Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Nem vagyok biztos benne, hogy de facto megtörtént. Olyan kicsit a nők de jure egyenjogúsága, mint az adótörvény, meg a sebességkorlátozás. Szabálynak ugyan szabály, de nem nagyon tartja be senki, ha nincs ott éppen egy rendőr/adóellenőr :-)))
Nem tiszteletet írtam (bár semmi kifogásom a nők nőiességének tisztelete ellen, vagy az anyaság tisztelete ellen pláne, ezek ősi misztériumok, lásd mondjuk a Mists of Avalont, nagyon szeretem). Megbecsülést írtam. Amin azt értem, hogy a nőnek ne kelljen férfit játszania a megélhetésért, hanem nőként élhessen normálisan. Persze egy férfinak se kelljen nőt játszania, és a megbecsülés ne legyen női előjog, viszont legyen kölcsönös.
Az a gond, hogy fogalmam sincs, hogy lehetne ezt konkrétan. Ezért akartam volna beszélgetni.
Mert azt látom, hogy a nők nagyon nagy része, ha boldogulni akar manapság, akkor vagy férfit játszik vagy prostituálja magát vagy hazudik. Esetleg ezt mind. Nem lehetne ezek nélkül valahogy?
Ha egyetértesz, akkor igen, a normális fajtából :-)
És nem lettél közben se gerinctelen álca, aki eljátssza a férfigyűlölőt hogy bugyin belül kerülhessen, se nyöszörgő gizda puncisfiú :-)
Csak egy "feminista" férfi lettél. Aki igyekszik megérteni és netán elfogadni a nőket.
Ezt a bélyeget én is szívesen vállalom :-) Mert őszintén, lehet egyáltalán nem feminista vagy pláne antifeminista egy olyan férfi, aki szereti a nőket? ;-)))
nincs veszekedhetnékem, olyankor ugyanis igen csúnyén beszélek:))) csak azt írom le amit gondolok....bizonyos dolgokban teljesen egyetértünk valóban igazad van, a felszabadítás valószínűleg ilyen okból történt...a lényeg, hogy megtörtént....aki feminista, és ebban komolyan hisz, az menjen ki afrikába, és ott prédikáljon, ott még van tennivalója.... azt nem értem, mire gondolsz, a nők, mint nők megbecsülésén...namost ez nekem nagyon előjogszerűen hangzik....ugyi mint az hogy tiszteljük a nőket....namost én már pendelyes korom óta nem tisztelem, csak azt aki szerintem arra érdemes, függetlenül attól, hogy férfia agy nő az illető....a feministák rossz megítélésén sem én fogok tudni változtani, hanem ŐK, hiszem miattuk alakultak kia az úgynevezett előítéletek (amelyek ahogy látom, nagyrészt igazak...ezt most nem rád értem)
Például lehetne a nők mint nők megbecsülésének olyan helyreállítása, hogy ne kelljen hozzá ripacskodva és önfeladva férfit játszaniuk. Azaz helyre lehetne hozni amit a vérfanatikusok elrontottak. Ilyesmi.
Ilyen célokkal még egyet is lehet érteni. Most feminista lettem? :)
Nagyon fura, rossz érzés volt nemrég a francia elnökjelölt hölgy történetét olvasni. Ugye férfiasan, kvázi férfiként kellett a politikai porondon küzdenie, és közben vált nyilvánvalóvá neki, hogy a kedves férje (mellesleg a pártelnök, ha jól rémlik) bizony szorgosan csalja. Ezt meg ugye csak nőként reagálhatja le egy nő. Iszonyú lehetett ez a szerepváltás-kényszer.
Nagyon veszekedhetnéked van, pedig szerintem eléggé egyetértünk.
Szerintem is megvalósíthatatlan az erőszakmentes világ, de szerintem bizony érdemes a "minél kevesebb" irányba vivő dolgokat végiggondolni.
A feminista mozgalomnak szerintem sose az volt az alapcélja, amit most a torzulások után a fanatikusok fröcögéséből látni lehet, a nőket meg "csak" annyiban kellett felszabadítani, mit a rabszolgákat - és őszintén szólva én úgy látom, pont ugyanúgy önérdekből történt a "felszabadításuk" jelentős része, mint a rabszolgáké. Anglia, férfiak a fronton, a nők kellettek a gyárakba - aztán hálából kaptak választójogot (suffrage). De azonos bért nem kaptak, és egy idő után elkezdtek nagyon morogni ezért, a tulajdonosi kör meg fogcsikorgatva ugyan, de engedett. Mert kell a munkaerő, és kell a fizetőképes kereslet, a fogyasztó. Szerintem persze anyagi érdekektől függetlenül is jól tették, hogy engedtek, a nők megérdemlik.
Hogy mi lehet értelmes új cél, azt szerintem azóta leírtam, és egyet-kettőt te is írtál. Ahogy egy építővállalat se szűnik meg, ha elkészült a híd, építenek még házat is... ahogy egy párt se szűnik meg a győztes választás után... szóval van (lenne) itt még értelmes tennivaló bőven. Például lehetne a nők mint nők megbecsülésének olyan helyreállítása, hogy ne kelljen hozzá ripacskodva és önfeladva férfit játszaniuk. Azaz helyre lehetne hozni amit a vérfanatikusok elrontottak. Ilyesmi.
