Csak nemrég olvastam, hogy milyen kálvárián mentél keresztül. Remélem most már jól vagy és egyre jobban leszel, hogy végre 100 %-ban élvezhesd a babázást!
Gyors felépülést kívánok neked!!!
Peti szombaton volt 5 hetes. Szinte hihetetlen, hogy milyen gyorsan rohan az idő. Nem olyan régen még pocaklakó volt, aztán elérkezett a várva várt nagy esemény és megszületett és azóta már eltelt 5 hét, illetve most szombaton már 6.
Az 1 hónapos státusz vizsgálaton a súlya 3880 gr volt, szépen gyarapszik (3140-nel jöttünk ki a kórházból).
Ha hasra fektetjük ügyesen emelgeti a fejét, bár most még arra a bólogató kutyusra emlékeztet, amiket régen a kocsik kalaptartóján tartottak az autóban, de azért kitartóan gyakorol……
Az elmúlt hétvégén megtörtént az első kirándulásunk is. Két etetés között elmentünk a Velencei-tóhoz sétálni egy kicsit. Nagyon szép volt az idő és nekünk is már nagyon hiányzott, hogy egy kicsit kimozduljunk otthonról. Peti a kocsiban is aludt, majd séta közben a babakocsiban is végig aludt. Hiába na, a friss levegő jótékony hatása……:-))
Az evéssel volt, sőt néha még van is egy kis gondunk. Az evés elején, amikor még szinte magától jön a tejcsi és csak nyelnie kell, addig nincs semmi probléma, de a vége felé, amikor már egy kicsit dolgoznia kellene, és szívnia a tejet, az már nem nagyon tetszik neki. Elkezdi rángatni a fejét, elkezd sírni, akkorákat cuppog, hogy még ő is megijed tőle. Próbálkoztunk mindennel, lefejt tejet adtunk neki pohárból, cumisüvegből és ezekkel nem is volt semmi gond, mert szintén csak nyelni kellett, de aztán arra jutottunk, hogy ez így nem lesz jó, mert néhány nap múlva már semmit sem fog szopni. Így aztán nem adtunk neki másból tejet, amennyit szopott, szopott, aztán amikor elkezdte a fejrázást, meg a sírást akkor befejeztük. Aludt egyet és a legközelebbi etetésnél kapott csak tejcsit. 1 napig szinte 2 óránként etettem (mint az első napokban), de most már nagyjából visszaálltunk a rendes menetre. Persze néha még kitör rajta a lustaság és nem hajlandó szívni, de ez már ritkábban fordul elő.
Tegnap szinte átaludta az éjszakát, este 10-től reggel 5-ig aludt. Fel is riadtam hajnali 2-kor, hogy mi van a gyerekkel, mert már olyan régóta alszom és nem hallom nyikorogni. Átmentem a szobájába és szépen aludt a kiságyában.
Remélem/reméljük, hogy ez most már így is marad. A hajnali etetéseknél azt sem tudtam hol vagyok, olyan fáradt voltam. Csak ültem az ágy szélén és majd' elaludtam ültömben, ráadásul reggelre úgy éreztem magam, mint akin legalább 2x átment egy úthenger.:-))
Ezek történtek velünk mostanában. Jövőhéten kell mennem a hathetes kontrollra, remélem az orvos mindent rendben fog találni, hiszen semmi panaszom nincsen.
Üdvözlök Mindenkit! Vigyázzatok magatokra és a babákra!
Sziasztok nem tüntem el, csak elkapott egy jó kis nátha, és azzal feküdtem otthon. Szerencsére nem volt semmi komoly, még lázam sem volt, de mostmár újra it a MF-en!
noa
örülök, hogy végre jobban vagy, remélem ez az állapot mostmár tartós lesz!!! Nagyon cukik a lányok???
susok
Szerintem mielőtt elmész vérvételre, telefonálj oda, és kérj egy időpontot. Arra készülj föl, hogy ahhoz képest is kb 1 órás csúszás lesz. Pisit lehet vinni is, de azt hiszem az én védőnöm egy kicsit túlzásba vitte, mert mondta, hogy reggeli első, középsugaras, aztán a kórházban mondták, hogy nyugodtan ott is pisilhetek, nem kell a reggeli első Budaörsről becipelnem! Vigyél olvasnivalót!
