Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Wonder Cot: ha beért, jó izű és olyan illatos, hogy a piacon nem kellet kínálnom úgy elkapkodták. Csak vigyázni kell, mert nagyon szép színe van már féléretten.
Magic Cot: később érik, mint a W.C., nagyobb nála. Ez is jóízű.
Ma épp ilyesmit ettem, de nem tudom ez lehetett-e? (képek alapján ráillene (Rougecot)
Bordó volt szinte teljesen, talán elérte a közepes méretet. Íze olyan volt amit ugye korán szedtek, olaszból jött (nem volt rajta több info), viszont az illata nagyon jó volt.
Ma végre beérett nálam a ceglédi óriás. 110-120 grammos barackok is akadtak. Viszont az eső miatt soknak a magja el volt törve. Ízre még mindig a kedvencem, gönci is elbújhat mellette. A Big red is mutat beérési tüneteket, méretre feleakkora sincs, se íze se bűze, szerintem át fogom oltani. Pedig egykor hogy vágytam rá, meg vettem jó drágán... Még az 55-65 grammos tsunami is lekörözte minden szempontból.
Hát ez nagyon kemény.A franciák nem a kedvenceim de ez azért ez durva.Két éve én is ugyanígy jártam a jég miatt elmondhatatlan érzés.Ilyenkor az jut eszembe hogy az időjárás miatt egyre több rizikót kell vállalnunk a termelésben.A vásárlók nehezen értik meg ezt,az árakban ritkán jelenik meg a kompenzáció.
Jönnek a "ez drága ebből nem főzünk lekvárt" megjegyzések amit nehezen tudok tolerálni.
Amikor van rá mód a feleségem,a fiam barátnője vagy a két fiam valamelyike megy a piacra én már nehezen tolerálom inkább a szedést vállalom a gyümölcsösben.
Mint tudjátok, június 15-én, szombaton egy erőszakos jégeső megérintette a rhône-Alpok régiót. A francia termelési egy fontos része megsemmisült (a veszteségek 13000 tonna kajszi kell képviseli).
Ősszel közel 20 fát szeretnék telepíteni természetesen több érési ciklusban a kérésem a nálam tapasztaltabb kollegákat kérdezném tapasztalataik alapján milyen fajtákat ajánlanak, persze a rezisztens fajták előnyt jelentenek Köszönöm a segítséget.
Voltam a Zalaegerszegi piacon, tömve volt hatalmas pincot-tal (500ft/kg) vettem pár darabot... az íze totál puhán is nagyon gyenge☝🏼 (Jóval gyengébb a springblushnál, ) cukor 0, savak 0, aroma minimális, nálam még kell neki pár nap mire érik.... bár ha ilyen lesz nem is igen várom:(. Itt az elmúlt 3 napban minden nap esett nem is kevés! Biztosan rosszabb izvilággal fognak teljesíteni a középkorai fájták mint a koraiak:(Tsunami nálam nagy kedvenc lett a családban azzal a pár kg/fa terméssel ami idén maradt rajtuk
A Rougecot elképesztően bordó-piros! Egy ”kicsit" értenek a nemesítéshez! Az illatát, ízét akkor tudnánk reálisan minősíteni, ha itthon termő fáról kóstolnánk.
Köszönöm szépen, szokták mondani, hogy a puding próbája az evés, még pár év, és ki fog derülni. Azért reménykedem. En is így gondolom, ha annyira rengeteg nem is, de azért talán lesz rajta így is.
Nem tudok közel barackfát, egy lett volna, de - nem tudok mit mondani - a tavasszal gyomirtóval lepermetezte, összekeverte a szereket, hát persze, hogy nem bírta ki szegény fa. Idén már termett volna neki, igaz, hogy nem tudta megmondani, hogy milyen fajta. Ne, ilyenek vannak itt.