Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
A tapasztalat nem ezt mutatja. Ezt kívánhatod te, kívánhatom én, de a világ meg csak megy tovább, és egyes emberek bizony használnak más embereket. Nők férfiakat, férfiak nőket, és ahány variáció csak létezik.
Úgy néz ki, hogy még ezt se hülyeség vitatni. Ugyanis az erőszak biológiai szinten interspecifikus és intraspecifikus, azaz fajok közti és fajon belüli típusra bontható, és míg a fajok közti erőszak (vadászat, ragadozók) rendszerint végletes, addig a fajon belüli erőszak (dominanciasorrend, párosodási jog) rendszerint erősen ritualizált.
Mármint a hímeknél.
Ami erősen ritualizált, az pedig ritkán halálos - a ritualizáció olyan tabukat, olyan gátakat visz be, amik szinte kizárják, hogy a harcoló felek a rendelkezésükre álló teljes pusztító erőt kihasználják. Amíg egy vadászatban (legalábbis a nem nagyon sokkal kisebb lényekre vadászó ragadozók vadászatában) a minél gyorsabb, minél biztosabb, a ragadozó számára minél kisebb sérülési kockázattal és minél kisebb energiabefektetéssel járó ölés a cél, és így vannak is erre kialakult, igen hatékony fegyverek - addig az intraspecifikus erőszakban ezeket a fegyvereket szinte soha nem használják ki teljesen. Lásd például a farkasokat, amikor ölnek, és amikor a felkavezérségről döntenek. Bizony, rendszerint az ember (a férfi) se használja ki párharcban a teljes rendelkezésére álló erőt, és társadalmi szinten is vannak az ölést elvileg megakadályozni hivatott ritualizációk. Például a lovagi szabályok. A hadifoglyokra vonatkozó szabályok. Hogy fegyvertelen ellenfelet nem ölünk meg. Ezeket a férfi a férfi ellen harcokban (katonai szinten) általában be is tartják, legalábbis egymást eléggé hasonlónak tekintő szembenállók esetében így szokott lenni. Más a helyzet vérbosszú, terrorizmus, népirtás esetén, de ott rendszerint nem is valóban katonák öldökölnek, és jellemző a fanatizáltság.
Nomost a nőkben ilyen harci ritualizáció nem nagyon van.
Ha láttál már cigányasszonyokat hajbakapni, akkor tudod, mire gondolok. De úgy általában is - egy nő, ha bevadul, és nem "férfimódra" képzett harcos (sportoló, katona, harcművész, testőr) akkor általában semmire nincs tekintettel, csíp, rúg, hajat tép, karmol, harap. A férfiak sokkal kevésbé. Persze sok minden előfordul, de azért ez az ökölszabály :-)
Arról nem is beszélve, hogy ha megnézed, hogy az igazán elfajuló házastársi verekedések hogy szoktak alakulni. Ha a férfi nyer, a nő rendszerint csúnyán összeverve, de élve szokott kijönni ezekből. Ha a nő nyer, akkor a férfi meglepően gyakran a tepsibe kerül, mondjuk egy késsel a mellkasában. Hoztam korábban egy érdekes cikket erről.
Szóval szerintem nem feltétlenül hülyeség azt mondani, hogy a nők általában nem képesek kontrollálni az egyszer már "elindított" agresszív viselkedésüket, vagy legalábbis sokkal kevésbé, mint a férfiak.
Nem is az utcán történnek ezek a dolgok...illetve de, ott is.
Ha megnézed, az uccai verekszős ügyeket többnyire férfiak követik el.
Lehet, hgy nem lángszóróval ( bár nem kizárt) de van ott minden, mit a teszetoszarontúltengésnél fel lehet használni.
A tömegcihózisról nem tudok nyilatkozni, nem értek hozzá, de nem hiszem, hogy csak attól lennének háborús rémtettek.
A múltkor vasalás közben egy Cromwellről szóló izét néztem, uhhogy megvan a véleményem a gyilkolást életstílussá, hívatássá emelő férfiakról ( és rajongóikról dettó)
Sajnos itt a nagy többségről van szó.Láttam én már anyát agyba-főbe verni a gyerekét,és az ilyet a gyerek sérelmére elkövetett családon belüli erőszaknak hívják. Persze ezért csak férfiakat szoktak lecsukni.