Keresés

Részletes keresés

Oromon Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1323

Te ismerős vagy a témában? Mert én alig, inkább csak kiforratlan vélemény-csíráim vannak. Nézzük, megyünk-e velük valamire. Szerintem a feminzimus annak idején, a kezdetekkor hasznos és értelmes célokat tűzött ki maga elé (egyenlő jogok a nőknek), de aztán, miután ezeket lényegében elérte (elérte?), valós jó cél híján eltorzult. Valami pótcselekvés lett belőle. A feminista szervezetek (persze nem deklarált) célja mára szerintem lényegében önmaguk túlélése. Pénz, hatalom, pozíció. Olyasmi keverék lehet bennük, mint az egyházak hierachiájában is: vannak hithű normálisok, vannak képmutatók, és vannak elvakult fanatikusok. Szerintem a képmutatók és elvakult fanatikusok (mint általában, itt is) pozícióba kerültek. Így aztán manapság - főleg a fanatikusok miatt - a normális emberek többsége ugyanolyan ellenszenvvel, de minimum kétellyel figyeli a feministákat, mint az erőszakos, szektás hittérítőket általában. Meg talán el is romlott útközben valami: a nők egy részéből a rosszul kitalált egyenjogúság-hajhászás miatt valami rossz férfi-szerűség lett, a férfiak egy része pedig elnőiesedett, de a rossz, torz értelemben. Nem kiegészültek valami jóval a másik nemből, inkább elvesztették a saját nemükhöz kapcsolható pozitív tulajdonságok (a jó értelemben vett nőiesség, illetve férfiasság) egy részét.

Ennyit gondolatébresztőnek, ha tudunk jót beszélgetni, akkor megérte még az eddigi tipródást is végigolvasni.

Előzmény: agicza (1315)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1321
elment...lehet, hogy .megfogadta a tanácsomat, és miután telehányta a topikot elhózott a búsba:))) de az a gyanúm, hogy látjuk még, egykét okádás erejéig:)
Előzmény: dos48 (1320)
dos48 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1320

Még tegnap, csak olyan fáradt voltam, hogy semmi értelmes nem jutott az eszembe.

De most már kipihentem magam...   Kerekecske, gombocska, hol a Tevealmocska?

:))))

Előzmény: rambo john2 (1318)
maestro Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1319
Hagyd a fenébe a tanulmányokat. Csak azt kérjük, hogy írd le a saját szavaiddal, a saját definíciódat arról, hogy mi is az a feminizmus, milyen elnyomás zajlik és hogy kellene ellene harcolni. Vagy bármit, amit TE MAGAD gondolsz a témáról és nem amit másoktól idézel.
Előzmény: forintocska (1314)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1318
hi kartács...megjöttél pécsről?
Előzmény: dos48 (1316)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1317
engem viszont elsősorban az érdekelne, hogy mi az a rohadt nagy elnyomás, ami ellen hűde fel kell lépni....mivel magam sehol sem tapasztaltam ezt a rohadt nagy elnyomást, és a nők sem voltak képesek beírni, csak a 100 évvel ezelőtti, meg afrikában, közel keleten, meg tökömtudjahol -valóban jelenlévő-elnyomásról tudnak írni.....a feminizmus definiciója nem érdekel, sem az idióta tanulmányok....az emberek tapasztalatai, gondolatai érdekelnek....ha tanulmányt akarok, majd a guglihoz fordulok....
Előzmény: agicza (1315)
dos48 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1316

2007. júl. 5.

