Keresés

Részletes keresés

rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1410
szép példabeszéd volt....na és? azt kérdeztem van -e női politikus? van? őneki hogyan sikerült? ha neki ment akkor másnak is megy....ez csak rinyálás....mintaha azt mondanám, hogy igazságtalan a súlyemelősport, mert csak az erősek versenyezhetnek, a nyomik nem.....az már nem jut eszembe, hogy a töbi azért erős, mert egy élet munkáját áldozták rá, amíg a rinyálós a kocsmában sörözött....

ja, továbbra is várom azon nők jelentkezését, akik nem azt a munkát végzik amit szeretnének
Előzmény: forintocska (1405)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1406
ahogy elnézem, az a bajuk, hogy egyszerre túl sokmindent szeretnének....nem értik meg, hogy nem lehet valaki egyszerre nagy karrierépítő, meg jó anya....és azt szeretnék, hogy amit ők nem tudnak önerőből elérni, azt odaadják nekik....
Előzmény: Laz C (1404)
Laz C Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1404

+1367

Huhh, hát nagyon kedves, de amivet egyetértettem azt jelenti, hogy a kettőjük közti különbséget tudomásul véve és elfogadva engedi a másik nemet méltósággal nőnek és férfinak lenni. Ez rendben is van. Azonban a feminizmus - legjobb tudomásom szerint - fundamentális változásokat kíván a nemi szerepekben, ami éppen ezt a törekvést gátolja. Ebben az értelemben bizony aligha vagyok feminista.

Előzmény: Oromon (1374)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1403
mellesleg: emelje fel az a nő a kezét aki nem azt a munkát csinálja amit szeretne!
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1402
ahhoz hogy politikussá válj, nem elég férfinak lenni-én sen lettem az ugye- hanem még sok más is kell: elsősorban pénz, másodsorban ismeretség....de nem értem az arányokkal történő foglalkozást....polotikus akarsz lenni? nyugi ez pont az a foglalkozás, ami még férfiként sem fog sikerülni....de a lehetőség adott....ha más nő meg tudta csinálni, akkor te is....az ELNYOMÁS azt jelenti hogy nem csinálhatsz valamit....a néger rabszolgák nem azért voltak enyomva, mert csak kevés ment be a fehérek kocsmájába, hanem mert TILOS volt....onnantól hogy nem tilos valami, megteheted, és csak rajtad múlik hogy meg tudod -e csinálni ( meg a lehetőségeiden)...ez pont olyan nyavajgás, mint a puporka kissebség részéről, hogy a másik nagy házban él, és sok pénze van, ő meg putriban lakik...csak azt felejtik el, hogy a másik az ezért tanult, és dolgozik, nem csak a segélyt lesi....
a bírók között pl. aránytalanul magas a nők száma, akkor kezdjek el sipákolni, hogy én azért nem lettem bíró mert el vagyok nyomva? és máég véletlenül sem azért mert nem mentem jogi egyetemre....

azt áruljátok el végre, mi gátol titeket abban, hogy elérjétek amit akartok? ha karriert akartok, mellette gyereket, és kevés házimunkát, akkor ki, vagy mi gátol meg, hogy ezt elérjétek?
Előzmény: Oromon (1401)
Oromon Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1401

Jó, bár én nem nagyon hiszem, hogy politikusnak lenni eredendően olyan nemfüggő lenne, mint bányásznak vagy óvónőnek lenni. Pláne nem tűnik nekem természetes megoszlásnak a 7% (Japán, egy kifelé nagyon férfiközpontú társadalom), vagy a 15% (USA, ami ugye elvben a pozitív diszkrimináció bölcsője).

Az aláhúzott mondathoz mit szólsz?

A lehetőségekkel (úgynevezett jogokkal) meg tele van a padlás. Például az alkotmány szerint a Magyar Köztársaság elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez. Azaz jogod van rá. Kapod is - ettől - csőstül a por- és pollenmentes hegyi levegőt? Frászt. De jogod, az van, sőt azt érvényesítik neked...

