Írtam én is a UPC-nek. Felhívtak a következő nap telefonon. Említettem, hogy több lakó is érdeklődött a szolgáltatás iránt. Biztattak, hog jók az esélyeink, mivel az utcában van kihúzva kábel, így elméletileg nem nagy gond behozni a házba.
Közös képviselőt tájékoztatta már valaki a témában? Gondolom neki tudnia kell róla, rajta keresztül mehetne a dolog!
Tegnap elolvastam a villanyóra állásomat a lépcsőházban lévő szekrényben. Akkor vettem észre, hogy a koax, telefon és egyéb kábelek mellett UTP kábelezés is ki van építve! Kérdésem, hogy valakinek a lakásában van UTP csatlakozó kivezetve? Esetleg a lakásokon belül, a falak is be vannak kábelezve UTP-vel?
[4]"Havefun: Elítetted még az elején, hogy elkértél anyagokat a közös képviselőtől. Hát, én is kértem, de még nem kaptam meg. Át tudnád nekem is küldeni? Nagyon köszönöm!"
2 napig nem vagyok ti meg annyit írtok, hogy alig bírom utólérni! :)))
Havefun: Elítetted még az elején, hogy elkértél anyagokat a közös képviselőtől. Hát, én is kértem, de még nem kaptam meg. Át tudnád nekem is küldeni? Nagyon köszönöm! (kittyian kukac freemail)
A Pintér Úrral - mióta újra megkaptam a számát és ezt köszönöm! - nekem szintén pozitív tapasztalatom volt. Épp panaszoltam, hogy a B lph. ajtaja nem csukódik, mikor már kint is voltak a szerelők.
Igaz, már ismét nem csukódik!
És ha már biztonság újra:
Sem az A-B kapu, sem a B lph. nem csukódik magától!!!
Aki ott lakik és olvassa, azt különösen kérem, hogy húzza be magaután, mert egy átjáró ház az egész!!!
Köszönöm!
A szolgáltatók terén UPC-t támogatom. Egyetértek, hogy mindenki személyes tapasztalatai alapján tud majd dönteni, mert van jó is meg rossz is.
Én pl. T-Home-ot biztos nem, mert tudom, hogy mekkora szar van bent náluk.
Nővérem szív is vele: 2x fizettettek ki vele díjat (a rendszerükben csak 1x van bent) és felszólító levél küldése nélkül kikapcsolták (a rendszerükben az van, hogy mind a 3-at kiküldték!!!). Rokon is ott dolgozik és próbált intézkedni és most veri a fejét a falba, hogy mekkora marhák odabent... Szóval én nem támogatom!
Igen, én a szerencsések közé tartozom ebből a szempontból. A net wireless, a tv pedig pont jó helyen van. De tényleg valószínű, hogy fognak adni kedvezményt, nem is azért írtam, hogy bárkit lebeszéljek, csak gondoltam megosztom a tapasztalatokat.
"UPC... Én a honlapjukon írtam nekik email-t, hogy miért nem lehet őket elérni ezen a címen!
UPC honlapján a kezdőlapon a reklámok között van Társasházi ajánlatról is szó! Valami csoportos kedvezményre ezek szerint nagyobb eséllyel nyitottak, meg kell próbálni!
T-HOME bekötésnél mindenfelé új kábelköteget (telefonzsinór, utp) húztatok szét? Vagy azon szerencsések közé tartozol, akiknek esetleg jó helyen van a telefoncsatlakozója és csak egy helyiségben kellett egy tv-t rákötni a hálózatra?
Mivel a HÁZban van több szolgáltató is, ezért talán a UPC is ajánl kedvezőbb feltételeket a konkurencia leküzdése érdekében. Több érdeklődőnél szerintem lehet erről is beszélni!
Nekünk volt már UPC-nk, és nekem nagyon nem tetszett, csak akkor nem volt más választásunk. Drága volt - a TV és a net került 9000 Ft-ba (miután lejárt a hűségidő), és nem voltak hajlandóak utána semmilyen kedvezményt ajánlani új szerződés aláírásával, visszaéltek a helyzettel, hogy egyedül vannak. A csatornakiosztás sem volt különösebben jó, túl sok külföldi adó volt (olasz, spanyol, kínai, cseh, orosz). Nekem most egyelőre nagyon tetszik a T-home, bár néha tényleg lefagy a TV néhány másodpercre.
