Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.01 0 0 98
Azt hittem, legalább nő vagy. Ezek szerint inkább valami más:-)
Előzmény: Siphersh (70)
Hwang Creative Commons License 2007.07.01 0 0 97

Igen épp erről beszéltem még az elején, hogy ha nem engedem előre az ajtóban, akkor fel van háborodva, de ha odaadom neki a lapátot, hogy jöjjön segíteni akkor meg hisztizik, hogy letörik a körme...

:)

Előzmény: rambo john2 (93)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.01 -1 0 96
amíg te cementeszsákot cipelsz, és betonozol, addig én megfőzöm a vacsit, jó lesz így? mer ha nem akkor maradnak a -nem véletlenül kialakult- férfi és női szerepek....
Előzmény: forintocska (78)
Hwang Creative Commons License 2007.07.01 0 0 95

"A nők nem akarják átvenni a férfiak szerepét, hanem egy általuk is élhető igazságos társadalmat akarnak."

Jelenleg egy élhető és igazságos társadalomban élsz...sőt a mai társadalomban a nőknek sokszor könnyebb dolguk van mint a férfiaknak...

"egy élhetetlen zűrzavaros világot hoztak létre"

mégis pár ezer éve fenn áll...

"Mellékesen jegyzem meg, hogy mivel a férfiak úgy képzelik, hogy az uralkodás, a hatalom a legfőbb szerepük"

Kicsit egyoldalúnak állítod be a dolgot...

Majd ha vészhelyzetben a férfi kapaszkodik a nő kezébe és bújik a háta mögé, akkor térjünk vissza erre...

Előzmény: forintocska (83)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.01 0 0 93
ígyvan...mint mondtam egyik sem kelepelt, hogy jöjjön a sorkatonaság nekik is....a jogok jöhetnek, a kötelezettségek ne....vicces...az előjogokat persze "udvariasság " címén ugyanúgy elvárják...akkor miről is beszélünk?
Előzmény: Törölt nick (91)
pindiy Creative Commons License 2007.07.01 -1 0 92
Mér kéne egy feministát külön nevetségessé tenni......maga egy kész röhej.
Előzmény: forintocska (89)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.01 0 0 90
na ja, ha én is annyit el tudnék érni a pinámmal.....ja, hogy nekem nincs? nem baj, mert legalább eddig mindenért megdolgoztam amit elértem....ÉN dolgoztam meg, nem a team, meg a többi hülye...
Előzmény: Grillázsnyúl (87)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.01 0 0 88
nem véletlenül kérdeztem úgy, hogy hímnemű-e...merthogy nem FÉRFI az a hsz-ei alapján tuti....
Előzmény: Törölt nick (85)
Grillázsnyúl Creative Commons License 2007.07.01 0 0 87
Hihihi......... anyám borogass. :)))
Most éppen nem tudnak élni a nök ezek szerint?
Még szép, hogy nem akarják átvenni a férfiak szerepét de a férfiak vegyék át az ö szerepüket is, különösen a háztartásban stb. fizut meg hiánytalanul leadni anyucinak hagy járjon plazázni. Lófaxot!!!
Előzmény: forintocska (83)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.01 0 0 86
irány a sorkatonaság....gondolom azt is szeretted volna, a jogok mellé....
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.01 -1 0 84
igen, a hozzászólásadiból azt a következtetést vontam le, hogy nő vagy....de legalábbis nem vagy férfi...sorry
Előzmény: Siphersh (76)
Grillázsnyúl Creative Commons License 2007.07.01 0 0 81
Te mond, mikor volt - "Ahhhh" - utóljára neked?! Jó régen ahogy látom. :)))
Előzmény: forintocska (79)
pindiy Creative Commons License 2007.07.01 0 0 80
Ne röhögtess, mert kigunyollak...
Siphersh Creative Commons License 2007.07.01 0 0 76
Miért? Mondtam valamit, ami azt sejteti, hogy nő volnék? Ahogy mondtam: Nem kifejezetten a nők kedvéért tartom fontosnak a feminin értékek hangsúlyozását, hanem azért, mert szerintem a jelenlegi helyzetünkben elengedhetetlen az emberiség emberhez méltó boldogulásához.
Előzmény: rambo john2 (74)
Siphersh Creative Commons License 2007.07.01 0 1 75

"Volt már részed egyéni sikerben?"

