Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Ez pl. teljesen jogos felvetés, az egész társadalomnak érdeke lenne, hogy drákói szigorral odavágjanak a munkáltatóknak, és kikényszerítsék hogy egy anyukát nemhogy hátrányosan különböztessenek meg, de kifejezetten részesítsék előnyben és nyújtsanak segítséget hogy úgy alakítsa a napi munkarendjét, hogy a gyerek igényeit figyelembe vegye.
Államosítsuk az üzemeket és töltsük fel őket jól fizetett kismamákkal! :-]
"ma azért egy nő sem panaszkodhat...teljesen egyenjogú a nő a férfival" Férfi létemre, röhögnöm kell! Ezt most komolyan gondolod, vagy csak szórakozol?
"Ahol azonos munkáért, azért mert nő valaki 20%-kal kevesebb fizut kap? Vagy az otthoni munkamegosztásokról?"
Ez pl. teljesen jogos felvetés, az egész társadalomnak érdeke lenne, hogy drákói szigorral odavágjanak a munkáltatóknak, és kikényszerítsék hogy egy anyukát nemhogy hátrányosan különböztessenek meg, de kifejezetten részesítsék előnyben és nyújtsanak segítséget hogy úgy alakítsa a napi munkarendjét, hogy a gyerek igényeit figyelembe vegye.
"A nők elleni családon belül elszenvedett büntetlen bántalmazásokról?"
A könyörtelen igazság az, hogy a hatóságok tényleg nem tudnak megvédeni valakitől, akit párként választasz és együtt élsz vele. A rendőrségnek nincs arra kapacitása, hogy a macho férfiakhoz vonzódó nőt napi 24 órán keresztül pátyolgassa, mikor a macho pasijából 10 év együttélés után kibújik az állat.
Nem a nőkön kell segíteni, /megoldják a dolgokat maguk/ hanem bizonyos férfiak arrogáns, nagyképű, sovinizmusán kellene változtatni, egyből okafogyottá válna a feminizmus...
Sosem sminkeltem magam. A legnagyobb bók az volt, hogy nők mondták: naturalka... Van, akinek jól áll a festés. Nekem pl. egyáltalán nem. Kurvás. Ugyanakkor odafigyelek magamra:-)
Igazából azt gondoltam, hogy ma már nincs értelme a feminizmusnak, de ezt a sok szemellenzős, barom, bunkó, macsó, hozzászólást olvasva, belátom tévedtem...
" A jövő életképes férfiai pont a feminim vonásokkal rendekező férfiak lesznek."
Aha. Már látom magam egy következő életemben, ahogy egész nap a műkörmösnél esz a fene, miközben az asszony a bányában dolgozik, hogy el tudjon engem tartani.
És este nem kap majd répát, mert fájni fog a fejem.
...mindennek az a gyökér gyurcsány és a kissé kövér malacka az oka. Nem hiszed? Ki mondta, hogy az öregecske feleséget le kell cserélni? megfejtés: gyurcsány Ki a nők első számú szégyene h ágneske avagy malacka, ha így zabál új nevet kell találni neki. Megtalálom. Melletetek vagyok feminák! Az egyenjogúság híve vagyok!
Ja igen beszéltem az angolszász modellról. A 2. vh alatt kisérteties különbségek voltak az angolszász(inkább amerikai) és a német (inkább európai) típusú gazdaság, hadvezetés között.
Most hagyjuk a nácizmust , mert nem erről lesz szó. Azért a vh-t ozom fel példánek mert jól látszik a különbség. Vh 6 éve alatt 20-25 évnyi ipari fejlődés zajlott le. Ma nem léteznének ezek a kompjuterek, amin fórumozunk mert kb az elektroncsöves gépeknél tartanának!
A német ipar, és hadtest-vezetés is a kiugró teljesítményeknek nyújtott tág teret akár egy szakaszról akár egy tábornok színtról legyen szó és ezeket jutalmazt. Ugyanígy az iparban is akiugró fegyverkonstrukciók domináltak. Míg az angolszász hadvezetés nem így gondolkozott. Emberanyag vmivel több volt. Nem kívánt kiugró teljesítményt csak egy jó közepest és utána 1-2 év után ki is vonta a katonáit vetésforgószerűen és hazaküldte.
Erre persze lehet mondani. Dehát a németek vesztettek tehát az angolszász a jó. Negatív! A vh után a gazdaság, az ipar örökre európából az amerikaiak kezébe került. A nagy egyetemek, tudósok, kutatók most már minid amerikaiak. Az ipari megoldások, mind amerikai, sokszor rosszabb megoldás dominál. A gépészmérnökség nyelve még német volt, a diplomácia francia. Az új mérnöktudomány az IT nyelve az angol. A diplomáciájé szintén!
Szal van egy más alternatíva is! Persze ez nem azt jelenti h a jó szakember ne tudna megélni. Csak szomorú ezt látni!