Előzmény: rambo john2 (1399)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1400
senkinek nem kell...hol van leírva, hogy egy nőnek kötelező otthon ülnie, és takarítania? mutasd a jogszabályt....nincs leírva? akkor nem KELL....ő választja....keressen olyan férfiat a párjának, aki megcsinálja helyette a házimunkát, míg ő melózik....ki a franc mondta, hogy olyanhoz menjen feleségül, aki nem felel meg az elveinek....tőlem a férje akár szülhet is helyette, sőt szoptathatja is....de mint mondtam, innetől az anyaság tiszteletét hanyagoljuk....aki gyereket vállal az lássa be, hogy felelős a gyerekéért...az nem egy aranyhörcsög, akinek egyszer napjában enni kell adni, hanem egy emberi lény, akinek élete kezdő szakaszában figyelemre, törődésre van szüksége...ezt pedig az anyja tudja megadni....ha valakinek a baszott karriere fontosabb a kölkénél, akkor had ne tiszteljem már benne az anyát....
karriert akartok?..csináljatok, senki nem tart vissza....gyereket akartok? hajrá...olyan férfit akartok aki elvégzi a házimunkát? nosza, keressetek ilyet....

de mi a problámátok? tudom: sokat akar a szarka de.....
Előzmény: Törölt nick (1396)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1399
öhömmmm..az hogy kevés teszem azt a női politikus, ugyan mire bizonyíték? arra hogy nem lehet? de lehet, hiszen vannak....vagy esetleg arra, hogy NEM AKAR annyi nő politikus lenni? kevés nő van a katonaságnál is, a rendőrségnél is, a rakodómunkásoknál is, a bányászoknál is....viszont az óvódai alakalmazottak, meg a hímzőszakkörösek közül kevesebb a ferfi....nem értelek titeket....ha egy nő politikusnak akar menni, az küzd érte, ugyanúgy mint egy férfi, és annak megy....az egyenjogúság nem azt jelenti, hogy köütelező 500 nőnek bányásznak menni, hogy a hülye statisztikáitokat javítsák...hanem az, hogy a lehetősége meglegyen....ez adott!
Előzmény: Oromon (1395)
dos48 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1398

Remélem, nem spenótot ettél...

Előzmény: Törölt nick (1397)
Oromon Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1395

Na, akkor néhány adatnak látszó dolog, nem tudom, igazak-e, wikipaedia:

According to studies cited by the United Nations, on average, women work more than men, when both paid employment and unpaid household tasks are accounted for.

In rural areas of selected developing countries, women performed an average of 20% more work than men, or an additional 102 minutes per day.

In the OECD countries surveyed, on average women performed 5% more work than men, or 20 minutes per day.

UN statistics cited by the May 2001 Pan Pacific Southeast Asia Women's Association 21st International Conference, are even more specific, stating that "in the world as a whole, women comprise 51 percent of the population, do 66 percent of the work, receive 10 percent of the income and own less than one percent of the property"

Azért ezek elgondolkodtató dolgok, hogy mennyire tárgyszerű a nagy egyenrangúság.

Vagy mondjuk, ugyancsak wiki:

2004 november, női képviselők százalékos aránya a választott nemzeti parlamentekben

Sweden 45
Namibia 42
South Africa 42
Denmark 38
Finland 37
Norway 36
Spain 36
Netherlands 35
Germany 32
Iceland 30
New Zealand 28
Austria 27
Pakistan 21
Canada 21
China 20
UK (Commons) 17
Mauritius 17
United States 15
Japan 7

Magyarországon tudja valaki?

Előzmény: rambo john2 (1383)
dos48 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1394

Te Almocska, te se maradj má' itten árván. Tudok egy jó beöntésreceptet.

rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1393
ja és leírtam már FELNŐTT NŐK VAGYTOK ti döntitek el, mit vállaltok....dönteni kell, karrier, vagy család.....senki nem kényszerít....vagy keressetek olyat, aki otthon ül, míg ti karriert építetek....mellesleg ezután az NAGY ANYASÁG szentségét valahogy nevetségesnek tartom....
Előzmény: rambo john2 (1391)
dos48 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1392

Én már az első "f" betűd után tuttam, hogy énbelőlem mostan rögtön femilináris

lesz.  Puszit.

Előzmény: forintocska (1389)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1391
M ert ő az ANYA akinek misztériumáról ódákat zengtek.....ha nem teszi meg anyai KÖTELESSÉGÉT amit akkor szerzett, amikor gyereket vállalt, akkor miért kéne pl. ezért tisztelnem? a szülésért? senki nem kötelezi erre a nőket, és ráadásul ez egy baromság...mindenki úgy alakítja a párkapcsolatát, ahogy akarja, keressen olyan férjet, aki egész nap otthon van és takarít....az emberek párkapcsolatait, és párválasztását nehogy már a törvények irányítsák....vagy hogy gondoljátok...ezentól kötelező a férfinak otthon maradni, és takarítani a törvéyn szerint? muhahahahahaaa
Előzmény: Törölt nick (1388)
dos48 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1390

Forintocska ;    A legegyszerűbb, ha ráklikkelsz a nickemre.  Az adatlapon a

"Hozzászólások"-ra. A listából kikeresed a "4 unoka: a nyugdíj feltétele" topikot,

de nem a címre klikk, hanem a hozzászólásaim számára. Akkor csak az én beírásaim

jelennek meg, ott legörgetsz a  6452 - 6466 -ra. Azután még kérdezel, ha valami

kiegészítést szeretnél.

lovag Dos48

okl. kirurgus.