Igen. Mindenki nagyon örült neki, és akik közel álltak hozzám, büszkék voltak rám, és többnyire motiváló volt, de nem ugyanaz, mint amikor a jó teljesítményem egy csapatmunka részeként a közös prodzsekt sikerét segíti elő. Mert ebben az utóbbi esetben igazibb a többiek öröme is, büszkesége is, és a motiváció is. Ha egy csapatmunka nem tud igazán motiváló sikerélményt adni az egyénnek, akkor rossz a menedzsment. Éppen ezért kell fejleszteni a csapatszellemet és a csapatmunkát.

Előzmény: Törölt nick (68)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.01 0 0 74
"mi, férfiak"
úristen...csak nem azt akarod mondani, hogy te hímnemű vagy?
Előzmény: Siphersh (70)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.01 0 0 73
bizony, az őskori vadászat egy hierarchikus redszer szerint mehetett, másképp nem is mehet, az ősember nem ülhetett le megbeszélni a csapattársakkal vadászat közben a dolgot, ott az volt amit a főnök mond...olyan ez kb. mint a háború..ott sem lehet leülni, és megdumálni, hogy ez szerintem lem lesz így jó őrmester úr....az van amit mondanak...
Előzmény: bicskás székely (69)
bicskás székely Creative Commons License 2007.07.01 0 0 72

A topikindító eltűnt, a téma kifújt:

forintocska válasz | vissza a topikba 2007.07.01 13:41:40 (30)

Rendben. Kaptok annyit, hogy nem győzitek. Most dolgom van. Majd később.

Előzmény: bicskás székely (28)

Előzmény: forintocska (30)
pindiy Creative Commons License 2007.07.01 0 0 71
egyre hangosabbak az öregecske fusztrált tyukok::))))
Siphersh Creative Commons License 2007.07.01 0 1 70

Kedves Halálhalálhalál, a partner-szellem nem csak egy ellentétektől mentes társadalomnak lehet sajátja. Hanem abban különbözik a dominancián alapuló közösségiségtől, hogy egymás társainak tekintjük egymást, nem pedig egymás alárendeltjeinek. Az, hogy létezett-e olyan korszaka az emberiségnek, amikor a partnerszellem volt jellemző, nem pedig a dominancia, az egy archeoantropológiai kérdés, és sem eldönteni, sem igazolni nem tudom. Vannak olyan modernkori primitív közösségek, ahol a partner-szellem a meghatározó. Tehát benne van az emberben ennek a lehetősége. De azt nem tudom, hogy minek mekkora realitása van konkrétan a mi jövőnkre nézve. Hanem azt mondom, hogy szerintem mire lenne szüksége az emberiségnek, és hogy alapjában véve optimista vagyok ebben a kérdésben. A sötét középkor óta azért sok szempontból sokat haladtunk a jó irányban. Nem abszolútokban gondolkozom a kérdésről, hanem tendenciákban.

Ami az emberiség túlélését és a feminin értékrend jelentőségét illeti, ez egy nagyon nagy téma, de kiemelek egy szempontot: A férfiak hajlamosak élet-halál kérdést csinálni elvi kérdésekből. Kitalált, eszmei, virtuális dolgoknak nagyobb jelentőséget tulajdonítanak, mint az itt és most hús-vér valóságnak. A nők viszont közelebb vannak a közvetlen valósághoz, és jobban átérzik a jelentőségét. És az van, hogy mi, férfiak háborúkat vívunk elvi kérdések felett, miközben az élet legalapvetőbb szempontjait figyelmen kívül hagyjuk. Egyre nagyobb a hatalmunk a sorsunk felett, és egész egyszerűen ez a mentalitás nem összeegyeztethető a modern körüényekkel. Sok szenvedést okoz, és eltereli a figyelmet a legfontosabb dolgokról, az emberek jólétéről és boldogságáról.

Előzmény: Törölt nick (61)
bicskás székely Creative Commons License 2007.07.01 0 0 69

A csapatmunka értéke természetesen nem a csapatátlag. A csapatmunka értéke éppen abból adódik, amit hozzáad az egyének puszta összegéhez.

Két egymást kioltó gondolat következménye csapatmunka esetén az elvetés vagy a kompromisszum lesz, éppen a csapategység megőrzése érdekében. Pedig a kettő közül az egyik esetleg zseniális volt, mégis fel kell áldozni a team érdekében.

