A segítségetek kérem! Csak bámultam itt a felvételeiteket, meg sárgultam az irígységtől, mire az én leanderem is kinyílott végre. Gyönyörű, hatalmas virágokat hozott. Nem tudom, mi történhetett, de pár napja a füzérek lekonyultak, összeestek. Olyanok, mint a vázában hagyott virág, ha nem cseréled alatta a vizet ( hogy szomorúbb hasonlatot ne mondjak ). Orülnék, ha adnátok tanácsot!
Rágica, mélben írtam már, és mert nem reagáltál, írom újra ( itt, mert az emilemmel valami baj van ). A múlt nyáron felajánlott agávé él, valamivel nagyobb, és talán az idei nyaram is másképp alakul, mint a tavalyi. Szóval ha erre jártok, szívesen átadom.
Ha vízre gondoltál, azt eleget locsolok, sőt! szerintem túl sokat is, mert nem bírom elviselni egy percig sem a lekonyuló levelek látványát! Én pont azt gondolom, hogy azért nyúltak és gyengébbek a levelek, mert túl jó dolguk van. Gondolj arra, hogy aki keveset locsolja, elhanyagolja, annak sosem nő meg nagyra a leandere és a levelei is kicsik, keményebbek maradnak, viszont valóban fel is kopaszodnak. Nagyon régóta keresem a választ a problémámra, de egy biztos, nem a kevés víz az oka, ha kell, egy nap háromszor is locsolok.
egyszer,aztán figyeld,mi az eredmény, mint írtam az előzőekben a tápanyagozás helyhez kötött ,várj,hogy a növényeid mennyit szeretnének ,szerintem a növekedés intenzitását a napfényes órák száma határozza meg,ha túl sok a tápanyag,nyúlni fognak a levelek.ezért kell próbából egyszer annyi biztos,hogy locsolj többet !
Nem fújtam le, mert amíg itt nem olvastam ezt a sokféle hasznos szert, nekem semmim nem volt itthon, nem permeteztem soha és tápozni sem tápoztam... Tény, hogy az átültetés után pár héttel kezdődött a sárgulás, korábban nem volt. Lehet, hogy a gyökérmetszés miatt van az egész? Nem hiszem, mert alig szedtem le valamicskét a gyökérből.
Cserella! Ezt a Wuxálos permetezést hetente csináljam, vagy elég volt egyszer és várhatom a hatást és ezentúl öntözéssel folytassam a tápozást? Ezek a dolgok nincsenek ráírva a flakonra és a tapasztalataidat szeretném tudni.
Látod Krampuszka én most ehhez a témához semmi hasznosat nem tudok hozzá tenni, sárgák az öreg töveken a leveleim, már ha vannak levelek, de előbb hallottam Cserellától a Wuxálos dolgot, mit Tőled ezt a Vitaflórát.
De sajnos én sem adom fel olyan könnyen a dolgot, ha igaztalanak érzem mások irányomban megnyílvánuló mondatait, hiszen csupán egy félreértést akartam tisztázni, semmiképpen sem Téged megbántani. Két személy két különböző problémával jelentkezett és ez volt a félreértés oka Nálad. Gondolom már utána olvastál és nem neheztelsz tovább:-)
Tápot szinte nem is adtam neki, mert nemrég ültettem át. A gombásodást hogy lehet felismerni? Annyi van még, hogy van 3-4 levele, amin egy-egy nagyon pici fehér kerek pont van! De ez csak elvétve van, nem tudom, hogy mi lehet! Ettől azért csak nem sárgul el a fél növényem?
Sajnos sárgul, ugyanaz a példány, amiről pár napja beraktam a képet, gyönyörű tömött bokor volt és több mint egy hete sárgul, már teljesen megritkult az alja, és kopaszodik egyre feljebb. Kártevőt nem látok rajta,a locsolást is mérsékeltem, tápot sem adtam neki. Nem tudom, mi lehet a baj :((
Off: megnéztem a hozzászólásaid számát, aha...szóval kezdő... és én? még itt sem vagyok?
A nagy önsajnálatban elfelejtettél válaszolni! :-) Melyik vitaflórát használod a leanderhez levélnövekedés elősegitése érdekében, milyen gyakran, stb....
ha ezt mind belenyomod,túladagolásban ki fog múlni ! 1 aszpirin fejfájásra vagy 5 ? feleslegesen nem kell,eddig is megtettél mindent . Sárgul a levél vagy csak nem elég sötétzöld?
Cserella, egyszer írtál a vasról, hogy ha túl világos a leander levele, akkor érdemes vasat adni neki. Azt szeretném kérdezni, hogy ezeket a szereket, tápokat mennyire lehet keverni? Pl. Osmocote-ot raktam a földbe, meg Substral vassal locsolok heti egyszer, emellé a Vitaflórát is adhatom még vagy ennyi mindentől már felfordul egy leander? :))