Keresés

Részletes keresés

rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1214
szerinted van egytelen férfi is, aki beveszi a feminista maszlagot?.....ennek a hülyeségnek az "üzenete" nem jut el hozzánk, mivel nem vagyunk ronda, férfigyűlölő, megkeseredett libák....
Előzmény: übertróger (1197)
dos48 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1213

Forintocskaaaaaa !

Nagyon fontos kérdésben szeretném a tanácsodat kérni, mint tudományos

feminikáliás kutatóét. 

Ha egy homokos férfiházasságban a pár hölgytagja veri a papust, akkor az 

feminiliomániákusság szempontjából minek minősül, kérhet szegénke védelmet

a fenilistaklubtól, családon belüli erőszak címén ?!

Köszönettel :      lovag  Dos 48

a gyengék és elesettek támasza, címzetes özvegy.

Előzmény: forintocska (1202)
hgyi Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1212

E bejegyzésed óta alkottál már jónéhányat, de egyik sem a szótár. Kérlek koncentrálj a fogalmak tisztázására, s csak azután folytassuk/folytassátok a feminizmusról a csevegést.

Köszönettel.

Előzmény: forintocska (1172)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1211
Nincs, mert nem is lehet.
Előzmény: forintocska (1210)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1208

ad1 Erről nincs statisztika.

ad2 Látom.

Egyéb kérdés?

Előzmény: forintocska (1206)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1207
Ee1fogyott a türelem, kiccsaj? :-)))
Előzmény: forintocska (1201)
Neocortex Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1203

Viszont, ha a férfiak megteszik azt, hogy a női agy másként működését csak negatív jelzőkkel illetik, hogy saját uralkodni vágyásukat a másik nem felett megmagyarázzák

A férfiak általában nem akarnak uralkodni a nőn, csak nem szeretik, ha nem az ő saját kezükben van a gyeplő. Mármint a lényeges dolgokban, kiemelten a pénzügyekben. A nők viszont majdnem mindig birtokolni akarják a férfit. Úgy tekintik, mint egyfajta megszelídített vadat.

Előzmény: forintocska (1179)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1200

Mit keresek én szerinted? Én csak próbállak rávenni, hogy ne használj olyan szavakat, amit nem tudsz leírni és/vagy a jelentését nem ismered.

A nekem való örömszerzés nem a te dolgod, veled meg foglalkozzon a szakszervezet...

Előzmény: forintocska (1194)
Laz C Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1199

Az ember fogazata nem egyértelműen növényevő fogazat, leginkább vegyes táplálkozásra alkalmas. Növényevőknél nem találsz szemfogakat, a rovarevők fogsora meg végképp tök más. De nem is ez a lényeg. Az az állítás döbbent meg - és az, hogy elhiszed - hogy a földművelés megelőzi a vadászatot. Ha más nem, a barlangrajzok meggyőzhetnének. Ha legalább azt mondod, hogy az ember előbb kezdett gyűjtögetni, vagy valami. Na de földet művelni... Érdemes utánanézni.

Sehol nem állítottam, hogy mindenben azonosak. Viszont azt fenntartom, mivel egymást kiegészítik, így nincs olyan, hogy vannak olyan feladatok amikre csak az egyik lenne képes.

Olyan valóban nincs. Olyan viszont van, hogy valamire nagyobb számban/mértékben alkalmasabb az egyik nem, mint a másik.

Előzmény: forintocska (1183)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1198
De hülye vagy!:-))) De a két pont erre nagyonis megjár. Mi az, hogy! :-)
Előzmény: halinorbi (1180)
übertróger Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1197
srácok, el ne higgyetek egy szót se ebből a fapinafrazeológiából. :-)

igazából az ilyen nőknek lenne több okuk átgondolni egyet s mást, de nem teszik. sőt, még rá is kontráznak, és a férfiakat teszik meg bűnösnek a saját hülyeségeikért is.

nem kell, hogy bűntudatotok legyen, nem érdemlik meg az ilyenek. nekik kéne, hogy legyen, de nekik sosem lesz, mert nincsenek morálisan-szellemileg azon a szinten.

hogy rövidebben fogalmazzam: az ilyen nők emberileg nullák, oda sem szabadna figyelni rájuk egy percig sem.
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1196

"De, ha a 60-as táblánál kétszázzal beelőznek és még dudálnak is rám, akkor biztosan tudom, hogy férfi van a volánnál."

