Keresés

Részletes keresés

Hori R1100S Creative Commons License 2006.03.24 0 0 707

Szia!

Fordulatszámfüggő a dolog?

Tehát,ha 4.-ben mész 120-szal,akkor nemjön elő viszont ha 6.ban mész 120-szalakkor előjön?

Bonyolult voltam de biztosan érted.

Arra gondoltam,nem a  futómű okozza-e?

Hori

Vojnó Creative Commons License 2006.03.24 0 0 706
A szinkron elejét értettem, de utána megkavartál! :o)
Ha beállítod alapjáraton, utána megnézed 3-4000-nél és esetleg ott is finomítasz, akkor alapjáraton lehet megint eltérő. Okés eddig, de akkor miért írod, hogy pont ezeken a pontokon lesz rosz?
Alapjáraton jó (vitatkoztam már hol kell a szinkront nézni) de fordulaton eltérő lehet!
Ha meg fordulaton jó...
Szóval nálam szép finoman lassan jött elő!
Az akkori benzintyúk ismerte 0km-n és akkor nem vibrált, aztán fokozatosan jött elő!
Most csinálnám a 40000km-es szervízt, de senki nem tudott rá mit mondani!
Az lett a vége, hogy annyira egyben van, ne érdekeljen! :(
A Nyitrai is nézegette annó, de nem tudott mit mondani rá!
A Dunában is a szipiszupi digit szinkronteszterrel is néztük, de a szerint is ok!
Én meg otthon higanyossal nézem és igazából van különbség, de nem jelentős és nem segít a változtatása!
Amire gondolni nem is merek, hogy valami elkopott és a kiegyenlítése nincs már meg!
üdv
Vojnó
Előzmény: mrt-666 (702)
cselle Creative Commons License 2006.03.24 0 0 705

Be a Műhelybe Wele! 

No other way :(

Előzmény: mrt-666 (704)
mrt-666 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 704

Fék:

Az előző az ABS nélküli és a hagyományos 2 független első és hátsó körös ABS-re igaz.

Ha integral ABS-ed van, akkor a szerelők elmondása szerint csak gyári műszerrel lehet légteleníteni a rendszert.

Tamás

Előzmény: mrt-666 (702)
Fortaleza/Brasil Creative Commons License 2006.03.24 0 0 703

Miert nem gurulsz vele?

Brasil

Előzmény: TOM (695)
mrt-666 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 702

Vibrálás:

Az a tapasztalatom, hogy egy szinkron állítás jót tesz a motornak, és simábban megy. Akkor érdemes nekikezdeni, ha minden egyéb rendben van: légszűrő új (vagy kipucolt), gyertyák tiszták, talán a legfontosabb, hogy a szelepek jók és azok is be legyenek állítva. Akkor jó az egész, ha a 2 hengerben a sűrítési viszony is egyforma.

Egyrészt alapjáraton kell beállítani, ami 1000 körüli. Valahogy így írja a könyv: 1100+-100. Másrészt magasabb fordulatszámon 3000-4000 között.  Ez lenne az a tartomány amelyben motorozik az ember. Ez után vissza kell ellenőrizni az alapjáratit.

Ekkor ebben a két pontban van szinkronban, de minden más pontban nem. Ez azt jelenti, hogy ha magasabb fordulatszámon jár a motor akkor rázni fog, meg 2000-nél is. Nincs jó megoldás a 2 hengeres boxerre. A Goldwing 6 hengeres boxerénél nincs ilyen probléma.

A szinkron idők során a gázbowden koszosodásából és kopásából, a motor egyéb kopásaiból eredően mászik el.

Féklégtelenítés: Szopás.

Nem engedett el az egyik első fékem sem. Nem ment vissza a karmantyú, így állandóan fogott. Szétszedtem a féknyergeket. Üresen olajfeltöltés nélkül tettem vissza a féknyeregbe a karmantyúkat. Ennek az a hatása, hogy a féktuskó kerék felőli oldalában elsőre nincs olaj. A külső felével nincs baj mert oda csatlakozik a fékcső és ott van mellette a légtelenítő is. A baj az, hogy a féktuskó két oldala között van egy kb 2 mm-es furat, amin az olaj át tud jutni a belső oldalra, meg a levegő esetleg ki tud jönni. Ekkor ha a belső oldalon nem volt teljesen tele a féktuskó olajjal nem fog a levegő egy ideig kijönni mert kicsi a furat, és hiába pumpálod akkor sem fog.

