" nálam ez betegség, hogy minden 20 évnél idősebb autót megnézegetek, és meg akarok venni"
Jó tudni ,hogy nem vagyok egyedűl ,Én is ilyen betegségben szenvedek ,most Őt szeretném nagyon:http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=363548&command=ugras&screenwidth=800 csak nem tudom fedett helyre tenni ,amúgy meg kár lenne érte.
Nem emléxem, hogy bogaras topicba irtam volna, bár nem lehetetlen. 95-98 közt volt egy bogaram. Mostanság is megnézek minden eladót, de nálam ez betegség, hogy minden 20 évnél idősebb autót megnézegetek, és meg akarok venni :-)))))
Bizony Prestige turbo! Németben kőműveskedett a tag aki vette, neki fel sem tünt, hogy a hosszúja van. Nem értett hozzá, csak ezt találta ócsóóón megvehetőnek 98-ban. Kb 1/2 évig árulgatta, sajna nem tudtam vele megegyezni, akkoriban csak egy Peugeot 505-öm egy Bogaram és egy Fiat Ritttyo-m volt, de nem adta semelyik kettőért sem oda. Azt tudom, hogy balatonfüreden vették tőle meg. Hogy azóta mi lehet vele???? hmmmm. Metálgrafit volt a szine. Nekem az nem tetszett a kocsiban, hogy a két kipufogója közül az egyik tiszta volt, de a másik meglehetősen kormos. Nem tudott cseréről az eladó, vagyis nem azért, mert az egyik dobot cserélték volna.
Vaj bőr belseje volt, akkoriban 160000 km-t mutatott az óra, ami valósnak tűnt.
Hello, most gondolom nem a gyari webastorol beszelunk...?
Eddigi ismereteim alapjan azt mondom, hogy bevarrni lehet, de nem nagyon erdemes, mert mindig ugy fog kinezni, mintha mar raejtettek volna valamit a tetore...viszont nem azik be.
En ismerek olyan tagot, aki restauralas kereteben egyszeruen levagott egy komplett tetot, megpedig ott ahol talalkozik a karosszeriaval, es szepen raultette a masik helyere..Allitolag ha nagyon ugyes a lakatos, meg a szelvedok is passzolnak..
csak mondjuk nem evvel a geppel szeretnek felborulni , az tuti :--))
Tomiteni veglegesen pl szilikonkaucsukkal lehet, (kb 600.- /tubus) de akkor nem nyitod ki tobbet.
Rég láttam ilyen szép CX-et. A képek alapján sztem sok CX-es megirigyelhetné, de én mint aki csak valaha régen vágyott CX-re (és nem vettem meg 98-ban egy 88-as 2,5 turbo prestige-t, igen a hosszút! 499000 Ft-ért) is szivesen elfogadnám! Pláne, hogy automata!!!! ezek még 3 fokozatúak voltak?
ha van tetoablak, de azt inkabb nem szivesen latnam ott, ha egyaltalan megoldhato, lehetseges e a megszuntetese, lemezbevarras, fenyezes, (hopsz karpit-erre nem is gondoltam eddig) stb.
ha igen, az kb mennyiben volna, minosegi munkara gondolok.
tovabba ha nem erdemes vele foglalkozni, akkor beazas ellen mit javasoltok?
Igen-igen, a jó öreg w116-os. Porbafingó koromban ez a merci is nagyon tetszett. A drabális méretei és a nagy hátsó lámpája elvarázsolta a hidegben darabosan mozgó 1200-es füstjéhez szokott akkori mivoltomat:) Talán volt is egy olyan matchbox-om, de az már sehol sincs:(
Amint korábban már írtam, (sajnos) nem a közeljövőben tudok beruházni egy állólámpásra, de ha úgy alakul - a CX és 1-2 veteránmoci elbótolásával - , akár a tavasszal rávethetem magam 1 öreg Mercire:)
Eredetileg én egy longra pályáznék, de hajlandó vagyok megalkudni a sorsommal és esetleg 1 racionális(abb) egyedet választok.
Abba a kasztba tartozok jelenleg, ami nem a veteránozás rögös-kínkeserves-precíz útját kívánja járni, hanem a forma-technika-nimbusz triumvirátusának a szerelmese. Jajj, hol 1 zsebi, ez olyad széb volt... :)
Nem régen kapott el ez a hóbort és egy kis időt szeretnék hagyni magamnak, hogy teszteljem, nemcsak egy múló szeszélyről van szó. Az öreg OFF Citroenem kapcsán azért rendült meg a szerelmem, mert az első 1500 közös kilóméterünk után motorcserére vár a lelkem. Még ezzel sem lenne gond, ha nem augusztus óta húzódna dolog: hosszú a sor a donorra váróknál:(
A fentiek ismeretében tényleg nem akarlak hitegetni, hogy "na-na ide sokk' képet a járgányról, oszt maholnap meg is veszem".
Számomra egy olyan állólámpás lenne a megfelelő, amivel nem a sz*páshegyek jönnek azonnal, max kisebb javítások és MEGBÍZHATÓ. Tudom, hogy ez egy 30 éves technikával szemben komoly elvárás, ha csak nem egy 100%-osra restaurált-helyrehozott autóról van szó (az meg nem az az árketegória:( ). Persze nem akarok ezzel 1 mercis önérzetét se megsérteni, én hallomásból tudom, hogy a dízel mercik elnyűhetetlenek, de az időnek is vasból van a foga. Az meg sajna nem rozsdál... :)))
Ja, dízelem még nem volt, de hátha megszeretném:)
Ha képeket tudnál nekem küldeni Pudingról, jól megköszönném, külső-belső egyaránt érdekel. Ha már van fenn valahol a neten, az is jó.