Én a héten megint megyek, mert nekem csinálni 12. héten is cukros vizsgálatot, meg egy ultrahangot is. Már olyan régen láttam babócát, mekkora lehet már?
Eleinte én is éreztem olyat, hogy mi van ha nem is vagyok terhes. De azt olvastam valahol, hogy egy terhesség nyomtalanul csakúgy nem múlik el. Szerenécsre én sem hánytam. Meg én azzal vigasztaltam magam, hogyha itt a sikeres listát megnézzük, akkor akinek a beültetés a topicon sikerült, még senki nem veszítette el a babát!! ergo statisztikailag kicsi a valószínűsége, hogy ez bekövetkezik:-))))))
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a bátorító, együttérző szavakat. Tegnap voltam a Jánosban, hogy eldöntsük a továbbiakat. Lázam napok óta nincs, a sebem és közérzetem javult, így a főorvos úr véleménye szerint a szervezetem legyűrte a kórt. Két hét múlva néz meg újra. Lassan talán majd elhiszem, hogy véget ér a rettegés és csak az örömökkel törődhetek.
Noa
Noa, remélem megúszod a dolgot, és továbbra is tudod szoptatni a lányokat!
Voltunk ma doki bácsinál, meglestük kispockot – szegényke éppen szopizta az ujját és alukált – mi pedig „könyörtelenül” felébresztettük, bele is rúgott rögtön a hólyagomba:)))). Sőt még be is intett, hogy ugyan hagyjuk már őt békén:)))
Doki bácsi rendben találta a dolgokat, de sicher ami biztos, jövő héten megcsinálja a műtétet. (Igazándiból örülök neki, mert biztonságérzetet ad.) És lazított is egy kicsit a szigorúságán, már nem kell egész nap feküdni, csak sokat pihenni:)).
Drága Noa,
nagyon szurkolok, hogy a szervezeted összeszedje minden erejét és legyűrje ezeket az átkozott bacikat!! Ha látom itt, hogy jobban vagy már, akkor felhívlak.
Jó hogy írtad, hogy nem kell a nadrágfelhajtás, én is gondolkodtam rajta, csak aztán beláttam a saját korlátaimat: mire eljutnék vele a varrrónőhöz, addigra megszülök. Úgyhogy addig is hajtok egyet a derekán, míg belenövök.
Ma voltunk orvosnál, nem volt semmi különös, minden rendben, az egyik bőszen rugdosta a másikat. :-) (Most a jobb oldali volt hiperaktív, nem úgy, mint a múltkor.) Méretet nem mondott a doki, de azt hiszem, ezen a készüléken már be sem tudja mérni őket.
Sziasztok! Igazatok van a talival kapcsolatban, csak azért vacilálok, mert még élénken emlékszem, hogy én hogy éreztem a kismamák láttán. Susok, aranyos vagy, de azóta kiderült, hogy marad a megszokott helyszín, oda még odatalálok. Sajnos, az a típus vagyok, aki bárhol képes eltévedni, ha megpörgetnek a tengelyem körül. Vagy anélkül is.
Menőmanóka! Én sem éreztem mellfeszülést. Ezek csak általános tünetek, de nem mindenkire igazak, olyan mint a hányinger, hiszen vannak, akik megússzák anélkül. Például én kívánós sem vagyok.
Lehet, hogy nem is vagyok terhes?!
Noa, remélem, hamarosan jobban leszel. Szörnyű, hogy mi minden előfordulhat az emberrel.
Sihaya, nahát, már elérkezett az idő! Annyira furcsa ez a kismama-lista, ahogy mindannyian egyre csak előrébb kerülünk. Most ugyan megállt egy kis időre a bővülés, na de hamarosan itt a tavasz, és annyi lesz az új kismama, hogy csak na.
