Keresés

Részletes keresés

Blaxxx Creative Commons License 2005.07.21 0 0 867

Hé! Én most látom hogy a 300-as nagyon közeli testvére a tiédnek!!! Sőt!!! Az utódja!!! :))))) a különbség 2x mono jack adapter és 10 rongy.... :))))) Mindegy, jó az is!!! :D

S 4924 PXC 250  Összecsukható, dinamikus, walkman fejhallgató, hord táskával. Zárt kivitel, NoiseGard™ zajszűrő rendszerrel.          29 990    S 500370 PXC 300

Összecsukható, dinamikus, walkman fejhallgató, hord táskával. Zárt kivitel, NoiseGard™ zajszűrő rendszerrel. 2xmono jack adapter. 

új!       39 990   

Forrás: http://resources.basys.hu/files/SENNHEISER_HIFI.xls

Előzmény: RogerWilco (860)
Blaxxx Creative Commons License 2005.07.21 0 0 866
Én Sennheiser PXC 300-at fogok venni. Ismeri vki? Neten olvastam róla hogy jó minőségű és utazásra nagyon király.
RogerWilco Creative Commons License 2005.07.21 0 0 865
A Bose-t 250-300 $/€ körül vesztegetik, egy ipod mini talán 200...
Előzmény: Törölt nick (863)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.21 0 0 864
A px 200-at vettem 7.9-ért, a pxc 250 meg lett volna 25 vagy 29 már nem emlékszem pontosan.
Előzmény: RogerWilco (862)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.21 0 0 863
Ugyanmár bose... valaki feldobta itt a shure e3 vagy milyet, na az annyi volt majdnem mint egy ipod...
Előzmény: RogerWilco (862)
RogerWilco Creative Commons License 2005.07.21 0 0 862
Tényleg drága, de még így is fele annyi, mint a Bose...
Fehér - brrr
Előzmény: Törölt nick (861)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.21 0 0 861
Ahogy nézem ez ugyanaz, mint a px-200, csak van benne aktív zajszűrő. Néztem anno azt is, csak aránytalanul drága volt, illetve a px-200-at árazhatták el nagyon. Tényleg baromi jól szól, és láttam, hogy árulják már fehérben is ... az azért elég gusztustalaul néz ki:-(

http://shop.ipodworld.co.uk/public/pictures/products/standard/se19.jpg
RogerWilco Creative Commons License 2005.07.21 0 0 860
Sennheiser PXC 250

Switchable NoiseGuard™ active noise compensation attenuates frequencies below 1,000 Hz by up to 15 dB - motorzaj!!
Előzmény: Törölt nick (858)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.21 0 0 859
PC-n? Outlookban kijelölöd őket, majd mentés vagy továbbítás vcard, ill. vcalendar formátumban, és ezeket a fájlokat bedobod a megfelelő könyvtárba az ipodon.
Vannak olyan programok is, amikkel lehet automatikusan szinkronizálni. Outlook Expressel asszem nem megy egyik megoldás sem.
Előzmény: Hearchy (857)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.21 0 0 858

Repcsin (meg ha éppen nálam van) egy Sennheiser aktív zajszürőset használok (a zajszürés mellett ad egy kis extra basszust is), egyébként az ipod sajátját, amivel meg vagyok elégedve.

Füles témát is fel akartam hozni, hogy ki hova dobta az eredetit, én apámnak adtam, hogy a szokolját hallgassa vele (tényleg), arra jó. nem értem, egy 4G-st próbáltam a gyárival, az egész tűrhető volt, de amit én kaptam, az borzasztó szarul szólt. Talán elkényeztettem magam korábban, vagy tényleg kifogtam egy selejtet. Először az asszony iaudioját használtam (az is fehér:-). Valaki írta itt korábban a sony apró fülbegyömöszölősét, amit látatlanban fikáztam, mint minden sonyt:-), de ez valami brutál jól szól, tisztán, nem torzít sehol, amire nagyon kényes vagyok, és nem olyan lehetetlen imnt a koss, amit képtelen vagyok a fülembe tömködni.

Biztos megkérdeztük már páran a sennheiser típusát, de megosztanád megint velünk? :-)

Az AAC-től valahogy idegenkedem, talán a "proprietary" kód miatt, talán a korlátozott használhatósága miatt... méretben mekkora filet ad az mp3-hoz képest?

Én is elsőre, de ott van az itunesban, gondoltam miért ne. Régebben a telefonomra pakoltam cuccokat (pl rádió), és a gyári 64MB kártyaméret miatt a méret nagyon számított, és ott az aac volt a nyerő (7MB~30perc, rádióműsorhoz elfogadható minpőség). Aztán poénból berippeltem egy lemezt, és majdnem ráment a kártyára, de amin meglepődtem, az a minőség. Itt is van ami nem megmagyarázható, hogy a Meola miért jobb szubjektíve, és miért jbb mp3-ban a Bruce Springsteen...

Akusztikus vagy elektromos korszaka?

