mi két éve, három hét alatt bejártuk portugáliát.
nagyon sok segítséget adott ez a topic, de magunktól is sok helyre eljutottunk.
ha tudok szivesen segítek infokkal, lehet hogy utinaplót is írok, 400 képpel a kézben nem is olyan nehéz:))
Mi jártunk ott, a város aranyos, Portugália Velencéjének is nevezik, mivel sok a lagúna. A várostól nyugatra kb. 10-15 percre busszal van a strand ill. az üdülő terület, világítótoronnyal, homokdűnés parttal, itt sok a panzió, szálloda... 3 éve egy 2 ágyas szoba 8000 Escudo volt. A város és a strand között hatalmas területen sólepárló fekszik. De ha már erre jársz, érdemes Portóba is elruccanni.
Madredeus (JÖN NYÁRON A SZIGETRE!!!! VÉGRE!!!)
Egy régi Madredeus koncertet időnként lead a Duna TV (több részes), talán máshonnan is meg lehet szerezni. A csaj táncol is néha a koncerten, érdekes táncokat.
És ajánlanám az egyéb fado zenéket, pl. Amália, stb.
Portugál zene, dal, táncok érdekelnek.
zeneszerzők is... Milyen műfajban? (Klasszikus, nép. könnyű stb.)
Mondjuk, a könnyűben jobban otthon vagyok.
Üdv
József
Valószínűleg repülővel utaznánk, ha az autóbérlési viszonyokban valaki el tud igazítani, az is jól jönne Múlt nyárom béreltem autót Interneten keresztül:
egy portugál társaságnál.
Dombornyomású bankkártya, útlevél, jogsi kell a bérléshez.
Tavalyihoz hasonlóak az árak, és a feltüntetetthez képest semmit nem kellett még pluszban fizetni. Pl. tavaly júniusban egy 5 ajtós Fiat Punto II-ért (C kategória) 146 Eurot fizettem egy hétre.
Itt van még egy társaság. Ezektől csak árajánlatot kértem anno.
Üdv
József
igen jo kornyek, en a mostani szilvesztert tolttem ott, kirandulasra tokeletes, bar nyaron igen meleg lehet ott, de partja homokos ill, helyenkent aprokavicsos.
sok latnivalo van, en faro kornyeken voltam, vilamouraban. erdemes ellatogatni albufeiraba, faroba, lagosba. sok szep latnivalo van, var, regi belvarosresz, oceanpart, rabszolgapiac stb.
a buszozas draga, de a taxi nagyon olcso, a benzin kicsit tobbe kerul, mint sapnyolban, ugy 0,8-0,9 euro kornyeken van.
erdemes legujabb terkepet beszerezni, ha kocsival akartok kozlekedni, mert az ip1 autopalyat folyamatosan epitik, sot regi terkepekkel ellentetben sevillaig is eljuthattok, amit nem szabad kihagyni. a palya hasznalatert nem kell fizetni.(sevillan tul is van autopalya a part menten vegig, alicanteig ingyenes).
Faroban van Auchan, csak Jumbonak hivjak :)
(ott kb 1 euro/kg a friss kagylo)
odaerkezve erdemes egy algarve guide-ot beszerezni, ez egy pesti-est szeru havi programfuzet, szint eminden program benne van es a latnivalok egy resze is.
Kedves fórumlátogatók!
Idén nyáron Portugáliában szeretnénk egy vagy két hetet eltölteni. Segítséget kérnéká, hogy egy hatéves kisgyerekkel az ország mely részére érdemes utazni. Nekünk Algarve tartományt ajánlották.
Valószínűleg repülővel utaznánk, ha az autóbérlési viszonyokban valaki el tud igazítani, az is jól jönne. Valami jó kis füdőhely érdekelne, de szeretünk kirándulni, városnézni, a gyerek miatt vidámpark, vízividámpark (lagoáról olvastam a fórumban)is szóba jöhet.
