ja, és még annyit, hogy remélem, a mai szurkolást végre nem fogja egy bizonyos alak megint lefikázni, mert ma igenis elég rendesen szurkolt az a bizonyos ezerfejű
biztos volt olyan ma, amit jobban is lehetett volna, de ez engem most rohadtul nem érdekel! GYŐZTÜNK! most nekem csak ez számít. és egyelőre nem érdekel, hogy gyenge vagy nem gyenge paks ellen, és hogy ez mire lesz elég máskor, mert én ma azt láttam, hogy igenis küzd mindenki a pályán. és nagyon tetszett, hogy mikor Boozer csapdosott gulyás előtt, az mintha azt se tudta volna, hol van :) dobni biztos nem fog 30at, de jó lesz még :) és hogy Zé miket tud ha akar....szóval én ma azt láttam, hogy akartak, és küzdöttek, és nagyon büszke vagyok rájuk!!!!! szégyen, nem szégyen, én biza megkönnyeztem, hogy nyertünk. és nagyon nagy gratula a csapatnak!
ami nem tetszett még: amikor boozer beállt, a kispadon ülő juniorjaink többsége keményen mosolyogni kezdett... üzenem nekik, hogy tessék talán felmutatni valamit, mert valszeg azért jönnek bozzerek, mert ők ennyit sem produkálnak.
persze ez igy van, jól le is szidta Zét emiatt. De könyörgöm, egy edzőnek tünjön már fel h a csapata csak 4 játékosból áll adott pillanatban. Nem olyan mélynövésű gyerek az a Bencze h ne tünjön fel Gorannak h nem ő hanem a nála sokkal alacsonyabb Sóska áll Gulyás mellett a lepattanóra várva...
Na mindegy tényleg szerencse h van nekünk egy Radovicsunk (aki vmilyen oknál fogva az uccsó 5-6 percet már nem a kispadon ülve töltötte)
Szép küzdelmes győzelmet arattunk egy nagyon gyenge napot kifogó Paks ellen (az h egy játékosuk dobta a pontjaik felét mindent elárul a teljesítményükről)
Sajnos nálunk is elsősorban a küzdelem ami dícsérhető (meg BRADFORD csupa nagy betűvel) mert ugyan ez a teljesítmény Pécsett sztem nem lesz elég. Persze remélhetőleg ott egy Radovicscsal többen leszünk.
Benczére az első 5 percben rá sem ismertem, azt hittem h van 1 ikertesója aki tud kosarazni. Úgy szopatta Gulyást támadásban, h öröm volt nézni (igaz Gulyás sem a védekezéséről lett híres)
Aztán ahogy telt az idő megnyugodtam h nincs Benczének egy eltitkolt ikertesója, de összességében sztem nem volt vele különösebb gond, bár csak mindig így játszana. Hanga hozta a már szokásosnak mondható gyönyörű szerelését amit a Paksiak is testközelből csodálhattak meg:))
Bradfordra nem találok szavakat, az utolsó triplája valami fantasztikus volt. Chad is jól játszott sok lasztit szerzett, és támadásban is hasznos volt. Sóskának ma nem sült el úgy akeze mint Zegen, de vele sem volt különösebb gond. Boozer hozta a szokásost.
Ami számomra érthetetlen volt a 3/4-edben Bradford büntetőzik, Bencze meg ápolást kért a kispadon. És nem Gorannak hanem Radovicsnak tünt fel, hogy csak 4 játékosunk volt a pályán amikor Bradford dobta az első büntetőt. Ekkor felállt odament a mesterhez és megkérdzete tőle h nem zavarja-e h csak 4en vagyunka pályán aki láthatóan zavarba jött a dologtól és értetlenül nézett majd szólt Boozernek h irány a pálya. Dúrva h ezt egy sérült padon ülő játékosunknak kellett észrevennie.
Ha néhány ember idiótasága összedönti a jól felépített imázst, akkor nincs mit egymás szemére vetnünk ma, úgy gondolom... mert nálatok is le lehetne vonni elhamarkodott következtetéseket.
szeretném megkérni az illetékeseket, hogy legyenek szívesek az eredményjelző kiégett izzóit (amelyek akkor is cseréhetőek lettek volna meccs előtt, ha a junioron égtek ki, hiszen több, mint egy óra volt a két mérkőzés között...) működőekre cserélni, mert elég gázos volt a mai helyzet ilyen fronton.
ja! és ha meccs alatt észlelik, hogy nem ég pár pötty, fel lehetne mutatni a faultok számát jelző táblákat. megjegyzem, ez akkor is kötelező lenne, ha mindent mutat az ereményjelző pontosan.
köszönöm.
a meccs tuti jó volt, nagyon küzdöttünk, megérdemeltük a győzelmet. borkoval sima lett volna. :-) nekem boozer-rel ma volt alapvető gondom. tudja, hol a helye, mit szabad, mit nem, pl. tudja, hogy fakezű, ezért inkább passzol. gulyást szépen zárta ki, csak akkor nem szedett lepattanót (vagy nem annyit, amennyit akart), amikor ő fogta.
a paksi szurkolókat eddig a normálisabbjához soroltam, de sajnos ez ma megdőlt.