Minden nap gondolok Rád, hogy vajon jobban vagy-e már? Hát elég rémálomszerű ami Veled történik, de remélem most már hamarosan végetér. Nagyon drukkolok, hogy a szervezeted legyűrje ezeket az agresszív bacikat.
Boldog névnapot az 1/2 ikerlánynak! Nagyon el vagyok havazva, de minden nap gondolunk Rátok és várjuk az újabb fotókat. Picipetra már alig várja, hogy elmehessünk babáknézőbe:-)
Nagyon vigyázz Magadra, borzasztó, hogy 2001-ben, Magyarországon.....:-(((
Sziasztok!
Jövő héten lesz meg az AFP-m eredménye és most épp a gyermekeimtől beszerzett influenza? kellős közepén tartok és meglehetősen kutyául érzem magamat. Az antibiotikum se javított túl sokat a közérzetemen, mindenhol fáj és rossz. Bár a torkom most már valamicskét javult. A pici élénk, bár néha azt hittem egy-egy köhögési rohamnál elő fog bukkani, annyira vacakul voltam. Úgy érzem amgamat, mint egy 100 éves öregasszony. Lassan belépünk a 20. hétbe és a jövő héten talán már az ultrahangon kikémlelhetjük a nemünket is!
Kedves Susok! Köszi a felvilágosítást a vérvizsgálattal kapcsolatban. Most búcsúzom, mert erőm fogytán a koncentrálásra....
Noa
Azt kívánom, hogy minél előbb legyűrd a bacidat, lehetőleg saját magad és ne legyen szükség az erős gyógyszerre, kórházi tartózkodásra !!!!
Nagyon hasznos tanácsaid vannak a babaruhákkal és a kismamaruhákkal kapcsolatban. Már meséltem egy barátnőnek, hogy milyen jó tapasztalatokról olvasok, úgyhogy ki is nyomtatom neki, mert szeptember végére vár babát.
És akkor vidámabb téma: megvette a kispapa a babakocsit: Hauck Shopper Duo, egymás melletti üléses, micimackós (Piglet feliratokkal :-)))))), és már most használható, mert majdnem vizszintesre dönthető.
Egyébként képzeljétek, egyszerre szoptatom a babákat, erre nagyon bevált a szoptatós párna, de egyenkénti szoptatáshoz is szuper. Igen drága, de ha van időtök még a terhesség alatt, házilag is elkészithető, érdemes. Ami ez egyszerre szoptatást illeti: leginkább úgy festek, mint egy anyakoca, nagyon muris, jókat szórakozunk rajtam. Etetőszéket is vettünk, fát, azstallá és székké alakizóthatót a Corában. Érdemes most kinézni, mert az Auchan-ban, Tecsoban, Cora-ban egyaránt babaakció van és sokmintent lehet igen olcsón venni. Zenélő forgó játékot kétezerért vettünk, majdnem ugyanilyen a Megatoysban öt és nyolcezer...
Hát többé nem irom le, hogy kezdek erőre kapni. Miután múltkor ezt irtam, még aznap lázas lettem és két napra rá ismét a kórházban találtam magam. Újra kellett műteni. Hasfalban 14 cm hosszú, 5 cm széles vérömleny, szabad folyadék és gyulladás... Hosszabb műtét volt, mint a császár, altatásban. A babák bent voltak velem, a műtét napján is szoptattam őket, nem volt megállás. Szóval egy hét kórház, antibiotikum kúra, lázcsillapitók ... és csodák csodája a tejemnek meg sem kottyant. Szegény picikéim bennt voltak az újszülöttekkel az osztályon. Csak az éjjeli szoptatásra nem hoztam ki őket, akkor fejtem a tejet és éjjel háromkor bevittem nekik. Aztán hazajöttünk és másnap telefonált a doki, hogy megjött a tenyésztés eredménye és valami igen agressziv, ritka bacim van, ami befertőzte az egész sebet (pseudomonas). Természetesen az általam szedett antibiotikumra tökéletesen rezisztens... Egyetlen ellenszere egy kórházi fekvés mellett alkalmazható durva gyógyszer, ami mellett nem lehet szoptataóni. Holnapig kapott a szervezetem haladékot, hogy maga legyűrje a bacit, ha nem: vissza a kórházba...
