Van egy szobai üvegházam, olyan nejlonzacsis, de sajnos az alsó két polcon nincs semmi, mert ott sötét van. Viszont jó meleg, párás hely, ettöl eltekintve ideális lenne palántáknak. Ha beteszek egy olyan izzót, ami 5 w-os, de 35-öt világít, szerintetek elég nekik, vagy meg fognak nyúlni? Ilyen energiatakarékos, vagy mi.
Édesanyám összekutyulta a paradicsommagokat, ill. addig mosogatta, szárítgatta, tette ide-oda, hogy már nem tudja, melyik az ökörszív. Gyanítom, hogy azok a nagyok voltak, amik szétszóródtak a pincében:-( Úgyhogy én is inkább keresnék ökörszív magot, ha van valakinek.
Bocs, nekem ez nagyon kínai, meg asse tudom, hol van a lengyel piac. De ugyanennyiér ma láttam Al-ko sub 6000 Merülöszivattyút (8500 Ft), ez jónak látszott, bár bár sajnos nem volt rajta, csak az, hogy 6500 l/óra, (nekem ÖSSZESEN van 4000),meg 6m szívásmélység,(nekem 2m van) meg 55 m emelömagasság.(ez valami mély kútba való? De tán amit függölegesen elvisz, azt vízszintesen is tudja. Vagy ez hülyeség? vélemény?
Il, tudom, hogy megint meg fox pirongatni, mermérnemkeresekvissza, de ismételjük már át gyosrsan, hogy mit mikor kell vetni, ill, hogy mi az, amit már most kell.
háromfélét vettem belöle. A fahéjízüre édesanyám azt mondta, hogy ö inkább bazsalikom izü bazsalikomot szeretne. Olyan ez, mint a macska alakú vérnyomásmérö.
Sőt, már kész palánták, egyenként, kackiás sziklevelekkel! Van már földicseresznye is, azok is kint vannak. Mikor először vetettem, hetekig csírázott. Tavaly jobb volt, idén meg egészen gyorsan. Elég korai, de így legalább az atkaszezon előtt hoznak már némi termést. Muszáj lesz az üvegházba tenni, tavaly szabadföldön nem ment semmire.
igen a fő ág kpe ¾” vagy 1” nekem 3/4”.kell hozzá 1 speciális asztalos fúró (kép van)16mm a sima csiga nem jó a készlet került 2eftba. Van 20 és 30 cm-es a szalag a földön van, kell elé 1 szűrő tettem be róla képet, és nem dugul el. A szalag ára az hiszem 10-12 ft/m és én 3 évre saccolom hogy lehet használni, de ha tavasszal leteszem újra már jobban látom hogy hány fej sérült. Én tavaly 2 kört csináltam de rendeltem 4 körhöz elegendőt és azt hiszem 20 E Ft környékén volt. Itt az első beruházás a sok az idomok , de azok sok-sok évig jók. szia
Végül a tiltás ellenére összehajtogattam az ágymelegítőt. Nem gyulladt ki, viszont így már kellemesen langyos. Három rétegben melengeti a paprikapalántákat. Remélem beválik, és jól fognak feljődni a paprikák a fűtetlen, de macskától védett helyen. A padlizsánokat ebben szép napos időben kivittem az üvegházba. Dugtam alájuk egy infralámpát, egyelőre jól néznek ki. Így azért olcsóbb, mint ha befűtenék. Éjszakára meg mennek a fűtetlen szobába.
Tudnál nekem egy kicsit részletesebben írni erről? Megnéztem a képeket, a csepegtető szalag KPE csőbe csatlakozik? És ha igen, akkor milyen módon? Egyszerűen bele kell szúrni a csőbe a csatlakozót és kész? Milyen sűrűn vannak a szalagon a lyukak? Különböző változatok léteznek erre? A KPE csövet egyszerűen a slagra csatlakoztatod? A csepegtető szalag lehet a földön? Nem tud eldugulni? És ezzel akkor lehet karalábétól kezdve a paradicsomig mindent csepegtetni?
Vagy 10 évvel ezelőtt kaptunk valakitől mini, körte formájú, sárga paradicsomokat, valamint nagy méretű, szintén sárga fajtát. Akkor még mi is úgy voltunk vele, hogy hülyeség figurázni, a hagyományos piros az igazi, nagymamám kipiszkálta a tányér szélére, az ismerőseink is fintorogtak rá.
Hamar kiderült azonban, hogy a sárga a pirosnál jóval kevésbé savas, így édesanyám végre nyugodtan ehetett paradicsomot, nem lett rosszul utána. Sokáig kincsként vigyáztunk rá, fogtuk a magot, mert kapni sehol nem lehetett. Aztán pár éve hirtelen az egész állomány odalett. Ezért örültünk most nagyon, mikor megláttuk a kínálatban.
Fűszernövény fronton volt nagyon jó választékuk (pl. 4-5 féle bazsalikom). A zöldségnövények közt a Vezso által emlegetett, hagyományostól eltérő színű fajtákon túl nekem tavaly nagyon bejött pl. a tölgylevelű tépősaláta, amit máshol még nem láttam. Volt búzafű is, amiről sok jót hallottam, kipróbálom, milyen lesz.