Az hogy az edző is elég nagy szerepet játszik az idei gyengébb teljesítményünkben szerintem nem új dolog, amire ma fogunk rájönni egy esetleges vereség után. Az hogy az általa választott 4 külföldiből ma már csak 1 van itt(azaz 2 de a másik eddig csak melegítőben koptatta a padot idén) az csak 1 dolog. (Az érem másik oldala, hogy az az 1 aki itt van, a magyar mezőny egyik legjobb légiósa)
Nem hiszem, h 1 fikarcnyival is többet tett volna le itt nálunk az asztalra Goran mint anno Kruscic. Sőt sok szempontból nagyon hasonló a 2 edző története (ha lehet hinni a folyosói pletykáknak)
Valljuk be ezek a hazai szinten nagyon is jó játékosok akik az Albacompot alkotják, akármelyik edzővel hozták volna ezt a jelenlegi eredményt. Egyetlenegy bravúrt nem mutattunk be ebben a szezonban. Úgy is mondhatnám h ezekhez az eredményekhez nem nagyon kellett volna edző sem, hiszen ennyit maguktól is tudnak a játékosok. Hiányzik az a plusz amit egy edző hozzáadhat a csapat meglévő értékéhez.
Mi meg vertük a Körmendet, a Dombóvár meg majd negyvennel szívott... Tudom, az egy másik Körmend volt. De az a Nyírtegyháza is egy kicsit más volt még, amit mi megvertünk, azóta ott is volt egy kis légióskeringő. Ráadásul, már tavaly is érezhető volt a tendencia, idénre ez még inkább igaz lett. Nüansznyi különbségek vannak a csapatok között. Nyerünk ma, utána meg Pécsen, és máris mindenki arról beszél, ha itthon majd verjük a Falco-t, meg kikapnak még egy-két helyen, akár alapszakaszt is nyerhetünk. És ez tény, hogy így is van.
Más kérdés, hogy az eddig mutatott játékunkban ez eddig nem volt benne. Viszont az is tény, hogy december eleje óta építjük a lehetséges (bajnok)csapatot. A mai meccs tehát vízválasztó, ha ma megverjük a Horváthal, Gulyással Toroman-nal felálló Paksot, akkor jó úton járunk, és ha Pécsett is nyerünk, akkor meg tényleg minden oké. Ráncok simulhatnak. Ha viszont e két meccs közül legalább egyet nem húzunk be, de főleg a mait nem. Akkor itt kérem szépen edzőkérdés van. És akkor félre az érzelmekkel, de Farkas Sanyit vagy akár az elég régóta unatkozó Mészáros Lajost fel kellene kérni, jöjjön ide, és segítsen rajtunk.
Mi ebben ameglepő? Legutóbb Sopronban is kikaptak...ezért tartom hülyeségnek amit sarkat próbál megmagyarázni miszerint a háttérből Ivko küldi a bírókat és ő irányít mindent. Úgy hülyeség ahogy van. Annyira irányítja Ivko a magyar bajnokságot mint 8-9 éve Nagy Gábor...
az utóbbi pár hétben komoly diszkusszió és észosztást folyt itt arról, hogy nálunk állítólag csak két ember tud csodát tenni, már ami a sikeres szereplést illet (siker=bajnoki cím)
1. Farkas Sanyi: sokunknál all-time best alba coach, akkor is ha, már soha egy darab edzést nem vezényel az építők csarnokban. (reméljük azér nem így lesz...). és ez így is van jól. csak páran az évek során némi amnéziát szedtek össze. segítek. lapozzátok fel a heripotter-sorozatnál is sikeresebb edebá-somosbroderz által jegyzett könyvsorozatot (gyűrűk ura, farkassal táncolók, három királyok) és jéééé nem veretlenül nyertük egyik bajnokságot se. tehát még Sanyival is képesek voltunk kikapni. ééérdekes. sőt. olyanokat lehet találni, hogy "nem várt" vereségek is vannak benne!!! (pl zete elleni playoff első két meccse, 98-99ben) vagy nyögvenyelős hazai győzelmek (pl a lesajnált. sitku-davis-es honvéd ellen, hosszabbításban, 99ben) stb stb... sőőőőt. én nagyon emlékszem, hogy akkor is nagyon sok szuperlicences kócs ült a lelátón, és bőszen magyarázta hogy "kéééééérj máááá időőőőt", meg "cserééééjéééé máááááá" ésatöbbi. hajogy a végén nyertünk? jaaa. hát az volt a minimum. második hely kudarc. ha jól emlékszem, arra még prémium se járt volna Sanyinak... na erről ennyit.
2. ivkovics: páran már lefestettétek, mint a magyar kosárlabda mágusát, a láthatalan kéz, aki a háttérből mindent és mindenkit irányít, telepátiával irányítja a játékvezetőket, a tévedhetetlen hadvezér, és páran előre kiosztottátok neki hogy a helyet a csarnokban a hallhatatlanok falán, merthogy nyilván sokszoros bajnokot farag belőlünk a következő években. JÓREGGELT. tegnap akkor hgy kaptak ki nyír1en??? (mi vmi 55tel vertük az nykk-t)