Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
"Nem. Nem összemosni a kettőt. Az egyik etnikai. A másik az emberiség egyik felének a képviselethez való jogának a biztosítása. Az embereknek nemtől függetlenül lehetnek etnikai és vallási hovatartozásuk."
Nem mosom össze. A mondat fordítva is igaz: az embereknek etnikai és vallási hovatartozásuktól függetlenül is lehet nemi hovatartozásuk. Tökugyanaz. Ne kapálózz tovább! :-)
"Mit is nevezünk diszkriminációnak? Ha valamely csoport hátrányban van. Jelen esetben a nők vannak hátrányban a képviseletben. Nos, ez a diszkrimináció! Amit én be akarok vezetni, az a nők képviseleti jogának a biztosítása számarányuknak megfelelően. Ezt jogegyenlőségnek hívják."
Nem, jogegyenlőségnek azt hívják, ami most van. Amit te erőltetsz, azt pedig a férfiak diszkriminációjának. Tudom, hogy megbuknál alkotmányjogból, nekem még elég friss élmény:-) Ja, és nőnél vizsgáztam, mielőtt azt mondanád, hogy biztos egy rohadt hímsoviniszta engedett át.
"Mit hazudozol? Ugyanolyan arányú a fizetésükből levont adó, mint a férfiaké. Ugyanaz az adósáv érvényes rájuk."
Hazudozik az ükanyád, meg a Fletó, meg a Vityenka:-) Mondd, te még csak személyi jövedelemadóról hallottál? (Egyébként azt is kevesebbet fizetnek a nők, ha igaz az a rinyálásotok, hogy alulfizetik őket).
"Nem mondhatod. Mert a politika jelentése az egymás mellett élés tudománya. Ennek a nők jobban megfelelnek, mint a férfiak. Kompromisszum-képesebbek, nagyobb az empátiájuk, szociális érzékenységük (és akár tetszik akár nem), még a gazdasági érzékük is."
Ez utóbbit nem hiszem. A tapasztalat ennek ellentmond. Volt az egyetemen is egy szimulációs játék, 5 év alatt a férfiak átlagosan kétszer akkora hozamot értek el egységnyi pénzre vetítve, ugyanolyan körülmények között.
"Nem véletlen, hogy a családi költségvetések is túlnyomórészt nők kezében vannak."
Ennek semmi köze a gazdasági érzékhez. Az nem ugyanaz, mint a takarékosság. (Azt elismerem, hogy jobb, ha a barátnőm megy kaját venni, mert ő ésszel csinálja, én meg megveszem, amit éppen akkor megennék:-) De ez sem egyenlő azzal, hogy jobb a gazdasági érzéke. Tényleg, szerinted mi az?:-) )
"Nem beszélve az agresszivitásról. Aminek nincs helye a törvényhozásban."
Dehogynincs.
"Ennek isszuk most is a levét. A sok hülye hímsoviniszta képviselő acsarkodásának."
Meg a sok hülye nő acsarkodásának.
"Nem véletlen az sem, hogy Svédországban, hol a nők aránya a parlamentben 40% fölött van jóval, ott sokkal jobban mennek a parlamenti munkák, és az ország müködése is sokkal jobb. "
A két dolognak édeskevés köze van egymáshoz. Ha szerinted mégis, akkor bizonyítsd be.
Csak azért, mert nők, nem. Tessék megnyerni a választókerületben a választásokat, vagy jól helyezkedni a listán. A mai helyzet nem alkotmányellenes, mert nem diszkriminál. Amit te szeretnél, az viszont igen, ezért alkotmányellenes. Többször nem mondom el, mert még megérted:-)
Most csináltam egy kis közvélemény-kutatást itt a környezetemben. A körülöttem ülő 11 nőből egyet sem befolyásol. Vagy ők vannak eltévedve, vagy te. Tippem volna...:-)
Nem, a mai Alkotmány nem alkotmányellenes (ez fogalmi képtelenség), viszont a nők pozitív diszkriminációját tiltja (azzal, hogy tiltja bármelyik nem negatív diszkriminációját).
A nők sokszor nem mennek szavazni. Nem élnek a jogukkal, nem érdekli őket a politika olyan arányban, mint a férfiakat. Legalábbis Svájcban, ahol nem is olyan régen kapták meg a szavazati jogot - a férfiak többségi szavazásával:
"The majority of women in the National Council belong to parties on the left. A study of voting patterns in the current legislature showed that even those belonging to right-wing parties tended to vote further to the left than their male party colleagues.
However, a study issued in 2007 showed that despite the increase in the number of women being elected to political posts, women are less interested in politics than men are. In contrast to other European countries the gap between the number of men and the number of women casting their vote is widening. In 2003 54% of men, but only 38% of women voted in the federal elections."
Igaz, ott van, hogy in contrast to other European countries, de azért el lehet töprengeni rajta.
Szerintem kábé azonos logikai súlyú a te jóslatoddal az az ellen-jóslat, hogy amelyik párt magáévá teszi a javaslatot, az a női kvóta miatt elveszíti az eddig a pártot szponzoráló férfiaknak odaadható pozíciók jó részét, ezzel a pénzt és egyéb támogatást, és elveszíti hímsoviniszta férfiszavazóit, meg azokat a női szavazókat, akik a sármos férfire szavaztak, és nem a politikai álláspontra. Márpedig ők nincsenek kevesen, több forrásból olvastam már, hogy Demszky urat a női szavazók választották újra és újra, mert olyan fess ember, akkor is, amikor a férfiak már nem mentek el szavazni rá, mert nem tartották jó főpolgármesternek. Persze nincs kemény adatom erre, ezért lehet, hogy csak legenda, de szerintem valószerű.
Annyira azért nem kellene hülyének nézned a nőket! Nem hiszem, hogy az a párt ásná el magát náluk, amelyik nem szavaz meg egy nyíltan diszkriminatív, szexista, alkotmányellenes törvényt. Éppen ellenkezőleg.
Ami azt illeti, mintha éppen itt írt volna valaki arról, hogy egy svájci tartományban megszavaztatták a nőket a bevezetendő női választójogról, és a többségük nem akarta... De biztos csak meg akarták nevettetni egy kicsit a feministákat.