sziasztok! lacetti 5 ajtost keresek .olyant aminek a hátulja nagyon törött!!! HA VALAKINEK SEGITHETEK FÉNYEZÉSI SZAKMAI TANÁCSOT TUDOK ADNI. CHEVROLETNÉL DOLGOZOK. KŐSZI.
Egy 11 hónapos fehér 1.6 SW Elite-nek vagyok - ezidáig - megelégedett tulajdonosa. (Sajnos eddig tartott, amíg a három kölyöktől "net- és gépidőt bérelve"
a., rátaláltam a topicra b., nagyjából végigolvastam c., regisztráltam)
Mostanáig (15000 km van benne) - koppkopp - semmi komoly probléma (se hibakód, se kopogás, se izzókiégés), mindössze néhány apróság:
1., A többetek által említett "Jééé, vajon nem kapcsoltam ki a rádiót..? De hát eddig se szoktam, csak a kulcsot veszem ki..." Ezt egyébként megspékelte azzal, hogy nekem a CD-t is általában úgy kellett kiimádkozni belőle, ill. alig akarta elfogadni.
Ezzel én visszamentem a kereskedőhöz (Ch. Interat - Budakeszi), szó nélkül kikapták, mondván, hogy tapasztaltak már ilyet, elküldik a Blaupunktnak. 1 hétig lik a műszerfalon, majd a rádió vissza. Hogy ez ugyanaz-e vagy másik, nem tudták megmondani, de azóta nem csinálja.
2., Ezután nem lehetett a fűtéshőmérsékletet szabályozni. (Pontosabban ha egyszer feltekertem, akkor hidege(bbe)t már csak úgy, ha ventillátor kikapcs (halk kattanás), szabályzó hidegre, majd ventillátor bekapcs. Kiderült, hogy a rádió visszaszerelésekor valami bowdent nem pattintottak vissza a helyére. (Azaz a szerviz barmolta el..., viszont a kocsiban felejtett egy Beta csavarhúzót, hú, mekkora nyeremény)
3. Nekem is nyikorog a kormány, kb. a 11000. km óta - én a kormányoszlopnál hallom, ha áll, ha megy az autó, nem tudtam eddig megszokni.
Nyáron (4000 km-es korában) megjárta Svédországot 2 felnőtt 3 gyerekkel + kellő mennyiségű csomaggal, egy zokszó nélkül. Végig klímával, ahol lehet nyomva neki (németeknél 160-170-ig mertem... mégis csak tele volt az autó, na ennél a sebességnél már bizonytalannak éreztem...) átlag 8,4-re jött ki a fogyasztás (kb. 5000 km, ebből 3500 autópálya)
Ezt, és hozzászámítva az itthoni (ez főleg Bp. mellől be a városba, majd este vissza, nem túl sok tötyörgéssel) használat átlag 9,9-es fogyasztását egy kicsit soknak találom, de ahogy olvastam ezzel nem vagyok egyedül.
Mivel gyakorlatlan voltam új autó tekintetében, csak 12500-nál, november végén vittem olajcserére, meg első kötelező szervizre. Ekkor olaj- olajszűrőcserén (nem én vittem, már bánom...), meg az állítólagos 1 éves átvizsgáláson kívül semmi, így megúsztam 21ezerből- a csereolaj koszosabbnak tűnik, mint ami benne volt, hmmm. (Ch Wallis, Bp. Kerepesi út)
Összességében meg vagyok (meg a család is) elégedve, biztos, hogy nem volt rossz választás - már ha továbbra is így folytatódik...
Na, ez hosszú lett, úgyhogy abbahagyom, további balesetmentest mindenkinek...!
Sziasztok ! 2 hete újabb sárga villogás, szervízbe be. Csak gyújtáshiba, kiütik. A héten megint világított-villogott, megint bementem. Kilőtték. Állítólag nem pörgetem eléggé.Legközelebb kapok valami adalékot. Erről mit tudtok ? Amíg ott voltam, egy másik ember is bejött hasonló gonddal. Állítólag nagyon sokan bejönnek emiatt. Ennyien nem tudunk vezetni ? Tényleg mi használjuk rosszul a járművet ? Üdv Alpha_ws
2005. 10.-hó 15.000 km 1,4 6000 km-nél chip tuning történt ,de azóta sem volt sárga lámpa gondom. Igaz váltót cseréltek már , és a kilincseket is újra fényezték.