Pedig ez pont inkább a nőkre jellemző. Csak szerencsére kevesebben és kevesebbet vezetnek.

Előzmény: forintocska (1168)
übertróger Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1195
de igenis tehet a nő is az abortuszról.
amennyiben nem erőszak történt, igenis gondolnia kellett volna a védekezésre.

itt úgy látom, te kensz mindent a férfiakra, és hárítasz el minden felelősséget a nőkről.

Íme, ilyen egy hamisítatlan fapinista. :-)
Előzmény: forintocska (1191)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1193
A kajak-kenu nem ilyen. Női kenu nincs is (mint versenyszám), és csak a női kajakosok nagyobb részének edzője nő, a férfiaké szinte sosem.
Előzmény: forintocska (1164)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1192

"Van jogsim több mint húsz éve. És bármily meglepő még sohasem volt semmiféle büntim, vagy szabálysértésem."

Sokan vannak így, aztán ez mégsem garancia arra, hogy vezetni is tudnak.

Előzmény: forintocska (1159)
übertróger Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1190
ki nem hallott róla, annak dióhéjban:

sose volt a férfi úr, és sose volt a nő elnyomott.
a férfi bizony csúnyán be lett csapva, és be van csapva most is.

az "ősfeministák" meg mind férfiak voltak; ők hitték azt, hogy a nők szerncsétlen kizsákmányolt áldozatok.
addig a nőknek ez eszükbe sem jutott, teljesen jól megvoltak eddig.
akkor döbbentek csak rá "hihetletlen elnyomatásukra", mikor rájöttek, hogy a feminizmus jó üzlet.
Előzmény: übertróger (1188)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1189

Mi az a frusztárt? :-)

Amúgy halinorbi nem kicsit hm... nem szereti a zsidókat, amit most művel, a mocskos zsidó Tel Aviv-New York tengely dicséretnek veheti:-)))

Előzmény: forintocska (1157)
übertróger Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1188
ajánlott irodalom:

Esther Vilar: Az idomított férfi

végre egy nő írt őszintén a feminizmusról. :-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1187
Látod, érted te, ha akarod :-P Egyébként hülyeségre írtam hülye választ, szmájlival.
Előzmény: forintocska (1135)
übertróger Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1184
a feminizmus gusztustalan hímsoviniszta elnevezés.

a helyes, politikailag korrekt megnevezésük:

FAPINISTÁK

http://repedtsarok.freeblog.hu/
Laz C Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1181

Régészeti. De engem ami igazán meglepett (most ez a témától teljesen független), hogy jóval előbb volt földművelés mint vadászat. És ez teljesen biztos. Ki tudja, hogy mennyi dolgot tudunk rosszul.

Alighanem valamit félreértettél. Kizárt, hogy előbb lett volna földművelés, mint vadászat, csak gondold végig. Vagy ha nem értetted félre, akkor azok ugyancsak különleges kutatások lehettek... Ha érted...

"A női gondolkodás biológiailag kódoltan inkább megtartó, konzervatív, míg a férfi kompetitív, újító. Nem? Gondolom szerinted nem. Ja, rangsorolni megint nincs értelme, ezek a különbségek kiegészítik egymást."

Hát ez az. Tulajdonképp, ha valamiért nyitottam a topikot, talán ez, mert egyszerűen hányingerem volt attól, hogy a politikusnőket a nemiségükkel magyarázva hülyézték le, illetve azt emlegetve pocskondiázták. Szerintem sem szabad rangsorolni! Viszont, ha a férfiak megteszik azt, hogy a női agy másként működését csak negatív jelzőkkel illetik, hogy saját uralkodni vágyásukat a másik nem felett megmagyarázzák, illetve igazolják, na, akkor bemutatom nekik, hogy miért. És ez nem esik jól. Randa az a tükörkép! Ezért vagyok én itt minden, csak nem ibolyacsokor!

