Alaposan utánanéztem a dolognak, az én flakonomra az van írva, hogy Super Wuxál, a kupakja 30 ml-es és erre a flakonra az van írva, hogy o,1-0,2 százalékos legyen, de ha egy kupakkal teszek a tíz liter vízbe akkor az o.3 százalékos lesz, az talán még elmegy, vagy inkább ne kísérletezzek?
Lehet, hogy olyannak tűnök mint egy buta nyomozó, de szeretem a dolgokat pontosan tisztázni, ez így írásban elég nehézkes, de azért szerintem fontos a biztonságos kedvéért:-)
Kora tavasz óta vagyok fanatikus olvasótok, rengeteg hasznos tanácsot, instrukciót , segítséget kaptam Tőletek (Pl. Soha nem sikerült korábban hajtást gyökereztetnem , de a mostani nyaralásból hozott (csent) hajtások mind kigyökereztek - hála AI módszerének:))
Na és képek amiket mutattok, sokszor csak tátott szájjal bámulok :)
Végül most összeszedtem a bátorságom és bemutatkozom - a kedvenceimmel.
Egyébként Budapest környéki extra amatőr vagyok, de nagyon-nagyon igyekszem.
Na, jöjjenek a képek:
- 1-2 ő a beteg, végül 1 teljes ágat tőből kivágtam a hétvégén, mert annak szinte minden részén előjöttek az elváltozások (kb. 3.5 cm átmérőjű ág volt :( )
- 3-4 rózsaszín szimpla virágú
- 5-6 sárga dupla - ő vadiúj szerzemény, sajnos fácskának lett nevelve, nem is tudom elképzelni, idősebb korában milyen formája lesz. Tényleg, lehet ezen még változtatni?
- 7 sötét rózsaszín szimpla - tavaszi szerzemény, nem is tudtam milyen színű lesz, sajnos még nincs róla normális fotó, mert egyszerűen nem tudom "színhűen' lefényképezni - pirosabbnak látszik, mint a valóságban
a kupak a literesen és a fél literesen is ugyanakkora ! hát igen elég nyakatekert módon van ráírva,hogy mennyi kell akkor minden rendben !esőmentes jó éjt!
A most ötösre érettségizett gyerekem sem tudta kiszámolni, mennyi anyag kell a vízbe! Az én flakonom fél literes, a kupakja nagy, tehát nem alkalmas, csak annyi volt ráírva o.1, o.2 százalékos, azért elboldogultam valahogy, bár matekból sosem voltam jó:-(
Na köszi, akkor mindent tudok, majd holnap találkozunk:-)
kiegészítem ,mert hiányos lett megint :) úgy emlékszem 10 l vízbe kell 1 kupak permetezéshez na kimentem megnézni,0,2-0,4 százalékos oldat kell nálad 5 l víz biztos elmegy,akkor fél kupak inkább többször permetezz hígabbal,minthogy egyszer égessen remélem nem hagytam ki semmit :)
hát akkor ezért nem értettük egymást! :) szerintem permetezz wuxállal hetente ,vagy ahogy látod,mert látni fogod,az biztos,amíg nincs ozmokót add helyette a volldüngert. a lényeg,hogy mindíg legyen valami,mondjuk hetente felváltva wuxal,a köv.héten volldünger.utána megint wuxál,utána volldünger stb. nekem csak az a problémám a volldüngerrel,hogy nincs türelmem tápozni, :( egyébként kertész is ezt ajánlotta nekem,szerinte jobb mint a másik. próba szerencse szerintem jó lesz
Nem izgulok, csak úgy érzem folyamatosan nem értesz. Vettem egy flakon Wuxált, amit a levelek zöldítésére használnak leginkább, most abbahagytam a Volldüngerezést, helyette kívánom ezt használni, de a flakonon belocsolásos tanács van. Mindegy, akkor amíg nincs Osmocote, addig locsolok vele hetente.
Lehet, hogy azon a kicsi virágon, amit adtam, kemény és sötétzöld a levél, meg a többi kicsi is jól néz ki, de néhánynak kezelésre van szüksége:-)
bepermetezheted,de ne izgulj már annyira,nem lesz szükséges :)az öreg szárat az idős növényen jól fújd be ,az a lényeg 1 hét és minden kiderül miért szebb a világoszöld mint a sötétzöld levél én most ezen dolgozom
Na jó, lassan kezd összeállni a kép, a lényeg az, hogy függetlenül jönnek e az új hajtások, azért bármikor permetezhetem a leveleket a szebb szín és a meglévő levelek érdekében?
Lehet az a baj, hogy nincs légmozgás és megreked a meleg, nálam is a terasz közepén hiába állnak vízben, azért az erős napsütéstől lekonyulnak, míg a terasz szélén állók, amiket jobban ér a levegő, nem.
TTNora, az egyszál leanderem itt van az erkélyemen ( a loggián, a'la CCCP), szél sem nagyon, de eső végképp nem éri. Ellenben az édesanyámnál elhelyezett leandereim az idén agyon áztak már jópárszor, a szél is veri őket, de öröm rájuk nézni. Persze a várágok azokon jóval kisebbek.
csak és kizárólag sima vízzel locsolok sok víz új levelek fejlődéséhez igen látni fogod,mikor kell wuxállal újra permetezni,a levelek megmutatják,azért nem írom,hogy 1 hét múlva,mert lehet ,hogy 2, simán igen,rászórhatod a földjére
Nagyon szűkszavú vagy, mint mindig, szóval sok víz az új levelek fejlődéséhez és permetezzek a továbbiakban a Wuxállal, vagy locsoljak, mert azt írtad, elég egyszer permetezni, meg azt is írtad, hogy Te csak permetezel Wuxállal, szeretnék most már tisztán látni az ügyben:-) Ha nem Wuxált, akkor mit öntesz a locsolóvízbe, mert hogy nem a tiszta víztől akkorák a virágaid, az bizti! Ja, Osmocote van benne, azt is keresünk, még nem kaptunk. Csak úgy rászórhatom a földjére, mert átültetni most tuti nem fogom őket.?