Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Igen épp erről beszéltem még az elején, hogy ha nem engedem előre az ajtóban, akkor fel van háborodva, de ha odaadom neki a lapátot, hogy jöjjön segíteni akkor meg hisztizik, hogy letörik a körme...
amíg te cementeszsákot cipelsz, és betonozol, addig én megfőzöm a vacsit, jó lesz így? mer ha nem akkor maradnak a -nem véletlenül kialakult- férfi és női szerepek....
ígyvan...mint mondtam egyik sem kelepelt, hogy jöjjön a sorkatonaság nekik is....a jogok jöhetnek, a kötelezettségek ne....vicces...az előjogokat persze "udvariasság " címén ugyanúgy elvárják...akkor miről is beszélünk?
na ja, ha én is annyit el tudnék érni a pinámmal.....ja, hogy nekem nincs? nem baj, mert legalább eddig mindenért megdolgoztam amit elértem....ÉN dolgoztam meg, nem a team, meg a többi hülye...
Hihihi......... anyám borogass. :))) Most éppen nem tudnak élni a nök ezek szerint? Még szép, hogy nem akarják átvenni a férfiak szerepét de a férfiak vegyék át az ö szerepüket is, különösen a háztartásban stb. fizut meg hiánytalanul leadni anyucinak hagy járjon plazázni. Lófaxot!!!
Miért? Mondtam valamit, ami azt sejteti, hogy nő volnék? Ahogy mondtam: Nem kifejezetten a nők kedvéért tartom fontosnak a feminin értékek hangsúlyozását, hanem azért, mert szerintem a jelenlegi helyzetünkben elengedhetetlen az emberiség emberhez méltó boldogulásához.
Igen. Mindenki nagyon örült neki, és akik közel álltak hozzám, büszkék voltak rám, és többnyire motiváló volt, de nem ugyanaz, mint amikor a jó teljesítményem egy csapatmunka részeként a közös prodzsekt sikerét segíti elő. Mert ebben az utóbbi esetben igazibb a többiek öröme is, büszkesége is, és a motiváció is. Ha egy csapatmunka nem tud igazán motiváló sikerélményt adni az egyénnek, akkor rossz a menedzsment. Éppen ezért kell fejleszteni a csapatszellemet és a csapatmunkát.
bizony, az őskori vadászat egy hierarchikus redszer szerint mehetett, másképp nem is mehet, az ősember nem ülhetett le megbeszélni a csapattársakkal vadászat közben a dolgot, ott az volt amit a főnök mond...olyan ez kb. mint a háború..ott sem lehet leülni, és megdumálni, hogy ez szerintem lem lesz így jó őrmester úr....az van amit mondanak...
Kedves Halálhalálhalál, a partner-szellem nem csak egy ellentétektől mentes társadalomnak lehet sajátja. Hanem abban különbözik a dominancián alapuló közösségiségtől, hogy egymás társainak tekintjük egymást, nem pedig egymás alárendeltjeinek. Az, hogy létezett-e olyan korszaka az emberiségnek, amikor a partnerszellem volt jellemző, nem pedig a dominancia, az egy archeoantropológiai kérdés, és sem eldönteni, sem igazolni nem tudom. Vannak olyan modernkori primitív közösségek, ahol a partner-szellem a meghatározó. Tehát benne van az emberben ennek a lehetősége. De azt nem tudom, hogy minek mekkora realitása van konkrétan a mi jövőnkre nézve. Hanem azt mondom, hogy szerintem mire lenne szüksége az emberiségnek, és hogy alapjában véve optimista vagyok ebben a kérdésben. A sötét középkor óta azért sok szempontból sokat haladtunk a jó irányban. Nem abszolútokban gondolkozom a kérdésről, hanem tendenciákban.
