Keresés

Részletes keresés

rferi Creative Commons License 2006.07.09 0 0 5197
Itt is villámlott, dörgött, majd esett belőle - miután jól elmúlt a villámlás - három csepp csendes eső! :)))
Előzmény: Tozatu (5195)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.07.09 0 0 5196

Villámlik !

Felőletek :D

Előzmény: Tozatu (5194)
Tozatu Creative Commons License 2006.07.08 0 0 5195
Ajajj,már villámlik és dörög találkozó nélkül is.
Előzmény: Tozatu (5194)
Tozatu Creative Commons License 2006.07.08 0 0 5194

Krampuszka,nálatok villámlik?

Nálunk csak dörgés van,mivel motoros találkozó zajlik.

Amúgy még mindig tüzesen süt le a nyári....

onobody Creative Commons License 2006.07.08 0 0 5193

Haliho Frint cimbora!

Hoztam ám neked Krétai "macskapöcs" paprikamagot.

Nem ment könnyen ugyan , mert mint kiderült Krétán a piac nem a nyugodt nézelődés terepe , hanem kiméleten és hangos harc a legolcsobb és legszebb cseresznyéért. :)

Három gyerekkel mentem ...teljesen megrémültek az orditozástol. Persze igazábol semmi félelmetes sem volt csak nem szoktak hozzá.

Küldöm a magot , a cimedet elfelejtettem , kérlek ird meg az onobody@invitel.hu cimre.

Üdv   onobody

Tozatu Creative Commons License 2006.07.07 0 0 5192

Kopáran süt le a déli nap sugára.....

Előzmény: Mad árka (5191)
Mad árka Creative Commons License 2006.07.05 0 0 5191
Szombathelyen éppen kellemes idő. Itt-ott leledzett egy felhő, sütött a Nap is, bokrok-fák között kellemes mikroklíma, szép nap volt.
rferi Creative Commons License 2006.07.05 0 0 5190
Kánikula itt is ezerrel.......
Előzmény: Tozatu (5189)
Tozatu Creative Commons License 2006.07.05 0 0 5189
Akkor kezdem megint,hogy dögmeleg,semmi csaptev....
Előzmény: Veszpremi (5188)
Veszpremi Creative Commons License 2006.07.04 0 0 5188
Akkor most ért oda innen a csütörtöki vihar :))) Itt akkora szél volt, hogy az almádi strandon a jegenyefa tetejét úgy csapta le, mintha kaszával jött volna.
Előzmény: ZsuR (5186)
onobody Creative Commons License 2006.07.04 0 0 5187

Hali ...., hazajöttünk Krétárol , hogy micsoda idő várt bennünket .

Megkellett állni a kocsival annyira esett Kiskunfélegyháza környékén.

Üdv   Onobody

ZsuR Creative Commons License 2006.07.03 0 0 5186
Hatalmas vihar volt tegnap este - es a jelzo a szelre szol, nem az eso mennyisegere. A fak, mint a fuszal. . .felelmetes volt. Hirtelen lett sotet, es az addigi meleg levego ugy lehult, hogy kellett valami hosszuujju!

A kert tele szemettel.
Veszpremi Creative Commons License 2006.07.03 0 0 5185

Látom, mindkét csütörtöki vihart átélték mások is, az egyik ebéd után volt, a másik 9-10 körül este. Nem kicsik voltak!

Almádiban a Balaton tele van rendesen, szinte csurig. Mikor jött az első vihar, annyi vizet elnyomott a délkeleti irányba a szél, hogy kilátszott a homok!!! Aztán meg jött vissza a víz, mintha ki akarna önteni. Sok halat is kitett a partra pl. Fűzfőnél. Páratlan jelenségek.

TTNora Creative Commons License 2006.07.03 0 0 5184
Én is ott voltam csütörtökön az m7-en. Kb. 22 óra felé. Sok másik autóstárssal együtt a velencei benzinkúton kerestünk menedéket. Röpködtek a műanyag kukák a levegőben és hullámokban hömpölygött az úton a víz.
Előzmény: Áfony (5183)
Áfony Creative Commons License 2006.07.02 0 0 5183

Szóval én "eldicsekedhetek" azzal hogy az a bizonyos hatalmas vihar épp az M7-esen kapott telibe csütörtök 1 óra felé. Mit mondjak, félelmetes volt. A kocsi hátsóját egy nagy darab gally kapta oldalba, azt hittük, betörik még az ablak is. És korom fekete volt az ég...

Vízállás holnap...de az itthoniról.:) Elfelejtettem vinni magammal Pécsre az esőmérőmet.:)

Tozatu Creative Commons License 2006.07.02 0 0 5182
Nálunk csak 3 mm.Szemerkélt párszor ma.
Előzmény: krampuszka1 (5181)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.07.02 0 0 5181
Ma reggel, csendes 5 mm.
rferi Creative Commons License 2006.07.02 0 0 5180
Na, tegnap 5,5 mm esett le.
Mad árka Creative Commons License 2006.07.01 0 0 5179
Igen, a fontosabb dolgokat mi is kihúzzuk már, egyszer a régi modemem röppent el egy vihar után, majd pár hónappal később a szkennerem. Persze semmi sem valószínűsíti, hogy konkrétan a villámok nyírták ki őket, de pontosan utána nem működtek, a számítástechnikusok meg már előre kérdezték mindkét esetben: volt vihar? Szóval jogos a húzás.

S hogy belevágjak a maiba: itt eső, felhő, eső, felhő (és nagyon kellemes, hűs).
Előzmény: Tozatu (5178)
Tozatu Creative Commons License 2006.07.01 0 0 5178

Délután szép szivárvány volt mifelénk,csepergett is.