A vadászat pedig nem a mai értelemben vett klasszikus csapatmunka volt, hanem (már csak a fennálló kockázatok miatt is) szigorú szereposztáson alapuló "projekt". Ennek mai analógiája a munkahelyi hierarchia, és nem a középszer önkifejezési vágyainak terepet adó ad hoc team.

Előzmény: Siphersh (67)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.01 0 0 68

"az egyéni sikerélmény és önbecsülés szerintem egyáltalán nem jobban sajátja az egyéni munkának, mint a csapatmunkának"

Volt már részed egyéni sikerben?

Előzmény: Siphersh (67)
Siphersh Creative Commons License 2007.07.01 0 0 67

Nem, dehogy! A csapatmunka értéke természetesen nem a csapatátlag. A csapatmunka értéke éppen abból adódik, amit hozzáad az egyének puszta összegéhez. És az egyéni sikerélmény és önbecsülés szerintem egyáltalán nem jobban sajátja az egyéni munkának, mint a csapatmunkának.

De akárhogy is, a csapatszellem szerintem nem egy kifejezetten feminin dolog. A legarchetipikusabb férfi munka, a vadászat rendkívül nagy mértékben épít a csapatszellemre.

Előzmény: bicskás székely (65)
bicskás székely Creative Commons License 2007.07.01 0 0 66
És még egy dolgot kifelejtettél.  A csapatmunka eredményéből hiányzik a legfontosabb: az egyénre szabott jutalom, vagyis a jóllakott önbecsülés.
Előzmény: Törölt nick (63)
bicskás székely Creative Commons License 2007.07.01 0 0 65

A csapatmunka termékének értéke törvényszerűen a csapatátlag. Ezért a kommunikáció és a csapatszellem egyetlen valódi következménye, hogy eljelentékteleníti a kiugróan kreatív gondolatokat, amelynek eredője mindig az individuum.

Igaz, a csoport a kiugróan rossz gondolatokat is kontrollálja, de ezt a szerepkört ellátja a külső szakértő vagy a felettes.

Előzmény: Siphersh (59)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.01 0 0 64
arra gondol, hogy minden férfinak lányos buzinak kell lenni, a mai divat állása szerint....
Előzmény: Törölt nick (61)
mbalazs_007 Creative Commons License 2007.07.01 0 0 62
Az angolszász piacról beszélsz. Vannak gyökeresen más konstrukciók is.

Helyesbítek. Az elit rétegnek szeretném látni h neki már ne kelljen 20 éves supportosokkal stb-vel kommunikálni... Saját maguk közt persze kommunikálhatnak, de nem ilyen low-level réteggel.

Mondok egy példát. Amikor a Manhattan projektet elkezdték csinálni az USÁban akkor az elit tudósok köré felépítettek egy komplett várost mindenfajta supportal h a nagy elméknek ne kelljen mással foglalkoznia! És egy óriási projektet hoztak létre! Humán hozzáállás nélkül!

rambo john2 Creative Commons License 2007.07.01 0 0 60
sőőőt, reméljük addigra kötelező lesz egy kis rózsaszín virágcsokor is a számítógép előtt vagy a tervezőasztalon, mert olyan cuki...nem?
Siphersh Creative Commons License 2007.07.01 0 0 59

Én meg remélem, hogy mire feltalálják a fúziós erőművet és a "hiperhajtóművet", a reál szakmákban mindenki számára teljesen természetes lesz a kommunikáció, a "csapatjáték" és hasonlók fontossága. Ahogy a közvetlen tapasztalat és az élmények elsődlegessége az elmélettel szemben. Mert ha nem bontakozik ki a társadalomban az ilyen értékek és például az empátia jelentőségének a tudata, akkor hiába lesz a technológiai fejlődés, mert nem fogunk tudni emberhez méltó módon élni vele.

A kommunikáció és a csapatszellem jelentőségére egyébként azért kerül mostanában nagyobb hangsúly a reál szakmákban, mert ez a hatékony. A piac törvényei különben nem is engednék.

Előzmény: mbalazs_007 (56)
Fres Creative Commons License 2007.07.01 0 0 58
...hát kérem én feminista vagyok 10 százalékig, de abban nem vagyok biztos, hogy a kuncefi balambér is nő párti. A malacka meg hülye és a fletó egy gazember!
Előzmény: forintocska (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!