Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Bár az összeköltözés első négy hónapja alatt eccer mosogatott apuci is, egyszer a tinileányzó is, és én sem szoktam többször, csak hetente, úgyhogy ... nademajdha elkezdek főzni is ... brrr :-(
Még egyszer már nem dőlök be a bolgárúros ördöngős ügyvédkedésnek :-)))
Én a normálisan, nőiesen véleményt mondó hölgyeket, mint pl. AngelDC, agicza, sitonthefence, Csipkefa stb. magától értetődően a magunk oldalára helyezem képzeletben.
Az ellenoldal az, aki ordít. Most éppen azt, hogy: No comment :-)
Szerintem a feminizmust nagyívben letojják. Egyfajta egészséges női érdekvédelemre gondolnak viszont, csak annak még nincs neve, de ennek betudhatóan legalább nem is lehet ennyire elcsépelt :-)
Télleg, fijjugg, talájjunk már valami egésséges nevet a mi egésséges gondolatainknak!
Rendszerint csak a legnagyobb badarságok végére biggyesztik oda ezt. Eleve nem is lehet másképp. A "no comment" kizárólag önmagában lehet értelmes válasz. Ha erősen kommentálsz/kritizálsz valamit, majd a végére - a commentek után, ugye! - odabiggyeszted, hogy comment márpedig nincs, az röhejes :-)))
Én úgy látom, nincs ellenoldal, csak másik oldal; és a másik oldalon van is megfelelő partner doszt, és mind azt mondják, amit te is mondtál itt abban, amire már csak egy ponttal válaszoltam :-)
Ponotsabban van ugyan egy ordító ellenoldal, de az meg nem is akarna partner lenni, és őszintén szólva nekik én se akarnék partnerük lenni. Aki ki akarja irtani a szerintem a férfi-női harmónia feltételeit jelentő különbségeket, amik együttesen kellenek a világ szépségéhez és teljességéhez, hogy a helyükbe valami nemtelen szürke személyeket állítson, az nekem vagy gyógyítandó beteg, vagy ellenség, aki ellen védekezni kell a végsőkig.
Nem hiszem, hogy alapvető különbségek lennének az álláspontunkban. De ha egyszer nincs megfelelő partner az ellenoldalon, muszáj nekünk magunknak biztosítani a vita feltételeit... Ráérő időnkben esetleg kidolgozhatnánk a feministák 12 pontjának hasznos és a való életben is megvalósítható változatát is. Persze, nem a feministák segítése céljából, hanem a normális nők érdekében.
A második bekezdésben van szerintem a középutas igazság. Nagyon jól megfogalmaztad.
Az Oromon által beidézett 12 pontról nekem még annyi jutott eszembe, hogy jééé, mi után is kapálóznak ezek, hiszen a "kívánságaik" nagy része már élő valóság! Jó, persze, biztos nem mindenhol az országban, de meg vagyok győződve arról, hogy többnyire igen.
Amin nyomulhatnának, az egyes jogszabály hiányosságok pótlása, mint pl. a házasságon/élettársi kapcsolaton belüli erőszak - de ne csak a férfi-, hanem a női agresszió is legyen büntetve valamilyen módon (jó-jó, tudom, ez határmezsgye, ahol max. titokban beépített kamerákkal lehetne igazságot tenni, de hát semmi sem tökéletes, legfeljebb törekedni lehet rá ...).
Vagy ami nekem még régi vesszőparipám, mint egykori habzó szájú feministának :-), az az, hogy a nők ahhoz, hogy a munkában és otthon is megfelelően helyt tudjanak állni, ahhoz törvényileg szavatolni és a mindennapi életben is biztosítani kellene számukra a 6 órás munkaidőt (természetesen a gyerekekkel otthon maradó vagy róluk egyedül gondoskodó férfiaknak is), legalább a gyerekek általános iskola alsós időszakának végéig. Ja, és nem mérföldekkel alacsonyabb javadalmazásért. Mert ami ma van: az én munkahelyemen pl. évek óta az megy, hogy aki 6 órás (a legtöbb a gyerekét/gyerekeit egyedül nevelő anya!), azzal közölték, hogy vagy 8 óra, vagy lapát. Aki pedig újként jönne 6 órásnak, az élből elutasítva. Szóval szerintem ezt a részterületet nagyon rendbe kéne tenni.
Inkább hálás lehetnél, hogy a férfiak - megacélozva szívüket és összeszorítva fogukat - önként vállalják a tévé nézhetetlen műsorainak és reklámblokkjainak szemlélését helyetted is, hogy a könnyed és pihentető mosogatást teljes egészében, önzetlenül átengedhessék neked :-)