Köszönöm: Edit
Üdvözlök minden topiclakót! Nagyon örülök, hogy rátok leltem, ugyanis szeretnék minél többet megtudni Portugáliáról, legfőképpen személyes élmények, tapasztalatok érdekelnek. Az a helyzet, hogy nyáron Londonban megismerkedtem egy portugál fiúval, s most már a közös élet elkezdésén gondolkodunk. Nagyon nagy esély van arra, hogy Portugáliába költözöm és ott élem le vele az életemet. Most áprilisban megyek először oda, pontosabban Lisszabonba. A "Teach Yourself" sorozatból tanulom egyedül a nyelvet. Töri-orosz-angol szakos tanárként persze sokat tudok, hallottam Portugáliáról, de nyilván más ott élni, dolgozni. Jó olvasni benneteket, jó lenne portugál kapcsolatokra szert tennem itt, Budapesten is. Minden bíztatást szívesen fogadok :)).
Minkalehetőségeket keresnék Portugáliában a neten!Aki tud nelem címeket írni ahol vannak ilyenel, az lécci segítsen!
http://superemprego.sapo.pt/
Egyébként nem egyszerű (még) EU-n kívüliként hivatalosan munkát kapni Portugáliában.
Nem tudom, milyen munkát szeretnél, de a fizetés miatt nem érdemes kimenni. Természtesen, a hangulat megfizethetetlen :))
a mostani szilvesztert Vilamouraban toltottem egy apartmanban. Nagyon tuti ido van decemberben is, meg a vizbe is bele lehet menni, ha napos az ido, de inkabb kirandulni erdemes.
Mindenkinek ajanlom: Faro, Albufeira, Lagos varosokat.
legujabb terkepeket erdemes beszerezni, mert autopalyaepites megy ezerrel.
jah es esti bulik utan visszafele ajanlom a taxit, 4 fore 2x annyiba kerul, mint 4 tavolsagi buszjegy. (pl 40 km 4 fore osszesen, busz:10euro, taxi:20euro volt)
Elköltözött?! Jé, nem is tudtam.
Amúgy nagyon érdemes elmenni, rengeteg hasznos infót adnak (csak aztán győzd kiválogatni, hogy mit viszel valóban magaddal, én két éve egy nagyobb hátitáskára valót gyűjtöttem be náluk). Térkép-ügyben inkább ajánlanék egy Portugáliában megvásárolható térképet, azok mindig jobbak mint az ingyenesek... És nagyon hasznos volt az Útitárs sorozat Portugália útikönyve (ez itt nem a reklám helye, csak tapasztalat), bár nem egy olcsó mulatság.
Szevesztok,
Ha valaki ismer portugál-magyar (házas vagy bármilyen más) párt légyszi írjon nekem e-mailt. Szivesen felvenném a kapcsolatot velük, akárhol is élnek a világban. Köszi
Egyébként idén 2x is voltam kint és csak a legjobbakat tudom írni. Ha kérdés lenne írjatok bártan.
Sziasztok!
Jövö héten esedékes az utazás Porugáliába, tudna valaki küldeni egy szótár file-t, amiben a legfontosabb szavak, kifejezések találhatók portugál nyelven, vagy infót, hogy hol lehet a neten találni ilyesmit?
A legjobbakat Nektek!
mailbe is Ok. :- zooday@freemail.hu
Koszi a valaszt,ez teljesen megnyugtato.most mar csak azt nem tudom azt itt megszolalok pro es kontra velemenyei kozul melyikkel ertenek en egyet...lepukkantsag vs.odon baj...persze lehet nekem magamnak kellene megneznem::))
madridhoz kepest lisszabon rosszabb allapotban van? ugy altalaban tenyleg kosz van? igen hajlamos vagyok elkapni mindenfele kellemes fertozeseket (bar tudom hogy nem a dzsungelbe keszulok)kicsit aggodom.
minden jot, meg alszom erre az egeszre,
hezitalo pollly
Diphteria polio és tetanusz elleni oltás sohasem árt. Ezért kaptál kiskorodban DIperTE-t. :-) Tetanuszt egyébként ismét kapsz, ha rozsdás szögbe lépsz, otthon is. Polio szintén nem árt, még szerencse, hogy azt is kaptál kiskorodban: járványos gyermekbénulás ellen. :-) Szerencsére a 60-as évekre ezt a betegséget is leküzdötték Európában.
