Keresés

Részletes keresés

ultralib Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2047
Egy másik ember maximum utat tud mutatni neked, a lelked a személyiséged nem tudja jobbá tenni azt csak te magad tudod elvégezni.
Előzmény: MadFairy (2018)
ultralib Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2046
 Tanulni a társadtól nem szégyen ez a önfejlesztés egyik pillére, hogy észreveszed a saját gyengéidet a környezeted tükrében és kijavítod azokat Önmagadban. Akkor van gond, ha nem magad hanem a társadat próbálod "fejleszteni" vagy magadhoz idomítani. A feminizmus pont azt jelenti számomra, hogy nem próbálom a "nőt" magam képére formálni, hanem elfogadom olyannak amilyen egy különálló, felelős, felnőtt léleknek és bízom abban, hogy ő is fejlődni akar és fog. Ami agyon nyom egy kapcsolatot a véleményem szerint ha állandóan a másikat korrektúrázom, javítgatom ahelyett, hogy magamon végezném ezt a fejlesztési folyamatot. Ha a társad segítsége belső segítségnek számít akkor nem vagy önálló személyiség mert a felelősségét a fejlődésednek egy másik embertől teszed függővé.
Előzmény: agicza (2024)
Oromon Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2045
Ja, ha mondjuk a Biblia mesélni tudna ezügyben :-) És arra még esküdni is szoktak! ;-)
Előzmény: csipkefa (2038)
MadFairy Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2044

Mmmm....

Teljesen kielégítetted.

Köszike.

MIvel tartozom?

*:P*

Előzmény: dos48 (2043)
dos48 Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2043

Kuffer ;  lehet, hogy manapság már teljesen elfelejtett zsargon.

Régebben a szalonképes határon belül helyezkedett el, a popsi, fenék, hátsó és

sódar után, de még a ledegradáló rottyantó előtt.

Két " f "- fel írt volta miatt asszociál a jól megtermettség felé, tömörsége a férfinép

szemében keresett, kifejező szóvá tette, amely a társasági életben ugyanúgy

használható, mint odahaza.

Német megfelelője nincsen, az " Arsch " szó sokkal durvább jelentésű, mint a kuffer,

ezen kívül a lágyzöngés hangzás is bizonyítja a magyar nyelv árnyaltságát az

indogermán nyelvekkel szemben.

Kielégítettem a kiváncsiságod, vagy részletesebben is szeretnéd ?      :)))

Előzmény: MadFairy (2027)
agicza Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2042
'attól, hogy egy eredeti célt sikerült elérni, még nem kell harakirihez folyamodni, ki lehet - netán kell - tűzni új, értelmes célokat.'

Igen, nade mondj egyet, mondjuk kis hazánkra vetítve. (Ne, abba most ne menjünk bele, hogy Afrika egy-egy eldugott zugában még mindig kivágják a kislányok csiklóját és bevarják a puncijukat, meg hogy értéktárgyként adják-veszik még mindig őket, mert az ilyen vidékeken még lenne bőven tennivaló, de az rizikós lenne ezeknek a hős amazonoknak ezt a rendszert karddal és pennával megreformálni....)

Én legalábbis úgy látom, hogy egy nyugati kultúrkörbe született, valamirevaló nőnek sokkal több választása lehet az életben, mint egy férfinak. A nő dolgozhat, ha akar, ha elég eszes, akkor bármilyen beosztást elérhet és rogyásra keresheti magát, csinálhat karriert, ha azt akarja. És persze lehet boldog családanya is, ha megteremti magának azt a légkört és megtalálja a hozzá való társat.

Az a baj, hogy amit egyedül, szingliként el lehet érni, amiatt már nem kell harcolni, amihez meg bizonyos kooperáció is szükségeltetne, azt pedig az elférfiasodott, macsó szinglik mentalitása teszi egy idő után lehetetlenné, tisztelet a kivételnek...
Előzmény: Oromon (2028)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2041
mondhatjuk megkeseredettnek is

(picsa)
Előzmény: MadFairy (2040)
MadFairy Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2040

Mijaza piha?

