Igen-igen, a jó öreg w116-os. Porbafingó koromban ez a merci is nagyon tetszett. A drabális méretei és a nagy hátsó lámpája elvarázsolta a hidegben darabosan mozgó 1200-es füstjéhez szokott akkori mivoltomat:) Talán volt is egy olyan matchbox-om, de az már sehol sincs:(
Amint korábban már írtam, (sajnos) nem a közeljövőben tudok beruházni egy állólámpásra, de ha úgy alakul - a CX és 1-2 veteránmoci elbótolásával - , akár a tavasszal rávethetem magam 1 öreg Mercire:)
Eredetileg én egy longra pályáznék, de hajlandó vagyok megalkudni a sorsommal és esetleg 1 racionális(abb) egyedet választok.
Abba a kasztba tartozok jelenleg, ami nem a veteránozás rögös-kínkeserves-precíz útját kívánja járni, hanem a forma-technika-nimbusz triumvirátusának a szerelmese. Jajj, hol 1 zsebi, ez olyad széb volt... :)
Nem régen kapott el ez a hóbort és egy kis időt szeretnék hagyni magamnak, hogy teszteljem, nemcsak egy múló szeszélyről van szó. Az öreg OFF Citroenem kapcsán azért rendült meg a szerelmem, mert az első 1500 közös kilóméterünk után motorcserére vár a lelkem. Még ezzel sem lenne gond, ha nem augusztus óta húzódna dolog: hosszú a sor a donorra váróknál:(
A fentiek ismeretében tényleg nem akarlak hitegetni, hogy "na-na ide sokk' képet a járgányról, oszt maholnap meg is veszem".
Számomra egy olyan állólámpás lenne a megfelelő, amivel nem a sz*páshegyek jönnek azonnal, max kisebb javítások és MEGBÍZHATÓ. Tudom, hogy ez egy 30 éves technikával szemben komoly elvárás, ha csak nem egy 100%-osra restaurált-helyrehozott autóról van szó (az meg nem az az árketegória:( ). Persze nem akarok ezzel 1 mercis önérzetét se megsérteni, én hallomásból tudom, hogy a dízel mercik elnyűhetetlenek, de az időnek is vasból van a foga. Az meg sajna nem rozsdál... :)))
Ja, dízelem még nem volt, de hátha megszeretném:)
Ha képeket tudnál nekem küldeni Pudingról, jól megköszönném, külső-belső egyaránt érdekel. Ha már van fenn valahol a neten, az is jó.
Mondjuk van Magyarországi képviselete itt Bp-n, de ők csak viszonteladóknak adnak el, tehát kell valami ismerős aki vásárolhat náluk.
Én régebben a Bárdinál vettem, de most ott nem látok, csak Birth-t. Ha gondolod kérd ki, nézz bele a dobozba, és látni fogod, hogy a gumiról a febi emblémát lecsiszolták :)) Ez nekem is csak úgy derült ki, hogy kikértem egy febit meg egy birth-t hogy megnézzem a különbséget, és csak ennyi volt...
üdv,
+ BUÉK mindenkinek.
a kérdéses cucc :) :
a birth egyébként olasz cég, de semmiképpen sem német
Hali, szerintem maradj a Febi-nel, csapagy meg SKF, ez a ketto biztosan jo,es mivel egy futomufelujitas meg magyar utviszonyoknal is kb 20 evre vagy tobbre szol az allolampasnal, en nem ezen sporolnek....A gyarit is kerdezd meg, mert erhetnek akar pozitiv meglepetesek is ami az arat illeti, a minoseg meg biztosan tuti.
Lengescsillapito meg SACHS vagy BILSTEIN legyen, azt hallottam hogy pl a MONROE nagyon valtozo minoseget produkal , eleg lutri hogy eppen milyen van a polcon.
Én úgy tudom, a lemförder az gyári minőségű, illetve szilentből jó még a febi/birth (a kettőt egy és ugyanaz gyártja, a birth-ből ki van "köszörülve" a febi felirat), ezek is gyári minőségűek.
