Susok:
A pénteket a Margit esetében jobb ha el is felejted. A legtöbb vérvételfélét nem is csinálják pénteken. ÉS mielőtt először odamennél be kell jelentkezni úgynevezett "adatfelvételre". Ide viszed a kiskönyvedet és beírnak a gépbe:-))) Ennek az adatai alapján vesznek fel majd a szülőszobára is:-)))
A dokidat amúgy nagyon bírtam. Egy jópofa nagy mackó. ÉS én is úgy tudom, hogy nagyon jó doki.
A szülésznőkről azt hiszem majd magánba. Nem felejtettem ám el:-)))
Berku!
Múlt héten rosszul írtam az UH-n mért babuci-méretet! Tegnap vettem észre a fényképen, hogy nem 5,2 cm, hanem 7,6 cm volt múlt szerdán:) Hogy hallhattam ennyire félre?
Gyömbér!
Én azt hittem, hogy egyik reggel odaállítok és kész. Gondoltam, hogy mondjuk pénteken. Ezek szerint nem így kell. Telefonon kell bejelentkezni? Te is most voltál először? Ugye a vizeletet lehet vinni is?
Mososmasa, a tali febr. 10-én 13 órakor lesz. Igaz még nem tudni pontosan hol.
A XIII. kerületi BNA kismamaruha bolthoz még annyit, hogy ha kell, azonnal, de legfeljebb másnapra elvégzik a szükséges alakítást (pl. nadrágszár felhajtás) a kiválasztott ruhán.
Napora, én is remélem, hogy nem zavarunk senkit a talin, szerintem inkább az keltene rossz érzéseket, ha "különülnénk". Téged pedig valaki személyesen is látni kíván, úgy emlékszem a másik topicból. :-) Engem nem zavart legutóbb Noa igencsak szépen domborodó pocakja és az külön jó volt, hogy Arpg-ék kislányát is megcsodálhattuk. (Tényleg Arpg, most nem jöttök?) Sara_ és Gica, köszi. :-)
Tőlünk a Pannónia utca kicsit messze van, de ha ennyire dicséritek, lehet, hogy egyszer megnézem azt a boltot.
Menőmanóka, remélem megnyugtatlak: én NEM éreztem mellfeszülést. Aztán a pozitív teszteredmény után 2-3 héttel elkezdett nőni. (Bevallom, ez a hatás eddig nagyon tetszik. :-)) Most már azért elég érzékenyek.
Gyömbér, köszi hogy informálsz, de én pusztán emiatt nem akarok orvost váltani. Úgy érzem, jobb ha az kíséri végig a terhességemet, akivel nem most kell megismerkednem és aki nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik.
Csucsuka,
írtam a másik topicban, SZülés-terhesség 2,0 is a viszektésedhez.
Szerintem kenjed szorgalmasan, bár nem tudom hol viszket. Csak a hasad vagy minden. Ha már őrületbe kerget, akkor beszélj az orvosoddal, mert lehet mögötte más ok is, de azt mondják szülés után megszűnik. Tudod, mint az én vesegörcseim :-) vagy inkább :-(
Sziasztok!
Mojo, kösz az árat, meg kell gondolni. Első és eddig egyetlen (remélem nem sokáig! :o)) szülésemkor 3 ágyas rooming in szobában voltam, de szinte nem is emlékszem a szobatársaimra, annyira a babára koncentráltam. Hogy az Apuka bent maradhat, az jó, de ki lesz akkor a kicsi fiammal? Őt is be lehet csempészni? :o)))
Juditsun
Menőmanóka és a mellfeszülés: nelem is megvoltak a tünetek mindig menszesz előtt, és kb 5 hetes terhesen változtak meg.. Igencsak eldúrvultak, még az oldalamon is kispárnák segítségével tudtam aludni - és ezek nem a fejem vagy a hasam alatt voltak.
"Közép"pocakosok! Majd megörülök a viszketéstől:(( van valami tippetek, ami elviselhetőbbé teszi?
Napóra, csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz (Susok, Sára, Gica és akikkel beszéltem), szerintem az aki azt a topicot használja ehhez a topichoz "ugródeszkáúl", nem is tud igazán elszakadni... És akiknek még nem sikerült eddig a "nagy ugrás", azoknak erőt ad a következő nekirugaszkodáshoz:))) Magam részéről már nagyon várom az új tagokat!
