Keresés

Részletes keresés

Vezso Creative Commons License 2009.02.02 0 0 7076
Ma vettem San Marzanot és Marmandet. Ezek érzékenyek a Ca hiányra? Ha igen mikor kell megpermetezni vele, nem szeretném megvárni az első jeleket.
Vezso Creative Commons License 2009.02.02 0 0 7075
Szívesen, remélem beválik nektek is. :)
Előzmény: Kátya2 (7070)
kétbalkéz Creative Commons License 2009.02.02 0 0 7074
Bár csak közvetve konyhakerti téma: van valakinek sáfránya ( crocus sativus)? Szeretnék beszerezni néhány hagymát, kíváncsi vagyok az ízére, de másik topicon írták, hogy csak első két évben virágzott, azután többé nem, még átültetés után sem. Nem nagyon értem, mert elvileg nálunk is nagy mennyiségben termesztették annó.
DorkaDorka Creative Commons License 2009.02.02 0 0 7073
Évelő rucolamagot hol lehet kapni?
Előzmény: nbanna (7063)
CBNora Creative Commons License 2009.02.02 0 0 7072
Tesco.
Előzmény: beetee (7071)
beetee Creative Commons License 2009.02.02 0 0 7071
Melyik volt ez az áruház? Engem is érdekelne a takaró.
Előzmény: CBNora (7043)
Kátya2 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 7070
Szia!

Köszönöm szépen a magokat, megkaptam! :-))))))))))))))))))))))
Előzmény: Vezso (6882)
trasgo Creative Commons License 2009.02.02 0 0 7069
természetesen nem, de én a magnak kitett hagymákról beszéltem
Előzmény: vica46 (7068)
vica46 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 7068
A hagyma egymásmellé ültetéssel nem változik csk ha egymás mellett hagyod felmagozni , az ebből vetett mag lehet más fajta.
Előzmény: trasgo (7065)
CBNora Creative Commons License 2009.02.01 0 0 7067
Ha a különböző fajata tökféléket közel ülteteted, tényleg csak ezek magoncaira lehet hatással, az azévi termés olyan, aminek vetted. Uborka (Cucumis sativus) tökkel (Cucurbita) később sem fog kereszteződni, nemcsak más fajhoz, hanem más nemzetséghez is tartoznak. Főzőtök, patisszon, cukkini valószínűleg keveredhet, egy faj, Cucurbita pepo. A sütőtökkel (Cucurbita maxima ill. C. moschata, ez utóbbi a sonkatök) viszont ezek sem keverednek, a sütőtök (C. maxima) fajták egymással igen. A lopótök meg megint más nemzetség (Lagenaria), a többi tökkel ez sem fog kereszteződni, csak a különböző fajták egymással.
Ha mindegyik fajból ültetsz egy-egy fajtát, akkor jó eséllyel megmaradnak a fajták, ha nincs a szomszédban valami más.
Előzmény: trasgo (7065)
Morcsi Creative Commons License 2009.02.01 0 0 7066
Attól függ, milyet vetettél és mikor szeded le. Általában 20-25 cm hosszúak a levelei, de ha felmagzik, egy méter magas lesz :)
Előzmény: DorkaDorka (7062)
trasgo Creative Commons License 2009.02.01 0 0 7065
szerintem , ha mindenféle tök dinnye uborka van 1 sorba van, akkor is hozza a fajta jelleget ugyan ez vonatkozik a paprikára és minden másra csak ezekből már nem célszerű magot szedni mert nem tudod mi lesz belőle .a magnak szánt növényeket (pl. v.hagyma ez nálam mindig magról van vetve nem duggatva)a fajtatársaktól nagyon távol pár növényt és így kisebb a keresztezés veszélye.
Előzmény: vica46 (7061)
Flanell Creative Commons License 2009.02.01 0 0 7064
Délben megkóstoltam a csicsókát.
Végül tepsiben sült meg a sült hús mellett.
Hááát... nem lesz a kedvencem. Nagyon puha, plötty lett, és az íze is kimondottan rossz. Még meg fogom azért kóstolni más variációkban is, hátha úgy ehetőbbnek bizonyul.
A pockok szeretik, sokat megrágtak.

