Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Eddig bírtam - olvastam, röhögtem, szörnyülködtem, gondolkodtam, stb., szóval egész jól szórakoztam a különféle hszeken, a te beírásaidat is egész - tőlem szokatlan - toleranciával viseltem, de ez kiakasztott:
Magammal viszem őket, hogy ne kelljen nekik szenvedni! - Paradox módon pont az anyai szeretet és a felelősség miatt dobta ki őket is.
Szerintem tényleg eljött a többek által is javasolt pillanat, hogy nézesd meg magad egy elmeorvossal.
De én is megyek veled, mert olyan még nem volt, hogy én a Polidibe írjak. Mindjárt keresek egy tükröt és szembeköpöm magam :-)
"Ha egy nőt egyszer megvernek és nem válik el, akkor utána már ne sírjon ha megegyszer/kétszer/százszor előfordul."
Nézd, egy darabig sokat el lehet viselni. Még "azt" is. De a pohárnak van egy olyan tulajdonsága, hogy nincs az alján luk.
Ennek a pohárnak a méretét viszont sem te, sem én sem senki más nem szabhatja meg, mint a nő: ha egy pofon után érzi úgy, hogy "vége", akkor akkor... ha tíz év verés után, akkor akkor.
"Mert az a rohatt hímsovén világ, a miatt van a pestis, és a földrengés is."
Naggyából... tudod, magam is úgy vélem, hogy khmm... kissé eluralkodott a Férfi. Node nem azt a Férfit kell kiegyenlíteni, amelyik a kocsmában "erősjános", hanem a csúcson ülő öltönyös szarháziakat... Tudod, amelyiknek reszket a keze a "piros gombok" fölött, amelyik egyre új és újabb ilyen "piros gombokat" tervez, alkot, gyártat MAGÁNAK, az élete védelmének félelmében, de a pusztítás jegyében. Merthogy ő a jelenlegi Férfiúi evolúció rosszabbik csúcsa: a Hatalommániás Sárkánytulajdonos. Nno, őket kéne egy kicsit esetleg "kiherélni", és a helyükbe több Nőt tenni. Nem hasonlóan hatalommániás vetély-társat... kemény, "acél-picsát"... hanem Nőt. A lágyan görbülő, puha-törékeny, teremtő játék-társat. A KiEgészítőt. Aki vízzé változtatja a Sárkány lehelletét, de sohasem oltja ki a Sárkány gyomrának hevét. Aztán már csak hagyni kell, hadd fújjon az a Sárkány, és vízzé változtatni... Attól mi CSAK többek lehetünk! :)
(Most lehet, hogy plagizálok, mert lehet, hogy egyszer olvastam valami ilyet, de...)
Ki a Nő? Aki kér, kap, és befogad. Ki a Férfi? Aki ad. Ki a rossz Nő? Aki nem annyit tud kérni, mint amennyit be tud fogadni. Ki a rossz Férfi? Aki nem annyit ad, mint amennyit kérnek tőle. Miért csúnyul a világ? Mert egyre kevesebben tudnak szépen kérni, és szépen adni. Mi a jó házasság titka? Ha a Nő épp annyira képes kérni, és befogadni, mint amennyire a Férfi képes adni. Mi a boldog házasság titka? Ha a Nő amennyit kérni tud, azt el is kéri-be is fogadja, a Férfi pedig oda is adja néki.
Ki a feminista? Aki azt hiszi, hogy a követelés lehet egyenlő a kéréssel.
"Ha bemész valahova, bevágod az ajtót jobb kezedben a csőre töltött Uzival, és köszönésképp fejmagasságban eleresztesz egy sorozatot, akkor a "na üljük le és beszéljük meg!" barátságos felszólításodra azért ne várj már rózsaszirmokat ugye..."
A sün terroristásat játszik.
Fölköti dinamit-övét, Gondosan igazítja, Begurul a topikba S bummm! A szélrózsa Minden irányába Tüskéit szerteszórja.
Háttal állunk, Bólogatunk. Úgy is tudjuk: "Megjött Gala!"
"Az volt a kérdés, miben értek egyet forintocskával. Pölö ebben."
