Keresés

Részletes keresés

il1321 Creative Commons License 2008.12.31 0 0 6861

Boldog Új Évet Kivánok Mindenkinek!

 

CBNora Creative Commons License 2008.12.25 0 0 6860
Boldog karácsonyt!

Hesperos Creative Commons License 2008.12.24 0 0 6859
Békés, boldog Karácsonyt kívánok Nektek!
il1321 Creative Commons License 2008.12.24 0 0 6858
Boldog Karácsonyi ünnepeket kívánok minden topictársnak.
Vezso Creative Commons License 2008.12.24 0 0 6857
2008.12.21Itt a kép is. :)
Előzmény: Vezso (6856)
Vezso Creative Commons License 2008.12.24 0 0 6856

Sziasztok!

Ezt a képet 21-én csináltam. :)

 

Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek!

HTWWW Creative Commons License 2008.12.23 0 0 6855
Köszönöm a segítséget!
Előzmény: il1321 (6854)
il1321 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 6854

Használd nyugodtan, de csak a tiszta fahamut.

Ide idézem a korábbi hozzászólásokból, ami rá vonatkozik.

Nézd át:

http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9108176&aq_ext=1&aq_text=fahamu

 

Előzmény: HTWWW (6853)
HTWWW Creative Commons License 2008.12.23 0 0 6853
Tiszteletem a kertbarátoknak!

Csupán azt szeretném megtudni, hogy a fahamu milyen hatással van a földre?
CBNora Creative Commons License 2008.12.21 0 0 6852
Tényleg áttelel. Egyszer bent hagytam télire. Nem lett semmi baja, csak mikor megfagyott a talaj, nem tudtunk szedni belőle. Tavasszal meg nagyon hamar magszárba ment, és megkeményedett a belseje. Úgyhogy érdemesebb legalábbis a legnagyobb részét kiszedni.
Előzmény: kertészboy (6851)
kertészboy Creative Commons License 2008.12.21 0 0 6851
Az ételízesítőket gyártók jobban szeretik a "vegetába" a pasztinákot szárítani, mert fehérebbre szárad mint a petrezselyem. Valahol olvastam, hogy a szabadban is áttelel.
Előzmény: CBNora (6843)
Akka81 Creative Commons License 2008.12.21 0 0 6850

Szia!

 

Ajánlom ezt az oldalt:

 

OMMI zöldborsó

 

Sok jó dolgot lehet itt megtudni a fajtákról.

 

 

Üdv

Előzmény: Hesperos (6845)
földtúró Creative Commons License 2008.12.18 0 0 6849
Sziasztok!

Régen nem írtam már ebbe a fórumba, de rendszeresen olvaslak Benneteket!
Ezekre a téli, nyugisabb napokra ajánlok egy kis "néznivalót" a youtube-on.
Egy kaliforniai, pasadenai családról szól, akik a városi kis kertjükben minden négyzetcentimétert kihasználva megtermelik az élelmüket, sőt, a környékbeli éttermeknek is adnak el friss zöldséget.
Saját honlapjuk is van, amelyen részletesen meg lehet ismerni őket és életüket (sajna csak angolul).
www.pathtofreedom.com