Megoldás: Le kell szerelni a féktuskót, fejre kell állítani, a külső féktuskót összeszorítva be kell pumpálni olajat a belső részbe. Amikor a belső karmantyú már teljesen kijött (kb 8-10 mm-nek kell maradnia a két karmantyú között, mert különben teljesen kiesik), vissza kell állítani eredeti állásába és valamivel vissza kell nyomni a belső karmantyút. Ez megy kézzel is ha a légtelenítő nyitva van. Ekkor a belső részben lévő levegő átjön a külső részbe.

Ezt néhányszor végigcsinálva (fejreállítás, belső féktuskó feltöltése, visszaállítás, átpumpálás) van esély a rendszer légtelenítésére.

Nem lehet tudni, hogy melyik oldalon van még levegő a rendszerben, így mindkét oldallal el lehet játszani.

Figyelem, először az ABS-t kell légteleníteni amit időnként a jobb és bal oldali játék közben ellenőrizni kell.

A két oldal légtelenítése egy délelőtt ideig tartott.

Elkövettem azt a hibát, hogy nem figyeltem a tartályban lévő olajszintre és egyszer kifogyott. Ennek az lett a hatása, hogy levegő került a rendszerbe, így ismét az ABS légtelenítése és az előző játék következett.

Gyári szerszámok:

Börzéken teljes szeszámkészletet lehet kapni jó áron dobozzal együtt. A legközelebbi április végén lesz Ludwigshafenben. www.veterama.de

Eddig mindig volt pár eFt-ért. Ha írsz egy telefonszámot és ott állok a cucc előtt felhívlak, hogy kell-e? A gyertyakulcs egy hosszú csőkulcs, még az egyéb bolti is nagyobb átmérőjű egy kicsit. Időnként a szelepdeklit is le kell szedni, hogy a gyertyát ki tudd venni.

Üdv

Tamás

Előzmény: MGP (697)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.03.24 0 0 701

Szia!

Szerintem a féklégtelenítésre lesz innen a fórumról jelentkező a lakóhelyed közeléből.

Holnap a szrelőtől megpróbálok sok infót megtudni,majd megosztom veletek.

Ja,én is leginkább a fékfolyadékcsere macerás volta miatt viszem a gépet sterelőhöz,a többi szervízdolgot magam is megtudnám csinálni.

úgyhallottam,hogy ezeknél a bonyolult rendszereknél,nem a régi módon cserélik az olajat,hanem a rendszer egyik végén szivattyúval feltöltik a friss olajat,a másikon meg kiengedik a fáradtat,igy levegő nem is kerül a rendszerbe. 

Itt a tavasz !!!!!

Ezt a hölgyet biztosan szivesen látják egy motorostalálkozó sörözőjének vendégei!

Előzmény: MGP (697)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.03.24 0 0 700

A BMW olcsóbb?

Gondolom a fenntartására gondoltál.

Előzmény: TOM (698)
TOM Creative Commons License 2006.03.24 0 0 699
Micsoda forgalom ily kesoi oran!
TOM
TOM Creative Commons License 2006.03.24 0 0 698
Sajna a KTM tul draga volt nekem....
Előzmény: Mcemru (696)
MGP Creative Commons License 2006.03.24 0 0 697

Szerintem jól beállitot gépnél egyáltalán nem vészes. A kormányba épített rezgéscsillapító nem árt, de szerintem ennél több nem is kell. Én a vibrációt egyáltalán nem találtam zavarónak, amit szoknom kellett az a nagyon alacsony sebességnél az egyenletlen járás, de ezt is csak a finom V2-es AfricaTwin után. Megoldás meg egyszerű, nem kell lassan járni :)

Viszont nekem is van technikai kérdésem, sőt több is:

A tavaszi felkészítéshez csak pár apróbb dolog kellett, amik miatt nem akartam felvinni Bp-re, ezért egy közeli szerelőhöz vittem, aki azért pár dolognál elakadt. Pl jobb első féknyereg légtelenitése (1150GS) miféle célszerszám kell ehhez?

Egyáltalán hol lehet beszerezni, mondjuk nem gyári áron szerszámokat hozzá? Mert én anélkül vettem sajna. Próbáltam pótólni, körlcsönkértem egy készletet és bevittem, az egyik legnagyobb szerszámkereskedésbe. Egy napig válogattak, aztán kb a felét tudták volna pótólni hasonlóval...horribilis áron. Inkább kihagytam. Az egyszerübbeket..imbusz, torx stb pótóltam, de pl most kiderült, hogy a gyertyakulcs kb fél mm-t nem fér be.

