Nekem még az ingyenes Life van, pénzért már valszeg én sem tartanám meg. Kíváncsi leszek, hogy a beolvadás után mit kezd vele az Erste. A legszebb az lenne, ha adna 4 %-ot az élelmiszerre, vagy legalább megtartaná a 3 %-ot.:-)
Ezt én sem igazán értem, nekem is nagyon korrektül számolják a visszatérítést Jokernél. A CitiLife kártyámat már évekkel ezelőtt visszaadtam, kicsit sokalltam a 690 Ft havidíjat 0,3% vásárlási jutalékkal.
Nagyjából a mai banki kínálatban az Erste Joker és a KCH hitelkártyája a leghasználhatóbbak általános célokra.
Minden havi záráskor ellenőrzöm a visszatérítéseket - a többi bankét is - és az eltelt évek alatt mindig megvolt a 3+1 %. Reklamálj, és meg fogod kapni, ha hibáztak. Amúgy szívesen veszem, ha ajánlasz versenyképesebbet, Jokeren kívül Citilife, BB TESCO, K&H hitelkártyákat használok.
Én mindenkit lebeszélnék az Erste bankról. Nemcsak nekem vannak rossz tapasztalataim.
A hitelkártyákra (Erste Joker) különösen vigyázzatok, mert a visszatérítendő százalékok tekintetében félrevezetnek, és az csak feleannyi, mint amennyit beígérnek!
Egyébként versenyképtelenek ebből a szempontból. A folyószámlámat is meg fogom szüntetni náluk.
Biztos, hogy van türelmi idő, mert mi is most nyitottunk egy Kolléga meg egy Priv L számlát, és az ügyintéző hölgyek mindkét alkalommal felhívták erre a figyelmet, csak már nem emlékszem, hogy 2 vagy 3 hónapról volt-e szó, de sztem háromról. Ugyanakkor a Priv. helyzetében elég csak az utalás, és az gyorsan megoldható addig is, amíg nem sikerül a fizut átirányítani, viszont a Kolléga munkabért kér.
Köszönöm a választ. Végigbogarásztam én a hirdetményt, de egy szót sem találtam erről a 2-3 hónapos türelmi időről (lehet, hogy vak vagyok). De logikusnak tűnik (vagy legalább az egy hónap, hiszen ha 14-e után nyitok számlát, egyszerűen nem tudom arra a hónapra teljesíteni az emlet szint feltételét).
Az egyértelmű volt, hogy emelt szinthez, ha április 14-ig megérkezik 150e, akkor áprilisban már 0 Ft a számlavezetés, a netbankos utalás és a csop. beszedés, ingyenen ATM pedig májustól van.
A bank ad 2 vagy 3 hónap türelmi időt, ezt pontosan nem tudom, tehát nem kell fizetned sem számlavezetési díjat, sem egyéb költséget addig akkor sem, ha nem teljesíted a 150-es átutalást azonnal, viszont a pénzkivét csak azután lesz ingyenes, hogy az előtte lévő hónap 14-ig megtörtént a jóváírás. Ez azt jelenti, hogy áprilisban még nem lesz ingyenes, de ha április 14-ig megtörténik a jóváírás, májustól már ingyenes lesz a pénz.
Privilégium L esetében, ha most, még ezen a héten bemegyek a bankfiókba aláírni a szerződést és élesítik a számlámat, akkor én az emelt szint feltételeit márciusra ugye már semmiképpen nem tudom teljesíteni, mert túl vagyunk 14-én.
Tehát kell fizetnem mindenképpen márciusra 1.683 Ft számlavezetési díjat?
Jól értem, hogy az emelt szintet (ingyen netbankos utalás stb.) legjobb esetben is április 1-től érhetem el, ha március 31-ig érkezik 150.000 Ft a számlámra?
A bank nem figyeli, a munkáltató köteles jelezni a banknak, ha már valaki nem jogosult dolgozói számlacsomagra, ez meg cégtől függ, hogy szólnak-e, ha igen mikor.
A Kolléga teljesen ingyenes minden szempontból, csupán a kp felvét van összesen kettő ingyenesre korlátozva összeghatár nélkül bármilyen ATM-ből. Ha megváltozik a munkáltatód, és elvileg nem vagy rá onnantól jogosult, nem tudom, egyáltalán észreveszi-e, figyeli-e a bank. Nem biztos. Ugyanakkor a 150-et ezen a számlán munkabér formájában kell teljesíteni. A Priv. L esetében a kártyáért a 2. évtől fizetni kell, minden más ott is ingyenes, de csak 2019. 03. 01-ig garantálják ezeket a kondíciókat a hirdetés szerint. Oda ugyanakkor nem kell feltétlenül munkabér, elég sima utalással is hozni a 150-et, ha van honnan, amíg a fizut nem sikerül átirányítani. A pénzfelvétel száma viszont korlátlan, de csak saját ill. takarékszövetkezeti ATM-ből. Nekünk a salgótarjáni Erste megcsinálta a Privil. L-t, csak alá kellett írni és 2 nap alatt megvolt.
A netbankon ekkor már valóban látszik, azonban ilyenkor még nem lehet használni, és utalást sem fogad, amíg nincs a fiókban aláírva a szerződés, utána élesítik a számlát.
Kösz. Igen, a magánakciót el tudom hinni, mert elég buzgómócsing volt a hölgyike....és kb. 3-4 dologban is hülyeségeket beszélt, erre már később jöttem rá.
De van ennek a célbetét számlának költsége?
És a kártyaőrről tudtok valamit mondani? Milyen limittel küldözGETNE sms-ket? Hol lehet a limitet állítani?
Sziasztok, én pedig azt szeretném megkérdezni, hogy Privilégium L számla megkötése esetén a szerződés aláírása után mennyi idő telik el, amíg élesedik a számlaszám és elérhető a netbank?
- noha a szerződésen egyértelműen látszik, hogy bankszámlaszerződést kötöttem (ez volt csak beikszelve), belépve a netbankba látszik, hogy van egy célbetét számlám is célbetét számlaszámmal. Én nem kértem ilyet. Alapból mindenkinek nyitnak ilyet ha kéri ha nem vagy hogy működik ez? Van ennek a célbetét számlának költsége?
- kártyaőr sms kapcsán még egy fia sms-t nem kaptam. azt kibogazáztam, hogy lehet limitet valahol beállítatni, de, hogy mi az alap limit, a limit állításnak van a költsége, ezt sehol nem találtam meg....
Nem tudjátok, hogy Privilégium L csomagnál a korlátlan számú Erste ATM pénzfelvétel társkártyára is vonatkozik?
(Egyébként rémálom ez az Erste partneres számlanyitás: Vagy elzarándokolni a III. kerületi Montevideo utcába vagy várni, hogy az NN-es ügynök ráérjen...)
Nem tudok kiigazodni az ERSTE hirdetményein. Tud valaki linkelni egy ERSTE elektronikus számlacsomag kondíciós listát? Leginkább a bankon kívüli utalás és az ATM készpénz felvétel díjai érdekelnének.
A kártya tudomásom szerint nem ingyenes, de attól még nagyon jó ez a számlacsomag. Ha pedig valaki KLIK-es vagy Szakképző Centrumos dolgozó, ott van neki lehetőségként a Kolléga számlacsomag két típusa, teljesen teljesíthető feltételekkel, és abban már tényleg minden ingyenes.