Az utóbbi. Nekem a legnagyobb kedvencem a Kiss My Axe, ezen a lemezen vette újból kézbe a LesPault. A Land of the Midnight Sun, és az Orange and Blue-t is nagyon szeretem hallgatni. Bírom az akusztikus tekeréseit is, de ezek valahogy jobban bejönnek.

Előzmény: RogerWilco (856)
Hearchy Creative Commons License 2005.07.21 0 0 857
Császtok!

Tudnátok abban sgíteni hogy tudnék találkozókat, kapcsolatokat felrakni az iPod Mini-mre???

Hearchy
RogerWilco Creative Commons License 2005.07.21 0 0 856
Szerintem egy ilyen hordozható cuccosban hallgatva egy veszteséges tömörítést annyira nagy különbség nincs

Teljes mértékben egyetértek! Egyrészt mit tud a cuccos, másrészt mit tud a fülhallgató és harmadrészt milyen környezeti zajoknak vagy kitéve - egy hordozható mp3-lejátszót általábannem akusztikailag szigetelt szobában hallgatunk!

Repülőgép, villamos, busz, metró - aki ezeken hallja a különbséget 128-160-192 között...

Repcsin (meg ha éppen nálam van) egy Sennheiser aktív zajszürőset használok (a zajszürés mellett ad egy kis extra basszust is), egyébként az ipod sajátját, amivel meg vagyok elégedve. Persze nem hi-end hifi, de amilyen Philips/Sony időnk´net megfordult nálam, azokhoz képest kitünő.

Az AAC-től valahogy idegenkedem, talán a "proprietary" kód miatt, talán a korlátozott használhatósága miatt... méretben mekkora filet ad az mp3-hoz képest?

van olyan lemezem (AlDiMeola)
Kifinomult ízlésre vall! :-) Akusztikus vagy elektromos korszaka? Akusztikusban szvsz semmi nem veri a "Friday Night In San Fransisco"-t!!
Előzmény: Törölt nick (854)
Wayne Gretzky Creative Commons License 2005.07.21 0 0 855
Köszi a tippet!
Előzmény: Törölt nick (851)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.21 0 0 854
Én mindenfélét kipróbáltam, sokáig használtam a hangkártyával jött Creative izét, amiben Fraunhoffer volt, aztán mikor kezdett nem működni a vindózmiatt, használtam lame-t.
Nekem az a szubjektív véleményem, hogy a Fraunhoffer-es anyagoknak jobb a hangja. Kellemesebb hallgatni, főleg, ha sok természetes hangszer van, vagy analóg szinti, hammond orgona, ott nagyon csúnyán szól a lame-s anyag. A modern slágeros danubiuszos zenéknél lehet hogy jobb a lame.
A különbség talán onnan adódhat, hogy a Fraunhoffer Institut-ban kicsit jobban odafigyeltek az akusztikai paraméterekre, míg a lame-nél "csak" egy kódolási feladat volt.

Amúgy a legjobban az ogg anyagok szólnak (EAC-t használva), igazán a sztereóhatás miatt nagy a különbség, ahhoz képest az mp3 nagyon laposan hangzik (ugyanaz az anyag, hasonló paraméterekkel kódolva). Kár hogy az ipod (még?) nem támogatja.

Az AAC sem rossz, van olyan lemezem (AlDiMeola), amit 160-as aac-ben dobtam fel az ipodra, mert a 192 mp3-nál jobban tetszett (jobban véltem hallani a részleteket).

Szerintem egy ilyen hordozható cuccosban hallgatva egy veszteséges tömörítést annyira nagy különbség nincs, érdemes kipróbálni kedvenceken, és azt használni ami szimpatikusabb.
A teszteket EAC-vel grabbelt fájlokból csináltam (forrás tehát ua.), és nagy Sennheiser fülessel (meg kisebb, de igen hatékony PX-200-assal) hallgattam, többféle cuccon.
Előzmény: RogerWilco (852)
RogerWilco Creative Commons License 2005.07.21 0 0 853
Radius = Radium
Előzmény: RogerWilco (852)
RogerWilco Creative Commons License 2005.07.21 0 0 852
nem veletlenul lassabb es dragabb a Fraunhofer MP3 codec, gondolkodj el ezen.

Itt kissé eltávolodunk a topictól, de a FhG codec véletlenül a royaltiktől drága, amit a FhI-nek fizet a sw szerzője (tudod, szabadalom, ilyesmi) A lame pedig nem is mp3 encoder, mint tudjuk - LAME=Lame Ain't an MP3 Encoder :-))

Az hogy mitől lassúbb, nem tudom, de talán a lame kódja jobb :-)) (Nem véletlen, hogy az FhG codecből is sokkal jobbat tudott Radius heggeszteni)
Előzmény: Törölt nick (846)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.21 0 0 851
Zenét felejtsd el, de gondolom a szöveg miatt szeretnél hallgatni Te is rádióműsort, ahhoz elég. Ha megvan a fileod, próbáld ki ezt a podcast minőséget itunes-ban (preferences-importing-aac-quality-podcast), ugyanazzal az anyaggal.
Előzmény: Wayne Gretzky (849)
RogerWilco Creative Commons License 2005.07.21 0 0 850
Hülye! :-)))))
Előzmény: Törölt nick (845)
Wayne Gretzky Creative Commons License 2005.07.21 0 0 849
James!

