Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Abban nem volt kétségem, hogy ismered a ying-yang lényegét. Az ebből több hsz-odben levont következtetéseidből azonban nekem az jött át, hogy valamiféle statikus egyenrangúságra gondolsz, a hagyományos nőszerepet preferálod. Bocs, ha tévedtem.
Én meg azt mantrázom, hogy már csak támogatott jelentős női szerepváltás húzhat ki minket az egyre nagyobb slamasztikából.
Ha nem nagy a globális slamasztikánk, akkor, persze, tévedek.
"...másfelől arra is figyelemmel kell lenni, hogy az ország területén lakó egyes népfajokhoz és nemzetiségekhez tartozó ifjak arányszáma a hallgatók közt lehetőleg elérje az illető népfaj vagy nemzetiség országos arányszámát, de legalább kitegye annak kilenctizedrészét." (1920. évi XXV.tc , más néven Numerus Clausus, az első zsidótörvény)
"...másfelől arra is figyelemmel kell lenni, hogy az ország területén lakó egyes nemekhez tartozó képviselőjelöltek arányszáma a választási listákon lehetőleg elérje az illető nem országos arányszámát, de legalább kitegye annak kilenctizedrészét." (2007. évi majdanadik törvény, más néven végre valami megmozdult kishazánkban)
Volt e vonulat mentén asszem szepalomnak valami megjegyzése a jelen állapotok konzerválásáról, meg forintocskának a hímsovinizmus avítt voltáról - finoman megmosolyogni tudtam mindössze ... talán ha felébrednének, észrevennék, hogy pont ők idejétmúltak, úgy kábé 50 évvel vannak csak lemaradva :-) De a térítőtől délre szerintem igen tág lehetőségek nyílnak számukra: almocska valszeg tud arabul, így igen sok muszlim országban szabadon téríthet (addig sincs itt), forintocska meg elkezdhet tanulni hindiül, kínaiul, meg satöbbi. Pompás karrierlehetőségek várják őket az ENSZ és egyéb impotens nemzetközi vízfejek női tagozatában. Itt megest csak vagdalkoznak, nemtom, mire számítanak ezután.
A fél pár zoknis topik nagyon aranyos, régen én is látogattam.
Oromon úr meg gondolkoggyon el azon, vajh mér is vagyon eltiltva az mosógéptől, bisztos nem véletlen :-) ... barátosné tuti félti a finom kis cuccait a durva férfikezektül ;-)
az abortusztatisztikák után, amire forintocska egy elsiklási kísérlet, majd pár óra gondolkodás után kiizzadta azt hogy az abortusz nem más mint a nőkre jellemző felősségteljes gondolkodás egyik megnyilvánulása, megalkotva imigyen az utólagos védekezés című bohózatba illő megnyilvánulást, itt egy újabb adalék forintocska egyértelműen felelősségteljes gondolkodású hölgyeiről:
Ugyanezt támasztja alá a Szent László Kórház gondozásában megjelent „Red ribbon - Mit üzen 2003-ban, 20 évvel a HIV/AIDS-járvány felbukkanása után?” című kiadvány is, amelyben többek között ez áll: „Az utóbbi években viszonylag gyakori, hogy fiatal nők fertőződnek, akiknek HIV-fertőzött fekete afrikai barátjuk van. Ez utóbbi tény azzal magyarázható, hogy a fekete afrikai fiatalemberek között a HIV-fertőzöttség gyakorisága elérheti a 10-15 százalékot is! Ma Magyarországon a 20 év körüli HIV-fertőzött fiatal lányok száma egyenletesen emelkedik, több mint 90 százalékuk esetében a fertőzést alkalmi, afrikai fekete partnertől kapták.”