Optimal csapágy mint ilyen nem létezik, szerintem nem gyárt csapágyat, hanem veszi nagyobb gyártóktól. Érdemes lehet belenézni a dobozba, mert nekem SKF csapágy volt belecsomagolva:))
radelli_r és ocap-ból én a gömbcsuklókat próbáltam, nagy különbséget nem találtam a kettő között, viszont egyik sem bírta olyan sokáig mint az eredeti gyári, pár év alatt elkezd kotyogni.
A swag-ra én is kiváncsi lennék, az ára vajon egyenesen arányos a minőségével is?, mert kb dupla annyiba kerül mint a többi...
Nem kell tovább nyomoznod nállam van a puding és egy kicsit gatyába ráztam,hogy lehessen vele közlekedni.Sajnos amikor hozzám került szinta semmi sem működött rajta.Én már egy kisebb vagyont költöttem rá.De ha érdekel a tied lehet.
Csontszínű műanyag kormány új kb. 150 €, használttal vigyázz erősen állapotfüggő, idővel tele lesz apró hajszálrepedésekkel, azt olcsóbban is kapsz. Ugyanez feketében 100 € körül újban, fekete használt kevésbé de repedezik, viszont több van belőle, lehet válogatni.
igerem tovabbiakban nem farasztom a csapatot ezen gep tovabbi szoveges boncolgatasaval. ha az ido is jobbra fordul, de nem tulsagosan persze (inkabb hidegben probalnam ki) akkor szepen leutazom az alfoldre es kiprobalom. utkozben remelem talalok egy szakit aki eljon velem:)
Hello...jo lesz az sima balkormanyosnak is :-D,.....
No hat akkor osszegezve a zoldet latatlanban illetve a fotok alapjan.....
Ulesek ujrahuzva..eppenseggel nem igazan gyari mintara...
Motor bizonyara csak hivatali eliras miatt izmosodott ki
muszerfal eredetinek nez ki...kormany cserelheto 1perc alatt, de kb 15-20 ezer penz a regi bakelites...valtoszoknya es kar 2-es szeriabol plusz valami fa-tuningos gomb
toloteto onmagaban sz.r hogy ilyen gagyesz, de ha nem azik....
Lehet hogy jarni vele tok jo, mert amugy szepen all a labain...
Aki original-fetisiszta annak plusz fel milko hogy jol erezze magat benne...
Aki napi hasznalja annak MUSZAJ beleulni es egy szakerto tarsasagaban kiprobalni legalabb 50 kilometeren at , es akkor majd tudni fogja hogy kell-e neki, es hogy egyaltalan egyben van-e annyira mint a kep azt sugallja.
Szoval asszem most mar mindent kiveseztunk igy tavolrol...
Annyit... sima jobbkormányos 200D. Én sem vagyok guru (mint mondjuk Gaspiw123, csak ő ritkán néz ide), a neten ennyi van a számokról. Nem tudom, hogy a w123 200D -nél változtak -e a számok, abban már volt 60 lovas 200D. Max. ennyi lehet még, de lehet, hogy ha megkérdezed, akkor megmondják, hogy miért az az adat (okmányirodában simán beírnak hülyeségeket, nem írok példákat, de van bőven... nyilvánvalóak is). Szerintem érdemes megnézned, beszélned velük, esetleg a szervízessel, aki csinálta. A színe szerintem szép, jól néz ki a gép, amire pedig neked kell, tökéletes. Ránézésre karban van, ha alulról is ilyen jó, akkor nem sok gond lehet vele (meg tényleg korrekt a motor). Ha mégis elmúlik a szerelem, akkor meg legalább nem öltél bele túl sokat, bár használósnak sem utolsó egy ilyen. Persze, látni kell, hogy mi van a másik serpenyőben: veterán igen nehezen lesz (tetőablak pl, de ez is megoldható, ha kell), a szín ott sem gond talán már, az üléseket én nem tudom, hogy sajátja -e, vagy 23 -asé. ÉS ugye van ára. Döntened neked kell, egyelőre most kínálati a piac, bár szerintem viszonylag drágák az állólámpások most itthon.