Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3867
És ezzel pontosan a zsidótörvényekkel egyenértékű "nőtörvényt" alkotnál. A vallása ugyanolyan jellemzője az embernek, mint a neme. Ha az egyik alapján tilos a diszkrimináció, akkor a másik alapján is az kell, hogy legyen. Egyébként is hülyeséget beszélsz, mert akkor viszont azt is garantálnod kellene, hogy a képviselők másik fele viszont csakis férfi lehet. Mit csinálnál az egyéni választókerületekkel, hm? Nem beszélve arról, hogy innentől a törvény kétharmados, annyi hülye meg még a mai parlamentben sincs, hogy egy ilyen javaslat (pláne a tiéd) átmenjen. És akkor még mindig alkotmányellenes lenne, az AB seperc megsemmisítené.
Előzmény: forintocska (3831)
Oromon Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3865
Népességarányos, gondolom. Bár szavazókorú népességre vetítve nem tudom, ott akár rosszabb is lehet, hiszen minél fiatalabb korcsoportot nézel, annál kisebb a női létszámfölény - szavazni meg a sok özvegyasszony is szavaz.
Előzmény: Törölt nick (3861)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3864
Nem azt nevezik első zsidótörvénynek, hanem az 1938-ast, de a lényeget tekintve igazad van. Ezért alkotmányellenes.
Előzmény: maestro (3805)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3863
Ne aggódj, ezt a hülyeséget nem fogja megszavazni senki. Alkotmányellenes ugyanis.
Előzmény: forintocska (3803)
Oromon Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3862
A konkrét ügyben ez téves, nem egyforma a társadalmi felelősség, ha létezik olyan. Érdekel, hogy miért? Vannak érveim, persze nem biztos, hogy helyesek, de ha nem érdekel, akkor nem írom le hiába.
Előzmény: rentend (3821)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3861
Az 51% mitől egyenlő, te szerncsétlen?
Előzmény: Törölt nick (3792)
maestro Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3860
Ez így túl demagóg. Jól hangzik, de nem igaz.
Éppen, hogy az értelem egyik jele a megfelelő helyen alkalmazott általánosítás.

Nyilván, amikor tendenciákról, általános jelenségekről beszélgetünk, akkor az általánosítás a helyes és senkit nem érdekel egy-két ritka ellenpélda. Ezért mondhatom azt, hogy a nők alapvetően nem valók sem az uránbányába, sem a politikai pályára. Nota bene, nem is kepesztenek olyan nagyon egyikért sem, vajh' miért?

Ugyanakkor egy konkrét politikusasszony megítélésében az ő konkrét tulajdonságai számítanak és nem azért szavaznak rá, mert nő, hanem mert jól végzi a dolgát. Legfeljebb megjegyezzük, hogy X.Y. rámenősségben sok férfit is megszégyenít, ellenben a kormányüléseket nőies bájjal vezeti le.
Előzmény: Törölt nick (3854)
Oromon Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3859

Nem mintha korábban nem linkeltem volna be a tárgyban egy cikket, igaz, más okból, de érdemes újraolvasni, hogy mit is ír erről - mitadisten - egy nő.

"Megítélés kérdése, hogy a nemek - magyarán a nők - esélyegyenlőségének érdekében kezdeményezett alkotmánymódosítási javaslat tiszteletre méltó, vagy végtelenül komolytalan, cinikus és öncélú tett volt a két liberális politikus részéről.

...

Meglepetést csak az okozhatna - persze csak szigorúan képzeletbeli síkon -, ha az ellenzék is támogatná az alkotmány- és törvénymódosítást. Ennek persze az esélye vajmi kevés, de akkor aztán megmutatná a két kormányzópárt az igazi macsó-arcát.

...

A két liberális politikus azonban számít a papírformára és a zsigeri reakciókra. Amíg az ellenzék hevesen támadni fogja a női kvótát, addig is lehet szerepelni, viszontválaszolni. Szerintem már gyakorolják is tükör előtt a karszéttárást, amivel kommentálják majd: lám-lám, ők megtettek mindent, na de a csúnya politikai közeg...

