szerintem 99 sázalék,hogy ez is atka. gyorsan flumite,nissorun,sanmite, vagy bármilyen atkaölőt neki!!!!! nézd meg a képeket,amit feltettél,pöttyök vannak a leveleken a deformatív levelek is atkásodásra utalnak pár hsz lejjebb sokan leírták,mit használnak ellene
Mi 3 éve fúrattunk, bár jó mélyre kellet menni érte :( Ettől függetlenül megérte az árát, főleg azt is számolva hogy mosógép, WC-öblítés is innen megy. Nem volt túl bonyolult, a férjem házilag megoldotta. Ilyen víz árak mellett...
Én most csak a dézsában lévőkre gondoltam, én nem vagyok nagy tápos, most kezdek rászokni, illetve a férjem, tegnap hozott éppen fűre meg zöldségre valót. Pár éve nyáron kiszórt valamit a fűre, nem locsolta be rendesen, tiszta sárga folt volt az egész, teljesen elvette a kedvem a kertben tartózkodástól, de aztán őszre helyrejött. Most valami vízben oldódó, kilocsolandó cuccot hozott, de arra ma nem volt időm:-(
Igazad van, most hogy mondod, valamit tényleg hallottam, talán húsz ezer forintot kell fizetni az óráért meg a munkadíj. Ez is egy megoldás, de amikor azzal a vízzel locsoltam mindig úgy éreztem, mintha tápanyagot adnék nekik, és úgy is néztek ki.
Ez tényleg elég különleges, és úgy látom az új levelek is deformáltak. Sajnálom, hogy nincs ötletem, talán másnak lesz!
Szép a virágod, de szerintem csak a fényhiány miatt ilyen a színe, ez látszik a kétszínű bimbón, nekem is van olyan, aminek szinte sötét pirosnak kellene lennie, de most ilyen rózsaszín. Éppen most vágtam vissza, mert olyan nyurga hajtásai voltak és ilyen halovány virága, tavasszal nem volt szívem, mert tele volt bimbóval, de most megembereltem magam.
Jó éjszakát! Ki kell pihennem magam, mert a jövő héten "rendet kell vágni" a kertben. Látogatókat várok. (Legfeljebb kiírom a kapura, hogy technikai okok miatt zárva, a kert nem látogatható.)
A szomszédunknak is van kútja, de kertje alig, így állandóan az utcát locsolja, kicsit bosszant is, bár nekünk is hűt, de azért ez már túlzott pazarlás. Főleg akkor alig bírtam ki, hogy ne szóljak neki, amikor nagy szárazság volt és kiszáradtak sorban a fák, ő meg csak locsolta az utat.
Volt nekünk egy évig, a férjem fúrta, sajnos aztán bedugult vagy mi lett vele, de sokkal szebb volt minden növény, a fű, az örökzöldek, a leanderek levelei. Még ha csak a vizet kellene fizetni, de a csatornadíjat is, lassan hozzá kellene kezdeni a spóroláshoz:-(
Bizony, bizony! Akinek ennyi locsolnivalója van, annak kell egy kút. Mi épp most fejeztük be a fű locsolását. 4 órán át ment a szivattyú. Ezt vezetékes vízről képtelenség lenne. A kannákat mág nem számoltam, de ma épp 1 órán keresztül locsolgattam a dézsásaimat.
Ma számoltam a kannákat és 110 liter vizet locsoltam reggel csak a dézsában tartott, 90 %-ban leanderekből álló növényekre. Már sok éve tervezzük, hogy kellene egy kutat fúratnunk, de eddig nem került rá sor. Erről még nem értekeztünk, gondolom többek ilyen kútból locsolnak, milyenek a tapasztalatok?