Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
ebben biztos is voltam....senki nem szereti a folyamatos negatív kritikát... de hogyb a topik témájával foglalkozzak: ...miután elolvastam a te és többi feminista által írottakat, ez megerősített abban, hogy a feministák szerencsétlen, ronda nők, akiket sokszor átvágtak a palánkon, és ezért-meg mindenért- a férfiakat okolják.... tudod, ez a természet törvénye...alkalmazkodj, vagy elpusztulsz....
Nem. Kevés esetben fűződik hozzá valami érdek. A legtöbb esetben azért marad, mert ez a szenvedélybetegsége. Nehéz elhinni, de ez éppen olyan, mint az ivászat. Ha ott is hagyná a férjet, ugyanolyat találna utána. (Ezt nem egy péda igazolja orvosi látleletekkel alátámasztva.)
Még csak azt sem mondhatom, hogy önként választja, mert ez nála kényszer. Kezeltetni kellene, de nem gondolnak rá betegségként.
Bár valóban vannak olyan esetek is, amikor a nő nem lép, vállalja a szenvedéseket.
Sokan ezt használják arra, hogy felkeltsék mások figyelmét, kivívják sajnálatukat. De ilyen pasik is vannak. :o)
Sosem értettem: ha alkesz a férj, veri a feleségét, fenyegeti a családot, akkor miért kell vele maradni? Valami érdek akkor csak fűződik a maradás mellett. A nő szuverén döntése, hogy marad-e vagy nem. ha úgy gondolja, nem lenne képes dolgozni és eltartani a családját a gyerektartással kiegészítve, ezért marad az aggresszív férjjel, akkor bizony így döntött a nő, tessék tiszteletben tartani, nem pedig a férfiakat mocskolni.
Fordított helyzet is sok van bizony, amikor a férj a papucs. Ha ők megértik így egymást, akkor miért hergeli ezen magát a "feminista szellemi elit"? Tessék jó példával elől járni inkább.
"Paradox módon pont az anyai szeretet és a felelősség miatt dobta ki őket is. "
Nézd, ha életben maradt volna a nő, a gyerekek meg meghalnak, lehet, hogy a bíróság felmentette volna arra való hivatkozással, hogy beszűkült a tudata. De ha TE lennél az ügyvédje, és a fenti módon indokolnád, lesittelnék MIATTAD a nőt, az kurvaisten. Mert ez akkora hülyeség, hogy a fal adja a másikat. Mielőtt azt mondanád, hogy ez férfisoviniszta duma, közlöm, hogy ez akkor is így lenne, ha mondjuk az ítélkező tanács összes tagja és elnöke is nő.
"az anyai szeretet és a felelősség miatt dobta ki őket is."
ok. de miért csak 2 gyerekéért érzett felelősséget? a többiért miért nem? és élete párjáért miért nem?
"Nem hiszem, hogy a tanáraid rosszak voltak. Kb. ugyanazt állítod amit én, de a következtetéseid hibásak."
Nem vontam le semmilyen következtetést semmiből. Úgyhogy most nem értelek.
Valamint nem állítom még csak kb. sem ugyanazt, amit te.
Vagy te is azt állítod, hogy nagyon sok nő szintén szenvedélybeteg az alkoholista férje mellett?
A szenvedélybetegsége abból áll, hogy ő adja embernek a piát, aztán ember csunyán bánik vele, aztán asszony jajgat. Jelenleg sajnos nagyon kevés helyen van lehetőség családterápiára, csak az alkoholbetegeket kezelik. Aztán amikor úgy-ahogy kigyógyul, asszony újra elkezdi kínálgatni, kedveskedik neki a kedvencével. Csak erről a nagyközönség nem tud, ezért a laikus számára elképzelhetetlen.
Először az egyetemen találkoztam harcos feminizmussal (ELTE angol szakosoknak ismerős lesz Ms Drew vagy Ms Melis). Csak ültünk, és néztünk, mint a birkák, ahogy fröcsögtek, én meg sem mertem szólalni ffi létemre, gondoltam egyből szétcincál. Apám, az tényleg ijesztő volt, mintha én tehetnék minden nyomorukról.
Egyébként az általam ismert harcos feministák mind meglehetősen csúnyák, nem tudok másra gondolni, mint frusztrációra. Ha egy nő szeret nő lenni, nem foglalkozik ilyen baromságokkal.