Előzmény: forintocska (1375)
Oromon Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1386
Ez szükséges, de nem elégséges, szerintem.
Előzmény: Törölt nick (1380)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1385
már ahol...az én környezetemben meg ugyanannyit kapnak kevesebb munkáért...de ok, ahol így van ebben lehet, és kell is változtatni....tovább mert valahogy mindig ennél az egynél lyukadunk ki, aki már ki lett tárgyalva....több nincs?
Előzmény: Törölt nick (1384)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1383
inkább úgy mondanám, hogy bizonyos női tulajdonságokat tisztelek, ha megvan egy nőben....ha pl. férfit játszik, azt annyira nem, mert a nőies nőket szeretem, nem pedig a nőnemű faszikat:))
azt még mindig nem értem, léccci magyarázzátok már el, hogy miben nem egyenjogóak a nők manapság? Én azt látom, hogy bőven ugyanazok a jogok illetik meg mint a flrfiakat, illetve még azok az úgymond előjogok, amelyek a régi rendszer maradványai....van szavazati joga egy nőnek? van. lehet egy nő orvos, ügyvéd, politikus, rendőr, tűzoltó, katona, bányász, tanár, sportoló, akármi? LEHET! akkor mi a bánatban vannak elnyomva? mi kéne még? én ezt nem értem, de még senki nem válaszolt erre....
Előzmény: Oromon (1378)
dos48 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1382

Akkor a házmester igazi férfi. Igaz, ő nem felkent, hanem lekent az asszonynak

egy párat.

Előzmény: Törölt nick (1380)
dos48 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1381

Én marha. Magamtól is rájöhettem volna.  Öregszem...                   :)))))

Előzmény: Törölt nick (1377)
Oromon Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1378

Nem vagyok biztos benne, hogy de facto megtörtént. Olyan kicsit a nők de jure egyenjogúsága, mint az adótörvény, meg a sebességkorlátozás. Szabálynak ugyan szabály, de nem nagyon tartja be senki, ha nincs ott éppen egy rendőr/adóellenőr :-)))

Nem tiszteletet írtam (bár semmi kifogásom a nők nőiességének tisztelete ellen, vagy az anyaság tisztelete ellen pláne, ezek ősi misztériumok, lásd mondjuk a Mists of Avalont, nagyon szeretem). Megbecsülést írtam. Amin azt értem, hogy a nőnek ne kelljen férfit játszania a megélhetésért, hanem nőként élhessen normálisan. Persze egy férfinak se kelljen nőt játszania, és a megbecsülés ne legyen női előjog, viszont legyen kölcsönös.

Az a gond, hogy fogalmam sincs, hogy lehetne ezt konkrétan. Ezért akartam volna beszélgetni.

Mert azt látom, hogy a nők nagyon nagy része, ha boldogulni akar manapság, akkor vagy férfit játszik vagy prostituálja magát vagy hazudik. Esetleg ezt mind. Nem lehetne ezek nélkül valahogy?

Előzmény: rambo john2 (1368)
dos48 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1376

Iiigen, különösen én. Ugye ?    :))

Még ezt a Teveganyécskát is hogy megkedveltem, mielőtt még felszáll a hazafelé

tartó szétesőfélben levő repcsire.

Előzmény: forintocska (1372)
Oromon Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1374

Ha egyetértesz, akkor igen, a normális fajtából :-)

És nem lettél közben se gerinctelen álca, aki eljátssza a férfigyűlölőt hogy bugyin belül kerülhessen, se nyöszörgő gizda puncisfiú :-)

Csak egy "feminista" férfi lettél. Aki igyekszik megérteni és netán elfogadni a nőket.

Ezt a bélyeget én is szívesen vállalom :-) Mert őszintén, lehet egyáltalán nem feminista vagy pláne antifeminista egy olyan férfi, aki szereti a nőket? ;-)))

Előzmény: Laz C (1367)
dos48 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1373

Ez a fehérmályvalevél, ez kivételesen nem vicc. ( orvosi ziliz, Althaea officinalis L.)

Gyomorvédő nyákképzőnek találtam rá reflux gyomornedv ellen és mellékhatásként

hat - nyolc hét alatt akaratlanul fogytam 18 kilót, amiből három jött vissza.

Lovagias módon átadom a titkot, cserébe, amiért ilyen szépen bevezettél minket

a feminomália rejtelmes világába. ( ha akarod ).