Ha mint lány egyedül utazol, könnyen lehet, hogy utánad fütyülnek majd az utcán. Na jó, nem pimaszkodom, bizonyos helyeken persze ne mászkálj sötétedés után (pl. Alfama negyed, ugye Dismay?), és ilyen helyeken nem is érdemes lakni. (Milliókat érő kamera nélkül sem.) A lisszaboni közbiztonság úgy általában nem rosszabb a budapestinél.
Messze nem biztos, hogy Madridból érkezve bárki belepislogna a te útleveledbe(általában csak intenek, hogy "haladjunk, kérem"). Az utcán se fog senki igazoltatni, tehát ha Madridból utazol haza, teljesen mindegy, hogy busszal vagy repülővel teszel egy 3 napos lisszaboni kiruccanást. Ha innen utaznál haza, akkor kilépéskor elvileg rákérdezhetne a határőr, hogy mikor léptél be, de ekkor te mosolyogva rámutatnál a spanyol (schengeni) pecsétedre és kész.
Koszonom a gyors valaszt:)
a masik problema...a lonely planet szerint nem art diphtheria, polio es tetanusz oltas..ezekkel sajnos nem rendelkezem..es ha en mint lany utazom egyedul nem tul veszelyes?meg ha ejjel nem is maszkalok egyedul..a csaladom nagyon ideges.milyen a lisszaboni kozbiztonsag?
a madridi osztondijam csak egy honapos, nincsen vizumom. ezert arra gondoltam repulovel megyek inkabb es akkor a repteren bepecsetelnek, tehat nem kell mennem lisszabonban a rendorsegre.
mit gondolsz?
koszonom:)
Válaszok itt. Amúgy 1: nem, 2: elvileg igen, de senkit nem fog érdekelni, pláne, ha az ösztöndíjból kifolyólag van spanyol (schengeni) vízumod. De különben sem....
Sziasztok,
epp madridban vagyok osztondijjal es aug 12-en utaznek lisszabonba..egy-ket kerdes:1.vizum kell?2.tenyleg le kell jelentkeznem a rendorsegen ha tobb mint 3 napig vagyok kint es nem hivatalosan hatrallomason leptem be az orszagba? En ugyanis sima eurolines busszal mennek madridbol, nem hiszem hogy lesz pecseteles ellenorzes!!minden tippet infot jotanacsot szivesen fogadnek:)
nagyon jo a forum bizony am:)
adeus
Alfama szerintem se nagy ötlet. Gondolom 4 hétre nem egy fillér nélkül mennétek, tehát kameralóbálás ide vagy oda, nem tudom, megéri-e a kockázat. Amúgy mikor mentek és mit lobbiznátok?
Érdeklődve olvastam a hozzászólásokat. Sajnos, az engem konkrétan érdeklő helyről nem találtam semmit. A Troia-félszigetre készülök. Ha valaki járt már ott, érdekelének a tapasztalatai.
A déli óceánparton, Albufeirában és Lagoában jártam 3.5 éve.
Mindkettő gyönyörű, főleg Albufeira, több sétálóutca, tisztaság, remek pubok, nagyon vadregényes part, stb.
Lagoában pedig van egy nagy vízi vidámpark (Slide and Splash a neve), egész normális áron van a belépő, és színvonalasabb, mint a spanyol v. görög víziparkok.