Egy virágládába elvetettem életem első benti salátapalántáját. Mivel elég hideg van az előtérben, behoztam a szobába, kelésig itt szoktak tartózkodni a palántáim. Pár nap múlva meg már itt a jó idő.
nbanna Creative Commons License 2009.02.01 0 0 7063
A rukola akkora lesz kb. mint a hónapos retek zöldje. Az évelő rukola sokkal nagyobb lesz: Mi mindkettőt szeretjük.
Előzmény: DorkaDorka (7062)
DorkaDorka Creative Commons License 2009.02.01 0 0 7062
Holnap itt a tavasz. Úgyhogy elvetettem az első palántáknak valókat: articsóka, valami eddig nem látott hibrid futóparadicsom, pepino, meg perui földicseresznye. Vetettem galambegysalátát is, egyelőre be a szobába, megpróbálom majd kipalántázni, mert az ősszel már nem volt időm vetni. Kiváncsi vagyok, mi lesz belőle. Elvetettem egy adag rucolát is - ezt tudja valaki, hogy milyen nagy lesz, ha hagyjuk megnőni?
vica46 Creative Commons License 2009.02.01 0 0 7061

Üdv Mindenkinek

Nem voltam gépközelben elnézést,ha a töfajták egymást keresztezik abból különösebb baj nem szokott lenni ,de ha édes sütőtököt szeretnél közel nem tanácsos másik tököt ültetni ,a dinnyékre még rosszabb a hatás, az uborka és a tök közelében többször van tök és uborka ízű dinnye , ha sikerült kedvedre való tököt termelned, abból kellett volna magot szedni ,mindig a számodra leg megfelelőbb ízü tökből hagyjál magot kb a harmadik évtől 80 % a lessz az álományból az amit szeretnél

Hesperos Creative Commons License 2009.02.01 0 0 7060
Én is benn tartom őket addig, amíg csak pár láda van...
Nekem a retek jó lett, de mivel csak én eszem, kitart bőven tavaszig.
Előzmény: CBNora (7058)
kétbalkéz Creative Commons License 2009.02.01 0 0 7059
Talán emlékeztek még rá, nekünk rengeteg csicsókánk volt a kertben. Megkóstoltuk, de nekünk nem nagyon ízlett, pedig én zöldséges vagyok. Inkább csak nyersen eszem belőle. Már csak pár négyzetméteren hagytuk meg, mi is féltünk, hogyan fogjuk a kert nagy részéről kiírtani, de elkezdtük rendszeresen nyírni fűnyíróval, és mostanra már teljesen eltűnt, a földben lévő gumók kimerültek. A területet pedig már szépen benőtte a fű.
CBNora Creative Commons License 2009.01.31 0 0 7058
Nálunk is így megy a fűtés, egy termosztátos fűtőventillátorral. De amíg kevés a palánta, éjszakára beviszem, és nem fűtök.
Tavaly tíz nappal később vetettem a Kobakot, és úgy tűnt, hogy lehetett volna valamivel hamarabb. Hiányzik nagyon a friss zöld, a galambbegy saláta kevés, a téli retek meg most nem lett jó, csípős, pudvás és túlságosan kukacos. A káposztarépák jók, de jó lenne már valami más is.
Előzmény: Hesperos (7057)
Hesperos Creative Commons License 2009.01.31 0 0 7057
Én egyedül zellert vetettem de még az sem szándékozott kikelni. Nekem a sátor fűtését nagyon kritikus esetben egy kis elektromos fűtőtest oldja meg... Van rajta termosztát így feleslegesen nem megy.
Előzmény: CBNora (7047)
il1321 Creative Commons License 2009.01.31 0 0 7056

Magába ne egyétek, egyébb más zöldséggel,párolva finom.