Ez kiindulópontnak megfelel, de a bosszú nem megoldás, csak egyszerű viszont-erőszak. A Férfiak is tudják a kiegyenlítés helyes módját: a tenyerükre veszik, azon hordozzák a Nőt. Mennél Férfibbek, annál jobban.
Falvédőszöveg? Az. Sztereotípia? Az. Igaz? ...
A feministák olyan nők, akik nem szeretik az ilyen, férfias férfiakat.
Az "izomagyú barmot" gyűlölik bennünk, az ős-férfit. De mivel általánosítanak - igazsággal mert minden férfiben ott lapul az őse... ott lapul a Sárkány, közben épp a "csúcsot" teszik tönkre, a CSAK SZERINTÜK "nem eléggé hibátlan"-t, de a legjobbat, a "mindig igazi"-t, a többi - kisebb férfi - számára az örök példaképet. Akik miatt fejlődik - mert fejlődni igyekszik - minden náluk kevesebb.
Nno, ezt nem szabad hagyni nekik.
Nem egyszerűen azért, mert ennek a folyamatnak az eredménye csak egy "rossz férfi" lenne, hanem a férfiatlan férfi. Az meg egyszerűen, a szó matematikai értelmében szólva ugye... NULLA! A férfiúi nem jelenléte válik értelmetlenné, ergo a komplett férfiúi nem fogja magát, és kihal. Kihal, mert a feministák megölik. Aggresszívabb, őrültebb fajtájuk ezt a végcélt alig-alig is titkolja, ugye... szeretne megölni minden Férfit. (Ez meg már bizonyítottan pszichiátriai eset. Nno, az ilyet ismeri föl minden józan gondolkodású ember. Ennek megfelelő aggresszivitással reagál is. Erről szólnak a topiknyitót érő megnyilvánulások.)
Node ha mi kihalunk, akkor mi lesz? Technológiailag biztos megoldható lesz addigra: klónozás, génbank-marhaságok, fenetuggya. Csakhogy ez egy zsákutca. Az Egyenlőség zsákutcája: ahol ugyanis eltűnik a különbség, ott ottmarad az egyenletes, üres semmi. A Szél és Árapály nélküli vízfelszín. Végső nyugalom. Halál. Abból pedig épp csak egy valami hiányzik: maga a Teremtés.
Merthogy teremtés - bármiféle mozgás - kizárólag ellentétekből fakadhat. Teremtés addig létezik, ameddig folyik a kiegyenlítődés. Így szól a fizika. Tehát ha a Nő MINDENHOL ÉS MINDENKOR ÉS MINDENBEN tökéletesen egyenlő lesz a Férfivel, akkor mindkettő megszűnik. És ugyan errefelé haladunk - minden a kiegyenlítődés, a nyugalom, a halál felé halad -, akkor azért legalább nem kéne rohanni.
Minden nőnek joga (és kötelessége) nőnek lenni. Sem több, sem kevesebb, sem más. Minden férfinak joga (és kötelessége) férfinek lenni. Sem több, sem kevesebb, sem más.
Ez az egyetlen, és igazi egyenlőség köztünk. Ezen múlik az életünk.
A Világot Elemésztő Sötét Sárkány
A Világot Elemésztő Sötét Sárkány Aprócska gyík csupán a nő kezén. Lángja fúl, csak náthásan szipog, S hátát görbíti simogató ujjakért.
De ha kapja, feketéje Milliószín új ruha. Óriás lesz, tüze lobog, Száját tátja, lángot okád az Ég Ura! ... Világok születnek így Naponta.
"Napjaink feministája túl sok mindent akar. Férfimódra akar karriert, női módra családot akar, meg figyelmességet a férfiaktól."
Azt hiszem, a liberalizmus átka ez az atomizálódás.
A túlfejlesztett önállóságé, amelybe már egyetlen társ sem "fér bele", csak az EgyÉn. Törvényszerű hát, hogy az egyetlenben-önmagában próbálja megvalósítani a mindent. Egyedül akar Egész lenni a Fél. És ez az időosztásos módszer, amit említettél - X-évig karrier/Férfi, és aztán Y-évig családanya/Nő fizikai lehetősége (sőt, manapság a kikövetelése!) el is hiteti vele, hogy lehet... Szerintem károsodás nélkül nem lehet. Sem tíz-húsz évig, sem csak rendszeresen "napi nyolc"-ban. Tiszta skizónevelde. Vagy mi.