Hagyományos golyóstollal írva nekem nem mosódott el. A magokat nem fedtem le, a dobozban kialakult pára elég volt a csírázáshoz. Célom csak az volt, hogy lássam, jók-e a magok, nem neveltem tovább őket.
tavaly 1ső évben csepegtető szalag volt az 1az1be a szivattyúról ment ,nagyon bevált. Tetem föl róla tavasszal képeket a 6165-6 hsz-ba ez a technológia arányaiban sokkal olcsóbb.
amit betettem linket az az 1ső volt amit a google kidobott ahol volt diagram. A legfelső képen orosz búvárszivattyú a lengyelpiacon 6-8 E Ft az tökéletes !!
a paraméterei 5-6 bár 1 báron tudja a 10-12 (15)l/pec vizet ez 1 közepes v. nagyobb sarok öntözőt simán elvisz.
Ilyet javaslok.
Én is ezeket használtam sok évekig (akkor 2eft volt 3,2 v. 4 báros). Én 4 éve 2lépcsősnek megcsináltam a tartót, szívócsövet stb. azóta nekem az van benn(12-15 E Ft a kíni ami a z olasz koppintása 30eft) ennek a paraméterei 4,5bár 500W de a vízhozama nagyságrendekkel nagyobb.
Szia! Ami a külső kertben lesz az már olyan lesz... Ezeket úgy kaptam valahonnan, és sztem ilyet házilag gyártani nem nagyon lehet. Amit én kintre szánok az már nem a földön fog menni, hanem a karókra fogom felkötni a csövet és ki lesz lyukasztva és egy pici spirális cső lesz bedugva a lyukba amin majd csöpög a víz. A csövekhez ugyan ott ahol a csövet vettem lehet kapni elágazást is, egyszerű T idom, de mivel eggyel kevesebbet vettem mint kellett volna sikerült egy klímák csöveinél használatos T idommal pótolni, az látszik az egyik képen szürke T idomként. Nem tudom hogy érted a csövek szűkítését, nálam a csövek vége egyszerűen el van zárva, de rakok be róla képet. Ezeken kívül ha teljesen nulláról indulsz akkor a csövekhez kell egy lyukasztó is, amivel meg tudod csinálni a lyukakat, illetve maga a kis spirál ami csepegtet. (Én nem ilyeneket használtam a sátorban, de kinn ilyen lesz). Ha az tetszik amit a sátorban használok, az már bonyolultabb. Ahhoz vastagfalú LPE cső kell, konkrétan 21-es. Kell hozzá TORO Turbo-SC Plus csepegtetőgomba, azokra kellenek azok a kis pálcikaszerű vackok (rakok be róla képet) amiket a gombára csatlakoztatunk, és kell a csőhöz egy lyukasztószerszám. Namost, nem tudom hogy a TORO rendszereiből lehet e bármit Magyarországon kapni, ezeket én is úgy kaptam, azóta meg vigyázok rájuk mint a szemem fényére. A gombák jellegzetessége, hogy meg is szűrik a vizet, így a pálcikák nem tudnak eldugulni, és nem kell az egész rendszerre egy nagy szűrő.
Én még ilyet nem is láttam. Azt hittem ki van lyukasztgatva a cső x cm-enként. Ilyet lehet vajon házilag barkácsolni? A csöveken kívül mi kell még hozzá? Pl az elágazások milyen elosztón keresztül mennek? A csövek vége mivel van szűkítve?
Hadd kérdezzem meg, hogy a hordóból kifelé már csak magától folyik ki a víz a csepegtetőcsövekbe?---Nekem van egy 5 köbméteres szippantóm, amit már nem használunk, és azt gondoltam tartálynak.
Szia! Hogy legyen elképzelésed kerestem pár képet a csepegtetőről. Az első képen van maga a hordó amit kaptam annak idején, azóta kaptam még 2-t amikhez tető is van így nem tud semmi beleesni és eldugítani a csöveket. A második képen a csövek csatlakozása van a hordóhoz. A harmadik képen a vezetőcső maga és az elágazások vannak még növények nélkül, aztán az utolsó kettőn már működés közben.
Az enyém ilyen, a Metroban vettem, de láttam minden nagyobb áruházban és kertész boltban is. Azt hiszem Fehérvárott gyártják, ha gondolod megkeresem otthon a papírjait.
Hát sokat semmiböl se kapnak; a vízellátás alapvetö gond marad, de azért igyexem locsolni, amennyire tölem telik. Ez a csepegtetö hordós öntözörendszer nagyon tetszik, de így elvileg egyáltalán nem tudom elképzelni. Ezzel is az a baj, amit Ilnek írtam, hogy amíg még életemben nem láttam ilyet, nem tudom megvalósítani.
Sajnos nem nagyon értem, amit mondasz, de fölhívtam az üzletet, amit ajánlottál; 63000 Ft volt a legolcsóbb szivattyú, amit erre a célra ajánlani tudtak, de azon még nem volt úszókapcsoló, azaz nem venném észre, ha elfogyott a víz..Én azonban sajnos alapvetöen más ligában játszom; 6-8-10 ezer forintos szivattyúra gondoltam. tEHÁT pontosan melyek azok a paraméterek, amiket figyelembe kell vennem, és azoknak milyen értéküeknek kell lenniük? Kösz a választ.