Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
jajjj, már látom is magam előtt a válaszát...valami ilyesmi lesz: a szegény nő törleszkedik a gonosz macsóhímhez, igyekszik minden igényét kielégíteni, tűri a gonosz basáskodást, de az nem is reagál rá, elnyomja, és csak szexuális objektumnak tekinti:)))
Tina: Mondd csak Edina, hogy álltok Robival? Edina: Úgy érzem, hogy nagyon harmonikus a kapcsolatunk. Rendkívül megértő, toleráns fickó. Nekem valahogy a víz jelekkel az igazi (remélem most már végleg, hi-hi). röhej, de picit turiztam a családfájába és dédszülőkig még aszcendensekben is Rengeteg az átfedés köztünk. Mondjuk néha úgy érzem, mintha pár dolgot elengedne a füle mellett. Gyereknév ötleteken is csak révedten bólint, hogy, persze nyuszmusz, a Christofer nagyon szép, a két kéglink beszámításos cseréjét egy házrészre, meg a szocpol terveket se hallgatja végig. Mondjuk nagyon elfoglalt, néha hetekre sehol, ezért az összebutit se erőltetem, a kineziológus Kriszta szerint a mai férfiaknak nagy légtérre van szüksége, azt mondja, hogy Márkot és Bencét is a túlzott bújással buktam be, nekem meg már vészesen ketyeg a biológiai órám, több rossz dobást nem szeretnék. Hát dióhéjban ennyi, ha egyszer lesz időnk egy rendes dumcsira (hahh, ugye soha napján) majd picit részcsizem.
----------------------------------------
Zoli: Mondd csak Robi, hogy álltok Edinával? Robi: Kúrogatunk, semmi komoly.
én azért nem vagyok soha, még véletlenül se udvarias a nőkkel, mert tudom hogy ez csak az elnyomók aljas álcája, és én nem akarok elnyomónak látszani. én felszabadító vagyok, fel- és megszabadítok bárkit bármitól -től alól felől.
ugye, hogy ugye? maszkulinantifeministamacsóelnyomóhímként is milyen udvarias tudok lenni.....pedig a nőkkel való udvariaskodás is biztosan hülyeség, hiszen azt is egy rohadt elnyomó férfiakuralta világ találta ki:)))))
egyébként valóban szomorú tény, hogy TAPASZTALATAIM SZERINT a mai nők többsége annyit ért a főzéshez, mint búgócsiga a mélytengeri kutatáshoz:((( deazért van amelyik legalább próbálkozik:))
Köszönöm. Na, ennek már utána lehetett nézni, és el lehetett gondolkodni rajta.
Az eredeti kérdés, amit valójában nem az egyedülállóknak, hanem párkapcsolati státuszától függetlenül minden megkérdezettnek feltettek, így szólt:
Kérem, mondja meg a 3. VÁLASZLAP segítségével, hogy függetlenül a jelenlegi helyzetétől Ön milyen párkapcsolatban élne a legszívesebben?
partneremmel 1 — alkalmanként találkoznánk 2 — rendszeresen találkoznánk 3 — együtt laknánk minden kötöttség nélkül 4 — élettársi közösségben élnénk 5 — polgári házasságban élnénk 6 — egyházi házasságban élnénk 7 — semmilyenben, nem akarok partnert 9 — NEM TUDJA X —
Erre válaszoltak, és a válaszokat mutatja az ábra, amit hoztál - tehát ha jól értem, nem az egyedülállók válaszait, hanem mindenkiét.
Egy _találgatás_ azzal kapcsolatban, hogy (nyilván egyéb okok mellett) miért _is_ lehet az, hogy az idős nők közül relatíve nagyon sokan erre vélhetőleg a 7. választ jelölték meg:
Relatíve nagyon sok közöttük az özvegy, aki igazán szerette a férjét, és nem akar másik partnert.
