Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
mint mondtam, az erőszak, vagy agresszió teljesen normális tulajdonság (pszichiátriai tény), amely MINDENKIBEN megvan, csak különböző mértékben....ez kell a túléléshez....az önzés szintén egy emberi tulajdonság amelyre szükség van, és amely szintúgy megvan minden emberben, csak ez is különböző szinten.....ezt szerintem nem nehéz belátni....amit el akarsz törölni az emberből azt sosem fogod tudni eltűntetni...azért van ott mert ott kell lennie...így kerek a világ....amiket kitaláltok, hogy: háború, bűnözés, erőszak nélküli világ, az lehetetlen.....olyan mint a szögletes kör...
cáfolom: tegnap rájöttem, hogy van olyan randa nő, akihez nincs elég pia....érdekesség, hogy úgy volt öltözve, mintha ez tűnne fel neki...magyarul azt hitte bombanő...
tetszik vagy sem, a hatalom gyakorlásához erőszak kell....a béke akkor műküdne, ha minden ember egyforma lenne...szal nem azért "erőszakosak" a nagyhatalomhoz jutott nők- lásd politika- mert a férfiak elnyomják őket...egy egy agyatlanság....azért erőszakosak, mer tahhoz, hogy odakerüljenek, és ezt megtartsák, erőszakosság kell....tökmindegy, hogy a politikai ellenfeled férfia, avagy nő....ez így van és így is marad...kb. olyan hülyeség ennek ennelkezőjét kívánni, mintha azt akarnánk, hogy az embernek nőjön szárnya, és az ég legyen zöld...
'Nem vagdalkozom. Csak tükröt állítok.' Ne a tükröt szidd, ha a képed görbe... Ők csak hasonló hangnemben válaszolgatnak neked, hogy hátha észreveszed magad, és igyekszel kard helyett szavakkal meggyőzni őket a magad igazáról. Az a baj, hogy te mindent támadásnak fogsz fel, ebből legkésőbb általános iskola alsó tagozatában ki kellett volna nőni, vagy talán te is állandó ugrtásoknak a célpontja voltál és a fiúk mindig gúnyt űztek belőled, te meg ugrottál, ahogy azt kell és amikor felnőttél, most észérvekkel vered le rajtuk mindezt a frusztrációt...? ;-P
az erőszak egyáltalán nem férfi, hanem EMBERI tulajdonság...és sajna az élet része...szükség van rá, méghozzá pontosan a túléléshez....a másik...ne akard megváltoztatni, egyformára alakítani az embereket....ez tényleg olyan mint a kommunizmus...az emberek sokfélék és ez így van jól...
amiról beszélsz, egyszerűen megvalósíthatatlan...az erőszak az élet szerves része, bármennyire is nehéz ezt beismerni....a világ sosem lesz háború-vagy erőszakmentes...legfeljebb azért lehet "küzdeni" hogy kevesebb erőszak legyen....a másik: ha egy szervezet, amely azt a célt tűzi ki, hogy felszabadítsa a nőket, amennyiben ez megtörténik, minek maradna fenn? kiket akar felszabadítani utánna? a delfineket? a másik, ami vicces volt: felszabadításról írsz, aztám meg azt, hogy "vezzesék azt bár nők"...nemost ha a nők vezetik a világot, akkor meg a férfiak lennének elnyomva? ezt nevezik vajon felszabadításnak? na ja, a kommunizsmusban igen....az is megbukott...
De a második és főleg a harmadik hullámban ezek eleve már csak szélsőséges részjelenségek, nem? Úgy értem, a férfiak hibáztatása mindenért, ahol a női egyenjogúság álarcába bújtatva valójában a női felsőbbrendűség bizonyítása és a nőuralom a cél - ez szélsőség, fanatizmus. Igaz, a habzó szájjal ordító fanatikusokból kevés is tud nagyobb lármát és nagyobb kárt csinálni, mint sok normális, gondolkodni képes, de halk szavú középutas.
Európai uniós terepen szerintem nyilván nem is kérdéses a de jure egyenlőség, sőt. Tehát minimum az a vonulata a második hullámnak az értelmes, ahol a de jure és a de facto egyenlőtlenségeket valahogy együttesen, komplex módon kezelik.