Ma fogtunk az erdőben két feminilovát.  Először azt hittük, hogy a szokásos nopliszek,

- azok, akikre ha ráfogják a sóspuskát, kiabálnak, hogy No please, no please -

de nem. Ezek csak beszéltek, beszéltek, nem nagyon lehetett érteni mit, csak olyanokat

vettünk ki a szavaikból, hogy "hímsoviniszta", " élősködő herék" meg " egyenjogúságot

az ülőkelehajtásban".  Otthagytuk őket, mert nagyon vadul néztek és csattogtatták

a fogukat.  Brrr, nem volt szép látvány.

agicza Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1315
'ha meg a feminizmusról akartok beszélgetni, valamelyik nőnemű ossza már meg velünk, hogy milyen elnyomás alól kell manapság, a világ civilizáltabb felén a nőket....ha ezt leírjátok, akkor lehet beszélgetni'

Nézd, topicnyitó szerint, ha nagyon frivol akarnék lenni, akkor a teljes testsúllyal a nőkre nehezedő 'elnyomás' ellen kellene harcolni, hiszen ezek a csúnyarossz pasik tették ilyen elviselhetetlenné az élete(')t... ;-P

Komolyra fordítva a szót, talán inkább először keressünk már valami definíciót magára a szóra, és hogy feminizmus = - e egyáltalán a harccal az elnyomatás ellen... Erre pl. én is kíváncsi lennék, mások mit értenek ez alatt. ;-)
Előzmény: rambo john2 (1313)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1313
valóban, ez színtiszta naivitás:)) a témáról akár én is szívesen beszélgetek, pusztán amiatt, hogy megismerjem a másik álláspontját....viszont én alapból bizalmatlan vagyok mindenkivel, tehát ha gyanakszom rá, hogy hülye, vagy provokátor, akkor megnézem az eddigi működését...ha az övét ( csak ebben a topikban) elolvasod, láthatod, hogy az alábbi jellemzésem színtiszta igazság....ha meg a feminizmusról akartok beszélgetni, valamelyik nőnemű ossza már meg velünk, hogy milyen elnyomás alól kell manapság, a világ civilizáltabb felén a nőket....ha ezt leírjátok, akkor lehet beszélgetni....a topiknyitóra várnod az alább leírtak miatt kár....
Előzmény: Oromon (1308)
agicza Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1312
Szerintem maradhat itt, a topiccím teljesen megfelel, aztán egy hely olyan, amilyenné az azt látogatók alakítják. Remélem, hgyi is benéz később, kár lenne, ha kimaradna.
Előzmény: Oromon (1310)
hgyi Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1311

bocsi, de nemcsak az 1-es a baj... :o/ nem pasi vagyok, a téma is érdekelne, de meguntam idézlek: a vergődést.

de tényleg sziasztok. :o)

Előzmény: agicza (1307)
Oromon Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1310

Figyelek. Itt, vagy inkább máshol?

Előzmény: agicza (1307)
konyev Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1309

hogy mondhatsz ilyet? Megpróbálunk úriemberként viselkedni, segíteni egy nőnek, de ez valahogy mindig  kioktatásnak tűnik.

>:->

Előzmény: hgyi (1295)
Oromon Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1308

Nem olvastam utána, simán elhittem ajánlásra, hogy normális. Alapvető bizalom, vagy ha akarod, naivitás. Ilyenkor az ember kérdez, és a válaszokból levonja a következtetést, hogy érdemes-e beszélgetni. Nos, vele látszólag nem. De attól még érdekelhet a téma maga :-)

Előzmény: rambo john2 (1298)
agicza Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1307
Nem bírom ezt a vergődést, csak beleszólok: Ne nézd már le ennyire szegényeket, mert őszintén szólva némi humor elkél ahhoz, hogy viszonylag csendesen és nyugodtan tudják szemlélni azt, ahogy te vagdalkozol ellenük vélt vagy valós sérelmeidért bosszút állva mindenkin, akinek egyessel kezdődik a személyi száma. És nem ártana kicsit a feminizmust, mint olyat objektivan szemlélni, mert így magát a témát járatod le, magadat pedig nevetségessé teszed. Egy kicsit több józanságot és logikát, ha kérhetem, még ha nőből is vagy...

Oromon: én pl. szeretnék értelmesen is beszélgetni, volna mit mondanom a témában...
Előzmény: forintocska (1299)
konyev Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1305

Nálunk a cégnél van erre egy mondás.

a kezünk mutató és hüvelyk ujjával egy kb 3-5 cm nagyságot mutatva közöljük a férfiuralmista kartársal,

- Ha neked is ilyen iciripiciri p.nád lenne akkor te sem itt tartanál.