Igen ezt a törvényi előírást én is tudom, szóval csak bizakodni lehet, hogy pár napon belül kapunk értesítőt! :)
Gondolom mindegyik szolgáltatónak vannak pozitív és negatív tulajdonságai. Mindenkinek maga kell eldönteni, hogy milyen igényei vannak. Mi korábban is UPC előfizetők voltunk és nem volt vele semmi problémánk, ezért is kezdeményeztem, hogy legyenek jelen a társasházban.
Tuti nem lesz jövő héten, mert a törvény szerint előtte 8 nappal kell írásban meghívni a tulajdonosokat. Viszont május 31-ig elvileg meg kellene tartani. Szóval esélyes egy május 25-29 közötti időpont.
T-home hibák, amiről én hallottam: (drága), szakadozik, nehéz elérni a hibajavítókat, a TV képe időnként lefagy. Digiről ugyanezeket hallottam. UPC-nél csak a netet nem ajánlották. Hát nem tudom. Valószínűleg egyik sem tökéletes, és pl. a T-home 90%-ban működhet tökéletesen, csak éppen hozzám ezek a hírek jutottak el. Digi mellett szól, hogy nincs hűségidő, bármikor válthatok és a csatornakiosztása is jobban tetszik a T-homosénál. De ha a UPC előbb megjelenik, annak is örülök.
Én a honlapjukon írtam nekik email-t, hogy miért nem lehet őket elérni ezen a címen! Kicsit szívhez szólóan fogalmaztam meg a levelet! Aztán jött két email és tegnap megkerestek telefonon is! Amikor mondtam a képviselő hölgynek, hogy egy 170 lakásos társasházról van szó, akkor hallani lehetett a hangján, hogy meglepődött és örült a létszámnak, igaz megjegyeztem, hogy eddig kb. 100 lakás van eladva és a hogy a T-Home már jó ideje jelen van! Ez egyáltalán nem zavarta! :)
Szóval vagy keresd meg őket te is email-en keresztül, vagy esetleg valamilyen formában megadhatom a hölgy telefonszámát! Nem hiszem, hogy zavarná a dolog, hogyha te is megsürgetnéd a dolgot! Gondolom nekik is az az érdekük, hogy minél hamarabb szolgáltassanak nálunk is! Én eddig türelmes, voltam és most már, hogy elindult "valami", így meg is várom, hogy elérhető legyen a UPC.
A közgyűlést nem tudom, hogy milyen formában lehetne megsürgetni!? Talán állandóan zaklatni kellene a közös képviselőt telefonon!? Vagy esetleg, írjunk egy kérelmet, hogy azonnal követeljük a közgyűlést, ezt ki lehetne a lépcsőházakban rakni és mindenki az aláírásával hozzájárulhatna. Aztán ha összegyűltek az aláírások, akkor vagy postára adnánk a kérelmet, vagy személyesen is be lehetne vinni!
Mivel van egy olyan megérzésem, hogy nem lesz még a jövő héten sem közgyűlés, mert arról meg időben kellene tájékoztatnia a "kedves" közös képviselőnek! :(
"A UPC-vel már felvettem a kapcsoltat... A fejleményekről persze tájékoztatni fog a UPC, akkor majd én is megírom az infokat!"
Első lépésként a lakók figyelmét kellene felhívni a lehetőségre, ha jól értem. Ha van elegendő létszám, akkor UPC úgyis pozitív választ ad. Én már laktam olyan házban, ahol végül nem is csináltak felmérést, elég volt pár érdeklődő. Hol kerested őket? Én is hatnék rájuk!
"A közös képviselőt valóban nehéz elérni... azt mondta, hogy ebben a hónapban lesz közgyűlés (május második felében, május 15 és 30 között)!..."
Közös képviselőt rá kéne szorítani, hogy szervezze meg minél előbb a közgyűlést. A fórum első hozzászólásai között is már felmerült pár kérdés, amikből egyre gyűlnek! Az alapvető tisztázandó dolgokban pedig minél hamarabb dönteni kell, pl.: óraleolvasások, biztonsági kérdések (tárolók, ajtók zárása), költségek csökkentése/fizetése, tűzoltók stb.