Mert de facto egyenlőtlenségek vannak bőven, és szerintem értelmes nő nem is akarja mindet kiküszöbölni, meg persze értelmes férfi se. Hülyeség szerintem 50% tűzoltónő és 50% óvóbácsi. Érdekes kérdés, hogy melyik egyenlőtlenségeket kellene viszont tényleg kiküszöbölni, vagy legalábbis enyhíteni.
'egy politikai-hatalmi játszmákkal nem agyonterhelt, háborúmentes világot, vezessék azt bár a nők. Csak attól tartok, nem lenne háborúmentes. egy politikai-hatalmi játszmákkal nem agyonterhelt, háborúmentes világot, vezessék azt bár a nők. Csak attól tartok, nem lenne háborúmentes. '
Persze, hogy nem lenne az. A nők azért nem a hatalom kézben tartására vannak tréningezve, nem ebben a viselkedésmintában nőnek fel, tehát amint hatalmi pozícióhoz jutnak, kevesen tudnak felnőni a feladathoz úgy, hogy elgardírozzanak egy egész nemzetet, mint Victoria kiránynő vagy éppen Queen Elizabeth. És talán gyengeségüket ellensúlyozandó képesek még kegyetlenebbek, még agresszívabbak lenni, mint a férfiak, adj puskát egy női kézbe, de irgalamat utána ne várj... (Ja, Merle-t pontosan az utópiái miatt szeretem, de ez meg már nem a témába vág.)
Dehogyis. Egyrészt kérdéses, hogy elérte-e, másrészt ha elérte volna is, miért ne lehetne (sőt kellene) új, értelmes célt kitűzni, akikről beszélsz, azok meg a bunkó vérfanatikusok, akikkel nem érdemes foglalkozni. Ugyanazért nem, amiért általában mondjuk a keresztényeket se szabad csakis a "szemforgató, hamis papok" tettei alapján beskatulyázni - bár valóban vannak, és valóban sokat ártanak.
A hatalom korrumpál. A férfiakat is, persze, de szerintem a politikai mozgalommá torzult feminizmust is korrumpálta. Ahogy a legtöbb világegyház mint szervezet is korrupt. De az alapgondolat ettől még nem rossz, sőt. A feminizmus alapgondolata se rossz.
Kérdéses, hogy működőképes-e. De jó lenne, ha az lenne. Én szívesebben hagynék a gyerekeimre egy politikai-hatalmi játszmákkal nem agyonterhelt, háborúmentes világot, vezessék azt bár a nők. Csak attól tartok, nem lenne háborúmentes. Lásd mondjuk Merle Védett férfiak c. könyvét.
Anniyra nem vagyok ismerője a témának, csak külső szemlélőként igencsak megfog a visszássága, és kényszermosolyt csal az arcomra, amikor a lelkes férfigyűlölő aktivisták megpróbálják meggyőzni a szegény, férfitársadalomban sínylődő nőkben felébreszteni a független és öntudatos, emancipált nőt - vagyis inkább azt, amilyennek az ő szemüvegükön keresztül az ilyen nőnek viselkednie/éreznie kellene.
Az a baj, hogy az egész túl van lihegve. Amit leírtál, amiatt a törénelmi háttér miatt feljogosítva érzik magukat a gerillaharcra, csak az idők szaladtak el jó alaposan a dogmák feje felett, amiket ahogy itt elnézem a helyzetet, még nem sikerült megreformálniuk/átfogalamazniuk. A mostani túlzott fellépésüket leginkább a Greenpeace-hez tudnám hasonlítani, a cél náluk is szentesíti a - szinte bármilyen - eszközt, számomra nagyon nagy az átfedés a két szervezet logikája és aktivistáik tettei/gondolkodásmódja között.
ezt elég szépen összefoglaltad.....tehát gyakorlatilag a femizizmus, miután elérte célját-legalábbis ezen a kontinensen- idejétmúlt ostobaság....hiszen ha egyenlőek a jogok, akkor nincs kit felszabadítani....tehát a régi- még értelmes célból létrejött- femizmus átalakult a "férfigyűlő fapinák" gyűjrtőhelyévé, akik csak egy ellenségképet kerestek, amit itt meg is kaptak...tisztára, mint a nácizmus....