Aki pedig egymagában akar férfi és nő is - egyszerre önmaga, és önmaga ellentéte, "valóban minden" - lenni... nos, az nagyon, de nagyon bolond.
"S ha véletlenül szerencsétlen pasi nem tudja kitalálni, mi a feministáskodó nő elvárása vele szemben, akkor természetesen a pasi a rossz, az alávaló szemét."
Hát még ha a pasi véletlenül vetélytársnak - szintén pasinak - nézi a feministát, mert mondjuk az az ő szerepére pályázik (oszt tényleg). Azt úgy van vele, hogy "hamá' az is pasi (mer' annyira az akar lenni, ugyi...), oszt' harcónni akar... akkó' legyen harc!"
Azért, ha már szerepek/melók szabadságáról beszélünk... Kíváncsi lennék, hány rendőrfeleség gondolná úgy, hogy szívesen lenne maga is rendőr... vagy hány katonafeleség katona? Arra is, hogy mit mondana nekik a férjük? Azt, hogy "hát gyere édes, szíved joga", megminden, vagy azt, hogy "neked az a meló nem való"?
Melyiket mondja a KÖZÖNYÖS, és melyiket az, aki SZERET?
És melyik mondHAT egyáltalán igazat? Aki nem mond semmit, vagy aki a legtöbbet szeretné mondani?
Napjaink liberalizmusa nem más, mint a közöny. Az a közöny, amely a szerelem ellentéte... Nem tudom; ki, hogy van ezzel, de én szeretek szeretni.
Na, akkor ha békésen nem megy, hozok én is csörteanyagot :-)
Némi érdekesség a vérfeministák egyik kedvenc vesszőparipája, a családon belüli erőszak ügyében itt.
Ízelítőnek: "The family violence issue has been distorted and politicized by the gender wars. Believing what gender activists say about family violence is like believing what the tobacco companies say about cancer."
vigyázz, ez egy nagyon ravasz ember, ellenség. arra pályázik hogy nők jórésze egy hatalmas egórobbansában pusztuljon immár sokszorosan túllépve a kritikus tömeget. ha ez nagyobb nyilvánosságot kap, elkezdhetünk óvóhelyeket építeni. de én már egy ilyen post után is kerülni fogom a bizsuboltok meg a zöldséges környékét is
Na itt vagyok. Nem sima teaként. A filteres csomagolású fehérmályvalevél is átverés,
mint gyógynövényes üzletpolitikában a termékek zöme.
A reflux gyomorfolyadékra kerestem megoldást, miután nem szeretnék elrákosodott nyelőcsővel döglődni. A - józan férfilogikával, nem feminista hókuszpókusszal ! :)) - kidolgozott megoldás a gyomorsavtermelés csökkentése (Quamatel) --> + a felúszó sav megkötése ( Tisacid ) --> + védő-bevonó nyák bevitele a nyálkahártyavédelemmel megfelelően nem rendelkező nyelőcső miatt.
Miután az Antagel forgalmazását beszüntették és semmi ilyes gyógyszertári készítmény nem maradt forgalomban, gyógynövényes szakirodalomban találtam rá a fehérmályvára.
Minden gyógyszertári hülye eladó tudománya ellenére hidegen áztatandó. Aki a nemrég említett hivatkozást elolvasta a nyugdíjastopikban, tudja, hogy kell megcsinálni. A filteres változat visszatartja a nyákanyagot, ez nem fogyitea.
Kora délutántól kell egy - egy kortyot inni, amikor ég a beled, vagy éhségérzeted van. Ajánlatos max. 2 dl-t beosztani lefekvésig. A másnapi adagot előre be kell áztatni, már este. Kaja délutántól nyista. Iszogat, nem eszeget...
Én nem akartam fogyózni, de amikor úgy másfél hónap múlva leesett rólam a gatya, szöget ütött a fejembe, hogy ez azé' nem lehet véletlen. Feltételezem, hogy a nemzabálás mellett a kaja nyák miatti rosszabb hatásfokú felszívódása is fontos szerepet játszik.