Köszi! Gondolom ilyen minőségnél hamarabb is végez a konvertálással, igaz? Ez a bitsűrűség egyébként mennyire élvezhető az iPod-on?
Előzmény: Törölt nick (847)
Wayne Gretzky Creative Commons License 2005.07.21 0 0 848
Szia Roger!

Letöltött, tehát mentett anyagot konvertáltam. A jelenség az, hogy az állapotjelző folyamatosan 0%-ot mutat. Megfigyeltem, hogy az általam megjelölt mappába a program által átalakított file mérete folyamatosan nő. Gyakorlatilag működik, csak nehéz követni az konvertálás hosszát. Egyébként ha ráállítom a kurzort az intézőben, akkor kiírja a file hosszát. A folyamat végén az ablak magától bezáródik (0%-kal).

Éredkes jelenség.
Előzmény: RogerWilco (842)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.21 0 0 847
A magyar rádiós adások 24-32 kbps minőségben vannak elmentve, illetve streamelve. Ennél sokkal jobbat nem érdemes választani mp3-ban, nincs értelme, amivel én csináltam 48kpbs tökéletesen elég volt.
Jó lenne ituneshez valami rm plugin, mert nem tudom pontosan mit állít a podcast minőség az aac-nél, de beszéd jellegű anyagnál eddig ez a legjobb, amit eddig próbáltam.
Előzmény: Wayne Gretzky (835)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.21 0 0 846
mielott tul nagy unneplesbe kezdenel, kozlom, hogy Lame-mel kodolt cuccokat hallottam mar recsegni egyes MP3 lejatszokon, FhG-t meg soha.

nem veletlenul lassabb es dragabb a Fraunhofer MP3 codec, gondolkodj el ezen.

Előzmény: RogerWilco (843)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.21 0 0 845
Nem kell a duma, az alcím lemaradt evi és renato in action :-)))
Előzmény: RogerWilco (844)
RogerWilco Creative Commons License 2005.07.21 0 0 844
Mielött megvetnétek, a "BIGBROTHERLIVE" az Janis Joplin és bandájának élö felvétele, nem a reality-show! :-))
Előzmény: RogerWilco (842)
RogerWilco Creative Commons License 2005.07.21 0 0 843
A 4.7 óta nem próbáltam grabbelni itunes-al, de nem probléma, a lame mp3-codecet nem veri más, örömmel használom. Ja, audiograbber már grabbel, míg az itunes még csak töltödik befele :-))

OFF
flac->mp3 3,5-4x sebesség winxp alatt futó dbpowerampel.
flac->mp3 5x sebesség linux alatt futó win4lin alatt futó dbpowermpel.

Ua. verzió, ua. decoder, ua. encoding beállítások.

Slackware rulez!
ON
Előzmény: Blaxxx (841)
RogerWilco Creative Commons License 2005.07.21 0 0 842
Streamet konvertáltál, vagy elmentett .rm-et?

Elöbbi esetben persze, hogy 0% (nem tudja meddig tart) és 1x speed. Utóbbi esetben nálam ilyen

Előzmény: Wayne Gretzky (835)
Blaxxx Creative Commons License 2005.07.21 0 0 841
Akkor minden ok. Nem tudom mi lehet az oka, a legújabb iTunes van fenn?? Nem lehet h amikor grabbesz az iTunesban, akkor közbe hallgatod a cdt, vagy ilyesmi??
Előzmény: RogerWilco (840)
RogerWilco Creative Commons License 2005.07.21 0 0 840
Várjunk csak. CD grabbelést (kódolás nélkül) Audiograbber 30x körül csinálja, ha real-time mp3 encode van, akkor 6-7x (Tualatin 1,4GHz). (A 3,5-4x sebesség a flac->mp3 átkódoláskor van, kevertem) - tehát a vas rendben van. Ezzel áll szemben az iTunes 1x körüli mp3-ba grabbelése. Valszeg tényleg nagyon el van cseszve valami, de nem zavar nagyon. Audiograbber lame encodert használ, ami valljuk meg, a legjobb :-)
Előzmény: Blaxxx (838)
RogerWilco Creative Commons License 2005.07.21 0 0 839
Az itt emlegetett dbPowerAMP, a megfelelö pluginekkel, lejjeb még egy linket is adtam hozzá. Jobb klikk, convert, beállítod az mp3 minöséget, hajrá.
Előzmény: Zeusz (834)
Blaxxx Creative Commons License 2005.07.20 0 0 838

Ja várjál. Sztem mégse tud. :-/

Roger - Az 1x grabbelés az iTunesban télleg nem normális. Nekem átlag 13.5x. Nincs vmi probléma a cd meghajtóddal??

Előzmény: RogerWilco (826)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!