Azért ez a vérvételes módszer felháborító! Igaz, amikor én mentem a cukrosra, engem is egy órán át várattak éhgyomorra, pedig a második voltam! És nem lehetett leülni, mert a kedves pácienstársak beálltak az ajtóba és ha nem tolongtam volna én is hevesen, még délre sem kerülök sorra az első bökéshez.
Azt hittem, mikor már fél órája tülekedtem, hogy elájulok. MOstanában úgyis sokkal könnyebben kiver a víz és könnyebben rámjön az ájulásközeli állapot. Boltban, buszon, bárhol.
A tali mikor lesz pontosan? Nem hinném, hogy eltudnék menni, de mégis, legalább meggondolom és ha másképp nem, de lélekben.
azt hiszem a főnökém két kislánya is nála született. Neki az Apja a MArgitban dolgozik, ugyhogy gondolom a legjobb kezekben vagy!! Voltál már vérvételen? Én képzeld ma reggel úgy jártam, hogy odamentem fél 8-ra, (nem messziről, csak Budaörsről...) majd 3/4 9kor szóltak, hogy mivel nem kértem időpontot, azért vagy kivárok minden előjegyzésbe vettet, (kb +1 óra) vagy kérek új időpontot. Ugyhogy megyek vissza szerdán:-((((
A Jánosban 6000/nap az alapítványi, amelyből 4000 a kórházé, 2000 az alapítványé. Saját fürdőszoba + WC, TV, hűtő, beépített szekrény, saját látogatók, elfér a cuccod, ha kimégy valahová bezárod, biztonságban vannak a cuccaid, apuci akár bent is éjszakázhat, a baba pihenését sem zavarja más stb.
Egyszóval: lyó!:)
Piglet!
Köszönöm az e-mailt a Margitról! Ez a teázás nagyszerű lehet! Még egy kérdés: hogyan lehet szülésznőt választani? Akinél én szültem 3 éve, már nincs a kórházban, sőt már nem is dolgozik az egészségügyben. :o( Pedig határozott volt és ügyes, kedves.
Mennyi most az egyágyas? 97-ben 5000/nap volt. Lehet, hogy tényleg ki kellene próbálni?
Szia: Judit
Gyömbér! Az "Ernő bácsit"csak azért írtam így, mert Arpg-ék Rékája is nála született, így már kicsit ismerős a topicon:) Egyébként mesélte nekem, hogy az utóbbi egy évben 5 lombikbaba született nála (1 BMC-s és 4 Kaális). Dr. Horváth Ernőnek hívják, nagyon aranyos és kedves és sok évig ő volt a szülészet vezetője a Margitban. Tavaly nyugdíjba ment, de természetesen ugyanúgy rendel továbbra is.
Egyetértek Sárával. Szerintem is nagyon jó lenne, ha eljönnétek a találkozóra, hiszen azzal, hogy Nektek már sikerült, erőt adhattok mindannyiunknak. A saját szemünkkel láthatjuk, hogy előbb-utóbb mindannyiunkra sor kerül, tehát sikerül (és Nektek sem volt sima az út idáig).
Szóval gyertek:-)))))))))))))))))))))))
Gica
Susok, itt van a fejembe, hogy megkérdezzem a kollégámat, hogy ki volt az ikrek dokija, de igérem észben tartom. A tied már említetted, hogy az Ernő bácsi(?) Milyen Ernő?
Én már hetek ota nem férek bele a nadrágjaimba, tartok tőle, hogy az első 3 hónap alatt többet hiztam a kelleténél. Eleinte ez aggasztott, aztán többen megnyugtattak, hogy van aki az eleján hízik, aztán később leáll. remélem én is ilyen alkat vagyok, és nem pedig innentől kezdve hizok mint egy elefánt. Mondjuk én mindig is ilyen alkat voltam, csak ránéztem a kajára, és már híztam.
Berku
megtudtam, hogy annak a császár módszernek Krasznai módszer a neve. Kb 15 percig tart, és kiméltes. Egy ismerősöm 7 hónaposan váltott kórházat, amikor kiderült, hogy ahova addig járt, ott nem műtenek ezzel a módszerrel. Szerintem nézz utána, ismerősöm ódákat zengett róla! Most egy évesek az ikrei, és nagyon nagyon cukik!!!
Menőmanóka!
Szia! Nekem is szinte mindig volt mellfeszülésem menzesz előtt, és most is ugyanez az érzés jelentkezett. Fájnak, ha lépcsőn lefelé mész, futsz stb. Ha az ember azelőtt is ilyen tüneteket produkált, szerintem ebből nem lehet eldönteni, vajon sikerült-e a beültetés vagy nem. Viszont ha sikerült, a mell garantáltan 1-2 számot nő és más állagú lesz 1-2 hónap alatt (2 hónap után B kosárról C kosárra kellett váltanom).