Annak a hangsúlyozása, hogy a két nem azonos feladatokra alkalmas, vagy azonos mértékben és arányban alkalmas azonos feladatokra, éppen ennek a biológiai különbségnek a negligálását vagy - rosszabb esetben - eltagadását jelenti. Udvariatlan gesztus persze lehülyézni egy női vezetőt, de más területen valószínűleg hatékonyabban lenne képes kamatoztatni a veleszületett képességeit.

halinorbi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1180
"jóval előbb volt földművelés mint vadászat. És ez teljesen biztos"

akkor gondolom a mai majmok már átestek a földművelő korszakukon... :-))))
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1178
"Nos, nem rámázoltam, hanem valóban rendelkeznek vele."

nagyon úgytűnik hogy csak rámázoltad. hozott stast is éppen ezt igazolja. az hogy te malasztosan kijelented egy kissé kevés.

"A legegyszerűbb, ha őket tesszük ezért felelőssé, bűnbakot csinálunk belőlük, azt, hogy fizikailag mások negatívumként beállítani."

most arról beszélsz ami te csinálsz a ffinemmel, ugye?

"Te azt hiszed, hogy olyan kellemetes dolog az abortusz?"

hát nagyon nem, csak tod ez nekik eszükbe se jut, különben nem lennének ilyen statisztikák. tojnak rá. : / fejlődött annyit az orvostudomány hogy a nő 100%ig rendelkezni tud a testével ahogy akarja, ennek ellenére romló abortuszstatisztikákról olvastam mikor most utánanéztem. Ilyen körülmények mellett ez a szimpla nemtörődömség és felelőtlenség következménye a részükről.
Előzmény: forintocska (1176)
Laz C Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1177

"Mintha szeretnétek elkenni a létező különbséget a férfi és a női agy és idegrendszer között."

Hol olvastál ilyet?

Ha különbség valóban létezik, akkor nem okoz meglepetést, hogy a két nem különböző kompetenciák elsajátítására képes, különböző feladatok ellátására alkalmas (vö. gépjárművek, vállalatok, országok vezetése).

"Azok a történelmi hipotézisek pedig, amik arról szólnak, hogy a nők vadásztak,"

Ezt nem én állítottam, hanem egy kedves olv. társ olvasta másutt és nekem tulajdonította. Ha valóban figyelmesen olvastad volna el a válaszom, akkor nem írtad volna ezt nekem.

Akkor bocs, de a mondat folytatódott:

"meg ők voltak a feltalálók, őszinte mosolyt csaltak az arcomra."

A szerszámok használatára gondolsz? Mert azt valóban a nők kezdték először használni, készíteni, a legújabb kutatások szerint.

Alighanem bizonyos kutatások szerint. A női gondolkodás biológiailag kódoltan inkább megtartó, konzervatív, míg a férfi kompetitív, újító. Nem? Gondolom szerinted nem. Ja, rangsorolni megint nincs értelme, ezek a különbségek kiegészítik egymást.

Előzmény: forintocska (1175)
Laz C Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1173

Olvasgatom a hsz-eidet, és lassan kezd derengeni, hogy mi is a nagy baj a feminizmussal. Mintha szeretnétek elkenni a létező különbséget a férfi és a női agy és idegrendszer között. Holott nem titok már, hogy a női agy képes egyszerre több dolgra figyelni, míg a férfiak agya jobban alkalmas arra, hogy egy dologra koncentráljon. Ettől egyik sem lesz több vagy kevesebb, csak más.

Azok a történelmi hipotézisek pedig, amik arról szólnak, hogy a nők vadásztak, meg ők voltak a feltalálók, őszinte mosolyt csaltak az arcomra. Felrémlett az az amerikai kezdeményezés, hogy a történelem kifejezésre ideje volna egy PC megfelelőt találni, mert a history (his-story) már túlhaladottnak tekinthető az emancipáció jelen állása mellett. 