Eddig ennyi az én kis szappanoperám. Sebem még váladékozgat, a varratokat már kiszedték. Egyre lidércesebb ez az egész, hihetetlen, hogy valaha rendbe jövök.
Olvastalak ám Titeket, csak irni nem tudtam.
A kismamaruha témához: szerintem nagyon kevés cucc kell, csak azt jól meg kell választani. Az én monumentális hasamra lényegében egy fekete kertészgatya )egyben szabott, nem derékban vágott!!!) és egy olyan farmer ment rá, amelyiknek az első része pamutbetét, meg egy kötényruha. Jótanács: NE HAJTSÁTOK fel (levágva) a kismamanadrág most hosszúnak tűnő szárát. A vakondgatyámnak olyan hosszú volt, hogy a lábfejemet is bele tudtam húzni, még mondogattam is, hogy kire varrták, hiszen én sem vagyok alacsony. Mire a pocakom megnőtt, úgy felvette a hosszát, hogy éppen jó volt... Egyébként a Berku által emlegetett Baross utcai boltból származik. Most utólag látom, hogy érdemes olyan holmit venni, amiről nem ordit, hogy kismamaruha, mert bizony most olyan hasam van a szülés után, mint másnak a hetedik hónapan, de nem nagyon szeretem, ha terhesnek néznek...
Amit el lehet felejteni, az a tépőzáras megoldású nadrágtipus: az vagy nagy az emberre, vagy hirtelen kicsi lesz.
Talán érdekel titeket is, hiszen itt már vannak illetve készülődnek picurok:
picur.com Aki már más babás topicokban is találkozott vele, azoktól bocs:) Remélem nem veszitek rossznéven, csak arra gondoltam, nektek is tetszene.
Bee, aki még nem vár babát, de majd szeretne, addig inkább babás lapokat gyárt:)
Szóval a cukorleletem jó, ismétlés március 9-én. És olyan hatalmas mázlim van, hogy arra a napra tudtam időzíttetni az RH ellenanyag, a teljes vérkép vizsgálatot, sőt a 3. UH-t is. Persze az orvos meglepődött, hogy ez ilyen fontos, nekem, és inkább egy-két héttel a lehetségesnél később nézem mega magzatot, de jobb szeretek minél kevesebbet a klinikán dekkolni.
Örülök, Mosómasa, hogy a vércukrod rendben.
Te meg, Csucsuka, vigyázz, légy jó kislány.
Ja, mi is azt hittük, hogy nem fogunk örökölni, aztán a spanyol barátainktól kaptunk pár cuccot. Még ti is járhattok így. :-)
Jó nézegetést meg vásárolgatást! Mi is benevezünk.
Én azt szeretem az én orvosomban (többek között), hogy minden egyes uh vizsgálatot is ő csinál. Soha nem kell máshoz mennem. És tényleg mindig nagyon részletesen elmond mindent. Először lediktálja a dolgokat az asszisztensnek, aztán pedig elmutogatja nekem a dolgokat. Felém fordítja a monitort és úgy, sőt múltkor kérés nélkül kinyomtatott képet a piciről, meg a dagadozó vesémről!
Mi a jövő hét elején (mikor megjött a fizetés :-) ) megyünk a Tescoba kicsit körbenézni mit is takar ez a leárazás. Lehet, hogy veszünk ezt-azt. Igaz, babonás vagyok, de szerintem azért lassan már lehet apróságokkal felszerelkezni.
Mosomasa, köszönöm kérdésed, sajnos nem lett jobb, csak lassan hozzászokom... Vigyázz Magatokra, szorgalmasan pucsíts, mert egy vesemedence-gyulladás albérlő nélkül is borzasztó tud lenni:(. A vércukros leletedhez gratulálok!:)
Susok és Berku szerintem ennyi eltérés simán belefér, az első hetekben úgy nőnek kisprüntyők, mint a gomba eső után:))) Mi hétfőn megyünk doki bácsihoz, Apával nagyon imádjuk az UH-t... (Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor cirka 20 perc a műsor, a kórházban a rendeléskor max. 5 perc, és némelyik doki egyáltalán nem fogja fel, hogy mekkora súlya van a mondatainak... Na mindegy nem puffogok:)))
Babonaügyben, ha kiengednek a szobafogságból, megyünk körutazni mi is:) Szépen összeirogatjuk a listát, aztán Apa megveszi, amikor itt lesz az ideje:). Örökölni semmit sem fogunk, de ez legyen a legnagyobb gondunk!
