Amikor az sms hiányát az utalásnál szóvá tettem a banknál, úgy reagáltak, hogy ne a partnerek listáról válasszam ki azt a személyt, akinek utalni akarok, hanem pötyögjem be a számát külön, mert a partnereknél nincs sms szolgáltatás. Fejlődik az Erste is...
Azt be lehet állítani valahol, hogy a netbankban, ha a partnereknek akarok utalni, minden utalásnál legyen kötelező SMS aláírás? Nem találom, vagy létezik, hogy ilyen beállítás nincs is?
Még szerencse, hogy a belépéshez be lehet állítani az aláírási sms-t.
Nekem is előfordult, hogy bizonyos terminálokról napok után jelenik csak meg a költés a zárolt tételek között. Nekem egyenesen az a furcsa ha kapok sms-t paypassos vásárlásról, döntő többségben nem jön.
Sziasztok! Tegnap voltak olyan kisebb, 1.000 Ft alatti paypassos hitelkártyás vásárlásaim, amikről sms-t sem kaptam. Most nézem a netbankban,a zárolt tételek között sincsenek ezek (míg egy nagyobb vásárlás szintén tegnapról ott van a zroltak között). Ráadásulelérhető egynleg is úgy van számolva, minha ezek a kisebb vsárlásaim meg em lettekvolna? Ez így normális?
Jól gondolom , hogy ha véletlenül lemennék most majdnem 0 Ft egyenlegig, utólag kihoznák, hogy túlléptem az egyenlegemet és büntetnének? (Mert a valóságban túllépném a hitelkeretemet a isösszegű paypassos vásárlásokkal?) Ez csak elmélei kérdés...
Bevallom nekem zavaros, kellően félreérthető az Erste online felületén olvasható szabályzata.
Arra lennék kíváncsi, hogy teszem azt 3.5millió Ft felvétele az egyik fiókjuknál a pénztáruknál(nem atm), bankkártya nélkül most akkor mégis mennyibe kerül(a “max” limit van megkeverve számomra)?
Illetve mennyibe kerülne ugyanezt utalni másik bank számlájára?
Nekem még az ingyenes Life van, pénzért már valszeg én sem tartanám meg. Kíváncsi leszek, hogy a beolvadás után mit kezd vele az Erste. A legszebb az lenne, ha adna 4 %-ot az élelmiszerre, vagy legalább megtartaná a 3 %-ot.:-)
Ezt én sem igazán értem, nekem is nagyon korrektül számolják a visszatérítést Jokernél. A CitiLife kártyámat már évekkel ezelőtt visszaadtam, kicsit sokalltam a 690 Ft havidíjat 0,3% vásárlási jutalékkal.
Nagyjából a mai banki kínálatban az Erste Joker és a KCH hitelkártyája a leghasználhatóbbak általános célokra.
Minden havi záráskor ellenőrzöm a visszatérítéseket - a többi bankét is - és az eltelt évek alatt mindig megvolt a 3+1 %. Reklamálj, és meg fogod kapni, ha hibáztak. Amúgy szívesen veszem, ha ajánlasz versenyképesebbet, Jokeren kívül Citilife, BB TESCO, K&H hitelkártyákat használok.
Én mindenkit lebeszélnék az Erste bankról. Nemcsak nekem vannak rossz tapasztalataim.
A hitelkártyákra (Erste Joker) különösen vigyázzatok, mert a visszatérítendő százalékok tekintetében félrevezetnek, és az csak feleannyi, mint amennyit beígérnek!
Egyébként versenyképtelenek ebből a szempontból. A folyószámlámat is meg fogom szüntetni náluk.
Biztos, hogy van türelmi idő, mert mi is most nyitottunk egy Kolléga meg egy Priv L számlát, és az ügyintéző hölgyek mindkét alkalommal felhívták erre a figyelmet, csak már nem emlékszem, hogy 2 vagy 3 hónapról volt-e szó, de sztem háromról. Ugyanakkor a Priv. helyzetében elég csak az utalás, és az gyorsan megoldható addig is, amíg nem sikerül a fizut átirányítani, viszont a Kolléga munkabért kér.
Köszönöm a választ. Végigbogarásztam én a hirdetményt, de egy szót sem találtam erről a 2-3 hónapos türelmi időről (lehet, hogy vak vagyok). De logikusnak tűnik (vagy legalább az egy hónap, hiszen ha 14-e után nyitok számlát, egyszerűen nem tudom arra a hónapra teljesíteni az emlet szint feltételét).
