Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
teljesen igazad van....megvannak az alapvető férfi és nő szerepek, amelyek százezer évek alatt alakultak ki, nem véletlenül....mindig csak az azonos jogokért valóü siránkozás megy, kérdem én ( amíg volt sorkatonaság) miért nem láttam egy feministát sem azért harcolni, hogy igenis, nekik is kötelező legyen a katonaság....ja, hogy az már nem előny lenne....
Én nem igazán tartom sokra a feministákat. Megkapták a választójogot egyenjogúságot ennyi!
Mérnők szférában dolgozom akármekkora az egyenjogúság pl. a BME villamosmérnökire még mindig 5% körül van a nők aránya! Ha valaha feltalálják majd a fúziós reaktort, a hiperhajtóművet, a fermat tétel teljes bizonyítását azt 100 h ffi fogja megtenni.
Nem is nagyon szeretem a nőiesség, humán dolgok(kommunikáció, csapatjátékosság blabla...) térnyerését a reál szakmákban pl. azt sem tartom helyesnek h pályakezdőként 20 éves hr-es szőke libuskáknak kellett magyarázni a mérnöktudásomról. Persze ez ma már nincs így.
A ffi alkatilag nagyon jól tud 1 dologra koncentrálni. Ez kb 100e évek alatt alakult így ki. Emiatt tudta lenyomni a mamutot meg a barlangi medvét. Nem értem ezt a dolgot miért kell tőle elvenni és helyette nőiesebb dolgokkal is foglalkoztatni mert ugye ha a nő már ezeket nem csinálja vkinek kell!
Ha akarnak vmit lehet bizonyítani nem szájalni! Teremtsenek önerőből értékeket ne elvegyenek a ffi-aktól! Marie Curie-t is sokra becsülöm!
Szerintem az is egy nagy előrelépés lenne, ha egyenlő tisztelet irányulna a nőkre és a férfiakra. De tekintve, hogy a mai világban mennyivel értékesebbek a nőiség értékei (azért is, mert eltolódott az egysúly, és azért is, mert most nagyobb szükség lenne a női értékekre), én azt mondom, hogy természetes lenne, ha a nőket több tisztelet illetné, mint a férfiakat. Ami egyáltalán nem kellene hogy matriarchális társadalmat jelentsen. Nemcsak a dominancián alapuló társadalmakban van tisztelet, hanem ott is, ahol partnerként kezelik egymást az emberek.
Ami a nők elférfiasodását illeti, nyilvánvaló, hogy ellentétes a feminin értékkel. Én abszolút támogatom, hogy a nőknek meglegyen a joguk, hogy férfiasak legyenek, és hogy a társadalom egyenlő lehetőséget biztosítson nekik ehhez, mint a férfiaknak, de a mai világnak abszolút nem erre volna szüksége. Akkor már sokkal inkább arra lenne szüksége, hogy a férfiak kevésbé szélsőségesen férfiak legyenek, valamennyire felöltsenek olyan hozzállásbeli és szerepvállalásbeli jegyeket, amik nőiesek. A nők pedig legyenek igazán nők.
Nem tudom, mi a feminizmus abban, amikor egy nő férfi akar lenni. Ez így eléggé ellentmondásos szóhasználat.
helyenként igen. A néreknél pedig nem a nők döntenek, hogy kevesebbet kapjanak. Ez sajnos diszkrimináció és ezt mindenki tudja. Nem csodálkozom, hogy néha tényleg átfordul ostobaságba a feminizmus...
"Ezért ma igenis fontosabb a feminin értékek hangsúlyozása és kultiválása, mint a maszkulin értékeké. Mind a férfiak, mind a nők gondolkodásának és hozzáállásának, mind pedig a társadalmi értékrendnek és berendezkedésnek nőiesebbé kellene válnia."
Ez mind szép és jó, de...a mai "feministák" nemhogy, nem erősítik a női oldalt, hanem inkább gyengítik azzal, hogy át akarják venni a férfi oldal tulajdonságait...
"És ehhez természetesen hozzá tartozna a nőket illető nagyobb tisztelet és társadalmi elismerés."
Igazából ezzel van a gondom... Most vagy legyünk "egyenlőek" és akkor a tisztelet is legyen egyenlő, vagy legyenek meg a szerepek és akkor mindenkinek meg lesz a helye...
Én abszolút feminista vagyok, de nem a nők egyenjogúságáért, hanem az emberiség túléléséért. A férfiak dominanciáján alapuló társadalmi és kulturális berendezkedés a tapasztalatok szerint nem vezet semmi jóra. A feminin értékeknek nagyobb hangsúlyt kellene kapniuk mind a nők, mind a férfiak életében. Túlságosan elbillent az egyensúly a maszkulin kulturális, társadalmi és személyiségi jegyek irányába. Ezért ma igenis fontosabb a feminin értékek hangsúlyozása és kultiválása, mint a maszkulin értékeké. Mind a férfiak, mind a nők gondolkodásának és hozzáállásának, mind pedig a társadalmi értékrendnek és berendezkedésnek nőiesebbé kellene válnia.
És ehhez természetesen hozzá tartozna a nőket illető nagyobb tisztelet és társadalmi elismerés.
"Persze mennek a szadihoz, mint a többi buzeráns meg narkós."
ezt mondjuk kihagyhattad volna...ezt a pártpolitikai baromságot kár belekeverni, nem ettől függ az egész...szerinted csak az szdsz-es emberek drogoznak? menj máá Van egy két jobbikos ismerősöm, akik elég gyakran füveznek...velük mi van? Ők igaz magyar füvet szívnak és azt lehet? na nnee
ma már nincs olyan, hogy feminizmus...régen volt...harcoltak a nők jogaiért..választójog munkavállalási jog stb...ma ez a feminizmusnak hívott ízé nem más mint frusztrált tyúkok hőzöngése...és a saját hibáik másra kenése...
ez így túl egyszerű. az viszont tényleg igaz, hogy sok nő azért lesz feminista, mert kielégítetlen... A feminizmussal egy baj van, hogy sokszor átesik a ló másik oldalára és többnek képzeli a nőket, mint a férfiakat. Ez ugyanúgy egy nagy baromság.
Viszont nincs is szárnyam. A nőknek ellenben van kezük:-) Mivel is terhelik magukat jobban fizikailag? Már ha a gyakori félrek*rástól és a szoli tetejének hajtogatásától eltekintünk:-P
csak arra próbáltam utalni, hogy nincs olyan, hogy egyenlőek....szép szó, de nem létezik...egyenrangú partner lehet, de amikor már a férfi szerepét akarja átvenni, akkor már régen nem az egyenlőséről szól a dolog...
"minden állat egyenlő, csak a disznók egyenlőbbek"
jaj persze, mindenki egyenrangú meg minden, de ha nem engedlek előre az ajtóban, akkor meg hisztizel, hogy bunkó vagyok... vagy ha a kezedbenyomom a 25 kg cementes zsákot, hogy segíts már behozni, akkor is kiakadsz...MI az, hogy hajtsam le a wc ülőkét? nagy lány vagy vazze te is letudod hajtani...