Ja a főkérdés: hátsó féktárcsát cseréltettem (gyári új tárcsa meg lett véve). Háromszor fel és leszerelve de még mindig egy kicsit jár fel és alá, mikor a keréken semmi sem látszik. Hogy a fenébe lehet, hogy nem centrikus a kerékkel? Nagyon kicsi a külpontosság, de egy kis fém szintezővel érezhető.

Másik: tud valaki megbízható és hozzáértő BMW szerelőt a keleti országrészben? Itt Nyíregyházán csak kereskedés van..a Debrecenben lévőről nem sok jót hallottam...

MGP

Előzmény: Vojnó (688)
Mcemru Creative Commons License 2006.03.24 0 0 696

arulo! :)

azert az a fekere R1100S az telleg szep hiaba fekete a jo motor szin :)

Előzmény: TOM (695)
TOM Creative Commons License 2006.03.24 0 0 695
A KTM-et azt mar reg eladtam.
A BMW-t nem tervezem, sot szallitani akarom, pld ide ki Szloveniaba...
TOM
Előzmény: Fortaleza/Brasil (690)
TOM Creative Commons License 2006.03.24 0 0 694
Nem is tudtam h volt 3 hengeres soros gep...
Előzmény: R100 (693)
R100 Creative Commons License 2006.03.23 0 0 693

Aki BMW-n vibrációról beszél, még nem ment Nortonnal! A csúcs az volt, hogy a hátsó lámpához vezető sodrott rézkábel többször eltörött...

Az igazsághoz tartozik, hogy az R26- osomon is mindenhol önzáró  és/vagy ragasztott anyák vannak.

Nem pont ide tartozik, de érdekes, hogy a K75-ösön a háron henger kisimítása céljából a váltó a főtengellyel ellentétesen forog.Apropó K75, egy tényleg nagyon-nagyon megkímélt K75 eladó, nekem sajnos már nem fér be a garázsba.Jó lenne, ha értő kezekbe kerülne, eddigi tuljdonosa nagyon vigyázott rá!

Hori R1100S Creative Commons License 2006.03.23 0 0 692

Eccerűen csak szép!!!

Hori R1100S Creative Commons License 2006.03.23 0 0 691

Szia Varapapa!

Tekintsd magad  védelmem alatt állónak!.......bár erre sztm nincs itt semmi szükség.

Nagyon jó,hogy benéztél,legalább van  új témánk!!!

A vibrációról szombaton este fogok nyilatkozni ,mert szombat reggelre kell vinnem a motort Vácra szervízbe,odáig meg vissza lesz időm tesztelni.

Nekem is lenne műszaki kérdésem:

Csúnyák voltak a kipufogó könyökök és én szépen kipolíroztam őket.

5 perc alapjárat után az egyik szépen elkezdett barnáslila szinű lenni,a másik szine viszont nemváltozott semmit.

Miért lilul jobban az egyik???

Hori

Előzmény: Varapapa (687)
Fortaleza/Brasil Creative Commons License 2006.03.23 0 0 690

Miert?

Eladtad a motort?

:-)

Brasil

ui.: csak kerdezem...

:-)

Előzmény: TOM (689)
TOM Creative Commons License 2006.03.23 0 0 689
Hat en ezt meg nem ereztem...
Lehet h azert mert a legnagyobb elo vibratorrol (K|TM LC4) ultem at? :)))

Ja epp motorszallito utanfutot veszek...csak mondom...
TOM
Előzmény: Vojnó (688)
Vojnó Creative Commons License 2006.03.23 0 0 688
Vitaindító ill. műszaki probléma!
A boxereknél (1100, 1150) tapasztalható vibrálás kb 40001/m fordulattól igen zsibbasztó tud lenni hosszú távon!
Egyesek szerint szinkronizálási hiba!
De a többi 1200 szériákon is meg van, bár a gyár váltig állítja hogy sikerült kiegyenlíteni a járást.
Sokan azt mindják, hogy akkor még próbálkozzanak.
Nekem is gondot okoz, mert kb 120km/h környékén van jelen és elég zavaró tud lenni!
Átmegy a farok nyúlványra és az utast elzsibbasztja rendesen.
Vannak lányokakik tudják élvezni is ezt a fajta vibrálást, de én nem! :oD
(mrt66 esetleg?)
Üdv
Vojnó
Varapapa Creative Commons License 2006.03.23 0 0 687

Átnéztem már ide, mert a Varadero fórumon mindig a túrákról meg motorozásról beszélnek, meg motorzak állandóan, kezd unalmas lenni. Sehol egy technikai probléma, egy jó kis rejtett hiba...