Főleg keserű.

Előzmény: csipkefa (2039)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2039
mi a baj vele?
Előzmény: MadFairy (2036)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2038
különösen szeretem, mikor úgy citálnak valamit, hogy csak a saját igazuk alátámasztására szolgáló mondatokat mazsolázzák ki.
Előzmény: Oromon (2035)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2037
a második mondatot nem értem:((
biztos velem van baj
Előzmény: forintocska (2030)
MadFairy Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2036
Node piha?????????????
Előzmény: csipkefa (2034)
Oromon Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2035

Ó, azért abban a "cikkben vagy miben" ott van ám eredetileg a következő is:

"Minden fontosabb jelenség ott hurcolja kíséretében a saját majmát és így ezen a helyen vessünk egy rövid pillantást az átalakult nõ bosszantó torzképére is. A szellemi álexisztencia ez, a maga fölfújt igényeivel, gyökértelenségével és hamisságával, mindenféle fokozatban az egyszerû kékharisnyától a harmadrendû írónõig..."

Azaz a hölgy nem olyan elvakult monomániás, mint esetleg gondolná az, aki forintocskát netán már beskatulyázta volna.

Előzmény: csipkefa (2023)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2034
keserű
Előzmény: csipkefa (2032)
MadFairy Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2033

Figyelj forintocska.

Vannak női hölgyek, akik szeretnek babusgatódni. Amellett, hogy teszik a dolguk, harcoláznak, stb, stb.

Ez van.

Előzmény: forintocska (2030)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2032
mér van az, hogy a feministák (nagy általában) kesrű pihák??????

Persze, költői a kérdés, én is tudom rá a választ:)))
Előzmény: agicza (2029)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2031
na, azoktól én is hülyét kapok

félpucéron szaladoznak, utána meg csodálkoznak, ha füttyögnek nekik
Előzmény: dos48 (2025)
agicza Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2029
Hagyd csak, végre talált valamit, amire hivatkozni lehet, hogy lám-lám, ilyen a nők sanyarú sora... És hagyjuk meg őt az ő hitében, hogy ne csalódjon, mert ha mást is lát, még a végén mi marad a harcos feministából? ;-P
Előzmény: csipkefa (2023)
Oromon Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2028

Hümm. Én reménykedem, hogy léteznek, mert szeretem a nőket. Arról meg már beszélgettünk, hogy attól, hogy egy eredeti célt sikerült elérni, még nem kell harakirihez folyamodni, ki lehet - netán kell - tűzni új, értelmes célokat.

Az iparág a korrupció következménye, ez sajnos igaz.

Előzmény: maestro (2022)
MadFairy Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2027

HOgy hozzáérjenek a kufferjához?

:-o

Vagy most mi van????

Előzmény: dos48 (2025)
Oromon Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2026

"Hogy a bánatos francba jön ide a bánat tudja honnan, a fülénél fogva előcibálva egy féloldalas tömörgumi tákolmány?"

A nagyhatalmú gugli által valószínűsíteni lehet, hogy az ELTE IKI Hír-Nők oldaláról, amelynek címlapján forintocska korábbi Berzsenyi-idézete is található, persze csupa nagybetűvel, ahogy ide is - vélhetőleg - átkopipésztelődött.

Előzmény: dos48 (2017)
dos48 Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2025

Nézd csak meg. Amerikában politikusokat buktatnak, dollárszázezres  kártérítéseket

követelnek "nők szexuális zaklatása" címén, mert esetleg a főnök hozzáért az egyik

hölgybeosztott kufferjához.  Nálunk még nincs így eldurvulva a helyzet, de ez

minden itthoni feminista vágyálma.

