet nem árthattam neked.
Másik oldalról: Ha valaki olyan hozzászólásokkal bombázza ezt a fórumot, amelyekből kitűnik, hogy igenis szereti ha kommunikálnak vele, sőt néha ki is követeli magának azt, miért fortyan föl, ha a százegynéhány fórumos közül valaki ugratja kicsit? Ez már nem fér bele?! Nincs másik ember a listán, aki ennyire pezsgett volna az elmúlt egy évben, mint te. Dobtál ide 87 hozzászólást, néha csak azért, hogy ne legyen üresjárat. Azok alapján én egy nyílt, fiatal, őszinte, barátságokat kereső embert képzeltem a név mögé, aki kicsit talán túlzottan is nyílt (én tuti nem tenném közzé a telefonszámom az interneten). Hát, most nem ennek megfelelően reagáltál, az biztos. Én nem vagyok hajlandó elfogadni azt az álláspontot, hogy bármiért is szégyellnem kellene magam ez ügyben. Számolj el magaddal légy szíves, hogy megéri-e a lista hangulatát ilyen, szégyen és sértődöttség keverékéből táplálkozó, ellenséges kirohanásokkal mérgezni.
u.i. Ha folytatni szeretnéd, akkor küldj nyugodtan mailt. A többiekre szerintem ez nem tartozik.
Mi annó minden bútort külön csináltattunk a lakásba, de csak a műszaki átvétel után kezdtük csináltatni. Műszaki átvételre meg elhívtuk az asztalost, mérje le, amire neki szüksége van. Ugyanis az az alaprajz, amit kapsz, az nem kalkulál vakolással, csempével, stb. Ha két fal az alaprajzon 2m-re van egymástól, az életben 197cm lesz jó esetben. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ez szerintem csak részben az AL hibája, lehet, hogy vakolat, stb, nélkül az a konnektor pont annyira volt, amit megadtatok (a villanyszerelő, aki a vezetékeket behúzza a burkolók előtt dolgozik). Nem akarom védeni az AL-t, mert egy kicsit se vagyok érdekelt a dologban, de 5cm differencia még statisztikailag is belefér... Viszont nézzetek utána, hogy amit beleálmodtatok bútort az alaprajzba, hol "szűkös" még, mert oda valszeg nem fog beférni az életben!
Azt hiszem, hogy rosszul olvastad a hozzászólást: 5 centiméterről van szó.
Egyébként igazán érdeklődve figyelem a fórumot mostanság. Gondolog, hogy hasonlóan tesznek az AL-es dolgozók is: szegények már eleve úgy mehetnek minden átadásra, hogy "az a szemét ügyfél bele fog kötni mindenbe, mert mindenki azt sulykolja beléjük a fórumon..." :-) Továbbra is azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy jól vizsgáljon meg mindent és ha nem szorítja az idő, akkor igenis kérje a javításokat! Én azóta is bánom, hogy egy-két dologban nem voltam kukacosabb vagy erélyesebb, bár nekem sajnos nem volt mindegy, hogy mikor vehetem birtokba a lakást.
ezek szerint ő is tudta, hogy vannak hibák. Jó, hogy nem hagytátok, azt írtok a jk-be, amit akartok. Az építésvezető véleményét nem is kellene rögzíteni, minek? Közösen megállapítjátok, hány cm-re van. A terven ott a terv szerinti. Most akkor ti is legyetek jó kemények, visszaközni mindig lehet. Alaposan nézzetek meg mindent, mégha nem is jellemző az ilyen tapasztalat. A konnektor miatt meg csak telefonálgassatok szorgalmasan, nehogy elfeledjék!