Egy kis alátámasztás:
A nők, mint kimutattad, tovább élnek, így minél idősebb egy korosztály, annál több benne a nő. 2000-ben az özvegyek aránya a magyar férfiak közt 4,9%, a nők közt 21,6% volt. Ez körülbelül négyszeres arány, a teljes népességben. Korcsoportos bontásban még rosszabb a helyzet, ez kiolvasható innen is:
Az állandó társ (házas/élettárs/állandó partner) nélkül élők aránya a különböző korcsoportokban (%)
Az is kiolvasható, hogy tízéves korcsoporti bontásban az állandó társ nélkül élők aránya fiatalabb korban a fréfiaknál magasabb, aztán kiegyenlítődik, és az ötvenes években járók csoportjában kezd masszívan eltolódni a női oldalra.
Vajon miért van, hogy a nők láthatóan jobban ódzkodnak a partnerkapcsolattól?
Egy lehetséges válasz: Ez ugyan gondosabban megnézve nem látszik, inkább az látszik, hogy minél idősebbek a nők, annál kevésbé találnak nekik megfelelő férfit, hiszen a partnerként szóba jövő férfiak vagy házasságban élnek, vagy meghaltak.
re: A nő azt szereti akit akar... Attól hoz gyereket a világra akitől akar... Akkor, amikor akar...
pontosan! A férje mellett van egy szeretője, aki lehet, hogy a férjjel közös gyermek biológiai apja, amit akkor csinált amikor a férj épp gürizett hogy legyen zsé.....
Az IQ haranggörbe normális eloszlást mutat. Ellentétben ezzel a Viola Zoltánnal, én nem vágom fejből a képletét, viszont tudom értelmezni a látottakat :-)
A vízszintes tengelyen az IQ értéke látható, a függőlegesen pedig az egyes IQ-értékeknek a populációban előforduló aránya. Amint az közismert, az IQ-görbe nem egyforma a nőknél és férfiaknál. A nőké középütt púposabb, a férfiaké laposabb és szélesebb. Az ebből adódó következtetéseket már levonták itt mások is, nem sokat tudok hozzátenni, de talán rajzon ábrázolva könnyebb megérteni a dolgot.
A teljes népességben 100 az átlagos IQ mindkét nemnél. Az átlagos IQ-érték egyébként mindig a vizsgált görbeszakasz alatti terület súlypontjában van. Ez a teljes tartományon, a szimmetria miatt középütt van. A férfiak átlag IQ-ja pont akkora, mint a nőké.
Ha kivesszük a vizsgálatból a szellemi fogyatékos szintűeket, akkor kapjuk a mindennapi életünkben előforduló embereket. Itt az átlagok már kicsit eltolódnak 100 fölé, és a férfiaké magasabb egy kicsivel. A hétköznapi életben előforduló férfiak átlag IQ-ja kicsit magasabb, mint a nőké.
Ha pedig olyan közösségeket vizsgálunk, ahol mindenkinek legalább átlagos, de főként afeletti az IQ-ja, pl. magasan kvalifikált szakmák és munkahelyek, akkor már jelentősen nagyobb a férfiak előnye az átlag IQ terén. Minél magasabb egy vizsgált csoport átlagos IQ-ja, annál nagyobb lesz a csoporton belül a férfiak előnye a nőkkel szemben.
Apropó, Forintocska! Mit szólsz ahhoz a hímsoviniszta rágalomhoz, miszerint a nők kb. felének az átlagosnál kisebb az IQ-ja?!? :-)
Inkább arra felelj, légy szíves, hogy miként jött ki az a 10%... Mert az csak egyszerű számítási hiba, hogy összeadtad a 4%-ot a 2%-kal. Nem lehet mindenki matematikaprofesszor. De az már a hamisítás határa, hogy nem a durván fele akkora önbevallásos adatot szoroztad kettővel a látencia miatt, hanem magasabb Kinsey-félét, ami valószínűleg ezt már tartalmazta.
Elmeséljem azt is, mi a helyzet az átlagos IQ-val?