A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
Vitaindító ill. műszaki probléma! A boxereknél (1100, 1150) tapasztalható vibrálás kb 40001/m fordulattól igen zsibbasztó tud lenni hosszú távon! Egyesek szerint szinkronizálási hiba! De a többi 1200 szériákon is meg van, bár a gyár váltig állítja hogy sikerült kiegyenlíteni a járást. Sokan azt mindják, hogy akkor még próbálkozzanak. Nekem is gondot okoz, mert kb 120km/h környékén van jelen és elég zavaró tud lenni! Átmegy a farok nyúlványra és az utast elzsibbasztja rendesen. Vannak lányokakik tudják élvezni is ezt a fajta vibrálást, de én nem! :oD (mrt66 esetleg?) Üdv Vojnó
Átnéztem már ide, mert a Varadero fórumon mindig a túrákról meg motorozásról beszélnek, meg motorzak állandóan, kezd unalmas lenni. Sehol egy technikai probléma, egy jó kis rejtett hiba...
Ezt azért írtam, mert itt 3 napja csend van, vitaindítónak talán jó lesz.
Igen erről beszéltem,mikor az előre nemlátható költségeket emlegettem.
Sajna minden apró cucc amit pótólni kell,nem is látszik,még alapos szemrevételezéskor sem,csak akkor szembesülsz vele,mikor szétbontottad.
És még nem akkor nembeszéltünk a rejtett hibákról,ami esetleg akkor jön elő,ha használatba akarod venni.
Nekem pl. egy másik motoromnál mindent tutira megcsináltam szezonkezdésre,majd az első fékezéskor derült ki,hogy kicsit ütnek a féktárcsák.Ez csere esetén,akár 100 ezer plusz is lehetett volna.
Semmi különös. Hogy a topicfelületen ne foglaljon helyet gondolom a rendszer át és lekonvertálja a feltöltött képeket kis jpg-be. Hogy a nagy kép miért pont bmp azt nem tudom, de ha egyszerüen lemented más néven aztán megnyitod windowsbol vagy a paint-bol akkor tudsz belőle jpg-t menteni.
Na...ezek teszenek nekem nagyon,tudom,hogy nemigazán lehet vele motorozni,de akkor is komoly műszaki csemege.
Ma kitoltam a nappaliból a gépet és,hogy nekelljen a garázsig tolni,hát beindítottam./pöc-röff 3 hónap állás után/
Aztán a garázsnál csak felkaptam egy sisakot és kerültem egy kört a város szélén.(kb 5 km)Bár ez nem volt betervezve,de nem bíííírtam ellenállni a kisértésnek.
Sajna nagyon savanyú idő volt,meghát még nincs teljesen kész a gép,igy gyorsan hazatértem.Rengeteg motoros volt az úton.Máskor szezonban nemlátni ennyit.
Sziasztok!!!
ui:sándorban csalódtam,józsefeben csalódtam,már csak benedekben reménykedem
A múlt héten egy német technikai múzeumban jártam ,és többek közt veterán BMW-ket láttam, lenyűgözöek voltak! ( még az én Hondás lelkemnek is) Íme néhány:
Jaja...én is nézegettem az EBay-t, időnként még ennél is olcsóbb árak vannak. A postaköltséget bőven nmegérné, nem olyan egetrengetően nagy az. Pár éve felregisztráltam az EBay-re, de nem tudom, hogy él-e még. Akkor az volt a gond, hogy csomagot csak Németországon belülre küldték. Fizetni meg csak banki utalással lehetett, nem voltak hajlandóak hazai kártyáról levonni. Ez viszont komoly plussz összeg. Pl tavaly rendeltem pár könyvet, a kiadó nagyon rendes volt, elkülde még fizetés előtt és mellékelte a számlát. Bementem a bankba, először is volt vagy 4eHuf az utalási díj, de nem ez volt a baj. Hanem, hogy a bank szerint a külföldi bank is von le, az átutalásért, tehát, ha azt akaorm, hogy a kiadó megkapja a kb 80eu-t, akkor a másik bank díját is állnom kell. De azt nem tudják, hogy mennyi, ezért hatalmazzam fel a saját bankomat, hogy ezt az összeget egy második utalással elküldhessék. És ezért közvetitői díjként 10 eHuf!!!!-t akartak felszámolni!!!!!
Végül leleveleztem a kiadóval, hogy nekik megfelel-e, ha a 80eu-t elutalom, van-e más kikötésük. Nem volt. Egy másik bankból utaltam, egy költséggel, és nem volt baj, de elöször simán levágtak volna.
Az tud nagyon bosszantani,amikor ilyen cuccokat Németországban pici pénzért meglehet kapni,mi meg kispénzű magyarok a többszörösét kell,hogykiperkáljuk érte.Sajna ezeknek a nagydarab cuccoknak gondolom a postaköltsége is nagy lehet.
Ennek ellenére,lehet,hogy érdemes lenne rá licitálni!
Jaja..gondoltam. a doboz meg nem nekem kell, továbbitottam az illetékesnek a hirdetést.
Elképzelem ezek után a telefonhivást...
"Egy barátom szolt, hogy olvasta egy topicban, ahová írta valaki, akit megkért valaki aki látta már azt aki ismeri azt aki állitólag ismer téged hogy van egy eladó GS-ed..:) "
Ha arról a bizonyos mociról beszélünk a használtauto-n,az szerintem 1M-et megér.
Hozzájön még kb 300,mire forgalomba helyezed,plusz ha szépen megakarod csinálni,kb 700 anyag,pusz javítási kltsg.Utána jön még az általános szervízkölség,ami kilóméterfüggően,akkucserével,egyébb kütyükkel együtt kb 100.
Ahhoz,hogy ebben a szezonban motorozhass vele csak pénz kell!!!
Csak kicsit több, mintha mindent megpróbálnál olcsóbb német bontókból,börzékről,barátoktól,internetes fórumokról,e-bay-ről beszerezni.
Ez viszont időigényes,ez kitarthat a szezon végéig.
Ha van hozzá affinitásod,próbáld meg,de előtte kérdezz meg nálam nagyobb szaktekintélyt is!
Maga az,hogy kintről hozták nem negatívum,esetleg kicsit többet futott mint az itthoniak.