Meggyőződésem, hogy egy felelős politikusnak mielőtt előadná magánszámát, fel kell mérnie, hogy milyen a támogatottsága. Ha a csekély támogatás ellenére mégis rögtön az alkotmány módosításába fog, akkor nemcsak magáról állít ki bizonyítványt, hanem nevetségessé teszi az ügyet is, jelen esetben a nők társadalmi egyenlőségének az ügyét."

http://nol.hu/cikk/453301

Előzmény: forintocska (3803)
Oromon Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3856

...de a nők, természetüknél fogva, érzékenyebbek lesznek a rombolásra...

Ezt miből lehet gondolni? Melyik nagyvállalat tevékenységén látszott ilyen hatás, amikor az adott nagyvállalat női vezérigazgatót kapott?

Ha jól tudom, például a Playboy birodalom igazgatótanácsi elnöke és vezérigazgatója jó ideje egy nő. Azóta talán egyre kevésbé szexista a Playboy?

Előzmény: rentend (3789)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3854

MIndenkinek van kellemetlen élménye a másik nemről.

Ész és szív  kérdése, hogy nem általánosít.

Na, cuppantalak benneteket.

:))))))))

Előzmény: Törölt nick (3852)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3853

Mert ha nem tecc, ahogy kiosztod a szerepeket ( kissé lenéze a nőket) akkor jöhet a feketeleves?

:)

Wow.

Pasihiszti.

Cicafülearanymorzsája......szoktam fát vágni..(bár nem nagyon engedik..)

:))))))))))

De a lényeg: tudok.

Ahogy szenet lapátolni, betont keverni, stb.

:))))))))

És szeretem a pasinemet.

És van eszem.

Na, akkor most mivan?

Csak szólok, te is sztereotípiázol ám erősen!

:)

Előzmény: maestro (3850)
maestro Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3851
"Ezzel az érveléssel adtál a sz...k egy pofont!"

Miért is?
Előzmény: forintocska (3849)
maestro Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3850
Ugyanezt írtam én is :-)
Ne legyen több numerus clausus, le a feminácikkal.

"Nemtecc, nemtecc..."
Igazad van, mondtam is rögtön az asszonynak: "figyejjé mán, te asszony. Itten egyenjogúság van, nincs többet olyan, hogy majd apuci elintézi. Ha télen melegedni akarsz, fogod a fejszét oszt felhasogatod a fát."
Aztán penig aszontam nekije: "és olyan sincs ám, hogy te csak hímezel, én meg csak nőzök. Ezentúl közösen csináljuk, együtt sírunk, együtt nevetünk."
Előzmény: Törölt nick (3848)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3848

?

Mikor írtam a felefelézést?????

Mikor?

Hmmm??????????????????

Pontosan a rátermetteket kell odaengedni és készpássz.

Hurkára mindegy hogy kettő vagy háromágú a delikvens.

És nem ilyen hülye szöveget nyomatni, hogy: majd apuci elintézi, blablabla...te csak hímezgess, kiscsillag....

*ez nagyon nem tecc!!!!!!!!*

Előzmény: maestro (3847)
maestro Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3847
"A politika annak való, aki rátermett. Nem nemfüggő."

Köszönöm. Akkor már csak azt magyarázd meg, hogy miért nem a rátermetteket engedjük oda továbbra is nemtől függetlenül, miért írjuk elő az 50-50% arányt?
Előzmény: Törölt nick (3846)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3846
A politika annak való, aki rátermett. Nem nemfüggő.
Előzmény: maestro (3843)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3845
lópikulát sugalmaznak ilyesmit. pont az ellentéte történik, ebbe kultúrába körül vannak ajnározva nők úgy általába, érdemi megkülönböztetés nélkül. annyiban közelít a valósághoz a sugalmazásos elképzelés, hogy a piedesztálhoz hozzátartozik a passzív mentalitás is, dolgozzon más helyettem, végezze a piszkos munkát más, én csak a gyümölcsét akarom élvezni úgy hogy cserébe nem adok szinte semmit.
Előzmény: maestro (3843)
rentend Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3844

Ráadásul aki nincs az irányításhoz/hatalomhoz szokva, az aztán vidáman kiviszi a világot a küszöbön álló globális válságból, mi?"

