Remek! Pont (nem) értettük meg egymást. az a mondatom cinikus volt, nem komoly. szóval én inkább viccelődöm/jól érzem magam hétkeri környezetben, minthogy kocsmapolitizáljak a neten. érthető, ugyebár.
a hétkerről pedig itt kapok igazi információt, elsőkézből. remélem legalábbis.
uh, mondtam már, hogy csináltam anno egy 3 perces filmetüdöt a hétkerről? ez volt a címe: (meglepetés!!) HÉTKER. jó, jó, nem kell nagy dologra gondolni, sima vhs, csehtamás énekel, satöbbi. olyan kis kellemes. a hangulatot próbáltam megragadni, ami megfogott, amikor ideköltöztem.
terasz, ne csináld! Én épp erről nem szeretnék beszélgetni. Valamelyik nap kis híján felálltam Karalyos Józsi bácsi Dob utcai kifőzdéjében az ebéd mellől, mert a jó öreg politikai tanokat tálalt a főzelék mellé. (Ha nekem tetszőt mondott volna, az is idegesített volna. De történetesen egy szavával sem tudtam egyetérteni.) Ha ez a téma, gyere ki a művház mögé - akarom mondani, csináljuk egy "pártpreferenciák a VII. kerületben" topikot. Én itt kikapcsolódom!!!
A franc se gondolta volna, hogy egy 1xű poénnak szánt mondatommal szétoffolom a topikot. ráadásul tényleg nem én voltam, aki mindenféle rottenbillert meg satöbbit emlegetett, de mindegy.
beszélgessünk inkább arról, hogy a fészekkel szemben a sarkon Gyuri bácsi (??, vagy Gyula?) "kisvendéglőjében" -ahol isteni a sopszka saláta- kinyomta Csalagovits Zóra fényképét a kirakatba?
No, majd egyszer szervezünk egy tanulmányi kirándulást a Madách homlokzata mögé. :-) A madáchos topikban már a keresztvizet is leszedték az építészről. Tény, ami tény, kívülről nagyjából megmaradt a régi forma, de az udvarra nőtt egy hihetetlen méretű/formájú üvegpalást, ami nehezen emészthető. Arról nem is beszélve, hogy legalább hét éve folyik a felújítás (egyszerű pénzhiány), így aztán van gyerek, aki már a romhalmazba felvételizett, és ott is érettségizett. Aki a "régi" Madách-udvarra kíváncsi, mást nem tehet, mint megnézi a Mese a 12 találatrólt. Egyes jelenetek ott forogtak.
A Madách Gimi ezen kívül szép is, most folynak a felújítási munkálatok.
Pásztor,
Úgy tűnik, hogy mi szinte karnyújtásnyira lakunk egymástól. A legkiválóbb környék! Mostanában a Szabadidő központban rákaptak az etnikai típusú rendezvényszervezésre. Ezen alkalmakkor nem ajánlom, hogy kilépj a lakásból. Valamikor nyár elején Feketevonat koncert volt, "rajongók" ezrei tömörültek a környéken. Picit félelmetes volt...
OFF
Nekem nagyon tetszenek a "topikromboló" hozzászólások. Ne mondjátok már, hogy nem kell a humor? A móka, a kacagás ??
ON
Csak "műkedvelő" tanár vagyok, de a hályogkovács biztonságával mondok véleményt. :)Szóval mindkettőnek vannak előnyei. Ha erős az általános, nyugodtan csinálja végig, aztán menjen egy nem épp elitistálló, de azért minőséget képviselő suliba. A hatosztályosnak viszont az az előnye, hogy a szaktárgyi tananyagra több idő jut, elmélyültebb lehet a tanítás. Már ha a tanárok képesek élni a lehetőséggel. A Madáchban mindkét forma van, és furcsa mód nincs igazán különbség a végponton mérhető teljesítményben.
Biztosan jó a Madách gimi is, de szerintem a mi lányaink ide az Alsóerdősorba fognak gimnáziumba is járni.
Off
Tényleg ha már tanár vagy egy kérdés? Szerinted melyik a jobb, ide járnak 12 osztályosba (6+6), vagy 8. után mennek egy csak gimnáziumba?
Nekem nincs viszonyítási alapom, mert ugye a mi időnkben nem sok választás volt, csak a 8+4 év.
On
Látszik, hogy nem nagyon ismered a kerületet! Az Almássy utca, és a Rottenbiller utca, nem pont egymás mellett van!
Légyszives máshol probálkozzál topic rombolással!
Köszi.
A környékről csak annyit, hogy ha van gyereked, akkor az Almássy téri Szabadidő Kőzpontban elég sűrűn vannak programok (bár mi nem járunk ezekre, ezért nem tudom milyen színvonal), a legjobb iskola sincs messze tőled, az Alsóerdősor utcában. Az Európa moziban minden szerdán 300 Ft. a jegy. Nem multiplex, de a 3 gyerekkel megnézünk egy filmet 1500+kaja áron. A multikban ez 4 és 5 ezer között lenne.
Ha viszont arra lennél kiváncsi, hogy melyik a legjobb kocsma, vagy hova lehet beülni (a champs linkjét beraktam nem olyan régen, az jó hely), vagy milyenek az emberek, nem nagyon tudok nyilatkozni. Ebben majd más segít!
Lángoló személyautóhoz riasztották a tűzoltókat a fővárosban csütörtökre virradóra, kevéssel éjfél után: egy Mercedes típusú személygépkocsi égett a VII. kerületi Rottenbiller utcában.
A rendőrség megállapítása szerint az utcán parkoló gépkocsi egyik ablakát ismeretlen tettesek betörték, az autó utasterébe gyúlékony anyagot locsoltak, s azt meggyújtották. A gépkocsiban tetemes anyagi kár keletkezett; a rendőrség megkezdte a nyomozást. (MTI)
Így jár mindenki, aki szét akar offolni egy jó kis topikot.
Na, akkor ti most mind béküljetek szépen össze! :)
szilvácska,
az önkorm abba spec nem szól bele, milyenre fessék a falat, szóval ha ronda lett, arról kizárólag a tisztelt tulajdonosi közösség tehet. Legközelebb tessék szépen elmenni a közgyűlésre! Jó kérdés, van-e támogatás udvarszépítésre. Valami rémlik, de lehet, hogy a hatker. újságban olvastam. Megpróbálok utánanézni. Amire gondolsz, az egyébként már megvalósult itt, a környéken: az ablakomból pont egy tetőkertre látok, medence, grillsütő, nyugszékek. Nem semmi.
Jut eszembe, azt viszont tuti a hétker lapban olvastam, hogy egy új rendelet értelmében mostantól utcai homlokzatra sem konvektornyílást, sem légkondi-dobozt nem lehet szerelni. Kíváncsi vagyok, a/ hányan tudják ezt, b/ mit tesz a hivatal, ha meglát egy új légkondit.