Te ismerős vagy a témában? Mert én alig, inkább csak kiforratlan vélemény-csíráim vannak. Nézzük, megyünk-e velük valamire. Szerintem a feminzimus annak idején, a kezdetekkor hasznos és értelmes célokat tűzött ki maga elé (egyenlő jogok a nőknek), de aztán, miután ezeket lényegében elérte (elérte?), valós jó cél híján eltorzult. Valami pótcselekvés lett belőle. A feminista szervezetek (persze nem deklarált) célja mára szerintem lényegében önmaguk túlélése. Pénz, hatalom, pozíció. Olyasmi keverék lehet bennük, mint az egyházak hierachiájában is: vannak hithű normálisok, vannak képmutatók, és vannak elvakult fanatikusok. Szerintem a képmutatók és elvakult fanatikusok (mint általában, itt is) pozícióba kerültek. Így aztán manapság - főleg a fanatikusok miatt - a normális emberek többsége ugyanolyan ellenszenvvel, de minimum kétellyel figyeli a feministákat, mint az erőszakos, szektás hittérítőket általában. Meg talán el is romlott útközben valami: a nők egy részéből a rosszul kitalált egyenjogúság-hajhászás miatt valami rossz férfi-szerűség lett, a férfiak egy része pedig elnőiesedett, de a rossz, torz értelemben. Nem kiegészültek valami jóval a másik nemből, inkább elvesztették a saját nemükhöz kapcsolható pozitív tulajdonságok (a jó értelemben vett nőiesség, illetve férfiasság) egy részét.
Ennyit gondolatébresztőnek, ha tudunk jót beszélgetni, akkor megérte még az eddigi tipródást is végigolvasni.
elment...lehet, hogy .megfogadta a tanácsomat, és miután telehányta a topikot elhózott a búsba:))) de az a gyanúm, hogy látjuk még, egykét okádás erejéig:)
Hagyd a fenébe a tanulmányokat. Csak azt kérjük, hogy írd le a saját szavaiddal, a saját definíciódat arról, hogy mi is az a feminizmus, milyen elnyomás zajlik és hogy kellene ellene harcolni. Vagy bármit, amit TE MAGAD gondolsz a témáról és nem amit másoktól idézel.
engem viszont elsősorban az érdekelne, hogy mi az a rohadt nagy elnyomás, ami ellen hűde fel kell lépni....mivel magam sehol sem tapasztaltam ezt a rohadt nagy elnyomást, és a nők sem voltak képesek beírni, csak a 100 évvel ezelőtti, meg afrikában, közel keleten, meg tökömtudjahol -valóban jelenlévő-elnyomásról tudnak írni.....a feminizmus definiciója nem érdekel, sem az idióta tanulmányok....az emberek tapasztalatai, gondolatai érdekelnek....ha tanulmányt akarok, majd a guglihoz fordulok....
'ha meg a feminizmusról akartok beszélgetni, valamelyik nőnemű ossza már meg velünk, hogy milyen elnyomás alól kell manapság, a világ civilizáltabb felén a nőket....ha ezt leírjátok, akkor lehet beszélgetni'
Nézd, topicnyitó szerint, ha nagyon frivol akarnék lenni, akkor a teljes testsúllyal a nőkre nehezedő 'elnyomás' ellen kellene harcolni, hiszen ezek a csúnyarossz pasik tették ilyen elviselhetetlenné az élete(')t... ;-P
Komolyra fordítva a szót, talán inkább először keressünk már valami definíciót magára a szóra, és hogy feminizmus = - e egyáltalán a harccal az elnyomatás ellen... Erre pl. én is kíváncsi lennék, mások mit értenek ez alatt. ;-)
valóban, ez színtiszta naivitás:)) a témáról akár én is szívesen beszélgetek, pusztán amiatt, hogy megismerjem a másik álláspontját....viszont én alapból bizalmatlan vagyok mindenkivel, tehát ha gyanakszom rá, hogy hülye, vagy provokátor, akkor megnézem az eddigi működését...ha az övét ( csak ebben a topikban) elolvasod, láthatod, hogy az alábbi jellemzésem színtiszta igazság....ha meg a feminizmusról akartok beszélgetni, valamelyik nőnemű ossza már meg velünk, hogy milyen elnyomás alól kell manapság, a világ civilizáltabb felén a nőket....ha ezt leírjátok, akkor lehet beszélgetni....a topiknyitóra várnod az alább leírtak miatt kár....
Szerintem maradhat itt, a topiccím teljesen megfelel, aztán egy hely olyan, amilyenné az azt látogatók alakítják. Remélem, hgyi is benéz később, kár lenne, ha kimaradna.