természetesen a gonosz egzóótikus csábítók az okai mindennek, a jányok pedig önkívületi állapotban cselekedtek tehát semmi de semmi feleősség nincs rajtuk, ezzel ugye mindenki tisztában van : >
ja én is többséget akarok egy részvénytársaságban pl. 51%ot.. csak 1%ocskát pluszba. de csak úgy, nem megszerzem rá a pízt és megveszem, vegye meg nekem más, mert én csak pózolni és döntéshozni akarok minden érdem és alap nélkül ugye. 'Sajnos' egyelőre ott tartok hogy mind elismerésésrt, mind pénzért amit kapok, ilyen vagy olyan formában meg kell dolgoznom. Úgylátszik feministáknak ez koncepcijó magas : >
Bocs a közbekotyogásért, de a ying-yang éppen azt jelenti, hogy a két nem végeredményben teljesen azonos rangú. Az egyszeri magyar asszony félrekefélései, bablevesei, az e miatti gatyamosásai éppen annyit érnek az emberiség túlélése szempontjából, mint a vezérigazgató (stb) férj kiváló szakmai teljesítménye, aminek mintegy a fele szükségképpen rombolást eredményez bármelyik szakmáról legyen is szó. A rombolás következményeit egyre jobban érezzük, de még mindig a hasznot hangsúlyozza a közgondolkodás.
A feminizmus tulajdonképpen azt jelenti, hogy a nők jobban ki akarják venni a részüket a rombolással járó tevékenységekből. Emiatt ugyan a (volt) vezérigazgató urak mossák majd a saját gatyájukat s feleségük bugyiját, de a nők, természetüknél fogva, érzékenyebbek lesznek a rombolásra s végül az emberiség - a nők szervezésében - túléli saját eddigi hülyeségeit.
Mint tudjuk, az emberi értelem 1.0 verziójának megszerzését is nő, Éva szervezte meg. A férfinép meg beszél róla. Az 1.1 verzió megszerzését is majd nőnek köszönhetjük. Arról is mi fogunk dumálni, hogy ne sérüljön a ying-yang...
"- 51% női politikust, kötelező kvótát a parlamenti pártokban, állami funkciókban és a helyi politikai testületekben."
51? ehhez kell vastag bőr az arcon. ugyan miért? nem tudták elérni, és most toporzékolnak mint vlmi elkényeztetett kis hülyegyerek? diktatórikus beavatkozás a rendszerbe, ráadásul szimplán elkényeztetett kishercegnők nyafogása miatt!? Éééén is kérek csokiiit, de csak úúgy, nem megdoglozok érte csak kapok 51% csoookittt, csak meeert. Nevetséges. Érjék el, minden lehetőség megvan.
"- A női oktatók arányának növelését a felsőoktatásban, a nők alul-reprezentáltságának csökkentését oktatási döntéshozói pozíciókban, valamint a kutatásban és a tudományos életben."
detto
"- Nőkre szabott akadémiai karrier-utat és pályázati rendszereket."
detto. ugyanaz a pofátlan elkényeztetett kisgyerek effektus. ilyesmiér egy fijúgyermeknek kb. csak ennyi jár: ne ríjjá taknyos, mitképzelsz majd mindenhova bársonyszőnyeget terítenek eléd, és tiszteletbeli elnökséget kapsz mikor belépsz, csak mert? takardojál tanulni, dolgozni, és próbáld meg elérni amit tudsz. Nők egyenjogúak, egyenrangúak? Legyen. Akkor ugyanezt a választ kapják. : >
"- Társadalmi elismerést a női civil szervezetek számára"
detto. szerezzék meg.
"- A női civil szaktudás elismerését és bevonását a politikai döntéshozatalba." detto. szerezzék meg.
Plusz 6 óra, mihez képest ugye. Merthogy a férfiak kb. 16 órákat dolgoztak. A nők meg házimunkával együtt 12-14-et. Mindegyik kurvasok, de nem a nők dolgoztak többet.
A kocsmapolitikáról nem mondtam, hogy értelmes, csak annyit állítottam, hogy az értelemnek több szikrája van benne, mint abban az állításodban, amiben tagadtad a nemhez kötődő szerepeket.
"És én nem akarok a ti fogalmatok szerint nőies lenni."
Nincs olyan, hogy ti fogalmaitok meg mi fogalmaink. A nőiesség egy-egy társadalmon belül, de úgy általában az egész világban is nagyjából hasonló értékeket jelent, a jin-jang-tól az egyszeri magyar háziasszony véleményéig.
Csak az a sok ámokfutó... Hogy mind szembe megy a forgalommal*, ugye? :-)))
-----------------------
*: Aki esetleg nem ismerné: Megy valaki az autópályán, és éppen ezt hallja a rádióban: - Figyelem, figyelem! Az M7-es fehérvár előtti szakaszán egy őrült a menetiránnyal szemben halad a pályán! Hősünk körülnéz, és méltatlankodva megszólal: - Méghogy egy?!? Mindegyik!!!