Ami az emberiség túlélését és a feminin értékrend jelentőségét illeti, ez egy nagyon nagy téma, de kiemelek egy szempontot: A férfiak hajlamosak élet-halál kérdést csinálni elvi kérdésekből. Kitalált, eszmei, virtuális dolgoknak nagyobb jelentőséget tulajdonítanak, mint az itt és most hús-vér valóságnak. A nők viszont közelebb vannak a közvetlen valósághoz, és jobban átérzik a jelentőségét. És az van, hogy mi, férfiak háborúkat vívunk elvi kérdések felett, miközben az élet legalapvetőbb szempontjait figyelmen kívül hagyjuk. Egyre nagyobb a hatalmunk a sorsunk felett, és egész egyszerűen ez a mentalitás nem összeegyeztethető a modern körüényekkel. Sok szenvedést okoz, és eltereli a figyelmet a legfontosabb dolgokról, az emberek jólétéről és boldogságáról.
A csapatmunka értéke természetesen nem a csapatátlag. A csapatmunka értéke éppen abból adódik, amit hozzáad az egyének puszta összegéhez.
Két egymást kioltó gondolat következménye csapatmunka esetén az elvetés vagy a kompromisszum lesz, éppen a csapategység megőrzése érdekében. Pedig a kettő közül az egyik esetleg zseniális volt, mégis fel kell áldozni a team érdekében.
A vadászat pedig nem a mai értelemben vett klasszikus csapatmunka volt, hanem (már csak a fennálló kockázatok miatt is) szigorú szereposztáson alapuló "projekt". Ennek mai analógiája a munkahelyi hierarchia, és nem a középszer önkifejezési vágyainak terepet adó ad hoc team.
Nem, dehogy! A csapatmunka értéke természetesen nem a csapatátlag. A csapatmunka értéke éppen abból adódik, amit hozzáad az egyének puszta összegéhez. És az egyéni sikerélmény és önbecsülés szerintem egyáltalán nem jobban sajátja az egyéni munkának, mint a csapatmunkának.
De akárhogy is, a csapatszellem szerintem nem egy kifejezetten feminin dolog. A legarchetipikusabb férfi munka, a vadászat rendkívül nagy mértékben épít a csapatszellemre.
A csapatmunka termékének értéke törvényszerűen a csapatátlag. Ezért a kommunikáció és a csapatszellem egyetlen valódi következménye, hogy eljelentékteleníti a kiugróan kreatív gondolatokat, amelynek eredője mindig az individuum.
Igaz, a csoport a kiugróan rossz gondolatokat is kontrollálja, de ezt a szerepkört ellátja a külső szakértő vagy a felettes.
Az angolszász piacról beszélsz. Vannak gyökeresen más konstrukciók is.
Helyesbítek. Az elit rétegnek szeretném látni h neki már ne kelljen 20 éves supportosokkal stb-vel kommunikálni... Saját maguk közt persze kommunikálhatnak, de nem ilyen low-level réteggel.
Mondok egy példát. Amikor a Manhattan projektet elkezdték csinálni az USÁban akkor az elit tudósok köré felépítettek egy komplett várost mindenfajta supportal h a nagy elméknek ne kelljen mással foglalkoznia! És egy óriási projektet hoztak létre! Humán hozzáállás nélkül!
Én meg remélem, hogy mire feltalálják a fúziós erőművet és a "hiperhajtóművet", a reál szakmákban mindenki számára teljesen természetes lesz a kommunikáció, a "csapatjáték" és hasonlók fontossága. Ahogy a közvetlen tapasztalat és az élmények elsődlegessége az elmélettel szemben. Mert ha nem bontakozik ki a társadalomban az ilyen értékek és például az empátia jelentőségének a tudata, akkor hiába lesz a technológiai fejlődés, mert nem fogunk tudni emberhez méltó módon élni vele.
A kommunikáció és a csapatszellem jelentőségére egyébként azért kerül mostanában nagyobb hangsúly a reál szakmákban, mert ez a hatékony. A piac törvényei különben nem is engednék.
...hát kérem én feminista vagyok 10 százalékig, de abban nem vagyok biztos, hogy a kuncefi balambér is nő párti. A malacka meg hülye és a fletó egy gazember!