1; Nem 2; Nem volt ilyen hibám 3; 3000 felett (3000-6000) 4; Nem volt még olyan gépem amelyik ilyen problémával küszködött volna.
Ragasztani csak kívülről és matricát, hegeszteni azonosító kód szerint (saját anyagfajtávál) és szakműhely kivitelezésében, ahol értenek hozzá mit lehet-szabad vagy sem. Újat venni mindenből szabad...
Szeretnék én is hozzájárulni a kontrollámpa probléma megoldásához.
1. a sárga lámpa csak indulás előtt világít.
2. mivel korábban néha-néha sok rövid autózás után rángatott picit, megegyeztünk asszonypajtással, hogy legalább minden harmadik tankolásra valami normálisabb benzint kap / pl shell V-Power 95 / azóta semmi rángatás.
3. hosszútávon nem szoktam 2500 alatt hagyni a motort, emelkedőn nem ritka a 3500-4000 közeli fordulat, előzésnél ha menni kell 5000-5500 ig is meghuzatom, ilyenkor 4000 közelébe esik vissza a fordulat váltáskor és megy mint a golyó.
Sikerült már lerázni néhány kakaskodó márkatársat, ha 5 ajtós zöld elit lacetti hagyott ott, lehet én voltam...
4 a szűrőházban lévő folytást 15 000 km után kiszedtem..most 23000 nél tartunk.
5 egyébként az autó 2005-ös 2006 ban lett üzenbe helyezve, tehát potenciális lenne szelepcserére
6 fogyasztás 7-9 liter a körülményektől függően..
7. asszony többet jár vele mint én és imádja...
8 ja, majd elfelejtettem. egyszer nyertem 1 doboz "spuri" adalékot néha töltök bele, mintha jobban menne kicsit, és szebben járna, igaz Achan os benzinhez szoktam rakni...
De szerintem mivel az "elkövető" kötelezője fizeti, jobb is így.
Nekem a szervízbe azt mondták cserélik a lökhárítót, a lökhárító tartóbakkokat és majd a leszerelések után kiderűl, hogy az ütközés a hátsó homlokfalon okozott e kárt. A hátsó lámpák illesztése biztosan "elment!!
Sziasztok!
Keresünk olyan Chevrolet-, vgy Daewoo-szerelőt, aki hajlandó nyilatkozni cikkben a Lacettiről - hibák, tudnivalók, rejtett javítások a széria fejlődése alatt, sztorik. Mehet név és arcvállalás nélkül is, bár úgy nem annyira hiteles. A szerelő és a felhajtómber ajándéka egy-egy díszcsomagolású, egyéves totalcar.hu előfizetés.
Köszönök minden levelet.
Csikós Zsolt, totalcar.hu
1. Volt e már olyan problémád,hogy világított a motorkontroll lámpád és rángatott a motor? ( igen/nem ) NEM
2. Elhárították a hibát a szervízben? ( igen/nem/nem volt ilyen hiba )Nem vol iylen hiba
3. Városban a motort alacsony fordulatszámon is használod,vagy csak 3000 fölött? (alatta is/csak fölötte) alatta is
4. Más autótipusnál tapasztaltál hasonló problémát (esetleg mástól hallottad)? ( tipus ? ) Az 1 éves Kalos nál egyszer előjött egy M7es en történt huzatas utan. Aztan 2 nap utan elaludt.Többet sohasem jött elő
Én is végigjátszottam a sárga lámpás, rángatásos problémát. Tavaly télen addig fajult a helyzett, hogy már be sem indult az autó. Hívtam a "sárga angyalt", ők elvítték a legközelebbi szervízbe. Folytószelepházat cseréltek. nem volt hatásos. hazajöttem vele, és megint rángatott és már egyfolytában világított(!) a chek lámpa. Vissza a szervízbe. Kicserélték a vezérlő egységet, és láss csodát, megjavult. A szelepekhez nem nyúltak. Hangsúlyozom, ez tavaly télen történt! Lekopogom, azóta semmi baj vele...