"A 12 pontban sehol sem kérnek pozitív diszkriminációt."
Hát persze, hogy nem... Pontosabban, valóban nem írják le azt, hogy "pozitív diszkriminációt minden olyan területen, ahol a magunk erejéből kevesek vagyunk". Olyasmiket viszont írnak bőven, amiket csak valamiféle pozitív diszkriminációval, kvótával lehetne elérni:
- A médiában dolgozó nők érdekérvényesítésének javítását, a nők saját látószögének és sokféle téma női szempontú megjelenítésének érvényre juttatását a médiában. - A munkaerő-piaci (vertikális és horizontális) szegregáció csökkentését, a nők gazdasági függetlenségének erősítését. - A nők gazdasági szerepének erősítését. - 51% női politikust, kötelező kvótát a parlamenti pártokban, állami funkciókban és a helyi politikai testületekben. - A horizontális szegregáció csökkentését az oktatásban, a pálya-orientációban, a szakképzésben és a felsőoktatásban. - A női oktatók arányának növelését a felsőoktatásban, a nők alul-reprezentáltságának csökkentését oktatási döntéshozói pozíciókban, valamint a kutatásban és a tudományos életben. - Nőkre szabott akadémiai karrier-utat és pályázati rendszereket. - Roma nők, vidéki nők, gyermeküket egyedül nevelő nők speciális támogatását. - Társadalmi elismerést a női civil szervezetek számára - A női civil szaktudás elismerését és bevonását a politikai döntéshozatalba.
mrte hiszen ennek kizarólagosan TE vagy a megmondója...perszepersze..csak vedd vissza ezt a szép dzsekit....várj, hogy meg ne fázz rambo áploóbácsi majd összeköti az ujját neked hátul...úgy....most lenyeljük ezt a finom gyógyszert.....ügyes vagy....:)
(próbáltam evidens példát hozni neked, de mutass nekem egy gyorsan és szépen dolgozó asztalosnőt... de gyorsan:-) - így talán megérted; vagy mondjuk nagy tömegben értelmes személyi titkárokat, akik semmit nem felejtenek el:-P )
Aha, persze. A háborúban mentálisan megrokkant nagyapám és a haverjai, ha nagynéha még isznak egy kicsit együtt, sokkal értelmesebb gondolatokat bírnak összehordani, mint te itt. Meg még lehet, hogy túl is élnek téged. Pedig ugyanannyit, vagy többet húztak le meló tekintetében, mint a nők, a házimunkát (amit sosem csináltak:-) ) is beleszámítva. Megint általánosítasz, ráadásul még a következtetés is hülyeség, ami kijön belőle.
A fene akarja tagadni, hogy sokat dolgoztak a háború után is a nők. Nem is lehetett másképp, mert van egy-két évjárat, ahol a férfiak közel fele elpusztult. De hogy mi köze van ennek ahhoz, amiről előtte szó volt, azt én fel nem bírom fogni:-)
Sztem ebben a köcsög országban kábé még vagy 190 évig úgyse fogja a többség érteni, amikről beszélsz. Azt meg úgysem érjük meg, még ha napi 5l kaukázusi kefírt iszunk se.
más
Az egyik legrosszabb jelenség, amit nácifejű dominaként tudnék jellemezni. Ez az a nőtípus, amelyik teljesen elférfiasodott, műanyagkeretes szemüveggel, kegyetlen nézéssel, majdhogynem öltönyben, de legalábbis elég brutál kosztümben, és rohadt geci viselkedéssel.
""igenis vannak férfi és női munkák, szerepek, van ami valahogy ellátható a másik nem által, de sokminden nem vagy nem rendesen"
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Pl. a háborúk idején az I-II világháborúban bebizonyosodott, hogy a nők mindent képesek megcsinálni. Férfiak a hadszintéren, és a hátországban minden munkát a nők láttak el."
Nézzél már rá egy korfára (akármelyik résztvevő országéra)! Igen, persze, mindent képesek a nők megcsinálni. 1 évig, 2 évig, 5 évig. Aztán meg kipusztulunk, ha a férfiak legalább egy része nem megy haza.