Ha közeli a villámlás, ki szoktuk húzni a konnektorokból a dugaszokat és az anntennákat,mert egyik ismerősünkhöz bevágott a kéménybe,holott nem messze ott volt a víztorony.Ami bedugva volt,minden kiégett.Másik háznál a villanyórát trafálta el.

Előzmény: rferi (5177)
rferi Creative Commons License 2006.07.01 0 0 5177

Hát ez egy nagyon érdekes jelenség lehetett, villámos mérnökként [ :) ]én is megnéztem volna, persze,csak ha utána be tudok számolni a megfigyeléseimről! :)))))

Nálunk egész nap záporgott!

Mennyiséget majd reggel.

Előzmény: Mad árka (5176)
Mad árka Creative Commons License 2006.07.01 0 0 5176
Teljesen megértem, sőt. Eddig "csak" másoktól hallottam villámcsapás által meghalt emberekről, ettől függetlenül sosem tudtam lelkesedni a villámos dolgokért, pontosabban szólva csodálatosan szépek -- messziről. Legutóbb Erdélyben, mikor az a sorozatos viharsor volt kinn (június 13-19 környékén), vagy terepen kapott el minket a vihar vagy a buszban ülve. Eszméletlen viharok voltak (és majd' minden nap). És hihetetlen felelőtlen volt mindenki, a tanárunk nemkülönben.

Nem tudom, milyen közel volt az említett villám, pontosabban szólva úgy ültem, hogy láttam az ablakot meg a konnektorokat is, jobbról láttam egy függőleges hegesztés-erősségű "csíkot" lefelé, s szinte ugyanabban az időben a konnektorból kifelé egy vízszinteset. Olyan hangja volt, mint a nagyon közelben becsapó villámoknak általában, plusz utána sípolt is minden összevissza. Nem állíthatom biztosra, de mivel sok minden nincs már a házunk "mögött", s az feltűnt volna, ha az ott lévő házba csap be, ezért feltételezem, a vasúti oszlopok valamelyike lehetett a végpont. A szüleim meg a környéken lakók azokon a részeken már többször láttak "gömbvillámot", de nem tudom, ennek milyen hitelt adjak, másfelől szerintem egyéb képződmények is létrejöhetnek ilyen helyeken (nem értek hozzá).
Előzmény: Veszpremi (5175)
Veszpremi Creative Commons License 2006.07.01 0 0 5175
Ez a "villám kijött a konnektorból" történet nem hangzik túl viccesen, milyen közel csapott be a ménkü? Gondolom valami fába húzhatott bele. Én sem veszem félvállról a villámot, mert gyerekkoromban az egyik osztálytársunkat agyonvágta egy száraz villám, előtte egyetlen villám sem volt, csak ez az egy, ami őt a diófa alatt találta el (vas szerszámok is voltak a fa alatt), borzalmas volt :( Ezért is csodálkozom azon, hogy pl. metnet-en sokan mennyire óhajtják a lecsapó villámokat. Én nem.
Előzmény: Mad árka (5173)
Tozatu Creative Commons License 2006.07.01 0 0 5174

Nálunk 6,5 mm csaptev tegnap,mert befuccsolt a gép.

Mad árka,kanalat nem tudsz hajligatni?

Előzmény: Mad árka (5173)
Mad árka Creative Commons License 2006.06.30 0 0 5173
A tegnap esti viharnál kijött a villám a konnektorból. Enyhén barna lett a vádlim, de mindegy, ezt is túléltük.

Reggel zápor. Budapesttől Komáromig zuhé, hol ilyen, hol olyan. Ma Szombathelyen reggel tétova idő, délután zápor. Hazafelé hol ilyen, hol olyan.

Bónusz: nyitva van az ablakom és nem gyöngyözik a homlokom. Élvezem.
moonshadow Creative Commons License 2006.06.30 0 0 5172

Ááá, az idén már volt pár fűvetésem, egyik sem volt elkényeztetve.

Rotálás után gereblyézés, fűvetés, begereblyézés, letömörítés, napi 1x locsolás mégis kikelt.

Igaz első alkalommal sok gaz is kikelt vele, de az nem is volt baj, mert a nap nem égette ki.

Amikor a gaz fölé nőtt akkor egy fölső kaszálás után már csak a fű nőtt.

Na megyek szétnézek a telken.

Előzmény: Veszpremi (5171)
Veszpremi Creative Commons License 2006.06.30 0 0 5171
Szerintem a bukfenc olcsóbb és azt nem viszi el a víz :))) Igaz, nem annyira zöld!
Előzmény: moonshadow (5170)
moonshadow Creative Commons License 2006.06.30 0 0 5170
Ha így folytatja, nyugodtan vethetek még füvet.
Előzmény: Veszpremi (5167)
Veszpremi Creative Commons License 2006.06.30 0 0 5169

Elvonult a vihar, felsütött a nap, de az én kedvesem... trillárom, trillárom haj!

Kicsit nagyon megtépázott a kert, a diófa alsó ágai lent fexenek a földön ...

Érdekes, hogy a meteurológiai oldalak ezekben a mozgalmas napkban alig érhetők el. Kapacitásuk az eseménytelen időjárásra van beállítva :) met.hu most nem (tegnap alig) érhető el, a metnet tegnap kínlódott nagyon.

krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 5168
Én is fohászkodtam............, körbejárt bennünket, de asszem a javát nem itt rakta le, mert esővel együtt jött , ritkásan a jég.
Túl nagy kárt egyenlőre nem látok.
Előzmény: Tozatu (5164)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!