Előzmény: forintocska (1168)
hgyi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1171
hosszú lehet az a szótár...
Előzmény: hgyi (1163)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1170
nem volt mit cáfolni: semmi érdemit nem írtál, rámázoltál a nőkre úgy általában mindenféle imaginárius nagyszerű tulajdonságokat, amiket az életben vlhogy nem látni szinte sose tőlük. de nem baj, bepótoljuk az érdemi részt, tessék:

forintocska felelősségteljes gondolkodású női:

7. Száz szülésre hatvankét abortusz oldal nyelve: magyar

A statisztikák szerint hazánkban rendkívül magas a születésekre jutó művi terhesség megszakítások száma, amely nem csak azért probléma, mert egyre kevesebb gyermek születik, hanem azért is, mert az abortuszokat egyre fiatalabb lányokon hajtják végre. Ez utóbbi tény komoly orvosi és társadalmi dilemmát is felvet. Az országos trendhez igazodnak az adatok a pécsi szülészeti klinikán is: míg például 1998-ban 648 terhesség megszakítást végeztek, addig 2000-ben, már több mint nyolcszázat.

Előzmény: forintocska (1167)
halinorbi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1169

igaz. Ezek azok a sportok, ahol nem kell csapatot irányítani. Egy olyan csapatot, ahol alá-fölérendelt tagok vannak, és az a feladat, hogy a sorsával mindenki megbékéljen. Példul valaki sosem lehet gólkirály, mert a főnök megmondja, hogy mit tehet, és mit nem.

Tehát ha jól értem azt elfogadod, hogy  egyes területeken a fizikai erő még ma is számít? Akkor ha azt nézük, hogy mindkét nem képviselői lehetnek egy területen ugyanolyan tapasztaltak, már meg is van a férfi-női vezetők aránybeli különbségének az oka.

(bár ahogy nézem az új generáció "férfiait", ez a fizikai fölény nem fog sokáig tartani)

feltalálók témában:
"Be fogják a nők hozni a lemaradást és nem játékban. hanem tényleges értékben."

MUHAHA.
Abban a korban mondod ezt, ahol több nő használ netet, mint férfi. Mégis tizenéves (fiú) hekkerekről szólnak a hírek. Egy női agy sokkal jobban kezeli párhuzamosan futó dolgokat, (lehet, hogy a jobb memória miatt... példul egyszerre öt helyen chat-el) de egy olyan feladat megoldásában amit előtte még senki nem próbált, gyengébb. Az absztrakciós képességeik jobbak a férfiaknak. Cserébe a konfliktusmegoldó képességük rosszabb. Ebből következik, hogy egy nő beletörődik a monoton munkába (a saját keretein belül sokkal jobban fogja végezni mint egy férfi), míg a férfi-agy lázadozik, és ennek eredménye lesz valamilyen eszköz, amivel kiválthatja ezt a munkát. (most példul irodai melókra kell gondolni, ahol nincs szerepe a fizikai erőnek)

Másik terület: az ugye már evidens, hogy a nők jobbak kommunikációs helyzetekben, mégis amikor egy társaság összejön, és sztorizni kezd, kisebb a figyelem az irányukban. Ez a humorral is összefügghet (amiben szintén van némi lemaradás), de inkább azzal, hogy amikor minden tekintet rájuk szegeződik, elbizonytalanodnak. Nem ők vezetik a sztorit, (amit épp mesélnek) hanem folyamatosan várják a visszajelzést, és aszerint próbálják változtatni. Ez persze egy vontatott meséléshez vezet, aminek a végére mindenki ásítozik.

Előzmény: forintocska (1164)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1165
egyikse. hiteltelen önheroizáló hablaty.
Előzmény: forintocska (1154)
hgyi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1163

"a fogalmi zavarok leküzdése"

Nos... úgy vélem, itt az ideje, hogy tisztázd a fogalmakat, amelyeket használsz!

Szótárat kérünk, pontosat, szabatosat, tömöret!

Köszönjük.

Előzmény: forintocska (1077)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!