Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Pontos és korrekt elemzést a Korán szerint lehet verni a nőket-topikban találsz a csonkításról, én is tudok róla mesélni, de eléggé amatőr szinten.
Zöldpraktikákat sztem a mindenhová autóvaljáró pasik is kaphatának.:)))))))
Na.
A háztartásvezetés valóban nőcis dolog, de...meló mellett nem egyemberes. Legalábbis nekem kurvanehéz egyedül.
Másfél évesek voltak a kicsik, mikor visszamentem melózni-négyműszakban nyomtam, szép vót..:)
Most kicsit könnyebb, de így sem az igazi, szvsz a család többi tagjára is szükség van (lenne) hogy menjen az a szekér.
Egyébként tökvicces, megint röhögtem egy sort....én is fociztam..:))))))
Ráadásul eléggé előkelő helyet verekedtem ki magamnak a rangsorban, nem azért, mert be akartam bizonyítani, hogy lány létemre jobb vagyok a fijjugnál, hanem azért, mert eccerűen szerettem focizni.:)))
nálam tulajdonképpen nincsenek külön a férfiak és a nők, hanem leginkábbis Emberek vannak. Ezeknek az embereknek különböző szerepük van.
A hímsovinizmussal ugyanúgy nem vagyok kibékülve, mint a feminizmussal.
Korábban elhangzott már, hogy itt az emberi jogoknak kellene játszani, mint a nemi különbségeken alapuló vicsorgásnak.
Gyerekkoromban sokat nyüglődtem a nemi identitásommal: szerettem focizni, de a fiúk nem vettek be a csapatba, mert lányt bevenni ciki. Pedig jól fociztam - apukám tanított! :o)) Persze, úgy 14 éves koromig fiúnak néztek, s csak akkor kergettek el a fiúk a focipályáról, ha valaki bemószerolt... :o))) 14 éves koromban úgy döntöttem, hogy elegem van abból, hogy mindenki fiúnak néz, és elkezdtem növeszteni a hajamat - szoknyát azóta is elvétve veszek föl. :o))) Ennek ellenére szeretek nő lenni. Nem akarok katona lenni, nem akarok sztármenedzser lenni, nem akarom bizonyítani, hogy erősebb vagyok, mint egy férfi. Az viszont jólesik, ha a pasi elismeri, hogy gyereket nevelni, háztartást vezetni nehéz. Jó, gyereket nem kötelező vállalni... de ha együtt él két ember, nyilván nem a pasi fog háztartást vezetni. S nemcsak azért,mert ez amolyan "női miunka", hanem azért sem, mert valóban női munka - ugyanis a háztartás rendkívül szerteágazó, apró, bár nehéz feladatokból áll, amit a férfiak agya nem képes követni. És ez sem nem negatívum, sem nem pozitívum, de ez van. A gyereknevelés is pont ez a kérdéskör. (Tényleg jó az a sorozat a tévében, amit már említettem.)
A környezet pusztításában mi a gond? a legtöbb vegyszert a nők használják, ami aztán folyik bele a vizekbe, talajba. Hajdan környezetvédő voltam...
Az egyik társunk pár évvel később meg is jelentetett egy kis füzetet, melynek címe: Zöldköznapi praktikák. Nemigen találsz benne férfiaknak szóló praktikát.
Azt viszont el kell ismerned, hogy sokkal kevesebb férfi használ kenceficéket, meg hajfestéket, mint nő. :o)))
Nem tudom, hogyan alakult ki a csiklóirtási szokás. A világ hány országában, népénél terjedt el?
Az a meglehetősen szűk közösség szted hány tízezer megcsonkított nő?
Egyébként megleptél.
Lehet , hogy tapasztaltabb vagy, okosabb, de.....eléggé furin gondolkodsz pár dologról.
Nem objektívnek tűnsz, hanem hangsúlyosan férfipártinak, sőt, ezzel a "nők pusztítják legjobban a környezetet" gondolattal ....hmm.....egy leheletnyi elvakult hímsovinizmust is érzékelek, és ez vicces.
:))))))))))))))))))))))))))))))
Nem akarok veled vitázni, te dolgod, de ezt le kellett írnom.
mondtam, hogy ne írjatok sokat! és mi lett? olvashattam vissza vagy 7 oldalt. igaz, a fele értelmetlen vagdalkozás, személyeskedés. :o/
Nos. Reagálnék néhány dologra.
Nagyon rákattantatok erre a verekedés dologra. Fontos, de nem így, ahogy ti reagáltatok. Valószínűleg nem csak nők és gyerekek az áldozatok, akiket férfiak ütlegelnek. Most is anyu hajintotta ki két gyerekét a nyolcadikról, aztán utánuk ugrott. (Jobban tette volna, ha fordítva csinálja...) Sokkal több nő kínozza a gyerekét, mint férfi.