Az egyértelmű volt, hogy emelt szinthez, ha április 14-ig megérkezik 150e, akkor áprilisban már 0 Ft a számlavezetés, a netbankos utalás és a csop. beszedés, ingyenen ATM pedig májustól van.
A bank ad 2 vagy 3 hónap türelmi időt, ezt pontosan nem tudom, tehát nem kell fizetned sem számlavezetési díjat, sem egyéb költséget addig akkor sem, ha nem teljesíted a 150-es átutalást azonnal, viszont a pénzkivét csak azután lesz ingyenes, hogy az előtte lévő hónap 14-ig megtörtént a jóváírás. Ez azt jelenti, hogy áprilisban még nem lesz ingyenes, de ha április 14-ig megtörténik a jóváírás, májustól már ingyenes lesz a pénz.
Privilégium L esetében, ha most, még ezen a héten bemegyek a bankfiókba aláírni a szerződést és élesítik a számlámat, akkor én az emelt szint feltételeit márciusra ugye már semmiképpen nem tudom teljesíteni, mert túl vagyunk 14-én.
Tehát kell fizetnem mindenképpen márciusra 1.683 Ft számlavezetési díjat?
Jól értem, hogy az emelt szintet (ingyen netbankos utalás stb.) legjobb esetben is április 1-től érhetem el, ha március 31-ig érkezik 150.000 Ft a számlámra?
A bank nem figyeli, a munkáltató köteles jelezni a banknak, ha már valaki nem jogosult dolgozói számlacsomagra, ez meg cégtől függ, hogy szólnak-e, ha igen mikor.
A Kolléga teljesen ingyenes minden szempontból, csupán a kp felvét van összesen kettő ingyenesre korlátozva összeghatár nélkül bármilyen ATM-ből. Ha megváltozik a munkáltatód, és elvileg nem vagy rá onnantól jogosult, nem tudom, egyáltalán észreveszi-e, figyeli-e a bank. Nem biztos. Ugyanakkor a 150-et ezen a számlán munkabér formájában kell teljesíteni. A Priv. L esetében a kártyáért a 2. évtől fizetni kell, minden más ott is ingyenes, de csak 2019. 03. 01-ig garantálják ezeket a kondíciókat a hirdetés szerint. Oda ugyanakkor nem kell feltétlenül munkabér, elég sima utalással is hozni a 150-et, ha van honnan, amíg a fizut nem sikerül átirányítani. A pénzfelvétel száma viszont korlátlan, de csak saját ill. takarékszövetkezeti ATM-ből. Nekünk a salgótarjáni Erste megcsinálta a Privil. L-t, csak alá kellett írni és 2 nap alatt megvolt.
A netbankon ekkor már valóban látszik, azonban ilyenkor még nem lehet használni, és utalást sem fogad, amíg nincs a fiókban aláírva a szerződés, utána élesítik a számlát.
Kösz. Igen, a magánakciót el tudom hinni, mert elég buzgómócsing volt a hölgyike....és kb. 3-4 dologban is hülyeségeket beszélt, erre már később jöttem rá.
De van ennek a célbetét számlának költsége?
És a kártyaőrről tudtok valamit mondani? Milyen limittel küldözGETNE sms-ket? Hol lehet a limitet állítani?
Sziasztok, én pedig azt szeretném megkérdezni, hogy Privilégium L számla megkötése esetén a szerződés aláírása után mennyi idő telik el, amíg élesedik a számlaszám és elérhető a netbank?
- noha a szerződésen egyértelműen látszik, hogy bankszámlaszerződést kötöttem (ez volt csak beikszelve), belépve a netbankba látszik, hogy van egy célbetét számlám is célbetét számlaszámmal. Én nem kértem ilyet. Alapból mindenkinek nyitnak ilyet ha kéri ha nem vagy hogy működik ez? Van ennek a célbetét számlának költsége?
- kártyaőr sms kapcsán még egy fia sms-t nem kaptam. azt kibogazáztam, hogy lehet limitet valahol beállítatni, de, hogy mi az alap limit, a limit állításnak van a költsége, ezt sehol nem találtam meg....
Nem tudjátok, hogy Privilégium L csomagnál a korlátlan számú Erste ATM pénzfelvétel társkártyára is vonatkozik?
(Egyébként rémálom ez az Erste partneres számlanyitás: Vagy elzarándokolni a III. kerületi Montevideo utcába vagy várni, hogy az NN-es ügynök ráérjen...)