Kérdés, hogy a rossz tapasztalatok milyen arányban állnak a jókkal. Mire volt panasz? A műsor minőségére, ügyfélszolgálatra, árakra? Jó lenne tudni, mert rossz hírek minden szolgáltatóról lehet hallani. Személyes benyomásod alapján pedig másoknak nehéz dönteni.
Akkor nekem nagy szerencsém volt mindig, mert egyből sikerült elérni a gondnokot, és minden esetben nagyon készséges volt.
Nekem az előszobába rakták a villanykapcsolót az ajtó mögé, bár van egy közvetlenül a bejárati ajtó mellett is, szóval annyira nem zavaró. Az mondjuk inkább zavar, hogy a konyhában nem raktak dugaljakat, csak az egyik oldalra, a mosogatógép kiállását pedig úgy tették be, hogy nem férne be elé a mosogatógép.
MX-5: Milyen jellegű hibára gondolsz? Ha kis sérülésre, akkor azt műgyantával telítik ki. Elvileg árulnak színezett műgyantát. Ha bükk a padló, akkor mázlid van, az a leggyakoribb szín.
Havefun, T-homeról s/nem hallottam jókat. Tudom, digiről meg ti sem, de nekem vannak jó tapasztalataim, és mások is ajánlották. Bár, ha digi mégsem lesz (állítólag már megállapodott a telephanttal), akkor nekem is a UPC szimpatikus. Bár arra is morognak páran. A gond, hogy már lassan 3 hónapja lóg a levegőben, és még legalább ennyi idő, mire lesz valami ezekből. A T-home-nál pedig 1 éves hűségidő van. Kérdés, hogy hányan várnak nyár közepéig, és hányan fizetnek elő inkább a jelenleg is elérhető csomagokra.
Viktor84: A víz és fűtés számlát majd (gondolom a közgyűlés után) havonta kell bediktálni, és az alapján kapunk csekket.
A villanyszámlát közvetlenül az ELMŰnek kell hónap 15. és 21. között bediktálni, és kb rákövetkező hónap elején küldenek csekket. Erről nem kaptál levelet?
Hozzám is becsengetett a tábla ügynök, hogy 3900-ért megcsinálná az 500 ft-os munkát. Tudnám hogy jutott be... Nem tudjátok mikor kell fizetni a víz, villany, egyéb számlákat? Pintér Gábor amikor még felvette a telefonját azt mondta május közepén a közgyűlésen lesz elszámolás, de semmi infó azóta. Nyilvánvalóan rosszul működnek a tűzjelzők, mert nem volt tűz egyszer sem, ezért a számlát szerintem a kivitelezőnek kellene benyújtani a tűzoltók kiszállása miatt.
A UPC-vel már felvettem a kapcsoltat, éppen ma hívtak és azt mondták, hogy legelső lépésként a közös képviselővel, aztán fel kell mérniük az igényeket, és ha elegendőnek tartják a csatlakozók létszámát, akkor működhet a dolog. A fejleményekről persze tájékoztatni fog a UPC, akkor majd én is megírom az infokat! Nekünk is ők lennének a legszimpatikusabbak. A telephant egy nagy rakás sz*r.
A közös képviselőt valóban nehéz elérni, sok türelem kell hozzá. Pár nap kitartó hívogatás után sikerült beszélnem vele, azt mondta, hogy ebben a hónapban lesz közgyűlés (május második felében, május 15 és 30 között)! Az előző hónapban is amikor, kérdeztem, akkor is ezt ígérte, hogy még ebben (április) a hónapban lesz közgyűlés, de végül nem volt, vagy csak én maradtam le róla? :)
Kérdeztem még az óraleolvasásokkal kapcsolatban, azt mondta, hogy ő minden hónapban leolvassa a fűtést, mert azok kint vannak a folyosón, de hideg-meleg vizet először általány alapján fogja kiszámolni, mert még nem kapott rendes számlát!!! Ezt szó szerint így, mondta, hogy "rendes" számlát, akkor kérdem én, hogy milyet kapott???
A tárolók bejárati ajtaját is valóban zárni kellene, mert akkor valóban csak "szemét tárolására" alkalmasak! Gondolom egyszerűbb és olcsóbb is, ha csak a bejárati ajtókat lehetne kulccsal zárni és nem kellene külön-külön felszerelni valami hálót az egyes tárolók közé!