Az alkoholista férfiak feleségeinek 40%-a szintén szenvedélybeteg: az asszony adja az embernek a piát, aztán ócsárolja a részeg disznót, s ha az ember megveri, megy jajgatni klf. szervezetekhez.
" A feminizmus már csak azért sem tekinti céljának a férfiak utánozását, mivel számos férfiviselkedést elítél és azok ellen fellép (nők és gyerekek elleni erőszak, háborúk, versenyszellem, környezet pusztítása). "
Ehhez nincs sok hozzáfűznivalóm. Vannak olyan társadalom, ahol a nők önként és dalolva alakítanak hadsereget, büszkék arra, hogy katonák és hogy külön ezredük van. De maradjunk napjaink Magyarországánál. A nőknek sosem volt kötelező a katonaság - ellentétben a fiúkkal. Sőt... Most zsoldosaink vannak. Senki sem kényszeríti a nőket, hogy lépjenek be a seregbe.
A versenyszellem ellen küzdenek a nők? Akkor miért versenyeznek?
A nők pusztítják a legjobban környezetünket: fölöslegesen sokat sikamikálnak - a gyártók által kínált vegyszerarzenált kéjesen locsolják, hogy baktériummentessé és csillogóvá varázsolják a lakást, rengeteg vegyszert használnak szépségük előállításához (körmlakkok, rúzsok, arcfestékek, testápoló kenceficék, tonikok, hajfestékek, stb.), stb.
Mellesleg ezzel a vad baktériumirtással ügyesen megalapozzák az allergiák kialakulását, gyorsítják az immunrendszer satnyulását.
Körülmetélés...
A fiúk körülmetélése sem általános, de nem káros.
A nőket nem körülmetélik, hanem a csiklójukat vágják ki, ami egyenértékű lehetne a makk levágásával. De a csiklóirtás egy meglehetősen szűk közösség ősi szokása.
Női papság...
A katolicizmusban nincsen női papság. De pl. az anglikán egyházban már régóta működnek a nők.
S ha már vallásnál tartunk: Lót lányai nem véletlenül aput csábították el és szültek fiúkat tőle, amikor már nagyon pasi-hiányuk volt?
(Persze a feministák itt mondhatják azt, hogy neeeem! apu erőszakolta meg a lányait, mert az asszony sóbálvánnyá vált, oszt köllött a lik. - Feministák! Írjátok át a Bibliát!)
Szóval akkor miért is küzd napjaink feministája Magyarországon?
"Mivel a köztudatban a férfiak és a feministák által megkérdőjelezett férfiviselkedések elválaszthatatlanul összemosódnak, a feminizmus éles különbségtételét minden férfiviselkedésre vonatkoztatják. Erre a válaszod randa csúsztatás" Tudod az a baj veled, hogy még a saját propaganda anyagodat sem érted. Az állítás emígyen hangzott, amire válaszoltam : Tény: A feministák általában nem a férfiakat, hanem a férfierőszakot és a férfiak által élvezett, ugyanakkor nőktől megtagadott előjogok létét nem fogadják el.
"A mivel a köztudatban" kezdődő egy logikai zűrzavar, értelmetlen, a 2 tagmondat között nincs ok-okozati kapcsolat. attól méghogy egy nyelvi panellel összekötsz 2 szintagmatikus tagmondatot, még nem képződik belőlük szükségképp logikailag helyes következtetés szabály. azmár csak hab a tortán, hogy a köztudatban kb zéró információ van a "feministák által megkérdőjelezett férfiviselkedésekről". néhány műveltebb egyed, mint pl én ismeri a feministák véleményét, a köztudat a feministákat beteszi a deviánsok dobozába és jónapot. másik apró probléma az "éles különbségtétel" kifejtés nélkül marad. :D persze értem én, hova akrsz kilyukadni, de vedd tudomásul hogy egy férfinak részét képezik a maszkulin mémek is. enélkül nem férfi a férfi. énsem szeretem sok nő ostoba picsogását, de hozzátartozik a személyiségéhez. evvan. kezdhetek óberkodni hogy elítélem a nők ostoba picsogását de ezzel csak magamból csinálok hülyét. úgy látom te teljes mellszélességgel vállalod be, hogy hülye vagy. Persze valljuk be - és ez a lényeg - ennek a második magyarázó tagmondatnak ZERÓ kapcsolata van a "tény:" után álló replikához... Mér? Mert te törvényekre én meg viselkedésről írtam. A törvények valóban egyetemleges mindkét nemre. De a viselkedés nem. És mivel it viselkedésről van szó ez nem hűzható rá. Azok nagyrészt szokásjogon és nem írot törvényeken alapulnak. Ahha szal az a baj, hogy a férfiak nem a feministák által elvárt módon viselkednek. bakker ha van/lesz gyereked, meg fogod élni, hogy nem a te általad elvárt módon fog viselkedni kamaszkorában. az emiatti kesergés mentális deffektus, a cihológia mamjomszeretnek híjja.