Ezt azért írtam, mert itt 3 napja csend van, vitaindítónak talán jó lesz.

(Hori védjél meg!!!  :)))))

Hori R1100S Creative Commons License 2006.03.20 0 0 686

Igen erről beszéltem,mikor az előre nemlátható költségeket emlegettem.

Sajna minden apró cucc amit pótólni kell,nem is látszik,még alapos szemrevételezéskor sem,csak akkor szembesülsz vele,mikor szétbontottad.

És még nem akkor nembeszéltünk a rejtett hibákról,ami esetleg akkor jön elő,ha használatba akarod venni.

Nekem pl. egy másik motoromnál mindent tutira megcsináltam szezonkezdésre,majd az első fékezéskor derült ki,hogy kicsit ütnek a féktárcsák.Ez csere esetén,akár 100 ezer plusz is lehetett volna.

Hori

Előzmény: Dódy (676)
Mcemru Creative Commons License 2006.03.20 0 0 685
windows hujesege, neha ezt csinalja h jpg  kepet a webrol csak bmpbe hajlando lementeni
Előzmény: mrt-666 (683)
MGP Creative Commons License 2006.03.20 0 0 684
Semmi különös. Hogy a topicfelületen ne foglaljon helyet gondolom a rendszer át és lekonvertálja a feltöltött képeket kis jpg-be. Hogy a nagy kép miért pont bmp azt nem tudom, de ha egyszerüen lemented más néven aztán megnyitod windowsbol vagy a paint-bol akkor tudsz belőle jpg-t menteni.
Előzmény: mrt-666 (683)
mrt-666 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 683

Ha a kinagyított kép tulajdonságait nézem akkor "név.jpg" a formátum, ha le akarom menteni akkor "névtelen.bmp".

Mit csinálok rosszul, vagy van egy szabály amit nem ismerek?

Tamás

Előzmény: TransAlp (678)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.03.19 0 0 682

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ....aza 2000-es NSU.

Na...ezek teszenek nekem nagyon,tudom,hogy nemigazán lehet vele motorozni,de akkor is komoly műszaki csemege.

Ma kitoltam a nappaliból a gépet és,hogy nekelljen a garázsig tolni,hát beindítottam./pöc-röff 3 hónap állás után/

Aztán a garázsnál csak felkaptam egy sisakot és kerültem egy kört a város szélén.(kb 5 km)Bár ez nem volt betervezve,de nem bíííírtam ellenállni a kisértésnek.

Sajna nagyon savanyú idő volt,meghát még nincs teljesen kész a gép,igy gyorsan hazatértem.Rengeteg motoros volt az úton.Máskor szezonban nemlátni ennyit.

Sziasztok!!!

ui:sándorban csalódtam,józsefeben csalódtam,már csak benedekben reménykedem

Előzmény: TransAlp (681)
TransAlp Creative Commons License 2006.03.19 0 0 681
Szia Hori !

Egyenlőre marad a Transi, kb2 évig nem lesz csere. Nagy fába vágtam a fejszém. Abba az építkezős fajtába. Most oda kell a dudva. :-))

Volt itt egyébkén más motoros érdekesség is igaz nem BMW, de egy rápillantást megér.
Hozzá kell tegyem mind működött és működö képes is ami itt volt.

Üdv.: T.A.2000-es 1 hengeresAz első DragbikeElsőkerék hajtás 1970-ből
Előzmény: Hori R1100S (680)
Hori R1100S Creative Commons License 2006.03.19 0 0 680

Szia!

Nagyon irigyellek,hogy ilyen helyen járhattál!

Milyen fokú már a  fertőzöttséged BMW ügyben?

Nekedvaló modellt láttál-e?

Az képeken  látható masinák csodálatosak!!!

Előzmény: TransAlp (679)
TransAlp Creative Commons License 2006.03.19 0 0 679
Ja , és ez is BMW :- )

Üdv.: T.A.

TransAlp Creative Commons License 2006.03.19 0 0 678
Na még néhány:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!