Akkor miért mondod, hogy a ne légy azokkal, kik borral dőzsölnek azt jelenti, hogy módjával idd a bort, mikor pont Salámon mondja, hogy még csak rá se nézz...?
"Érted mit jelent a dőzsöl, dobzódik szó? Ha egyáltalán nem lehetne inni, miért írta volna, hogy ne _dőzsölj_?"
Ezzel azt akarod mondani, hogy lehet mértékletesen gonosznak lenni, hiszen, ha egyálatlán nem lehetne, akkor minek írta volna, hogy ne légy felettébb gonosz...?
"Ne légy azok közül való, a kik borral dőzsölnek; azok közül, a kik hússal dobzódnak."
Na, ja, ne légy azokkal, kik hússal dobzódnak. Akkor mondta ezt Salamon, amikor az emberek évente alig egypárszor ettek húst, s legfeljebb a felső (tíz)ezer naponta, ha ugyan egyáltalán. Mit mondana akkor ma Salamon, amikor mindenki tömi magába a zsírt a húst, naponta többször is...?
"érted, mit jelent a dőzsöl, dobzódik szó?"
Salámon azt is mondta, hogy ne légy felettébb gonosz. Szerinted ez azt jelenti, hogy módjával, mértékletesen azért lehetsz gonosz...?
4307-ben propagáltál mocskos, trágár "viccet". Persze, nyilván Te azt nem tartod trágárnak, s mocskosnak. Ki sem ejtettem a számon egyébként a publikálást, hazugka.
Ádám ehetett sertést, ihatott vért, volt hetedik napi nyugalomnapja, zsidó volt...?
1-nem megválaszolva, hanem visszakérdezve. Nagy különbség. 2-szintúgy
+1 Te kezdtél el Ádámra hivatkozni, amikor láttad, hogy a Törvényre való hivatkozásod nem jön be. Ha pedig nem adsz semmi konkrétumot, ahol én trágár vicceket publikáltam, akkor te egy hazug senkiházi vagy. Ádámtól, Törvénytől függetlenül.