A www.youtube.com -on pedig be kell írni a keresőbe, hogy "dervaes", és 32 videó szól róluk.
Engem nagyon magával ragadott az, amit csinálnak, hátha más is kedvet kap itthon hozzá...
Hesperos Creative Commons License 2008.12.15 0 0 6848
Köszi, kipróbálom tavasszal.
Előzmény: Flanell (6846)
Vezso Creative Commons License 2008.12.14 0 0 6847
Köszi, ki fogom próbálni. :)
Előzmény: CBNora (6843)
Flanell Creative Commons License 2008.12.13 0 0 6846
Legkorábbi velőborsók: Léda, Marifon, Rapid, Frostiroy, amiket találtam. A tenyészidejük 70 nap körül van, vagyis átlagos március 15-i vetést feltételezve május végére, esetleg június elejére ki lehet szedni őket.
Előzmény: Hesperos (6845)
Hesperos Creative Commons License 2008.12.13 0 0 6845
A hagyma engem is érdekelne hogy érdemes e még, illetve hogy tud e valamelyikőtök egy nagyon korai borsót amiből érdemes is vetni. Jövőre sokkal több borsót szeretnék vetni de mire a paradicsompalánták kiültethetővé válnak (Legeslegkésőbb június eleje) ki kéne vennem mert a helyére ültetném a paradicsomot és a fűszerpaprikát. Erre valami ötlet?
peter513 Creative Commons License 2008.12.13 0 0 6844
Eléggé eltoltam az időmet ősszel, vagy elég vizes volt a talaj. Most lenne egy kis időm, érdemes télálló hagymát duggatni? Tavaly október végén került a földbe.
CBNora Creative Commons License 2008.12.09 0 0 6843
Talán közelebb áll a petrezselyemhez, de tulajdonképpen egyikre sem. Jellegzetes íze van, édesebb, mint a sárgarépa és hamarabb puhára fő. Én nyersen nem szeretem, de kóstold meg. Zöldborsólevesbe, lencséhez, babhoz szeretem, meg önállóan pl. majonézes pasztináknak vagy csak mikróban puhítva tejföllel, esetleg pici fokhagymával. A húslevest elcukrozná.
Előzmény: Vezso (6842)
Vezso Creative Commons License 2008.12.08 0 0 6842
Erre kíváncsi vagyok, egyszer ki fogom próbálni. Én a petrezsejmet nagyon szeretem főve, a répát viszont csak nyersen, főve túl édes. A pasztinák melyikre hasonlít inkább?
Előzmény: CBNora (6841)
CBNora Creative Commons License 2008.12.08 0 0 6841
Ma kiszedtem a pasztinákot. Egyetlen 7 méter hosszú sor volt. Egy 10 cm magas rekesz púposan tele lett, egy 30 centis félig, egy kettő közötti majdnem teljesen tele. Ahol túl sűrű volt, lapok préselődtek a gyökérre, de egész rendesen megnőtt. Mindig megállapítom, hogy ez a legkiadósabb, legstrapabíróbb gyökérzöldség. A tárolással se szokott gond lenni.
Az a baj, hogy ezt mind egyedül kéne megennem, a férjem nem szereti. Osztogatni kell majd az ismerősöknek.
Vezso Creative Commons License 2008.12.02 0 0 6840

Komolyan gondoltam, mégha ciki is. Nem tudom, hogy végbe megy-e benne idővel valamilyen reakció, ami aztán értéktelenné teszi.

Hogy a hordó szétfagyna-e, nem tudom, de inkább kilocsolom a hétvégén.

Köszi

Előzmény: il1321 (6838)
il1321 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 6839

fagyás sem árt neki,

A lének nem is, csak az edénynek.

Előzmény: Matykoka (6834)
il1321 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 6838

Ha nem félsz attól, hogy el fogja az edényedet a fagy deformálni, vagy elrepeszteni. Egy hordóban a víz akár fenékig is megfagyhat, szétfeszítve az edényt.

De miért kell ebből ekkroa gondot csinálni? :))

-kilocsolod az ágyásra- a tápanyag ott lesz jövőre benne.

-kihordod a komposztra- ott lesz benne jövőre.

-vagy öntözd be vele az örökzöld növényeidet, azoknak ilyenkor is szükségük van csapadékra

-Jövőre hordod ki, az edényből. (ha nem fagy szét:)

Ott lesz majd tavasszal a friss. .

(nem is írtam eddig a kérdésedre, mert azt hittem, nem gondolod komolyan:)))

Előzmény: Vezso (6837)
Vezso Creative Commons License 2008.12.02 0 0 6837

Jaaa, úgy is lehet? :)

szóval szerinted inkább öntsem ki és tavasszal csináljak újat?

Előzmény: il1321 (6836)
il1321 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 6836

inkább nem emelem fel

vödör?:)))

Előzmény: Vezso (6835)
Vezso Creative Commons License 2008.12.02 0 0 6835
Kösz szépen, bíztam benne, hogy ez az igazság. Én inkább nem emelem fel a 200 lityis hordót, hogy a komposztra önthessem. :))
Előzmény: Matykoka (6834)
Matykoka Creative Commons License 2008.12.02 0 0 6834
Én azt olvastam, hogy még a fagyás sem árt neki, jövőre ugyanolyan jó lesz. Bár az én uram a nagy őszi rendrakásban ráöntötte a megmaradt lötyimet a komposztra.
Előzmény: Vezso (6833)
Vezso Creative Commons License 2008.11.29 0 0 6833

Hi!

Maradt egy fél hordó csalán lé trágyám, mit csináljak vele? Jövőre jó lesz még az, vagy öntsem ki?

Flanell Creative Commons License 2008.11.28 0 0 6832
A petrezselymet és a sarjadékhagymát kár lecsupaszítani, a száraz lomb is védi a hidegtől, tavasszal hamarabb kezd hajtani. Betakarni meg felesleges a hagymát, még soha nem fagyott ki. Mondjuk, így hosszabb lesz a fehér része. A nagyobb fagyok után leáll a levelek növekedése.
A petrezselyem kétéves növény, első évben kikel és megnő, a második évben virágzik, magot érlel és elpusztul.
Előzmény: bayliss (6831)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!