Köszi a tali infot, de azt hiszem ismét csak lélekben tudok veletek lenni :-( Tegnap voltam uh-n és ismét arra a végkövetkeztetésre jutottam, hogy a nagyobb utazásokat nem tudom már vállalni. A vesém tünetileg ugyan jobb, de a toknál felhalmozódott pangás nőtt, kb. 1 centivel, ami nem jó. Gyógyszerrel és a Susok által "pucsító" póznak nevezett kutyázással elvagyok, de azért sokszor fáj így is és bármikor bedurranhat :-(
A babóca jól van, a számítotthoz képest egy héttel talán idősebb. Most már a súlyát is ráírták a leletre: 740g. Picike még, de szépen gyarapszik.
A vércukros leleteim jók lettek. Sőt, a terhelés után még az éhgyomrinál is alacsonyabb értékem lett! Jól bedarálta a szervezetünk azt a cukrot.
7,6 cm? .-O Nekünk két hete, tehát 1 héttel a Ti UH-tok előtt voltak 4 cm-esek, így azt hiszem, méretben akkor mégsem ugyanott tartunk. De majd hétfőn kiderül.
Hoppá, a Megatoys már sokkal megközelíthetőbb nekünk. Amúgy is már tervezgetjük, hogy a babonák ellenére meglátogatjuk, körülnézünk, na és költségvetést csinálunk…
Estee- :Igyekszünk:-) Azt mondta a doki, lehet előbb meg lesz a Baba, meglátjuk. Eddig minden rendben.
Olvaslak ám Benneteket és a másik topicot is, és nagyon drukkolok mindenkinek!
Na nem a Megatoys, csak a benne lévő BNA üzlet. A Megatoys ajánlotta fel nekik a lehetőséget, hogy áruljanak ott is.
Amikor Buksi állapotos volt, még kb. 2000-rel olcsóbb volt minden ruhájuk a kis üzletben. Változnak az idők.
Az előbb elfelejtettem mondani, hogy nemcsak a Cora-ban vannak babahetek, hanem a Tesco-ban is jan.29-től.
Ja, tegnap voltam az általatok ajánlott ruhaboltban a Pannónia u-ban. Nagyon nagy a választék, szépek, egyediek a ruhák. Kedves, segítőkész a kiszolgálás. (Más kérdés, hogy ilyen határozatlan még soha nem voltam:( Kiderült, hogy az eladólány mamájáé a Soroksári úti Megatoys (ha jól értettük), így az ottani kismamaboltban is ugyanezek a ruhák kaphatók. Talán annyi a különbség, hogy itt a Pannóniában nagyobb a választék. Az árak viszont egyformák. Kantár nélküli naci 7600 Ft egységesen, anyagtól függetlenül.
Arpg!
Egyelore meg nincs meg a tali helyszine, remeljuk most is a varban lesz. Eloszor a Del-Pesti korhazbol Forgach dr. felajanlotta, hogy a maganrendelojeben lehet, de mikor meghallotta, hogy kozel 30 emberrol van szo, visszalepett. Sajnos Noa meg csak most jott ki a korhazbol, meg mindig nincs tul jol. Kuszti megkerte ot, hogy segitsen a varbeli helyszint megszerezni. Az ugy folyamatban. Remeljuk Noa minel elobb teljesen felgyogyul, es vegre elvezheti is mar az anyasag oromeit.
Noa! Jobbulast, sok-sok gyogyito @@@@@@@@@@@@@.
Piglet!
Koszi, hogy ennyit segitesz:))) Akkor ma odatelefonalok.