Keresés

Részletes keresés

csipkefa Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2037
a második mondatot nem értem:((
biztos velem van baj
Előzmény: forintocska (2030)
MadFairy Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2036
Node piha?????????????
Előzmény: csipkefa (2034)
Oromon Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2035

Ó, azért abban a "cikkben vagy miben" ott van ám eredetileg a következő is:

"Minden fontosabb jelenség ott hurcolja kíséretében a saját majmát és így ezen a helyen vessünk egy rövid pillantást az átalakult nõ bosszantó torzképére is. A szellemi álexisztencia ez, a maga fölfújt igényeivel, gyökértelenségével és hamisságával, mindenféle fokozatban az egyszerû kékharisnyától a harmadrendû írónõig..."

Azaz a hölgy nem olyan elvakult monomániás, mint esetleg gondolná az, aki forintocskát netán már beskatulyázta volna.

Előzmény: csipkefa (2023)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2034
keserű
Előzmény: csipkefa (2032)
MadFairy Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2033

Figyelj forintocska.

Vannak női hölgyek, akik szeretnek babusgatódni. Amellett, hogy teszik a dolguk, harcoláznak, stb, stb.

Ez van.

Előzmény: forintocska (2030)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2032
mér van az, hogy a feministák (nagy általában) kesrű pihák??????

Persze, költői a kérdés, én is tudom rá a választ:)))
Előzmény: agicza (2029)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2031
na, azoktól én is hülyét kapok

félpucéron szaladoznak, utána meg csodálkoznak, ha füttyögnek nekik
Előzmény: dos48 (2025)
agicza Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2029
Hagyd csak, végre talált valamit, amire hivatkozni lehet, hogy lám-lám, ilyen a nők sanyarú sora... És hagyjuk meg őt az ő hitében, hogy ne csalódjon, mert ha mást is lát, még a végén mi marad a harcos feministából? ;-P
Előzmény: csipkefa (2023)
Oromon Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2028

Hümm. Én reménykedem, hogy léteznek, mert szeretem a nőket. Arról meg már beszélgettünk, hogy attól, hogy egy eredeti célt sikerült elérni, még nem kell harakirihez folyamodni, ki lehet - netán kell - tűzni új, értelmes célokat.

Az iparág a korrupció következménye, ez sajnos igaz.

Előzmény: maestro (2022)
MadFairy Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2027

HOgy hozzáérjenek a kufferjához?

:-o

Vagy most mi van????

Előzmény: dos48 (2025)
Oromon Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2026

"Hogy a bánatos francba jön ide a bánat tudja honnan, a fülénél fogva előcibálva egy féloldalas tömörgumi tákolmány?"

A nagyhatalmú gugli által valószínűsíteni lehet, hogy az ELTE IKI Hír-Nők oldaláról, amelynek címlapján forintocska korábbi Berzsenyi-idézete is található, persze csupa nagybetűvel, ahogy ide is - vélhetőleg - átkopipésztelődött.

Előzmény: dos48 (2017)
dos48 Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2025

Nézd csak meg. Amerikában politikusokat buktatnak, dollárszázezres  kártérítéseket

követelnek "nők szexuális zaklatása" címén, mert esetleg a főnök hozzáért az egyik

hölgybeosztott kufferjához.  Nálunk még nincs így eldurvulva a helyzet, de ez

minden itthoni feminista vágyálma.

Előzmény: maestro (2022)
agicza Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2024
Úgy látom, éppen a lényegét nem érted: azért kell egymáshoz formálódni, csiszolódni, a másikból kihozni a maximumot, hogy mindkettőtöknek egy harmonikus, egymásra támaszkodó, egymást kiegészítő életetek legyen . És nem szégyen a másiktól tanulni, ha az kölcsönösen az előnyötökre szolgál.

Ha külső segítségre van szükségem, akkor pszichiátert keresek, a párom/társam segítsége, vagy inkább, fogalmazzuk így: támogatása leginkább belső segítség....
Előzmény: ultralib (2016)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2023
Ha a harcos fiminácik akár egy rövid ideig is átélték volna azt az érzést, hogy milyen boldogság nőnek lenni a szeretett férfi társaként, eszükbe sem jutna olyasmiket írni, mint az alanti cikkben, vagy miben.
maestro Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2022
Szerintem normális feministák nem léteznek, mert nem létezik normális feminizmus sem. Amit annak idején akartak, azt már régen elérték. Most olyasmikért küzdenek, hogy a KRESZ-táblákon egyenlő arányban legyenek kalapos férfi és szoknyás női sziluettek a 'Vigyázat, gyalogos forgalom!' táblákon. De már egy egész iparág épült a női jogok védelmére, egyesületek, intézmények, ezeknek elemi érdekük fenntartani az elnyomatás látszatát.
Előzmény: Oromon (1968)
Oromon Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2021

Ez a könyv 1927-ben jelent meg.

A hölgy 1889-ben született, 1907-ben pszichológiai tanulmányait félbehagyva férjhezment egy iparvállalkozóhoz, 1908-ban már meg is született a gyerek, 1910-ben a második. A hölgy 1915-ben (azaz egy hét- és egy ötéves gyerek édesanyjaként) megismekedik és szeretői viszonyt kezd egy másik (mellesleg 1901 óta nős) férfival, 1919-ben összeköltöznek, 1924-ben fiuk születik, majd 1926-ban (amikor a férfi végre elválik) öszeházasodnak.