Én is gyakran éreztem feszülést a mellemben a menzesz előtt. S a teherbeesés után nekem ugyanez az érzés jelentkezett. Bár akkor én még azt hittem, hogy csak a tél beköszöntével a bőröm lett szárazabb. :-) Nálam ez nem volt olyan fájdalmas, tudtam rajta feküdni, nem zavart ha a férjem hozzáért. Szóval nem vagyunk egyformák. De azért nem hiszem, hogy ha nem érzel ilyet, akkor nem is lehetsz állapotos.
Mellfeszülésről:
Én most vagyok a 7. hétben, és az egyetlen tünet ami egyértelműen a babára utal - persze az elmaradt menzesz, a pozitív teszt, és az utrahangon kívül - az az, hogy szinte fájnak a melleim, ráfeküdni képtelenség. Én ilyet soha korábban nem éreztem, nem tudom mihez hasonlíthathatnám...
Sziasztok!
Bár én még nem tartozom ide, de feltenném itt is a kérdésemet a mellfeszüléssel kapcsolatban.
Nálam az inszem és a lombik után is a doki első kérdése (mindenféle vizsgálat előtt) mindig az volt, hogy érzek -e mellfeszülést. Természetesen nem éreztem és nem is sikerült. Viszont menzesz előtt pár nappal szoktam érezni mellfeszülést. Nálatok hogy van ez? Aki terhes az tényleg már 2 hetesen érzi ezt a feszülést, ez ugyan olyan, mint menzesz előtt, vagy van valami különbség? (Ha lombik után 2 héttel nem érzem a feszülést, akkor biztos nem sikerült?) Köszi a válaszokat.
Lányok a múltkori talin is szó esett róla, hogy pocakosan jönni vagy nem jönni - akkor Noa vetette föl. Nagyon remélem, hogy nem csak az én véleményem, hogy NAGYON-NAGYON VÁRUNK BENNETEKET. Senki nem irigy rátok, együtt drukkoltunk és drukkolunk a babákért, jó látni, hogy nektek már sikerült és hitet adtok nekünk, hogy mi is a nyomotokba lépünk előbb-utóbb. Vonatkozik mindez természetesen a már babázókra is. Ha tudtok, gyertek!
Remélem nem voltam túl fellengzős.
Kedves Buksi!
Nagyon jó, hogy megirtad a beszámolót, szerintem nem zaklattál fel senkit. Az egészen más, hogy az örömtől, meghatódunk:)))
Piglet és Buksi!
Hú de jókor ajánlottátok ezt a boltot! Nagyon köszi. Ráadásul itt ülök tőle 15 percnyire:)
Piglet!
Jó lenne, ha ide is bekopiznád a Margitos tapasztalataidat, beleértve a szülésznőt is, hadd okuljunk Gyömbérrel mi is:) Előre is köszi.
Napóra!
De jó, hogy te is itt vagy:) Örülök, hogy veled is minden OK. De azért jó lenne beszélgetni is nem? Szerintem a mi pocakunk nem zavarná őket, de kérdezzük meg tőlük, ha gondolod. Bár ezidáig is többen kinyilvánitották már, hogy mi is jöjjünk. (az odautat pedig megbeszélhetjük, lehet, hogy a férjem elvisz autóval, emiatt ne aggódj)
Nem gondoltam, hogy a beszámoló ilyen hatást vált ki néhányotokból, ne haragudjatok, nem akartam senkit sem felzaklatni, csak ezt a fantasztikus élményt szerettem volna veletek megosztani.
Korábban olvastam, hogy kismamaruha boltot kerestek néhányan. Mi találtunk egy nagyon jót a XIII. kerületben. Ez egy családi vállalkozás, Ők készítik a ruhákat. Én itt vettem szinte mindenemet, amire szükségem volt ezalatt a kilenc hónap alatt, a hétköznapi viselettől kezdve az alkalmi ruháig. Mivel itt készítik a ruhákat, valamivel olcsóbb is, mint más boltokban.
Ez a BNA Stúdió, a XIII. kerület Pannónia u. 51/a alatt (Pannónia u. - Victor Hugo u. sarok). Telefon: 320-1265 Nyitva tartás: H-P: 9-18-ig, Szo: 9-13-ig.
Nagyon jó bolt, csak ajánlani tudom!!