Arról van egyszerúen szó, hogy hogy a férfiak féltik a jövedelmező állásukat a nőktől. Ökorség. A férfiak megteremtik a maguk jövedelmező állásait önerősen. aztán jönnek a hozzád hasonló irígy nők és lenullázzák az adott szakmát a béka segge alá. lásd okatatásügy. az a bajotok kisanyám, hogy nem vagytok kreatívak, nem tudjátok kitalálni magatoktól hogyan válahtnátok hasznára a társadalomnak. persze biológiailag determinált egy mód. de akkor minek erőlteted azt ami nem megy, hmm? :D mondok egy példát, de tom fájni fog. vannak hozzátok hasonló lúzerek, na ők a neonácik. buta tehetságtelen emberek és gyávák. de szépen összejönnek csordát alkotnak kinézik a társadalom egy szegletét amely jól identifikálható - magyarországon pl. a romák, és kiélik rajtuk a dühüket, amiatt hogy lúzerek lettek önhibájukból. És ezt el is hiszed? Nem kreatívak? Eszem a lelked! Miben rosszabbak? És nincs stressztűrésük? Menten hátast dobok! Kik a azok az autóvezetők akik tűrelmesebbek? Kevesebb közlekedési balesetet okoznak? Kik azok akik a betegeket, gyerekeket ellátják szó nélkül, s közben általában ott van a nyakukon egy minden igényét benyújtó pasi? látom már növöget az éthosz a semmire. mivel sokat autózom budapesten látom ki az, aki pánikol, ki az aki megggondolatlan manőverekbe ekzd és amikor gond van szemét takarja el a kormányt elengedve. sőt ugyanazokat az "udvariassági szabályokat" várja el mint "civilben" elsőbbségadás tábla ide vagy oda. ja és mondok neked valamit. amikor a faterom halálos beteg lett, anyám szépen összeomlot, hogy "moszt mi lesz??" énmeg egyetem mellett ápoltam a beteg apámat, vigyáztam a húgomra. ezt kb 3 éven át...
Talán nem ajánlanak fel nekik másikat! Höhöhö be lettek dobva a mélyvízbe, mindegyik menekült elfele fél év után lébecolós tesze-tosza melókba.
Ez is egy vegytiszta demagógia, amikor valamilyen hátrányos helyzetre felhívják a figyelmed lószart szivecském. azért van ilyen szarban az ország mert úgy gondolja hogy a jólét, a biztonság az neki alanyi jogon jár. nincs hátrányos helyzet, csak dolgozninemakarás meg sunyi irígység a máséra. nincs biztonsághoz való jog, nincs mesterséges egyenlősdi, a cuclizmus 1989-ben végetért. jóreggelt kívánok.
de leszűrhetjük - érved az nincs ellenben végyakozol a kommunizmusra mert az neked, feministának jár.
de todmit? az eBaYen lehet kapni 16 millió dollárért már szigetet. vegyetek egyet és csináljatok különbejáratos komenizmust magatoknak. éljetek ott boldogan....
Meleg is van, de inkább azért van, mert nekem nem kell dolgoznom, csak ha éppen kedvem szottyan. Ezért reggeli után is ledőlök kicsit, meg ebéd után is...
" A többi rizsa,nem más, mint a megvédése a védhetetlennek."
Ezt szeretnéd te, félméteres beírásokon vitatkozni, nyakatekert módon bizonygatni az innét is, onnét is nézve bődületes marhaságokat.
Engem lecikizel, mert velem nem lehet vitatkozni. Én egyszerűen kicsúfolom a feminizmust. Letojom, hogy mit akartok, nem adok se tiszteletet, se engedményeket.
Én egyszerűen azt mondom a magam környezetében, hogy elég volt, ha nem tetszik valami, húzz odébb, mint a vadlibák.
Érdekes, mindenki többre becsülte eddíg a mellettem élvezett biztonságot, mint a feminista szabadságot. Nem is próbálkoznak semmivel. Kidobna anyus a lakásából? Mi a francnak, lemegyek két emelettel lejjebb a saját lakásomba. Legfeljebb utána a sajátját már nem tudná egyedül eltartani.
Ez viszont nélkülözhetetlen a férfiúi tartáshoz. A saját tulajdon. Onnét próbáljon meg valami szájbaakasztott némber kiakolbólintani.