:-D

Előzmény: Laz C (1266)
Oromon Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1304

Hát, szerintem Uriella alighanem tévedett.

Van itt valaki aki szívesen beszélgetne érdemben a feminizmusról? Engem érdekel a téma, a topiknyitó viszont sajnos ismételten demonstrálta alkalmatlanságát.

konyev Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1303
Ó guru csak egyet mutass csak egyet!
Előzmény: forintocska (1224)
hgyi Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1302

Nos... azt hiszem, a 1299-es után semmi mondanivalóm nincs.

Sziasztok, elköszönök. teljesen fölösleges tovább ittmaradnom.

Akikkel beszélgettem, örültem, hogy megosztottuk gondolatainkat egymással.

úgy látom, ez a topic is belefulladt a mocsárba - szerencsére nem süllyedt az ocsmány személyeskedés mélyére, mint más topicok.

talán még néha benézek...

konyev Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1301

férfi uralom? Szétnézek a való világban és egyetértek egy kevésbé esztétikus országos cimbimmel:(Értsd  átlagos, tehát nem felel meg a női elvárásoknak(mivel a belső nem számít))

- Pont az ilyen h.lye k.rvák miatt megy el sok normális férfi b.zinak...

Előzmény: forintocska (1219)
Laz C Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1300
Miért mondod, engem tényleg érdekel, a komoly beírásokra komolyan reagáltam, te meg kutyába sem veszel. Várom az érveket.
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1298
na ugye, teljesen egyetértünk....csak azt tudnám, hogy akkor miért reménykedtek abban, hogy végre BESZÉLGETNI vagy vitázni fog, kinyilatkoztatás helyett....ha az ember elolvassa a hozzászólásainak akár csak a felét is akkor rájön, hogy hova kell őt tenni...a bohóc is arra való a cirkuszban, hogy az ember röhögjön rajta, és senki nem várja tőle, hogy előadást tartson a diffúzióról, csak annyit hogy röhögtessen....
Előzmény: Oromon (1286)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1297
hogyne lenne...sőt egyre több van közöttük....az elvteklenség egy dolog ( ami mégcsak nem is nemfüggő) , az viszont, hogy én egy pina miatt azt állítsam, hogy minden férfi utolsó geci, egyáltalána nem férfias, mint ahogy az is röhejes, ha egy nő állítja, hogy minden nő utolsó kurva...szal azért nem mindegy az sem, hogy miben elvtelen az ember...mellesleg szánalmas az a nő is, akinek az tetszik, ha egy férfi a saját nemét szidja....
Előzmény: Oromon (1294)
hgyi Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1295

+ 1289

Szemét, alávaló pasik!

hangsúlyozzátok fensőbbségeteket, hogy megmondjátok egy szegény, esendő nőnek, hogy mit kellene tennie? azt éreztetitek vele, hogy hülye? hát szép! mondhatom!!

*gonoszul vigyorog*

Előzmény: halinorbi (1291)
Oromon Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1294

Mondhatnád szebben: pragmatikus. Az pedig férfitulajdonság :-)))

Szerintem se a becsület bajnoka, de határozottan nem puncifiú, ez két nagyon külön kategória. Én se szeretem egyiket se, de léteznek, annyi. Vagy szerinted a férfiak (hímnemű homo sapiensek) közt nincs elvtelen, becstelen darab? Ó, dehogynem. Sok van. Ahogy a nőneműek közt is. A selejt diadala, ha ismerős a kifejezés :-)))

Előzmény: rambo john2 (1283)
Laz C Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1293
Apám, nőknek számítógépet adni...! :))
Előzmény: halinorbi (1291)
hgyi Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1292
Uriella :o)))))))))))))))))))
Előzmény: halinorbi (1288)
halinorbi Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1291
tedd ki vágólapra a szöveget. (CTRL+C), és akkor nem veszik el. Hosszabb hsz-eknél nem árt.
Előzmény: forintocska (1287)
hgyi Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1290
hálistennek!
Laz C Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1289
Akkor lépj be. Vagy csináld úgy, ahogy ezt elküldted. Vagy valami. Tűkön ülünk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!