Előzmény: maestro (2022)
agicza Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2024
Úgy látom, éppen a lényegét nem érted: azért kell egymáshoz formálódni, csiszolódni, a másikból kihozni a maximumot, hogy mindkettőtöknek egy harmonikus, egymásra támaszkodó, egymást kiegészítő életetek legyen . És nem szégyen a másiktól tanulni, ha az kölcsönösen az előnyötökre szolgál.

Ha külső segítségre van szükségem, akkor pszichiátert keresek, a párom/társam segítsége, vagy inkább, fogalmazzuk így: támogatása leginkább belső segítség....
Előzmény: ultralib (2016)
csipkefa Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2023
Ha a harcos fiminácik akár egy rövid ideig is átélték volna azt az érzést, hogy milyen boldogság nőnek lenni a szeretett férfi társaként, eszükbe sem jutna olyasmiket írni, mint az alanti cikkben, vagy miben.
maestro Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2022
Szerintem normális feministák nem léteznek, mert nem létezik normális feminizmus sem. Amit annak idején akartak, azt már régen elérték. Most olyasmikért küzdenek, hogy a KRESZ-táblákon egyenlő arányban legyenek kalapos férfi és szoknyás női sziluettek a 'Vigyázat, gyalogos forgalom!' táblákon. De már egy egész iparág épült a női jogok védelmére, egyesületek, intézmények, ezeknek elemi érdekük fenntartani az elnyomatás látszatát.
Előzmény: Oromon (1968)
Oromon Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2021

Ez a könyv 1927-ben jelent meg.

A hölgy 1889-ben született, 1907-ben pszichológiai tanulmányait félbehagyva férjhezment egy iparvállalkozóhoz, 1908-ban már meg is született a gyerek, 1910-ben a második. A hölgy 1915-ben (azaz egy hét- és egy ötéves gyerek édesanyjaként) megismekedik és szeretői viszonyt kezd egy másik (mellesleg 1901 óta nős) férfival, 1919-ben összeköltöznek, 1924-ben fiuk születik, majd 1926-ban (amikor a férfi végre elválik) öszeházasodnak.

Tipikus elnyomott feminista, ugyebár.

Előzmény: forintocska (2014)
agicza Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2020
Gratulálok, sikerült megint egy 'kortárs' írását citálnod, és erről a te véleményed? Hmm? Tán csak nem lemaradt?

Segítek, mutatom, hogy kell csinálni: szerintem éppen a férfi az, aki felett a nő anyáskodni szokott, és messze van már az a kor, hogy csak egy szexuális tárgyként értelemezzék a nőt...

'a legegyszerűbb fiatal leány is minden büszkeségét és reménységét arra alapítja, hogy a férjéből lesz valami, tehát hogy a férj mindig magasabbra és magasabbra fog fejlődni, vagyis átalakulni.'

Ja, és bátran keverjük csak össze, hogy nem árt, ha a társra fel tudunk nézni, és hogy minden nagy formátumú férfi mögött ott van a háttérben egy ugyanolyan nagy formátumú asszony, úgyis, mint kedvenc feminista idézet... www.phrases.org.uk
MrJones Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2019
Nem faragni. Kihozni a másikból és magunkból a minél nagyobb teljest.

Versenyt futni egymás felé, majd egymás mellett.

Úgy, mint Egyre Nagyobb Nő és Egyre Nagyobb Férfi.
MadFairy Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2018
Nem biztos, hogy segítségnek kell nevezni azt a valamit, mellyel egy másik ember jobbá-többé tud tenni.
dos48 Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2017

Én akartam először írni, de a mrJones megelőzött.

Hárman beszélgetnek itt, a saját gondolataikról, a saját megfogalmazásukban.

Hogy a bánatos francba jön ide a bánat tudja honnan, a fülénél fogva előcibálva

egy féloldalas tömörgumi tákolmány ?  Cseszmek, ezzel az erővel az én farkincámmal

is dicsekedhetsz, ha már más tollaival akarsz itt folyton pompázkodni.

Most nem mosolygok azé' se.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!