A kertben meg ahol volt, többet ki sem tudod írtani. Nekem mindíg a földben telel át a felesleg, és boztosan kihajt. Még akkor is, ha megfagy. Kerítés mellé is jó, mert magas, ha elég sűrű, nem bujik át rajta semmi.

Előzmény: Flanell (7048)
trasgo Creative Commons License 2009.01.31 0 0 7055
nézd meg ezt

http://de.wikipedia.org/wiki/Topinambur
Előzmény: Flanell (7054)
Flanell Creative Commons License 2009.01.31 0 0 7054
Köszi a tanácsokat!
Annyi van, hogy többször is tudunk enni keveset, úgy, hogy más köret is lesz. Így ki tudjuk próbálni több variációban.
trasgo Creative Commons License 2009.01.31 0 0 7053
itt kint sokat használják és én is sokat szoktam enni a topinambo változatból.
Kisütve szerintem csak elpocsékolod , krumplipürének v. meghámozva fölszeletelve be a tepsibe fölönteni tejszínnel fűszerezni só, szerecsendió és megsütni(ugyan úgy mint a kruplis változatot csak foghagyma nélkül) tökéletes köret sült húsokhoz.
Előzmény: Flanell (7050)
DorkaDorka Creative Commons License 2009.01.31 0 0 7052
Nem csak felfúj, de még hasmenést is lehet tőle kapni. Egyébként nagyon finom, csak jobb egy otthon töltött hétvégén kipróbálni.
CBNora Creative Commons License 2009.01.31 0 0 7051
Biztos finom lesz. Kíváncsi vagyok, Ti hogy fogjátok bírni, nem biztos, hogy mindenki hasonlóan reagál. De jobb az óvatosság.
Előzmény: Flanell (7050)
Flanell Creative Commons License 2009.01.31 0 0 7050
Ajjaj! Ez ilyen veszélyes vegyifegyver? :)
Jó, hogy szóltál.
Mi először krumplihoz hasonlóan, zsírban sütve akarjuk kipróbálni.
Előzmény: CBNora (7049)
CBNora Creative Commons License 2009.01.31 0 0 7049
Először ne egyél sokat.
Egyszer főztem belelőle ebédet, héjastul megfőztem, meghámoztam, tejföllel, sajttal átsütöttem, nagyon finom volt. Jól teleettük magunkat vele. De utána... Ajjaj. A bableves gyógytea ahhoz képest. Úgy felfújt, hogy még a szívünk is szúrt, és a hatás pont a munkahelyen csúcsosodott ki, kockáztatni kellett a felrobbanást.
Egy-két szemből nyersen még nincs probléma. Főve sokkal könnyebb pucolni, úgy hamarabb lehet túl sokat enni.
Flanell Creative Commons License 2009.01.31 0 0 7048

Betakarítottam életem első csicsókatermését.
Először nagy sár volt, aztán mikor legközelebb mentem, akkorra úgy megfagyott, hogy nem bírtam beleszúrni az ásót, de ma ideális volt, a teteje vékonyan megfagyott, ezért nem ragadt, de az alja puha volt.
Az apraját mindjárt vissza is ültettem. Lehet, hogy elhamarkodtam. Talán előbb meg kellett volna kóstolni, hogy jó-e valamire. :)
CBNora Creative Commons License 2009.01.31 0 0 7047
Megvettük. 80 Watt egyenletesen elosztva jónak tűnik, de majd ki fog derülni. A csíráztató dobozt 15 Watt fűti kb. 30 fokra, és az sima villanykörte, elpocsékolódik némi energia a világításra is.
A Kobak saláták már szépen kikeltek. Elég hosszúak és vízszintesek kezdtek lenni, úgyhogy napközben kiraktam őket az üvegházba. Éjszakára még behozom.
Előzmény: Hesperos (7046)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!