HÁZban lévő TV és NET szolgáltatással személy szerint nem vagyok elégedett (ezekről már írtunk röviden 1., 2., 3. számú hozzászólásban)!
Kezdeményezni kellene, hogy kössék be a HÁZ-ba a UPC-t is! Megfelelő számú érdeklődő esetén ingyenes megteszik! Szeretném, ha lenne aki támogatná a dolgot!
UPC-ben még sehol sem csalódtam, mivel kábelen jön a szolgáltatás, ezért használhatnánk a falakban előre kialakított koax kábelezést. Csomagjaik is elég jók, minőség tekintetében pedig kiváló. Elérhetőek náluk HD adások is, nem kell külön, máshol előfizetni.
Aki már megtette, milyen szolgáltatót választott? Elégedett vele?
Látszólag ugyan több lehetőség közül lehet választani, de valójában egyik sem az igazi. Telephant-ról, Digiről, és Antenna digital-ról (csak TV-t szolgáltat) már írtunk. Én a T-HOME-al IPTV-val szemeztem, de most elbizonytalanodtam. Nem olcsó a szolgáltatásuk (8880 Ft: DSL Tel Alap csomag, 2 Mb DSL net + IP TV családi csomag), ráadásul nem lehet használni a falban lévő koax-ot. Ami azt eredményezi, hogy keresztbe-kasul kábelek(telefon és UTP) mennek a lakásban. Főleg, ha szeretnék egy-egy TV-t a nappaliban és mondjuk a hálóban is. Ezek viszonylag messze vannak egymástól, hogy ne érje meg az UTP kábelt odáig elvinni körbe a fal mellett. Ilyen esetben marad a vezeték nélküli megoldás, ami újra csak a költségeket növeli. Egy szerelő szerint akár 30.000 Ft-al, ennyibe kerül ugyanis vezeték nélküi kiépítés állítólag (ennek még utána járok)!
Egész biztos van valami megoldás, már hallottam róla! Konkrétumot azonban hirtelen nem tudok sajnos mondani, de ha valakinek sikerül hamarabb kiderítenie, akkor légyszi írja meg!
Egy kis kiegészítést tennék: 16A kb. 3500-4000 W-nak megfelelő teljesítmény. Az eszközöktől függ, hogy mennyit bír pontosan a hálózat.
A porszívó bekapcsolásakor felvitt pillanatnyi áramerősség eredményezheti azt, hogy a biztosíték lecsap, még akkor is, ha egyébként normál üzemben elbírná a hálózat a poszívózás melletti tv nézést, mosást stb...
ELMÜ-nél bármikor lehet kérni, hogy 3x16A-ra (vagy még nagyobbra) emeljék a hálózat terhelhetőségét minden komolyabb átalakítás nélkül. Természetesen pénzkérdés is a dolog, de nem hihetetlen horror összeg. Ha valakit érdekel, és szüksége van rá, érdeklődjön az ELMÜ-nél!
Mi viszonylag már az elején beköltöztünk, már február végén, én is megosztanék néhány gondolatot Veletek.
A biztonsági kérdésekkel mi is maximálisan egyetértünk, minél zártabb, annál jobb. Aki rokon, barát, ismerős, úgyis be tud jönni, a többieket pedig szűrni kell. Hozzánk egy redőny-ügynök csengetett be tegnap, hogy fel is mérné, ha van időm. Már tette volna be a lábát a lakásba, de nem engedtem be. Sajnos nem lehet tudni, hogy tényleg a redőnyt mérné fel, vagy a terepet inkább...
Amikor múlt csütörtökön megszólalt a tűzjelző, én is próbáltam hívni Pintér Gábort, de sikertelenül, ki volt kapcsolva. Gondoltam megpróbálom Vastagh Eleonórát, ő viszont elég durva stílusban épphogy le nem kiabált, hogy ő már megmondta az előbb is, hogy nem tud mit csinálni, nem ő a gondnok. Ezek után belőle nekem ennyi elég volt.
Egyébként maga a lakás eddig szuper, egy-két bakit találtunk. Például nálunk a nappali villanykapcsolóját az ajtó mögé tették... Nem tudom, ki találta ki, de látszik, hogy nem gondolta át. Le is vettük az ajtót, akkor inkább ne legyen ott.