Igen. Ki más? Ez a mai impotens társaság? Még lopni se tudnak jól.

A gyarmati rendszer történelmileg röpke idő alatt felbomlott. A kommunista rendszer abszolút értelemben is egy pillanat alatt szétfoszlott Gorbacsov egyetlen mosolyától: A világ előbbre való, mint az osztályérdek. Dicsértessék az Ő neve.

A hatalomváltáshoz természesen kell idő, bár sürgős a dolog. Nem lehet mindenütt gyorsan eladni. Elég a meghatározó többség változása. Egyébként téves a keleti nők társadalomszervezési szerepéről kialakult, lefitymáló európai felfogás. Ott is csak keresd a nőket (az idősebbeket is), ha valami komoly dolog történik.

A változás már folyik, holnap dübörögni fog. Lehet emlegetni a könnyűvérű nőket, nem róluk szól ez a történet, nem is a férfisöpredékről. Idővel még ez utóbbi is rájön, hogy a farka másik vége lehet ízletesebb, mint amit ő egyáltalán érezni képes.

Előzmény: agicza (3834)
maestro Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3843
"Azt sugalmazza gyermekkortól, hogy vonulj vissza te nem vagy fontos. Majd a férfiak elintéznek mindent."

Azt sugalmazza, hogy "vonulj vissza, ez nem a te dolgod (már ha érted az árnyalatnyi különbséget). Majd a férfiak ölik egymást a parlamentben, valamit nekik kell csinálniuk, ha már gyereket szülni nem tudnak. A politika meg pont nekik való, megvan hozzá az IQ-juk meg a tesztoszteronszintjük is. Ha nagyon akarsz, menj közéjük te is, de bajuszt azért ne növessz, mert ki fog megcsókolni, ki fog a karjába venni este..."
Előzmény: forintocska (3838)
rentend Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3841

"A legjobban azoktól őrizkedj, akik szerint a világ nevetségesen egyszerű, és minden baj egy okra vezethető vissza. Ha pedig netán a megoldást is rögtön tudják prezentálni, akkor aztán igazán vigyázni kell velük."

Tetszetősek ezek a mondványok, de logikailag önmagukat helytelenítik.

A konkrét esetben ez a szuicid szösszenet azért sem hat meg, mert nyilvánvaló, hogy az emberi tevékenységnek az ember az alanya, s ha ez tevékenység veszélyt hordoz, okát csak egyetlen helyen keresheti teista, ateista: az emberben.

Az ember kipróbált sokféle társadalomszervezést, tudatalakítást. Ezekkel ide, a szakadék szélére jutottunk, nemiségben, környezetrombolásban. Akik mernek félni, már juhnejt, pacimamit, globális vészt emlegetnek. Aki félni se mer, persze, legyint s mantrázza a nyugit. A gyermeknek is idő kell, míg megtanul okosan félni.

Én már csak egy tartalékot látok fajunkban: az emberiség másik jófelét, a nőket.

Mondtam, mi, férfiak, majd beszélünk tetteikről.  

Szóval vállalom: egyedül az emberiséget okolom az emberiség mai állapotáért. Bizony, vigyázni kell velem.

Előzmény: maestro (3829)
maestro Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3840
Most szép lassan gépelve megpróbálom még egy oldalról megközelíteni a témát:

Ahhoz mit szólnál, ha alakulna egy maszkulinista mozgalom, akik 12 pontjuk egyikében azt követelnék, hogy a Közgázra, a Jogra, de még az óvónőképzőbe is legalább 50% férfi hallgatót vegyenek fel, természetesen az egyenjogúság nevében. Ez persze azt jelentené, hogy nőből is csak 50% jutna be az eddigi 60-70-80 helyett. Ugye ezt sem bánnád?!?