Tipikus elnyomott feminista, ugyebár.

Előzmény: forintocska (2014)
agicza Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2020
Gratulálok, sikerült megint egy 'kortárs' írását citálnod, és erről a te véleményed? Hmm? Tán csak nem lemaradt?

Segítek, mutatom, hogy kell csinálni: szerintem éppen a férfi az, aki felett a nő anyáskodni szokott, és messze van már az a kor, hogy csak egy szexuális tárgyként értelemezzék a nőt...

'a legegyszerűbb fiatal leány is minden büszkeségét és reménységét arra alapítja, hogy a férjéből lesz valami, tehát hogy a férj mindig magasabbra és magasabbra fog fejlődni, vagyis átalakulni.'

Ja, és bátran keverjük csak össze, hogy nem árt, ha a társra fel tudunk nézni, és hogy minden nagy formátumú férfi mögött ott van a háttérben egy ugyanolyan nagy formátumú asszony, úgyis, mint kedvenc feminista idézet... www.phrases.org.uk
MrJones Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2019
Nem faragni. Kihozni a másikból és magunkból a minél nagyobb teljest.

Versenyt futni egymás felé, majd egymás mellett.

Úgy, mint Egyre Nagyobb Nő és Egyre Nagyobb Férfi.
MadFairy Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2018
Nem biztos, hogy segítségnek kell nevezni azt a valamit, mellyel egy másik ember jobbá-többé tud tenni.
dos48 Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2017

Én akartam először írni, de a mrJones megelőzött.

Hárman beszélgetnek itt, a saját gondolataikról, a saját megfogalmazásukban.

Hogy a bánatos francba jön ide a bánat tudja honnan, a fülénél fogva előcibálva

egy féloldalas tömörgumi tákolmány ?  Cseszmek, ezzel az erővel az én farkincámmal

is dicsekedhetsz, ha már más tollaival akarsz itt folyton pompázkodni.

Most nem mosolygok azé' se.

ultralib Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2016
Szerintem régen rossz ha 2 felnőtt ember egymáson akar faragni. Az igazi felnőttség alapja, hogy képes vagy saját magad formálni előnyödre. Ha külső segítségre van szükséged az azt jelenti még gyereklelkű vagy.
Előzmény: agicza (2002)
MrJones Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2015
És erről neked mi a véleményed?

Egyáltalán: mit jelent ez a szöveg NEKED?
MrJones Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2013
"néha nekem is eszembe jut milyen vidáman, virgoncan el lehet lenni, ha vlki hagyja hogy méltó társsá formázzák... "

Nyeríteni lehet tőle. :)
Előzmény: Törölt nick (2007)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2012

Mi megpróbáltuk az Igenemmel.

Müködött a dolog.

maestro Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2011
Alapvetően vannak női és férfi értékek. Ami persze nem azt jelenti, hogy ezekből nem lehet a másik nemben egyáltalán, de az arányok azért számítanak. Közhely már, de igenis: egy nő legyen nőies, egy férfi pedig férfias. És csak egy kicsi legyen benne a másikból, éppen amennyi a harmóniához kell. Mint a jin-jang jelben, hogy azért egy ellenkező színű pötty van mindkettőben. Azért ezek ott keleten tudtak valamit az életről.

Amúgy meg nézd, mit találtam neked a blogomban, kb. fél éve írtam:
"[...]éppen azt fejtegettem Ágiczának, hogy ideje szakítani ezzel a dekadens világgal és visszatérni a hagyományos szerepekhez. A férfiak legyenek férfiak és a nők legyenek nők: a férfi dolga gondoskodni a családról, fegyvert forgatni és az erdőt járni a kutyával, az asszony pedig otthonná varázsolja a házat, pitét süt és gyereket nevel. És nem érdekel, hogy kétezerhányat írunk, az életnek ez a rendje."

Most lehet szörnyülködni...
Előzmény: forintocska (1911)
MrJones Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2010
Köszönöm.

Tényleg.
Előzmény: Törölt nick (2009)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2009

Értelek.

Igazad van.

Előzmény: MrJones (1996)
MrJones Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2008
"Engem a másik ember pokla megrendít."

A tiedé pedig minket.

"Ha ez azt jelenti, hogy szerinted orvosra van szükségem, ám legyen! Vállalom!"

Ne "vállald", ne alázódj tovább.
Hanem menj el hozzá.

Kérj tőle segítséget.
Előzmény: forintocska (1544)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2007
néha nekem is eszembe jut milyen vidáman, virgoncan el lehet lenni, ha vlki hagyja hogy méltó társsá formázzák... aztán megrázom magam és elmegyek a majomketrec elől megnézni a nagymacskákat
agicza Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2006
... így aztán jobb híján a nő megteremti a férfi kicsiny mását, hátha azzal több sikerélményt ér el, a férfi meg menekül egy mégnemhárpiához, hátha azt már nem rontja el, és pont olyat keres, amilyen az asszony volt anno, a boldog békeidőkben. Így megy ez.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!