Aki a cseresznyét szereti és szeretne cseresznyefát nevelni udvara előkertjében díszfaként, vagy gyümölcsösében a terméséért, az itt sokmindent megtudhat! ("A cseresznye édes meggy, a meggy savanyú cseresznye".)
Idén vacakok a cserkók.Amelyik szépen hajt,az nagyon rosszul kötött,amelyiken viszont lehetett volna ,azon meg aprók a levelek ,nem megy semmire,az új ültetésem meg alighanem meghalt.
Nekem is van Venusom,idén már talán lesz is rajta.Az őszibarackok egyébként olasz,francia vagy amerikai nemesítésűek nagyrészt,de ettől még nem kell,hogy fagyérzékeny legyen.
Én jelenleg 39 fajta őszibaracknál /nektarinnal együtt / tartok,de fagyproblémával még soha nem találkoztam.
Segítene nekem hogy hogyan kell egy csersznyét orsóra nevelni?
Hol találok erről bővebb infot.Idén ültettem egy Katalin csersznyefát.Suháng volt.elmetszettem a tetjét.Csak felül van neki 4-5 hajtása.Lehet még ebből orsó?
Másik krédésem,hogy az újfehértói fürtös meggy fogja porozni a Katalin cseresznyét?Mindkettő július elején érik.
Köszönöm, hogy írtál róla. Ez is későbbi, augusztus végi érésű. Jó lenne nekem is bár azt halottam, róla, hogy olasz nemesítésű és mint ilyen eléggé fagyérzékeny.
Ezek szerint létezik...Magyarországon viszont...max csempészáruként...Hivatalosan nem lehet /nincs benne a Fehérkönyvben/ ,így max vmi elvetemült szerezhet be belőle priviben...
Köszönöm támogatásodat. Akkor mégis csak létezik, csak én rosszul írtam, helyesen July Red-nek írandó. Szerintem éppen ezen cikkeben fedeztem fel. A leírások alapján egy jó fajta lehet. Nem tudom, hogy már nálunk is kapható lehet faiskolában, vagy erre még jó ideig nem lesz lehetőség.
Én egyformán permetezem a fáimat.A kopaszok nálam nem érzékenyebbek,mint a szőrösek.A két említettnél vannak később érők,de idén teremnek először,így igazán véleményt nem tudok róluk mondani.A Venus-t dícsérik /ez is van/ ,ez aug vége felé érik.
Bocsánat ez egy alma fajta, ezért nem ismerte fel nektarinként senki. A Harko és az Andosa ténylegesen nektarin. Viszont harmadiknak, vagyis az ezek után érőnek, milyen fajtát javasolsz, ami azért olyan sok permetet sem kíván.
Ezek nem cseresznye legyek, de szerintem azoknak még korai. Legalább is nálam a germersdorfi cseresznye kb borsó nagyságú, és még javában zöld. Én ma fogom megrendelni a sárga lapokat.
Cseresznyelégy legkönnyebben a csíkos szárnyáról ismerhető fel. Ha beírod a google.ba, rengeteg képet kiad.
Én most kicsit azért izgulok, mert a kb 13-14 éves fámon egy jó vastag ágán, az összes levél jóval kisebb, mint a többi részén a fának. NAívan azt mondanám, hogy valami tápanyag ellátási hiánya lehet, nem kap eleget. De azért nő ott is minden rengesen, van rajta egy rahedli cseresznye is, de érdekes, hogy azok kb ugyan akkorák mind máshol, csak a levelek jóval kisebbek. Remélem nem kell kivágnom a fából, emrt akkor kb úgy fog kinézni, mint egy fél karú óriás.
Ugyanígy jártam a carmennel és a ritával én is, de a félbevágás se segített, ill. én a két legalsó, még virulens hajtásra vágtam vissza, de az is lehervadt. Csak nem egy helyről származnak, hogy mindketten így jártunk. A kaviccsal és az alexel nincs gond, pedig azokat is ugyanott, ugyanakkor vettem, ugyanugy ültettem.