Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
ez a meghatározás, hogy ne legyen háború, meg béke legyen a földön, és a birka meg a farkas legeljen együtt, ez ráadásul nem a feminizmus, hanem a pacifizmus célja.....ami ráadásul nem kisebb hülyeség mint az előző.......
"De nem kell aggódni, mert ez az évezred a nőkké és lassan helyére kerül minden!"
Úgy látom, a feminizmus mint olyan, a továbbiakban leírható. Mert amit eddig láttam belőle, az két dolgot hirdet:
1. Ld. fent, a harcos álláspont. Ezek simán hatalomátvételt akarnak, most ők akarnak lenni a férfiak. Persze kevesek hozzá, mert nem elég az 'oly szent akarat', ész és erő is kellene ugyebár... Az uralkodás nem csak előjogokat jelent, hanem felelősséget és nagylelkűséget is. A történelmi tapasztalat azt mutatja, hogy ahol nőknek túl nagy hatalmat adtak (pl. haláltáborok női őrei), kegyetlenebbek voltak a legaljasabb férfiaknál is. Aki több ezer évért most revansot akar venni a férfiakon, az ostoba, kártékony, közellenség. Még Hitler is vigyázott arra, hogy csak a lakosság kis részét kiáltsa ki ellenségnek, az emberek fele ellen uszítani kissé túlzás...
2. A különféle feminista oldalakon található békésebb álláspont. E szerint csak legyen béke, ne öljék egymást az emberek, és ők egyformán küzdenek férfiak és nők jogaiért. Ez már jobban hangzik, de akkor miért nem humanistának nevezik magukat, mit akarnak a feminizmus nevében? Értelme meg ennek sincsen túl sok, mert az ilyen széplelkű, lilaködös álmodozás hülyeség. A világ valóságával egy darabig szembe lehet menni, de aztán csak a természet törvényei győznek.
persze hogy.....az udvariasság és a kedvesség a nőkkel csak rohadt férfisovinisztaelnyomómacsó találmány, mi pedig ugye már felvilágosultak vagyunk:))))
ő állítja magáról, hogy a feministákat képviseli, tehát jelen topikban ő az emancipuncik szócsöve....ezek után én ügyeletes naivként elhiszem neki, hogy a feministák így gondolkodnak:)))
Ő akarja. Nem "ők". Nem biztos, hogy létezik olyan csoport, aminek a nevében beszél, és aminek a tagjai egyetértenének vele. Biztos léteznek hasonló gondolkodású emberek, de nem biztos, hogy képesek lennének csoportként működni.
Mindabból, amit írsz. Tele vagy alig álcázott és olykor túlcsorduló haraggal, dühvel, bosszúvággyal, visszvághatnékkal, frusztrációval. Szerintem ezzel nehezen egyeztethető össze a belső béke és boldogság. Az ember persze sokszor hazudja még magának is, hogy ő pont ebben (a pótcselekvésben) teljesedik ki és találja meg a boldogságát, de a legtöbbször szerintem az szokott lenni a háttérben, hogy jó lenne párosan boldognak lenni (mindegy, hogy hetero- vagy homoszexuális kapcsolatban, de párkapcsolatban), aztán ha mégse megy, akkor a boldogtalan emberek (nők és férfiak is) valami pótlékot keresnek. A férfiak intarziás asztalkákat készítenek, naponta kertet építenek körömollóval, vagy éppen isznak, a nők zoknit kötnek, kilincset suvickolnak, vagy éppen isznak. Netán feminácik lesznek.
Mit fogadtál itt el eddig? Még a teljes értékű bizonyításokat se. Nem vitázol tárgyszerűen senkivel - pedig mondjuk velem lehetne, vagy ha nagyon utálsz, mert férfiból vagyok, akkor lehetne ágiczával, vagy akármi.
Csak a saját igazságod létezik számodra. Lásd fanatizmus. Az is főleg klisé-szinten, lásd merev, rugalmatlan mintakövetés, megkérdőjelezhetetlen "igazságok" kinyilatkoztatása, érvek hiánya, tények ignorálása, cáfolatok meg nem látása.
ja, és a szövegértelemezési hiányosságaid nem az én tisztem pótolni, de te írtad: ez az évezred a NŐKÉ!!!! fogalmazásmódodból értelmes ember számára rögtön látszik, ami eddig is nyilvánvaló volt, a hatalomátvételt akarjátok.......