Szerintem az egyik lényeges rész a fényezés (metal természetes napsütésben látszik jobban), a másik pedig az illesztés. Valószínű 100% egyezés nem lesz a gyárival, de rajtad múlik mi a még elfogadható. Mivel cserélik az energiaemésztő elemet a koppanás nem lehetett a legkisebbek közül való. A lökhárító egyébként jól hegeszthető pl. Baján párezerért, a fényezés nem Baján metalból lakkozással 40 (a többi elem is ugyanannyi darabonként)
Meglátogattam egy másik szervízt Miskolcon.Elmondtam mi a jelenség,erre a válasz: "semmi gond,kicseréljük a szelepeket és megszűnik a probléma.Nem egy Lacettit javítottunk már így és egy sem jött vissza." Akkor most mi van??? Az egyik szervíz nem tud arról a megoldásról ami a másiknak természetes? Gyorsan be is jelentkeztem,31-én rendbeteszik Lacsi motorját.
1. Rángatott, néha le is állt.először kiütötték a gépböl, második előfordulásra azonnal cserélték. 2. Igen, szelepcsere. Reggel munka előtt bevittem, hazafelé beleültem, azóta nem csinálja (2006. szeptember) 3. Főleg alacsonyan (Reggeli és délutáni dugók). 4. Nem
A rángatás témához még annyit tennék hozzá, hogy a mult évben a sok útfelbontás miatt rengeteget araszoltam a városban a kocsival és ekkor jelentkezett a rángatás. A nyáron kb 3000 km-es úton voltam a kocsival Horvátországban mikor hazajöttem olyan volt a kocsi mint amit kicseréltek. Sokkal jobban gyorsul, 1-1,5 literrel kevesebbet fogyaszt, érzem az erőt a motorba. Szerintem igen jót tett neki ez a hosszú út. Azóta sincs semmi problémám a kocsival. 1,6-os sedan
1. a motorkontrol lámpa nem világitott, de rángatott a motor.
2. a szervizben nagyobb fordulatszámnál való váltást javasoltak 3000-nél, valamint járassam meg egy hosszabb uton a kocsit, mert kokszosodásról van szó. A tanácsot megfogadtam és a hiba megszünt azóta sem jelentkezik.
3. igen használom 3000 alatt is de váltásnál mindig kihuzatom legalább 3000-ig. Ez nem azt jelenti, hogy pl kettesben tartósan magas fordulattal megyek, csak amikor váltok akkor huzatom meg.
4. igen régen volt egy 1500-ös zsigám annál is hasonló probléma volt. Mindig ki kellett huzatni váltáskor.
(5038) után cápaFerinek: igazolva látszik a lista a hibás zárszögről (5085)!
"... egy gyári ajánlás(nem visszahívás) amikor ezt a problémát szelepcserével kellett kijavítani.... alvázszám alapján érint e engem ez a gyári ajánlás..."
Kérdés mit ajánl a gyártó, ha pl. előzés közben adódik az sárga lámpácska és eltűnik a nyomaték egy része vagy egésze akár csak néhány másodpercre is?
1. Volt e már olyan problémád,hogy világított a motorkontroll lámpád és rángatott a motor? nem
2. Elhárították a hibát a szervízben? nem volt ilyen hiba, computerrel megnézettem
3. Városban a motort alacsony fordulatszámon is használod,vagy csak 3000 fölött? többségében alatta
4. Más autótipusnál tapasztaltál hasonló problémát (esetleg mástól hallottad)? A családi flotta (x évtized) Zuk, Skoda 120L, Daewoo Racer, Trabant, Skoda 1000MB egyikénél sem.
A Chevy központnál pár nap eltelik, mire vissza szólnak. De ilyenkor tuti, hogy utána is néztek!!