De ha most erre azt mered írni, hogy "ez más, mert ez a nőket nyomná el igazságtalanul", akkor ordítok.
Előzmény: maestro (3837)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3839
ja, most jön az összesküvés elmélet, mint mindig.... nevetséges. magyarán ok nincs, indok nincs, igazából hátrány se csak a követelődzés hogy beee akarunk menni, vlki tartson bakot. Hát ez minden csak önnálósódás meg emnacipáció nem
Előzmény: forintocska (3838)
maestro Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3837
Már miért lenne hamis?!? A lényeg szóról szóra ugyanaz: a zsidósága/férfi mivolta miatt kerül hátrányos helyzetbe az, aki tehetségénél, teljesítményénél fogva bekerülhetne az egyetemre/pártlistára, de a népeségben való arányokra hivatkozva nála rosszabb teljesítményt nyújtó magyarok/nők kerülnek be csak azért, mert őn nem zsidók/férfiak.

Persze, hogy nem fogja garantálni, mert hiába töltik fel a listákat innen-onnan előrángatott, másodvonalbeli női politikusokkal, a lakosság úgyis a legjobbakra fog szavazni. Azok pedig jellemzően férfiak, illetve a nők közül azok, akik már eddig is ott voltak - de ők még nem a női mivoltuk, hanem a teljesítményük miatt kerültek oda.

A parlamenti mandátumok felét pedig akkor add egyszerűen csak a nőknek, ha majd az uránbányákban is legalább 50% nő dolgozik, mert ez lenne ott is a nők egészséges aránya, nem?
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3835
miért kell mesterségesen beemelni oda annyit? miért nincsenek már ott? van vlmi jogi, szabályozásbeli akadálya annak hogy ezt a nők képességeik bizonyításával, saját erőből elérjék?
agicza Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3834
Persze, és majd ezt Iránban vagy Líbiában, netán Észak-Koreában le is bírod nyomni a helyi politikusok torkán, hogy az addig a húsosfazék közelébe sem engedett nők irányítsák az országukat, ugye? Naiva maxima! Ráadásul aki nincs az irányításhoz/hatalomhoz szokva, az aztán vidáman kiviszi a világot a küszöbön álló globális válságból, mi?

Inkább menjenek az aktivisták környezetvédeni, és a tengerentúlra károsanyag-kibocsátás ellen tiltakozni, többet érnének vele, mert ez a jelenkor legnagyobb fenyegettsége, és nem az, hogy most aki kormányoz, az hím-vagy nőnemű...
Előzmény: rentend (3826)
maestro Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3832
Forintocska, a 3805-ös hozzászólásom csak elkerülte a figyelmedet, vagy pedig azóta sem találtál megfelelő idézetet a kiskátéban és azért e nagy hallgatás? Igazán érdekelne a véleményed arról, hogy mennyiben jobb az általad úgy üdvözölt törvénytervezet a vele logikailag izomorf numerus clausus törvénynél.
Előzmény: forintocska (3827)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3830
nem olvasgatom napi rendszerességgel, mint látható. így aztán pláne mér függne bármilyen szinten amit mondok attól amit rambó, jambó vagy jimbó mond?
Előzmény: forintocska (3827)
maestro Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3829
A legjobban azoktól őrizkedj, akik szerint a világ nevetségesen egyszerű, és minden baj egy okra vezethető vissza. Ha pedig netán a megoldást is rögtön tudják prezentálni, akkor aztán igazán vigyázni kell velük.

Igen, a hagyományos nőszerepet egyértelműen preferálom, de nem az 50-100 évvel ezelőtti értelemben. A feleségemnek természetes, hogy ő mosogat, viszont nekem is természetes, hogy én hasogatom fel a fát télire. És a feleségem is dolgozik (mármint a szakmájában), de talán fele annyit, mint én. De ez is természetes, mert amíg én a második műszakot nyomom a tervezőasztal mellett, addig ő rendben tartja a házat és a kertet, ami szintén kemény munka.

Egyébként pedig: nem az a jó párkapcsolat, ahol önfeláldozóan egymásnak kínálgatják mindketten a csirke combját, hanem ahol az egyik a mellét szereti, a másik a végtagjait, és mindketten mindig a legjobb részét eszik.
Előzmény: rentend (3808)
rentend Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3828
Természetesen kultúra alapján sem választom szét az embereket globális témákban. Tehát ebben a topikban sem.
Előzmény: Törölt nick (3823)
rentend Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3826

Végső soron viszonylag gyors globális uralomváltásra gondolok.

Előzmény: Törölt nick (3810)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!