Bébiruháknál nekünk nagyon bevált a Kenguru által forgalmazott body. Az árai azt hiszem a legjobbak, a minőséget is szem előtt tartva. Egy-egy body 790-, Ft, de sokszor akcióznak is és akkor 490-790,- Ft között kapható 1-1 darab. A mosást jól bírják, az anyaguk jó puha, kényelmes.
Most robogok, mert a Mazsola már nagyon nyarvékol, pedig még az evés előtt a fürdetés is előttünk áll. Biztosan megint végig fogja kiabálni az egész fürdési procedurát!:-))
Sziasztok:
Buksi
Ui.: Buksi csak offline van "jelen". Amit kinyomtatok neki, az alapján ír pár sort, én pedig beillesztem a nevében ide.
Sziasztok,
Csak ugy mondom: internetton van egy Mr. Spock nevezetü ferfi, aki amerikaban nögyogyasz, vagyis ha van valamilyen kerdesetek, kerdezzetek öt nyugodtan, igy terhesseg közben hasznos lehet...
minden jot, minden varandos anyukanak, ja es fel a fejjel, ha nekem sikerült akkor Nektek is fog!
Quizas,
Ha tudod hol van a Kereskedők Háza (Rákóczi út, a Konzum áruháztól nem messze, a Kórház tér felé), akkor könnyedén megtalálod, mert annak a földszintjén van egy kismama szaküzlet. Ott vettem. Az árban nem vagyok biztos, de a minősége jó. Vannak ott jó cuccok, de nem olyan sok. Viszont kismama alsónemű van és nem olyan egetverően drága, mint más boltokban!!
Sziasztok!
Kedves Susok! Boldog szülinapot! Csucsuka, nagyon vigyázz magatokra! Nekem is jó lett az AFP-m, és ezen a héten éreztem először határozottan, hogy mocorog valaki odabent. Persze ez még nem olyan nagy rugdosás, csak bugyborékoló érzés.
Kedves Ananova, már megint lemaradva olvastam végig a két topicot, ezért válaszolok ilyen későn. Még nem tudom, hogy megyek-e a talira. Kicsit rossz, hogy a város - számomra - másik végén van. Ana! Nagyon jó, hogy ilyen sok lelkierővel vagy mostanában felvértezve, ez is azt jelenti, hogy közel már a cél.
Egyébként, ti hogy gondoljátok, biztos, hogy jó ötlet, ha domborodó pocakkal mi is részt veszünk a talin? Nem mintha nem tudnék elrugaszkodni a terhesség témától, de mégis, sokakat zavarhat.
Nagyon jó, hogy "személyesen" is beszámolhattál a történtekről, Buksi. És drukkolok, hogy ne kelljen katéter.
Mosómasa, hol vetted azt a flanellnadrágot? Én eredendően - és szívem szerint - pécsi vagyok, talán be tudom azonos;itani a helyet, bár pont akkor jöttem el Budapestre tanulni, mikor változtak az utcanevek (1989).
Susok, kedves vagy, hogy érdeklődsz, de igazából semmi különös nem történik (nem szívesen írnék olyanokat, mint amilyeneket mosómasa kénytelen). Január elején minden rendben volt, a terheléses cukor eredményét nem tudom még (a jövő héten megyek), a megfázáson és a hasmenésen túljutottam, a csemete mocorog (az apajelölt állítólag kitapintotta a szívverését - ez nekem még nem sikerült). Csütörtökön voltunk a SOTE I felkészítő tanfolyamán, meg tudtuk nézni a szülőszobákat is (de jó lenne már túl is lenni az egészen!). 4-5 kg plusz van rajtam, ami nem olyan rossz, hiszen a 27. hétben vagyunk, de állítólag ilyenkor indul be az ember.
Majd február elején lesznek, remélhetőleg továbbra is jó híreim.
Szia Piglet! Nem jártál mostanában a Babaneten? Érdeklődtem a Margit kórházas tapasztalataidról. Tudnál nekem segíteni? Én 1997-ben szültem a kisfiamat, azóta felújították a szülészetet. Milyen lett? Szivesen olvasnám, mert ebben az évben szeretnénk "hozzálátni" a kistesóhoz!
Előre is köszi:
Juditsun (Judó)
A Victor Hugo utca és Pannónia sarkánál van egy ruhabolt, ahol rengeteg kismamacucc van. A legtöbb nagyáruház is innen veszi, ők a készítők:-))) Ennek köszönhetően olcsóbb.