Érdekes, hogy a "vezet" és az "elnyom" neked ennyire szinonímák. Pedig van "férfias" (direktív) vezetés, meg "nőies" (participatív) vezetés, és szerintem nem egyértelmű, hogy egyik jobb vagy a másik, hanem helyzete válogatja. Nem volt bolondság szerintem az sem, hogy békeidőben szenátus, háborúban diktátor, aki a háború után visszaadja a megbízást - csak ugye nem szokták visszaadni :-)
a velem szembeni erőszakot erőszakkal torolom meg....ezt nevezik önvédelemnek....a gond ott van, hogy az erőszak akkor válna nélkülözhetővé, ha a világon SENKI nem lenne erőszakos....ez azonban lehetetlen....mindig lesz valaki aki az erőszak eszközével akar elérni valamit, ekkor pedig, hogy te túléld szintén erőszakra van szükség....a világ sosem lesz kizárólag jó, vavy kizárólag rossz....ez lehetetlen, hiszen rossz nélkül nincs jó...
muhahahahahahaaaaa......attól, hogy azt hitte, hogy szép, még nem volt az, egy rusnya szerencsétlen volt.....tudod, van olyan , hogy egészséges önkritika.....na ez benne nem volt jelen....az hogy TE mit gondolsz magadról, az egy dolog, de egészséges lelkületű embernek igenis fontos, hogy a külvilág mit gondol róla ( szintén pszichológia)....tudod, ha azt hiiszed, hogy te vagy napóleon, attól még nem leszel az, csak egy ápolt a viccházban...
mint mondtam, az erőszak, vagy agresszió teljesen normális tulajdonság (pszichiátriai tény), amely MINDENKIBEN megvan, csak különböző mértékben....ez kell a túléléshez....az önzés szintén egy emberi tulajdonság amelyre szükség van, és amely szintúgy megvan minden emberben, csak ez is különböző szinten.....ezt szerintem nem nehéz belátni....amit el akarsz törölni az emberből azt sosem fogod tudni eltűntetni...azért van ott mert ott kell lennie...így kerek a világ....amiket kitaláltok, hogy: háború, bűnözés, erőszak nélküli világ, az lehetetlen.....olyan mint a szögletes kör...
cáfolom: tegnap rájöttem, hogy van olyan randa nő, akihez nincs elég pia....érdekesség, hogy úgy volt öltözve, mintha ez tűnne fel neki...magyarul azt hitte bombanő...
tetszik vagy sem, a hatalom gyakorlásához erőszak kell....a béke akkor műküdne, ha minden ember egyforma lenne...szal nem azért "erőszakosak" a nagyhatalomhoz jutott nők- lásd politika- mert a férfiak elnyomják őket...egy egy agyatlanság....azért erőszakosak, mer tahhoz, hogy odakerüljenek, és ezt megtartsák, erőszakosság kell....tökmindegy, hogy a politikai ellenfeled férfia, avagy nő....ez így van és így is marad...kb. olyan hülyeség ennek ennelkezőjét kívánni, mintha azt akarnánk, hogy az embernek nőjön szárnya, és az ég legyen zöld...
'Nem vagdalkozom. Csak tükröt állítok.' Ne a tükröt szidd, ha a képed görbe... Ők csak hasonló hangnemben válaszolgatnak neked, hogy hátha észreveszed magad, és igyekszel kard helyett szavakkal meggyőzni őket a magad igazáról. Az a baj, hogy te mindent támadásnak fogsz fel, ebből legkésőbb általános iskola alsó tagozatában ki kellett volna nőni, vagy talán te is állandó ugrtásoknak a célpontja voltál és a fiúk mindig gúnyt űztek belőled, te meg ugrottál, ahogy azt kell és amikor felnőttél, most észérvekkel vered le rajtuk mindezt a frusztrációt...? ;-P
az erőszak egyáltalán nem férfi, hanem EMBERI tulajdonság...és sajna az élet része...szükség van rá, méghozzá pontosan a túléléshez....a másik...ne akard megváltoztatni, egyformára alakítani az embereket....ez tényleg olyan mint a kommunizmus...az emberek sokfélék és ez így van jól...
amiról beszélsz, egyszerűen megvalósíthatatlan...az erőszak az élet szerves része, bármennyire is nehéz ezt beismerni....a világ sosem lesz háború-vagy erőszakmentes...legfeljebb azért lehet "küzdeni" hogy kevesebb erőszak legyen....a másik: ha egy szervezet, amely azt a célt tűzi ki, hogy felszabadítsa a nőket, amennyiben ez megtörténik, minek maradna fenn? kiket akar felszabadítani utánna? a delfineket? a másik, ami vicces volt: felszabadításról írsz, aztám meg azt, hogy "vezzesék azt bár nők"...nemost ha a nők vezetik a világot, akkor meg a férfiak lennének elnyomva? ezt nevezik vajon felszabadításnak? na ja, a kommunizsmusban igen....az is megbukott...