Mi a T-com-ot köttettük be, ipTV, net, meg telefon. Így együtt 8880 Ft, ez rajta volt a szórólapon is. A Digit is kérdeztük, viszont arról sok rosszat hallottunk, hogy nem jó az adás minősége, sokszor akadozik a net.
A fájlmegosztással kapcsolatban egyébként szerintem jó ötlet lenne létrehozni mondjuk egy gmail fiókot, ott elég nagy a tárhely, és oda el is lehet küldeni, vagy piszkozatként el is lehet menteni minden közös fájlt, a jelszót pedig az érintettek akár itt is megkaphatnák, vagy a lakógyűlésen.
16 A - ha jól számolom - kb. 4 kW-nak (= 4000 Watt) megfelelő teljesítmény.
Ez annyit tesz, hogy egy időpontban egy feszültségen max. ennyi teljesítményt tudsz felvenni. Aztán lecsap...
Ez egy normál háztartásban általában elég szokott lenni.
Hacsak nem akarsz egyszerre vasalni, sütni, főzni és még porszívózni is.
De azért ne lepődjön meg senki, ha néha lecsap majd a porszívó bekapcsolásakor a biztosíték. :)
Mai szösszenet:
Becsenget egy idős bácsika, hogy akkor majd ilyen és ilyen lesz a névtáblám meg a postaláda névkártyám. Elmotyogta fél percben, majd kérte is a nevem és már hátatfordítva távozik és odamotyogja, hogy 3000 Ft lesz, majd bedob csekket.
Utánaszóltam:
- Kinek a megbízásából dolgozik?
- A magáéból!
- Jah, akkor talán viszont látásra, nem kérem!
Az ilyenek miatt mondom, hogy kell zárni a bejáratot! Ki engedte be? Hogyan jutott be???
Ha meg nem ocsúdok fel időben, be vagyok palizva. Nagyon gyakorlott, rafkós kis öreg volt! Tessék vigyázni!
Ja, még annyit a biztonsághoz: nem tartom jó dolognak, hogy a nevünk és a kapucsengő szám mellett a lakásszám is ki van írva. Aki hozzánk jön, úgy is tudja hanyadik emelet, melyik lakás. A "többiek" viszont ne kapcsolhassák össze. Elég ha házon belül a postaládákon rajta van a név.
Hangszigetelés: ez most egy jó kérdés, mert alapvetően csend van. A liftet hallom néha, és ha a mellettem lakó nyitja a bejárati ajtót. Ez még nem zavaró. De pl, ha a felettem lakó kicsit hangosabban beszélget, akkor van, hogy tisztán értek 1-2 szót. Most vagy ők túl hangosak, vagy a födém szigetelése rossz. Tény, hogy eddig csak buli idején tapasztaltam.
Biztonság: én is támogatom a felvetéseket. A tárolóval így semmit sem tudunk kezdeni, legfeljebb lomtárolásra lehet használni. Ha már az ajtókat tudjuk zárni, akkor még a lefedése sem feltétlenül kell, pl, ahol az enyém van, ott van összesen 8 db tároló, egymást csak nem fosztjuk ki. :)
Sütő ügyben sajnos nem tudok segíteni.
A liftnél szerintetek lehet állítani az érzékelőn? Nekem úgy tűnik, nagyon hamar becsukódik, és nehéz megtalálni azt a pontot, ahol érzékel.
- garázskapu ajtaját távirányítóval is lehessen zárni. Így talán többen megvárnák, hogy lecsukódjon, és elkerülhető lenne, hogy illetéktelen bejusson.
- ha nem lehetséges, vagy költséges az előző megoldás, akkor a kapu záródásának késleltetését rövidebb időre kell állítani, hogy nyitás után hamarabb csukódjon.
Maximálisan egyetértek Veled a biztonságot illetően!
Ezért is lett létrehozva a fórum, hogy az észrevételeknek lehessen hangot adni, ill. ha egyedül nem lehet valamit elintézni, akkor többen összefogva nagyobb eséllyel tudunk eredményt elérni, hisz ez közös érdekünk!
Közösképviselővel (Pintér G.) nekem is nagyon nehézkesen ment a levelezés, átlagosan 1,5-2 hét volt mire kaptam érdemi választ.