Nem láttad a szmájlit? De most miért szedjem én szét a Violát, ha te nem éreztél késztetés a Vilar szétszedésére? Na jó. Ír egy csomó okosságot, ír egy csomó hülyeséget, meg ír egy csomó B választ, vagy hogy is hívják azt, ahol igaz az eleje, igaz a vége, de semmi valódi oksági összefüggés nincs a kettő között, a "tehát" szó használata helytelen. Átlagos pamflet. Olyan "már a régi görögök is" meg "mint az közismert" szintű.
Mutatok egy-két ellentmondást meg furcsaságot, nem azért, mert el akarnám taposni, hanem azért, mert szerintem lehetne (kellene) ezt jól csinálni is.
1. A nő tovább él, ergo felsőbbrendű. Aha, tehát az elefánt még a nőnél is felsőbbrendű. Az elefántbika is. A logika analóg. Tovább élnek. A két X kromoszóma szerepe a nők hosszabb élettartamában amúgy nagyon kétséges, amennyire én ismerem a biológiát, de ebben tévedhetek is.
2. Egy férfi-sejtben általában véve is kevesebb az információ mint egy női sejtben - hát ez érdekes. Az 1. pontban ugye azt állítja, hogy az egyik X a másik tartaléka, másolata hiba esetére (ami nagyon kb. akár igaznak is mondható, de csak nagyon kb.), itt meg azt mondja, hogy XX több információ mint XY. Eléggé ellentmondásos, ha egyszer egyik X a másik tartalék-másolata, akkor ugye nem lehet benne többletinformáció, csak redundancia. Konkrétan X-hez kötött tulajdonságok valójában mindkét X-en ott vannak, de az Y-hoz kötött tulajdonságok pont csak a férfiakban vannak meg, a nőkben nincsenek, tehát szerintem 2. sz. állítás tökéletesen téves.
3. A nők havonta jelentős mennyiségű vért veszítenek. Olyan sokat, hogy ennek rendszeres (havi) elviselése bármely férfit komolyan legyengítene. - Dehogy gyengítené le. A szokvány, napok alatt összejövő menstruációs mennyiség egyszerre, hirtelen történő rendszeres elvesztése se gyengíti le, lásd pl. a rendszeresen vért adó férfiakat.
...
6. A nők a közhiedelemmel ellentétben BÁTRABBAK is! Mert az inkvizíció korában sokkal kevesebb nő tagadta meg a hitét a kínzások hatására is, mint férfi! - Mókás egyik helyen azt látni, hogy a nők istenhite és az ahhoz ragaszkodás bűnös és beteg és áruló dolog, másik helyen ugyanaz bezzeg milyen pozitívum.
Ilyenek. Következetlenségek, tévedések, kapcsolódás nélküli dolgok összekötése, alaptalan állítások - ez az ember hívő. Ami persze nem baj. Az a baj, hogy tudományosnak hazudja magát, közben erőszakos hittérítő is, a mások másféle hitét pedig támadja és alacsonyabbrendűnek tartja. Ez a fajta "a nő felsőbbrendű" hit nem nagyon különbözik "az árja faj felsőbbrendű" vagy "a fehér ember felsőbbrendű" vagy "aki nem abban hisz amiben én az elkárhozik" hitektől. Talán az utolsótól még abban különbözik, és ez nem lényegtelen különbség, hogy ő a tudományt próbálja hit igazolására használni, ami fából vaskarika, és hát egy kicsit Mengele-ízű is. Ami tudományos evidencia, abban nem kell hinni. Ami hit, az meg ne törődjön evidenciákkal, az higgyen.
Miből gondolod, hogy aki feminista az férfigyülölő?
Nem gondolom ezt, és nem is ezt írtam. Azt gondolom, hogy sok férfiutáló nevezi magát feministának, pedig valójában árt a nőknek, tehát nem feminista.
Hát én azt hiszem az ateizmus szervesen összefügg a feminizmussal.
Mi miatt hiszed?
A vallások egyértelműen férfi ideológiák. Ennek megfelelően vallási előírások egyértelműen a nő szerepét a férfiaknak alárendelve jelöli meg.
Ez téves általánosítás. Az istennő-kultuszok és a papnők számos vallásban ott vannak. Annyit lehet mondani, hogy van férfidomináns vallás is, meg nődomináns vallás is. No és persze van semleges is.