Előzmény: forintocska (1365)
rambo john2 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1368
nincs veszekedhetnékem, olyankor ugyanis igen csúnyén beszélek:)))
csak azt írom le amit gondolok....bizonyos dolgokban teljesen egyetértünk
valóban igazad van, a felszabadítás valószínűleg ilyen okból történt...a lényeg, hogy megtörtént....aki feminista, és ebban komolyan hisz, az menjen ki afrikába, és ott prédikáljon, ott még van tennivalója....
azt nem értem, mire gondolsz, a nők, mint nők megbecsülésén...namost ez nekem nagyon előjogszerűen hangzik....ugyi mint az hogy tiszteljük a nőket....namost én már pendelyes korom óta nem tisztelem, csak azt aki szerintem arra érdemes, függetlenül attól, hogy férfia agy nő az illető....a feministák rossz megítélésén sem én fogok tudni változtani, hanem ŐK, hiszem miattuk alakultak kia az úgynevezett előítéletek (amelyek ahogy látom, nagyrészt igazak...ezt most nem rád értem)
Előzmény: Oromon (1361)
Laz C Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1367

Például lehetne a nők mint nők megbecsülésének olyan helyreállítása, hogy ne kelljen hozzá ripacskodva és önfeladva férfit játszaniuk. Azaz helyre lehetne hozni amit a vérfanatikusok elrontottak. Ilyesmi.

Ilyen célokkal még egyet is lehet érteni. Most feminista lettem? :)

Előzmény: Oromon (1361)
dos48 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1366

Nyugi, nyugi, Almocska.  Te foglalkozz csak az élettársad idomításával.

Apropos, a férjedet sírba tetted, vagy még mindíg szalad a világ körül valahol

előled ?                                                                                           :))))

Előzmény: Törölt nick (1362)
Oromon Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1364
Nagyon fura, rossz érzés volt nemrég a francia elnökjelölt hölgy történetét olvasni. Ugye férfiasan, kvázi férfiként kellett a politikai porondon küzdenie, és közben vált nyilvánvalóvá neki, hogy a kedves férje (mellesleg a pártelnök, ha jól rémlik) bizony szorgosan csalja. Ezt meg ugye csak nőként reagálhatja le egy nő. Iszonyú lehetett ez a szerepváltás-kényszer.
Előzmény: rambo john2 (1340)
dos48 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1363

Te Forintocska, ha már ilyen szépen összemelegedtünk, tudok egy jó kis fogyókúrát

fehérmályvalevéllel.

Oromon Creative Commons License 2007.07.05 0 0 1361

Nagyon veszekedhetnéked van, pedig szerintem eléggé egyetértünk.

Szerintem is megvalósíthatatlan az erőszakmentes világ, de szerintem bizony érdemes a "minél kevesebb" irányba vivő dolgokat végiggondolni.

A feminista mozgalomnak szerintem sose az volt az alapcélja, amit most a torzulások után a fanatikusok fröcögéséből látni lehet, a nőket meg "csak" annyiban kellett felszabadítani, mit a rabszolgákat - és őszintén szólva én úgy látom, pont ugyanúgy önérdekből történt a "felszabadításuk" jelentős része, mint a rabszolgáké. Anglia, férfiak a fronton, a nők kellettek a gyárakba - aztán hálából kaptak választójogot (suffrage). De azonos bért nem kaptak, és egy idő után elkezdtek nagyon morogni ezért, a tulajdonosi kör meg fogcsikorgatva ugyan, de engedett. Mert kell a munkaerő, és kell a fizetőképes kereslet, a fogyasztó. Szerintem persze anyagi érdekektől függetlenül is jól tették, hogy engedtek, a nők megérdemlik.

Hogy mi lehet értelmes új cél, azt szerintem azóta leírtam, és egyet-kettőt te is írtál. Ahogy egy építővállalat se szűnik meg, ha elkészült a híd, építenek még házat is... ahogy egy párt se szűnik meg a győztes választás után... szóval van (lenne) itt még értelmes tennivaló bőven. Például lehetne a nők mint nők megbecsülésének olyan helyreállítása, hogy ne kelljen hozzá ripacskodva és önfeladva férfit játszaniuk. Azaz helyre lehetne hozni amit a vérfanatikusok elrontottak. Ilyesmi.

Érdekes, hogy a "vezet" és az "elnyom" neked ennyire szinonímák. Pedig van "férfias" (direktív) vezetés, meg "nőies" (participatív) vezetés, és szerintem nem egyértelmű, hogy egyik jobb vagy a másik, hanem helyzete válogatja. Nem volt bolondság szerintem az sem, hogy békeidőben szenátus, háborúban diktátor, aki a háború után visszaadja a megbízást - csak ugye nem szokták visszaadni :-)

Előzmény: rambo john2 (1335)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!